Reacties voor: Apple waarschuwt voor oplichting met iTunes-kaarten

Apple waarschuwt dat iTunes-kaarten geen normaal betaalmiddel zijn. Oplichters proberen om je met iTunes-kaarten bepaalde schulden te laten afbetalen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Schulden terugbetalen met iTunes kaarten? Je betaald toch ook geen schulden uit met een Hema cadeaubon?😂

  2. Je wil niet weten hoeveel naïevelingen er op deze aardbol rondlopen…

  3. Origineel geplaatst door Knoezelbos
    Je wil niet weten hoeveel naïevelingen er op deze aardbol rondlopen…

    En hoeveel menselijke ratten….

  4. @Marijn: als iemand een schuld bij je heeft van €100,00 en je spreekt af dat deze met Hema / iTunes kaarten afgelost kan worden is het dus een “betaal” middel.
    Voor betaling aan overheid is’t helaas wel naïef on hierin te trappen

  5. Er zijn genoeg dummies op deze wereld die overal intrappen.

  6. @Marijn: Het lukte V&D anders wel met de uitstaande kado kaarten 🙂

  7. YouTube staat vol met, soms hilarische, filmpjes van mensen die deze Indiase scammers in de maling nemen en aan het lijntje houden.

    Je moet inderdaad wel een beetje wereldvreemd zijn als je denk dat je een belasting schuld kan betalen met gift cards van een bepaald bedrijf.

  8. Iedereen snapt natuurlijk dat je een eventuele belastingschuld niet terugbetaalt met iTunes-kaarten, maar (..)

    🤔Ben ik persoonlijk niet meer zo zeker van. Daarvoor is toch een zeker basisniveau aan intelligentie nodig, waaraan ik iig voor de VS sinds 8 november vorig jaar ernstig ben gaan twijfelen. Enige ‘lichtpuntje’ is de popular vote, het is tenminste niet echt een meerderheid die een schrijnend gebrek daaraan heeft laten zien… maar wel een héél grote minderheid 😖

  9. Het is niet zo lachwekkend als het lijkt. Het komt ook voor dat je een scherm op je iPhone krijgt waarop staat dat je regels hebt overtreden en je iPhone is afgesloten. Je kunt dan inderdaad niets meer doen. Ik heb het zelf meegemaakt. Ze dreigen en zeggen dat je het af kunt kopen door te betalen met bijvoorbeeld betaalkaarten verkrijgbaar bij supermarkt of benzinepomp. Het leek alsof niets meer werkte op mijn iPhone, maar door via Instellingen alle Safaripagina’s af te sluiten verdween ook de ‘blokkade’. Het bleek dus minder erg dan het leek.
    Maar je schrikt er wel van. Er zit een bende criminelen achter dit soort activiteiten. Vorige week zijn er nog een aantal mensen hiervoor aangehouden.

  10. Origineel geplaatst door @rno
    @Marijn: als iemand een schuld bij je heeft van €100,00 en je spreekt af dat deze met Hema / iTunes kaarten afgelost kan worden is het dus een “betaal” middel.

    Je bent echt een malloot als je dat doet.

  11. @Gabor: Benieuwd of je hetzelfde van bitcoins zegt – dat is net zo min een wettig betaalmiddel, en minstens zo populair bij makers van ransomware 🤔

  12. @Gabor: heb je nog nooit een cadeau gegeven met een verjaardag of een andere gelegenheid?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.