Reacties voor: Apple waarschuwt gebruikers van XcodeGhost-apps

Het XcodeGhost-virus grijpt om zich heen, dus speelt Apple open kaart met gebruikers. Wat doet het bedrijf eraan om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen en welke stappen nemen ze om de gebruikers op de hoogte te houden?
Lees het complete artikel → Apple waarschuwt gebruikers van XcodeGhost-apps
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Er waren al reacties van andere beveiligingsbedrijven (is. FireEye) dat het om veel meer apps zou gaan.

  2. Waar blijft nu de lijst van besmette apps ?

  3. Ja daar w8 k ook op welke apps zijn het allemaal. geld dit ook voor mense zonder jailbrake ? En dan zeggen ze dat ios safe is.

  4. Wat ik vaag vind is dat sommige apps ineens niet meer in mijn eigen appoverzicht verschijnenen van de App Store. Mercury bijvoorbeeld, die in de Apple lijst staat van besmette App’s. Maar ook de iCulture App kan ik niet meer vinden …?
    Op een van mijn apparaten de Mercury gewist, en dan blijkt Mercury gewoon in de App store te staan. Echterrr, als ik die installeer is de Add Block functie ineens niet meer standaard. Sterker nog, daar betaal je als je niet oplet bij het downloaden ruim € 23 voor via je Apple account! Dat vind ik nog eens struikroverij, maar daar hoor ik verder niemand over…
    Mercury falls, dus. Door de mand welteverstaan.

  5. het gaat om de Aziatische app-varianten
    Europese en Amerikaanse ontwikkelaars (ik ben zelf een europese ontwikkelaar) zijn blijkbaar slimmer en gebruiken alleen de officiële versies van Xcode
    hoe kan een app ontwikkelaar nu zo stom zijn om een GRATIS app als Xcode te gaan downladen vanaf een illegale site ?
    als ze hierdoor klanten verliezen, dan is dat maar al te goed
    ze verdienen niet beter

    om te antwoorden op de vraag of dit ook geld voor niet-gejailbreakte apparaten
    apps van 3th party ontwikkelaars hebben geen toegang tot systeem folders of andere apps, en kunnen dus ook geen systeem folders besmetten, enkel hun eigen documents folder, tenzij je jailbreakt, dan word het iOS systeem opengesteld aan alle apps en worden systeem folders beschrijfbaar voor 3th party ontwikkelaars

    bij niet-gejailbreakte apparaten, als die toegang willen moeten ze hiervoor de juiste toestemming vragen (camera, microfoon, contacten, locatie…)
    en dit enkel als de app draait, dus niet als de app in de achtergrond draait of werd afgesloten
    verwijder de apps die op de lijst staan en je bent veilig

  6. …en hoe zit het dan met de vele updates van woensdag 23-09 en donderdag 24-09 welke steeds terug komen in de App Store? Zal dit een verband hebben of zijn er toch andere problemen bij Apple. In ieder geval blijven dezelfde apps met dezelfde versies terugkomen en duurt het gigantisch lang voordat ze geupdate zijn. Dank!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.