Reacties voor: Apple vraagt Toyota reclame uit jailbreak-app weg te halen (jailbreak)

Apple heeft via advertentiebureau Velti gevraagd om reclame van Toyota weg te halen uit de app Cydia. Het was de eerste keer dat een bekend merk reclame maakte in een jailbreak-app.

Reacties: 32 reacties

  1. Zo zie je maar weer dat Apple alles weer bepaald 😉

  2. ik krijg het gevoel dat apple hier nog steeds zwaar in overmacht positie wilt blijven… beetje jammer… en raar?!

  3. Krijg steeds meer de neiging om al me apple spullen op marktplaats te zetten. Apple moet zich niet steeds overal mee bemoeien, jailbreaken is legaal waarom zullen ze zich er dan nog mee bemoeien. Als een bedrijf of persoon daar gebruik van wil maken moeten ze het toch zelf weten. Ik microsoft zo nog nooit zien doen. Apple gaat naar mijn mening langzamerhand te ver.

  4. Apple begint zich net als Sony als een arrogant en uiterst irritant bedrijf te gedragen. Vraag me af hoe lang het duurt voor Anonymous ingrijpt net als bij Sony op moment.

  5. Appel is tegen jailbreaken maar vraagt Toyota wel te stoppen met het maken van reclame, terwijl gesteld noch gebleken is dat Toyota daarmee enige inbreuk op Appels ie-rechten maakt of anderszins onrechtmatig handelt. Wat een megalomane toestand.

  6. Het zo mooi zijn als apple nu het thema via de app store te beschikbaar zou stellen

  7. Ik kan me voorstellen dat Apple hier actie onderneemt.
    Ze willen graag dat iedereen via hun adverteer programma adverteert door de inkomsten die ze daar uit genereren.

    Als ze hun machtspositie kunnen misbruiken door bedrijven, ‘die voor de voeten te lopen’, als deze via een sommering hun kunnen laten terug trekken zodat verdere samenwerking niet in gevaar komt… vind ik dit niet een geheel onlogische actie. Want wie hadden hierna gevolgd?..

  8. Ongelofelijk!!! Apple gooit altijd met rotte vis naar de monopoly-vorming van Microsoft., maar wordt ondertussen veel erger!! (denk o.a. Ook aan de commissie van kranten..)
    Apple: behave yourself!!!

  9. Betere reclane dan dit kan Toyota zich niet wensen!

  10. Er bestaan zoveel themes met voertuigen in de hoofdrol..

  11. Als ik Apple was zou ik het ook doen.

    Echter als ik Toyota was zou ik me niet door Apple zo makkelijk van gedachten laten veranderen…

  12. Ach en cydia is een rommelige prutzooi, het is dat je nu via iPC weet dat er überhaupt reclame werd gemaakt door Toyota. Het was mij niet opgevallen 🙂

  13. Iedereen vindt dat Apple nu opeens een veels te grote machtspositie heeft?
    Het is logisch dat Apple dit doet. Zij willen ook zoveel mogelijk winst maken en als ze dan gewoon aan een bedrijf vragen of ze gun reclame willen weghalen en een bedrijf dit doet vanwege zijn goede banden met Apple is dat natuurlijk raar dat het zo snel gebeurt, maar ook heel logisch. Ook voor toyota zitten namelijk meer klanten bij Apple dan bij cydia 😉

    En dat Microsoft die niet doet kom door iets heel anders. Windows phone faalt zo hard dat niemand ook maar de moeite neemt om het te gaan hacken. Ze hebben dan ook niks waar ze de baas over kunnen spelen 🙂

  14. Apple heeft groot gelijk.

  15. Volgens mij alleen maar meer publiciteit 😛

  16. Typisch gevalletje Barbara Streisand-effect, mooi!

  17. Waar bemoeit Apple zich in godsnaam mee? Bedrijven mogen toch zelf bepalen hoe en wat en via wie ze willen adverteren?

  18. Zou er een Apple medewerker zijn die zijn toestel durft te jailbreaken, stiekem?

  19. Ik vraag me af wat hier van waar is. Klinkt als broodje aap. Als dit echt zo is, is het namelijk gewoon strafbaar wat Apple doet. Zo dom zijn ze ook weer niet denk ik.

  20. Uuhm ze hebben Toyota toch alleen gevraagd? Niet verplicht oid? Als Toyota dan denkt oke.. best nou big deal.

  21. slappe hap bij Toyota!

  22. Origineel geplaatst door bartje
    Uuhm ze hebben Toyota toch alleen gevraagd? Niet verplicht oid? Als Toyota dan denkt oke.. best nou big deal.

    Vragen en vragen. Je hebt duidelijk nog nooit in dat soort omgevingen gezeten. Als je naar een bedrijf toe stapt en je wil dat het bedrijf iets doet naar jouw wensen, zul je dat bedrijf toch over moeten halen. En dus ook een voet tussen de deur moeten hebben.

    De vraag zal geweest zijn van “Toyota, haal alsjeblieft jullie reclame uit Cydia en gebruik onze iAd kanalen? Doen jullie dit niet, dan zullen jullie nooit meer bij ons aan kunnen kloppen voor hard-, software of adverteer contracten. Aan jullie dus de keuze of je positief of negatief wil antwoorden op ons verzoek, maar dan moeten jullie de gevolgen ook aanvaarden”.

  23. Eens met bartje, het is echt niet alsof Toyota zo afhankelijk is van Apple. Toyota en Apple kunnen van elkaar profiteren, dus waarom zou je zo’n relatie schaden door niet direct op het verzoek van Apple in te gaan. Daarnaast hebben ze al genoeg publiciteit gekregen, dus het doel van Toyota is bereikt en Apple weet dat best.

    Misschien heeft Apple zelfs expres een dagje of twee gewacht met reageren om de relatie te verbeteren.

  24. Aan 1 kant gooit Apple nu voor zichzelf een raam in… Ik verwacht dat met iOS 5 thema’s maken wel gaat komen. Persoonlijk vind ik de reactie van Apple raar… Cydia maakt van je iPhone een “open source” platvorm waaruit veel van de huidige functionaliteit nu opgenomen is in hun iOS. Beetje jammer dat Apple denkt dat elke jailbreakers automatisch een software piraat bestempelt. Apple is maar bang voor 1 ding, en dat is dat de hits via Cydia gaan lopen…. Als 1 schaap over de dam is… En Apple stuurt nu een braaf herdershondje om het schaap terug te halen. En Toyota mag voor het eerst genieten van gratis positieve reclame.

  25. Apple blaast wel heel erg hoog van de toren. Echter: Cydia zit tegenwoordig ook vol met ads. Ik vraag me af hoe lang het duurt voordat Apple Cydia overneemt (tegen xxx miljoen dollar). Weet iemand een app die de ads in Cydia (niet in browsers enzo) blokkeert?

  26. Dat is een in koppertje vor microsoft en google om dan te gaan adverteren in cydia!! Al was het alleen maar op Apple te stressen

  27. Sneu, maar volledig begrijpelijk. Het is niet meer dan logisch dat Apple alle middelen aanwendt om het jailbreaken van hun apparaten moeilijker te maken/te ontmoedigen.

    Juridisch lukt het niet, dan maar via je netwerken

  28. Apple heeft gelijk. De iPhone en iOS zijn HUN producten die ze verkopen via HUN kanalen; allemaal zaken waar ze veel geld, tijd, moeite en kennis in hebben gestoken. Dan mag het kraken van een toestel legaal zijn, maar het kopiëren en uitbaten van een parallel jailbreake-platform waar Apple niets aan verdiend is toch even hele andere koek. Kan mij dus goed voorstellen dat Apple Toyota heeft gevraagd niet meer te adverteren in deze kloon.

  29. Dit is gewoon een marketingcampagne van Toyota. Ze wisten dat ze in het nieuws zouden komen als ze een reclamecampagne in Cydia zouden doen.

    Door nu in te gaan op de vraag van apple komen ze nog maar eens in het nieuws…

    Goed gezien door die reclamejongens

  30. Theme wat toch lelijk anyway…
    PS. Mijn Iphone 4 is wel gejailbreaked maar niet voor zo’n lelijke theme. Je weet wel SBSettings, Lockinfo, ect.

  31. @Peter:
    Yep, medeoprichter The Waz himself

  32. @Peter: iWoz? 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.