Reacties voor: ‘Apple Watch 2 met GPS en betere batterij komt najaar 2016’

De Apple Watch 2 verschijnt dit najaar en beschikt over GPS, een barometer en een betere batterij. Ook de processor is vernieuwd, zegt de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Voor die verbeteringen ga ik hem niet kopen sterker nog ga denk ik naar samsung toe als apple zo door gaat

  2. Waarom wachten met stand alone internet tot 2017? Dat gaat je weer een hoop klanten kosten dit jaar.

  3. Alleen al het lek dat er in 2017 een nieuwe komt met Internet is al voldoende voor mij om dan toch nog maar weer even te wachten. Ik ga niet in 2016 een bak geld uitgeven om na een jaar al weer een oud model te hebben. Helemaal omdat ik toch nog wel een paar simmetjes heb liggen met zo’n 250MB data…

  4. Origineel geplaatst door Jasper
    Alleen al het lek dat er in 2017 een nieuwe komt met Internet is al voldoende voor mij om dan toch nog maar weer even te wachten. Ik ga niet in 2016 een bak geld uitgeven om na een jaar al weer een oud model te hebben. Helemaal omdat ik toch nog wel een paar simmetjes heb liggen met zo’n 250MB data…

    Ga echt niet weer wachten. Heb al met moeite versie 1 overgeslagen 😅

    Zo blijf je wachten, in 2018 komt er weer een betere dan 2017 enz.

  5. Kuo denkt dat de volgende generatie iPhone ook beschikt over een snellere processor.

    Wat een visie!

  6. Ze hebben dat apparaat gewoon veel te vroeg uitgebracht. De doorsnee consument (dus niet de early adopter) heeft er gewoon te weinig aan op dit moment. Te dik, te langzaam, te weinig mogelijkheden.

    Met gps, camera aan de voorzijde, stand alone internet en een dunner design maak je veel meer kans op een groot publiek.

    En hij moet echt sneller. Leuk dat ik mijn lampen ermee kan bedienen, maar als ik daar twee en een halve minuut op moet gaan zitten wachten heeft het geen nut.

  7. Matige update.
    Ik ben heel blij met mijn Apple Watch. En met deze update zie ik nog geen reden om een nieuwe te halen. 1x per 2 dagen opladen is voldoende. Mijn iPhone gaat elke nacht aan het stroom. Gps en internet haal ik wel van mijn telefoon.

  8. Ik ga er weer voor. Versie 1 na een paar weken weg gedaan, ik was zo stom om er vanuit te gaan dat er GPS in zat…helaas, daarmee als sportwatch volstrekt ongeschikt. Nu dus eindelijk gefixt straks. Hardlopen, Golfen en smart watch in 1. Fijn om erbij te hebben.

  9. Origineel geplaatst door Bakenootje
    Matige update.

    Ik ben heel blij met mijn Apple Watch. En met deze update zie ik nog geen reden om een nieuwe te halen. 1x per 2 dagen opladen is voldoende. Mijn iPhone gaat elke nacht aan het stroom. Gps en internet haal ik wel van mijn telefoon.

    1x per 2 dagen opladen? Ja, dat haal ik ook – alleen als ik hem op vliegtuigmodus zet wel te verstaan! 😕
    Als ‘ie bij normaal gebruik het einde van de dag al haalt is 50% wel zo’n beetje het absolute max, dus 1x per twee dagen laden? Ammehoela, volslagen BS!
    Ben absoluut geen intensieve gebruiker, en toch haalt hij (on)regelmatig het eind van de (1e) dag niet eens. Te vaak, en meestal op heel onvoorspelbare momenten – vaak terwijl kort tevoren de capaciteit nog ruim OK leek 😢

    Wifi lijkt sowieso funest, zou willen dat dat apart uitgeschakeld kon worden, in z’n huidige vorm is dat een volkomen nutteloze stroomvreter. En dan zou daar in de nabije toekomst nog GPS en 4G moeten bijkomen?? Wil dat een haalbare kaart zijn dan moet de accuduur wel gigantisch verbeterd worden, die blijkt nu echt volstrekt onvoldoende…

  10. Ik zie geen reden zo snel een nieuwe watch te kopen, de sport is net een jaar oud. Vind ik het allemaal net te duur voor.

  11. Origineel geplaatst door Bakenootje
    Matige update.
    Ik ben heel blij met mijn Apple Watch. En met deze update zie ik nog geen reden om een nieuwe te halen. 1x per 2 dagen opladen is voldoende. Mijn iPhone gaat elke nacht aan het stroom. Gps en internet haal ik wel van mijn telefoon.

    Origineel geplaatst door Ferryman
    1x per 2 dagen opladen? Ja, dat haal ik ook – alleen als ik hem op vliegtuigmodus zet wel te verstaan! 😕

    Als ‘ie bij normaal gebruik het einde van de dag al haalt is 50% wel zo’n beetje het absolute max, dus 1x per twee dagen laden? Ammehoela, volslagen BS!

    Is geen bullshit hoor. De truc zit hem in de batterij spaar modus aanzetten als je slaapt.

  12. @Ferryman: zou ik er toch eens mee terug gaan naar de store.
    watchOS 1 was inderdaad drama. Maar sinds watchOS 2 zit ik altijd tussen de 50% en 60% als ik naar bed ga.
    Heb ik hem 15 a 16 uur om gehad bij middelmatig gebruik.

  13. @Rudi: Heb ik overwogen, maar de ellende is dat het zo onregelmatig gebeurt dat hij voortijdig op spaarmodus overgaat.

    Meestal haal ik wèl het einde van de dag met net geen 50% over. Als jouw watch die 50 á 60% overhoudt een 42mm is ben ik bang dat de 40 á 50% die mijn 38mm meestal haalt normaal is. Maar dat is ook niet de grootste teleurstelling, dat is dus dat ie gemiddeld pakweg 1x per maand al (soms vroeg) in de middag op spaarmodus overgaat, of helemaal op zwart gaat.

    Maar één keer was daar een enigszins logische verklaring voor, die ochtend had ik de iPhone boven laten liggen met wifi aan terwijl ik zelf (met watch om) beneden zat. Maar dat doe ik sindsdien dus niet meer, en toch is hij nog een aantal keren voortijdig (vrijwel) leeggeraakt 😕 Heb de trilling al minimaal staan en het geluid zacht, standaard geen complicaties op het scherm en een minimalistische wijzerplaat maar toch is het af en toe nog raak.

    @Justin K: die truc doe ik dus al, voor hij ‘s avonds op de lader gaat gaat ‘ie in vliegtuigstand en die gaat pas uit als ‘s ochtends de bluetooth op m’n iPhone weer aan is …

  14. @Ferryman, ook ik haal met normaal gebruik de 2 dagen met mijn Watch.
    Dus iets gematigder brullen dat iets BS is mag wel.

  15. Ik ben zeer tevreden met mijn Watch! De batterij is echt perfect. Een hele dag haal ik makkelijk met de batterij. Soms gaat mijn Watch 2 dagen mee. Het belangrijkste is natuurlijk dat je de tijd er mee kunt zien! Ik ben nu momenteel op een camping zonder stroom en mijn Watch houdt het al 5 dagen uit met energie besparende modus!

    Ik moet eerlijk zeggen ben al gek van de Watch sinds dag 1. Veel mensen hoor ik zeggen dat het een flop is, maar dat vind ik onzin… Het is een 1ste generatie dus de komende generaties zal hij uitsluitend beter worden!

    Ik ben een enorme fan van Apple en zal nooit toegeven dat het een flop is, het is gewoon een jong product in ontwikkeling meer niet! We verwachten er gewoon te veel van dat is het probleem. Je kunt er alles mee doen waar wij een paar jaar gelden alleen nog maar van konden dromen!

  16. @Ferryman: Vervelend allemaal. Zou graag een oplossing aandragen, maar je hebt de meeste truukjes al geprobeerd zie ik.

    Hoop dat watchOS 3 een verbetering voor je zal zijn. (Tegen beter weten in)

    Ps. Heb ook de 38mm. Grap was al duur genoeg dacht ik zo😉

  17. @Frits: +1
    Idem hier. 2 dagen met gemak, geen spaarstand. Van 7 ochtend tot 11 avond gebruik

    Waarom al die negatieve reacties van mensen die er geen hebben? Ik ben al meer als een jaar vol tevreden. Niet te dik, niet te langzaam, gps en camera? Lol niet nodig, 99% heeft toch ALTIJD de iphone bij zich.

  18. @Kees: Kees, helemaal mee eens! Snap ook niks van al die negatieve reacties van niet Apple Watch bezitters. Batterij is geen probleem en gps dankzij iPhone niet nodig.

  19. @Frits: Dacht juist dat ik al heel gematigd reageerde door eerst te bevestigen dat ik de twee dagen ook kan halen – als ik de vliegtuigmodus maar aanzet 😉

    Point taken, was meer dat Bakenootje‘s reactie de spreekwoordelijke druppel was dan dat die op zich m’n reactie rechtvaardigde. Maar word al langer (meer dan) een beetje kriegel van mensen iha die met de grootst mogelijke stelligheid ontkennen dat de accuduur een issue zou (kunnen) zijn.

    Behalve dingen waar je zelf invloed op hebt, zijn er kennelijk ook effecten waar je zelf geen invloed op hebt.
    De sterk wisselende accuduur treedt nl op bij steeds identieke instellingen en sterk vergelijkbaar extensief gebruik. Verdenk vooral WiFi, omdat vliegtuigmodus zo’n groot effect heeft, BT LE dat verschil zeker niet kan verklaren en het extreem snel misging toen ik watch en iPhone dwong via WiFi te communiceren.
    Hoop dat een (zsm) volgende watchOS versie WiFi afzonderlijk uitschakelbaar maakt, lijkt mij heel zinvol. Beetje erg suf imho dat die continu onnodig aanstaat en AP’s zoekt, bij de huidige accucapaciteit terwijl het een bekende accu-vijand is.

    Nieuwe watch-HW hoeft voor mij persoonlijk voorlopig niet zo nodig, en zeker niet als daar nog meer accuslurpers (GPS, 4G) in komen. Maar natuurlijk ook omdat ik het van harte met @Rudi eens ben: grapje is zo al duur genoeg 😁 – ondanks Apple’s prijsverlaging en KPN korting…

  20. @Ferryman:

    Hallo Ferryman,

    Als ik geen twee dagen op 1 lading zou halen had ik dat toch ook niet in bovenstaande reactie geplaatst?
    Zoals al in een andere reactie vermeld staat; na 1 dag zit ik rond 60%. Nachts op slaapstand. Dan haal ik makkelijk 2 dagen.
    Wel ben ik zorgvuldig met welke meldingen mijn Watch mag updaten. Toen werkelijk alles aan stond was 2 dagen bij mij ook onmogelijk.

  21. @Ferryman: ik doe er makkelijk 1,5 dag mee en gebruik oa de stappenteller, voor de rest het standaard.

    Draai zelf WatchOS 3 en de laatste beta is mijn accuduur zo ongeveer hetzelfde als watchOS 2.

    Zomaar roepen dat iets BS is vind ik dus BS.

  22. @Ferryman: beste ferryman. Ik heb de 38mm en heb gemiddeld nog 50% over. Watch laad ik ‘s nachts op en gebruik hem dan tevens als wekker. Verder schakel ik niets uit. Niet nodig. Ik heb 1 keer gehad dat watch plotseling leeg was. Mijn vermoeden: er stond een update klaar die ik nog niet geïnstalleerd had. Volgend mij op de iPhone en niet voor de watch. Wellicht iets om eens in de gaten te houden? Wellicht dat het onlogisch klinkt maar daarna nooit meer last gehad.

  23. Origineel geplaatst door Bakenootje
    Matige update.
    Ik ben heel blij met mijn Apple Watch. En met deze update zie ik nog geen reden om een nieuwe te halen. 1x per 2 dagen opladen is voldoende. Mijn iPhone gaat elke nacht aan het stroom. Gps en internet haal ik wel van mijn telefoon.

    Origineel geplaatst door Ferryman

    …… dus 1x per twee dagen laden? Ammehoela, volslagen BS!
    Ben absoluut geen intensieve gebruiker, en toch haalt hij (on)regelmatig het eind van de (1e) dag niet eens.

    Nou dan ligt dat toch echt aan jouw watch.
    Mijn AW gaat minstens 2 dagen mee op 1 acculading, inclusief sporten en ander divers gebruik. Mijn ervaring is dat de accuduur geen enkel (!) issue is !
    Dus niks geen BS

  24. Ik zie geen enkele toegevoegde waarde in stand alone internet op m’n Apple Watch. Ik zie de Apple Watch als een verlengstuk van m’n iPhone die altijd in de buurt is. Zonder iPhone in de buurt heb ik ook geen behoeft aan een Apple Watch. Daarnaast ga ik geen apart sim only abonnement aanschaffen voor m’n Apple Watch.

  25. @Esther: Dank voor de tip. Vandaag was het weer raak (ná 9u vd lader, vóór 19u al opeens in spaarstand), en heb idd 9.3.4 nog niet geïnstalleerd op m’n iPhone… 🤔

    Meteen een mooie testcase voor jouw theorie 🙂 die weliswaar idd wat onlogisch klinkt maar ook wel heel ‘toevallig’ precies klopt met de omstandigheden vandaag !? En qua frequentie is het ook al een mogelijke verklaring. Ga ik zeker in de gaten houden!
    _

    @Bakenootje: Sorry, geval van (wat de Britten noemen) ‘barking up the wrong tree’ 😳,
    en iets met druppels in een overlopende emmer.

  26. @Ferryman:

    Volgens mij heb je je watch vol met apps en laat alles draaien of zo. En als dat niet zo is, zou ik snel teruggaan, omdat je accu niet goed is. Je bent immers de enige die dit probleem ervaart, als je het topic leest.
    Overigens, je watch heeft geen wifi, maar connect met BT…

    @All

    Ik snap niet zo goed waarom een hoop mensen de functies van de telefoon, op z’n watch wil… Je kunt bijv. nu al bellen op je watch, maar ik gebruik het nooit. Lijkt wel Knight Rider…. 🙂 Een foto maken met je wat je watch… En hoe ga je dan je arm houden??

    Gonny heeft er indertijd mooi stukje over geschreven, waar voor te gebruiken. En dat is precies waar ik het voor gebruik. En dan heb je zoals nu (om 7.00 uur omgedaan) nog 70% batterij over.

    Een tip is dit artikel nog eens goed door te lezen: https://www.iculture.nl/reviews/apple-watch/#jou

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.