Apple Watch sensor achterkant

Reacties voor: ‘Apple Watch krijgt in 2022 bloedglucosemeting’

De Apple Watch krijgt mogelijk in 2022 een sensor om je bloedsuikerspiegel te meten. Dit blijkt uit documenten van het Britse bedrijf Rockley Photonics, dat Apple tot de grootste klanten rekent. Nu zouden ook toeleveranciers met onderdelen bezig zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ik heb zelf Diabetes type 1 en gebruik een FreeStyle Libre 2 sensor. Ik ben benieuwd of de watch dan net zo nauwkeurig meet als mijn sensor. Zou een Apple Watch dan vergoed worden ter vervanging van een FreeStyle sensor? Een sensor kost zo’n 60 euro per twee weken en die wordt gewoon vergoed. En ik denk dat een Apple Watch uiteindelijk wel goedkoper is.

  2. Origineel geplaatst door Jarno
    Ik heb zelf Diabetes type 1 en gebruik een FreeStyle Libre 2 sensor. Ik ben benieuwd of de watch dan net zo nauwkeurig meet als mijn sensor. Zou een Apple Watch dan vergoed worden ter vervanging van een FreeStyle sensor? Een sensor kost zo’n 60 euro per twee weken en die wordt gewoon vergoed. En ik denk dat een Apple Watch uiteindelijk wel goedkoper is.

    Hier precies hetzelfde. Ik zou de aanschaf van een nieuwe Apple Watch er wel voor hebben. Ook al zou ik m zelf moeten betalen. Mits de meeting net zo nauwkeurig is als met de freestyle sensor en/of teststrips.

    Vraag me alleen af of het in de EU wordt toegelaten of dat de grote fabrikanten van sensoren en teststrips daar een stokje voor gaan steken? Ik meen me n.l. te herinneren dat het ECG in eerste instantie ook alleen te gebruiken was op Apple Watches die in de VS aangeschaft waren? En dat deze functie pas later middels een software update beschikbaar werd gemaakt in Nederland?

  3. @Marc: Als dat net zo hard gaat als Siri in het Nederlands voor de HomePod…

  4. Het zou een goede zet zijn voor mensen met diabetes. Net als de ECG, zal het voor een goedkeuring moeten. En het zal getest moeten worden om te kijken of de waarden van de daarvoor bedoelde apparatuur over een komt. Maar Apple is kapitaalkrachtig genoeg om degelijke bedrijven te laten werken zodat ook de glucosemeter binnen afzienbare tijd in de Apple Watch zit.

    Een collega van me heeft dezelfde ziekte diabetes type één (auto immuun ziekte) en moet ook iedere keer een nieuwe sensor toegepast krijgen. De sensor moet permanent meten, en de Apple Watch moet dan ook permanent om de pols blijven, om onderscheid te maken, zodat ook laden tot het verleden behoort.

  5. Hoewel het vele meten maar één aspect is van het hebben van diabetes, zal dit denk ik een al grote verlichting zijn voor veel diabetici. Als Apple dit nauwkeurig en werkend voor elkaar krijgt zal dat echt geweldig zijn. Hoop dat de machtige farmaceuten het niet tegen gaan werken. Apple heeft met groot en machtig zijn gelukkig ook een streep voor.

  6. @Marc: Hoezo, de ECG werkt ook op de Nederlandse Apple Watch. Dat is al een tijdje terug al actief. Dus over die glucose meter zit ik ook niet over in. Gezondheidsfuncties toelaten is urgenter dan een HomePod die geen Nederlandse Siri ondersteund. Net als een Apple Watch met Cellulair. Aan de gezondheid functies hebben de meesten meer baat bij.

  7. De Apple Watch zou dan waarschijnlijk volgens de nieuwe wetgeving medische hulpmiddelen (MDR) getest en gekeurd worden en hierin wordt ook bepaald of het diagnostisch gebruikt mag worden of dat de Apple Watch alleen een indicatie mag geven aan gebruikers. Naar waarschijnlijkheid zal Apple er alles aan doen om de watch te gebruiken voor diabetes patiënten.

  8. @Marc: klopt maar dat kwam omdat de Europese unie het nog niet had goedgekeurd bij release.

  9. Er zal inderdaad een streng keuringsproces aan vooraf gaan. Ik ben benieuwd of de Apple Watch dat gaat lukken. De ECG app was al min of meer spannend en dan hebben we het over een app waar duidelijke disclaimers aan vooraf gaan dat de Apple Watch geen hartaanval kan detecteren. Bij bloedglucose metingen zijn mensen echt afhankelijk van de nauwkeurigheid van die metingen en hebben dus niets aan een schatting. De vraag is dus of een Apple Watch zo nauwkeurig kan zijn als andere meetmethoden. Wel mooi om te zien hoe het meten van gezondheid steeds uitgebreider wordt op de Apple Watch en steeds meer van echte waarde wordt.

    Opvallend dat Apple de startup Rockley niet gewoon koopt. Met de cash wat ze in kas hebben zou dat bijna niet eens merkbaar zijn. Misschien toch bang dat ze als te machtig gezien worden en ‘key technologies’ niet willen/mogen wegkapen voor de concurrentie.

  10. Zou er ook bijzonder blij mee zijn (diabetes type2) want voor de Free Style kom ik dan weer niet in aanmerking vanwege de voorwaarden waar je aan moet voldoen. Op een gegeven moment gaat het prikken je zo enorm tegen staan. In 1e instantie wel blijven prikken om te vergelijken of de Watch dezelfde waarden geeft. Zou de Watch 7 alleen al om deze rede aanschaffen, los van alle andere gemakken.

  11. @Lemco: Permanent meten hoeft niet. Het is echt niet erg om tussentijds het horloge af te doen om op te laden. Voorheen voordat al die sensoren er waren om bloedsuikers te meten, zaten wij diabeten ook niet ieder moment van de dag in ons vingers te prikken om bloed af te nemen om te meten. De meesten doen dit 4 tot 6x per dag. Nu zijn er verschillende sensoren beschikbaar. De 1 meet continue, de ander laat alleen een uitslag zien als je scant met een reader of je smartphone. Je ziet dan wel een trendlijn van de afgelopen uren. Deze sensoren zijn al een hele verbetering ten op zichtte van de inmiddels ouderwetse vingerprikken.

    Glucosemeting via een smartwatch zou een hele mooie volgende stap zijn.

    Toen ik mijn Watch 4 kocht stond dr ECG app er niet op, die werd pas later beschikbaar gesteld ivm goedkeuring. Ben bang dat, dat met de glucosemeting niet anders gaat zijn.
    Maar goed, we gaan het meemaken ik wacht geduldig af.

    @hans: Kan ik me voorstellen Hans. Ik krijg de freestyle sensoren sinds eind 2019, begin 2020 vergoedt. Daarvoor ook wel eens zelf aangeschaft, maar dat loopt behoorlijk in de papieren. Kan wel zeggen: het is een hele verbetering na 35 jaar vingerprikken.

    Nu nog de meting via Apple Watch.

  12. @Lemco: toch wordt het door medici niet serieus genomen, wordt meer als gadget gezien.

  13. @Marc: Daarom juist. Permanent meten is nog altijd beter, om niet iedere keer een nieuwe sensor in je bovenarm te slaan. Maar voor mensen waar diabetes een ver van je bed show is, is het een stukje bewust zijn om te kijken of ze gezond leven. Want ook slaap tracking is iets wat permanent omhouden beter is dan onderbroken meting.

    Maar nu is het een sensor in de bovenarm, later een chip die onderhuids zit, het is een kwestie van tijd.

  14. @Leo: Medici moet niet zo zeuren. Er zijn tal van mensen die door de ECG, en straks door de glucose meter de arts een mindfuck geven.

  15. Origineel geplaatst door Karst
    @Marc: Als dat net zo hard gaat als Siri in het Nederlands voor de HomePod…

    Nee, de ECG kwam sneller. Binnen enkele maanden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.