Reacties voor: Apple vraagt patent op systeem voor noodtelefoontjes

Apple heeft een patentaanvraag gedaan, waarin emergency calls worden verbeterd: zo kan de telefoon niet zomaar het gesprek verbreken en kun je standaardboodschappen over een astma-aanval of je locatie versturen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. geen slecht idee

  2. Als je maar een patent kan toevoegen aan je al bestaande patenten. Begrijp me niet verkeerd. Wanneer dit een verbetering is, is het natuurlijk goed. Maar ervoor zorgen dat je concurentie het niet kan/mag gebruiken zonder jou goedkeuring is natuurlijk triest.

  3. Het patent beschrijft ook, dat een noodtelefoontje alleen mag worden afgebroken door de operator aan de andere kant van de lijn… voor als je het zelf even niet meer weet.

    wtf :p
    ik bel perongeluk naar 112 en kan het niet afbreken 😀
    nochtans staat er iets boven dat je het kan afbreken (maar je eerst nog een melding krijgt)
    wat is het nu :p

  4. Daar heb je inderdaad gelijk in bjorn, want dit gaat treft namelijk de verbetering in hulpverlening. zou inderdaad een beetje raar zijn dat andere telefoonbedrijven hiervoor moeten betalen om het in hun toestel te maken.

  5. Wat is de nieuwswaarde hier nu precies van? Apple heeft zo veel patenten waar het vervolgens helemaal niets mee doet…

  6. Origineel geplaatst door kal_el
    Het patent beschrijft ook, dat een noodtelefoontje alleen mag worden afgebroken door de operator aan de andere kant van de lijn… voor als je het zelf even niet meer weet.wtf :p
    ik bel perongeluk naar 112 en kan het niet afbreken
    nochtans staat er iets boven dat je het kan afbreken (maar je eerst nog een melding krijgt)
    wat is het nu :p

    Ik heb nog nooit per ongeluk naar 112 gebeld:p Wel slim patent, maar ik denk dat apple dit patent vooral heeft geregistreerd zodat geen ander klein bedrijf ervoor zorgt dat bedrijven dit stukje technologie niet mogen gebruiken. Ik hoop dat apple gewoon gratis licenties weggeeft..

  7. Echt een geweldig idee, hier aan zie je weer dat Apple niet alleen word gekocht om het uiterlijk, maar ook omdat ze veel verdomd goede ideeën hebben.

  8. Een patent hier op willen? Dus als andere telefoons ook meer levens willen redden moeten ze daarvoor betalen? Gaat echt te ver.

  9. @ Rutger
    Ik denk niet dat apple dit patent aangevraagd heeft om andere bedrijven ervoor te laten betalen. Ik denk net zoals Denni dat apple dit patent juist aangevraagd heeft om te vermijden dat een andere bedrijf het zou aanvragen en er wel voor zou laten betalen.

  10. Wat Bjorn zei wilde ik ook net melden haha. Ik ben het er mee eens. Zodra het een verbetering is in noodhulp, moet er geen patent op komen, maar juist delen.

  11. Waarom moeten sommigen toch zo achterlijk doen? Natúúrlijk gaat Apple hier bedrijven niet voor laten betalen! Zij zijn uitvinder en eigenaar van een geniaal idee dat levens redt, méér levens redt. Een ander, waarschijnlijk kleiner, bedrijf dat zich alleen op deze functie zou richten en waar het bestaan daarvan van deze functie had afgehangen, had een soortgelijk idee kunnen hebben en wél anderen hiervoor laten betalen, waardoor deze functie hoogstwaarschijnlijk nooit ter realisatie zou gekomen zijn in bijvoorbeeld iPhone oid.

    Liever dat Apple, multi-miljardenbedrijf dat patent heeft, dan zo’n kleintje die op het geld uit is wat hij daarmee wil verdienen.

  12. Hoe kan ik eigenlijk snel 112 “draaien” op de 3g?

  13. Door op het groene hoorntje te drukken, en dan op het scherm 2x op de één en één keer op de 2 te drukken, vervolgens op de groene knop… 🙂

    Even serieus, er is geen snellere manier…
    Tenzij je simkaart eruit is, maar om nou je simkaart eruit te peuteren als je 112 wilt bellen….

  14. @ Tom

    Misschien is het eerst handig om uit te zoeken wat een patent precies inhoud, voordat je mensen achterlijk gaat noemen.

    De bedoeling van een patent is niet alleen derden financieel willen laten betalen zodat zij jou uitvinding mogen gebruiken. Als Apple hier patent op krijgt, mogen andere bedrijven/mensen dit idee niet zomaar overnemen, en misschien erger nog, niet verder kunnen en mogen perfectioneren/verbeteren. Dit betekent dat deze uitvinding de komende 20 jaar (want zo lang is een patent geldig) niet verbeterd kan worden door derden.

    Mijn punt is dus dat ik vind dat Apple hier geen patent op mag aanvragen aangezien dit een nogal belangrijke uitvinding is waar iedereen baat bij kan hebben en er genoeg bedrijven zijn die meer verbeteringen kunnen toepassen (denk aan bedrijven die gespecialiseerd zijn op hulpverlening).

    Uiteraard zal Apple mogelijke verbetering met dank willen toepassen in de toekomst, die uitgevonden zijn door anderen (want dat mag wel weer als je patent hebt). Probleem is alleen dat je dan in de molen van Apple mee moet gaan en zoals we wellicht weten, kan het nogal een tijd duren voordat Apple zijn goedkeuring geeft. En juist verbeteringen in de hulpverlening moeten zo snel mogelijk kunnen worden toegepast, aangezien het om mensenlevens gaat.

  15. @Tom:
    Dan kan Apple ook een working group oprichten en daarbij iedereen uitnodigen. Vervolgens komen alle patenten op naam van die working group en kan iedereen er gratis en zonder toestemming er gebruik van maken. Alleen een naam nog verzinnen. Bv ‘EC Working Group’.

    Dat ze dingen willen verbeteren, prima en zal iedereen toejuichen. Maar dit is niet de manier. Niet via patenten opeisen.

  16. waneer komt apple met een patent voor deze site ? apple wilt alles met een i

  17. Geniaal!

    Je kan in Nederland gewoon 911 bellen, word automatisch doorverbonden naar 112.

    Handige functie, stel je ligt bedolven onder een lawine, en je heb je iPhone bij de hand (eeeh om te bloggen) kan je altijd 112 bellen. Ik weet niet wat het noodnummer is in Oosterse landen… Ff opzoeken!

  18. Wat een geweldig idee!!
    Al helemaal top dat ze aan de mensen met astma hebben gedacht 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.