Reacties voor: Apple Watch 1 jaar later: succes hangt vooral af van toekomstige modellen

De Apple Watch bestaat 1 jaar, maar of het een succes of een flop is, hangt ervan af wie je de vraag stelt. Bestaande gebruikers zijn erg tevreden, twijfelaars zien het nut nog niet. Is het horloge niet gewoon een jaar te vroeg op de markt gebracht?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Bestaande gebruikers zijn erg tevreden…. Lees op IC toch vaak andere verhalen van gebruikers. Als men zo tevreden was waarom dan een enorme levendige handel in 2e hands op MP.

    Denk dat de 1e versie gewoon veel te vroeg is, apparaat kan de wensen van de app gebruiker niet waar maken, mogelijk dus de reden tot 2e handse aantallen. Gebruiker verwacht een iphone om zijn pols en niet een leuke gadget.

    Denk zelf nog voorlopig te wachten misschien zelfs op versie 3 of 4, immers de iphone 4 was voor mij ook de 1e die voldeed aan mijn wensen toen destijds.

  2. Flop, geen gps en slechte batterij duur!

  3. @patric van beek: Heb je er zelf 1, want als je ergens niet druk over hoeft te maken met de Apple Watch is het wel de batterijduur. Ik kan prima 2 dagen met mijn horloge doen (42mm). Ik heb zelf een stalen versie en vindt het gewoon een mooie horloge om om te hebben en vindt de notificaties ideaal (feature die ik echt mis als ik hem niet om heb).

    Minpunten wat mij betreft zijn: langzaam, bediening niet zo simpel als je gewend bent van Apple en Siri heeft te vaak de iPhone nodig.

  4. @Henk: Ik denk zelf ook dat veel mensen eerst pas de 2de generatie minimaal afwachten, ik had ook pas de Iphone 6 aangezien die voor mij pas minimale grote scherm had wat ik wou.
    Voor mij zal ook de 2de generatie er niet komen ik doe al te weinig met de tel, de notificaties boeien mij niet ik hoef niet van alles direct op de hoogte te zijn van whatsapp/facebook etc.
    Notificaties staan echt voor alle apps al uit op whatsapp prive gesprekken na, dus dan is het een dure horloge die je vaak moet opladen(voor alleen een ander klok afbeelding elke week is beetje prijzig)

  5. Ik zou het graag gaan zien dat de toekomstige versie mijn overige- zeer persoonlijke spullen uit mijn broekzak kan gaan vervangen. Denk daarbij aan betalen bij de supermarkt via apple pay, zodat ik mijn portemonnaie niet nodig heb, mijn auto openen/de voordeur openen, geen sleutels meer nodig etc. Aangezien dit zeer persoonlijke acties zijn die je misschien liever niet via je telefoon wilt laten verlopen (die kun je nog eens vergeten/verliezen), maakt het de toekomstige watch nog persoonlijker met meerwaarde voor de gebruiker. Wellicht versie 3?

  6. Zou perfect zijn voor mij. Ik leef van notificaties. Als deze horloge het kijken op mijn iphone wegneemt zal mijn productiviteit zeker toenemen!

  7. Waar ik vooral op wacht is een beter leesbaar scherm in zonlicht. Reacties die ik nu vooral hoor is dat het scherm toch niet zo goed leesbaar is in fel zonlicht. Een Apple Watch lijkt voor mij ideaal, maar omdat ik veel buiten ben is goede leesbaarheid van het scherm in alle omstandigheden wel een pré.

    Edit: als iemand andere ervaring heb dan die ik gehoord heb, hoor ik die graag natuurlijk!

  8. Ik moet zeggen, dat ik als early adopter van vele producten erg lang op de Apple Watch heb gewacht. Ik heb al die tijd, tot de prijsverlaging, namelijk getwijfeld!

    Sinds ik de Apple Watch in mijn bezit heb ben ik uitermate tevreden met het digitale slimme klokje. De eerste twee dagen was ik bang dat ik mijn watch nooit een hele dag zonder tussentijds opladen zou kunnen gebruiken. Maar al snel bleek dat mijn gebruik van de watch een stuk minder intensief was na enkele dagen. Niet omdat hij niet voldeed maar meer omdat ik er minder mee “speelde”. Op dit moment heb ik de watch een aantal weken. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Sterker nog, het is voor mij een fijner instrument gebleken dan ik op voorhand had gedacht.

    Ik ben blij met de subtiele tikjes op mijn post als ik naar een vergadering moet. Het toevoegen van complicaties aan de wijzerplaat is voor mij een uitkomst. De watch stimuleert mij tot meer beweging en ik fiets een stuk fanatieker dan voorheen. Al hoewel ik een groot assortiment aan applicaties heb toegevoegd merk ik dat ik daar minder gebruik van maak.

    Over het algemeen genomen kan ik de watch het beste beschrijven als verlengstuk van je iPhone. De snelle wijze waarop je notificaties kunt lezen, reageren op berichtjes etc. werkt voor mij zeer prettig. Wat ik als verbetering zou willen zien? Niet de accu-duur, niet de soms wat trage response tijd, maar het ontbreekt mijns inziens wat aan de creativiteit van de app-ontwikkelaars waardoor ik het aanbod wat te beperkt vind. Ook Apple zelf kan wat creatiever zijn wat betreft de wijzerplaten. Natuurlijk is er keus, en ook nog de mogelijkheid deze op wat facetten aan te passen. Maar ik weet zeker dat dit nog beter kan.

    Al met al is de Apple Watch mij positief bevallen en weet ik zeker dat ik hem zou missen mocht ik hem vergeten om mijn pols te doen.

  9. Ik heb de Apple Watch 42mm black nu 6 maanden en ben er erg tevreden over. Ik lees veel negatieve reacties van mensen die ik er van verdenk niet eens een Apple Watch te hebben en de eerste reviews (begin 2015) na babbelen. Sinds watchOS 2 is er echter wel het een en ander veranderd imo. En ja, er zijn zeer trage native apps maar gebruik dan alleen de snelle denk ik dan, aanbod genoeg. Hartslagmeter zou niet deugen? ik heb er nooit iets van gemerkt en vergeleken met een hartslagmonitor band en Garmin FR630: geen verschil. In fel zonlicht is het scherm niet zo goed af te lezen, klopt maar ik heb nog geen ander scherm gezien waarop dat wel kan. Batterij is veel te krap bemeten, klopt ook als je de hele dag loopt te pielen. Met normaal gebruik doe ik er makkelijk twee dagen mee. Btw de Garmin FR630 heb ik ook een half jaar gebruikt, maar ben blij dat ik de Apple Watch nu heb: een verademing.

  10. Het is precies zoals Gonny zegt. Het hangt er maar net vanaf wie je het vraagt of de Watch een succes is.

    Batterij is geen issue: gaat makkelijk twee tot drie dagen mee en is in no-time opgeladen. Lees veel mensen die hem tijdens het douchen 20 minuutjes per dag opladen en dat dat al voldoende is om hem weer 24 uur te gebruiken.

    Trage apps blijven een beetje een doorn in het oog. Geldt alleen voor apps die een internet verbinding nodig hebben om data op te halen. Standaard functies die je op een horloge verwacht doen het wel altijd.

    Mijn grootste teleurstelling is de hartslagmeter. Indien je sporten beoefend waar je niet ritmisch en heftig beweegt (bijv bootcamps) of veel met gewichten doet dan is de hartslagmeter echt onbetrouwbaar. Apple is zich bewust van de tekortkomingen. Ik heb een aantal weken samengewerkt met een Apple engineer om issues te reproduceren. Hopelijk heeft de volgende versie een betere meter.

  11. @Davey: ik vind het best sneu voor je dat je zo afhankelijk ben van notificaties en dat dat jouw leven is. Kijk eens om je heen naar de echte wereld ipv de hele dag op een schermpje te kijken. Zou niet met jouw leven willen ruilen

  12. @Rob V: Ieder leeft op zijn manier , en de echte wereld met oorlog of aanslagen is belabberd genoeg .

  13. Ik heb hem nu dus bijna 1 jaar . Elkedag om me pols gehad, en wil hem voor geen goud meer missen ! Mensen die er geen hebben , weten echt niet wat ze missen .

  14. Ik heb zelf een smartwatch van de Android kant maar kwa functie is die ongeveer hetzelfde. Ik vind het snel kunnen lezen van de bericht echt handig. Voor het moment is denk ik de mooiste en meest bruikbare smartwatch de gene van Samsung ( ik heb zelf 1 van LG ) maar voor alle smartwatches geld… Leuk maar te duur nog !!

  15. @johan: Ik heb zelf de Moto 360 opgepikt in Canada (leuke valutakoers dus 43% korting). Apps draaien nog steeds snel en het systeem wordt nog steeds geüpdatet (in de week van de lancering van 6.0 had ik al een update binnen).
    Persoonlijk vind ik het nog steeds de mooiste smartwatch vanwege het klassieke design. Het heeft zeker een maand geduurd voordat mensen met wie ik dagelijks omga het allemaal hadden opgemerkt.

  16. Ik wacht gewoon op versie 2… Lijkt mij een (ver)beter(d)e versie en gelijk weer up to date dan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.