Reacties voor: Apple vraagt patent op besturingssysteem met reclame

Apple heeft patent gevraagd op een ad-supported besturingssysteem, waarbij bepaalde functies alleen te gebruiken zijn na het bekijken of beluisteren van een reclamespotje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 38 reacties

  1. Leuk, behalve de reclame dan

  2. Dit is natuurlijk om straks een graantje mee te pikken met het gratis OS van google wat eraan gaat komen.

    //edit:
    oeps, eerst het artikel uitlezen alvorens te reageren (A)

  3. Apple.. Apple.. Apple toch ook.

    Dit is nou wat me irriteert aan Apple. Altijd overal de macht in willen hebben.
    Verder een top bedrijf! Maar soms wat te overdreven marketing voeren.

  4. Waarom kon ik niet eerder dit patent bedenken.. Had me een hoop op kunnen leveren..

  5. @Frank van Manen: Patent aanvragen gaat nog niet zo gemakelijk. Wil je echt een goed beschermd patent aanvragen moet je van goede huizen komen.

    Ik ken iemand die daarin werkt. En kan je vertellen dat er veel in wordt gesjoemeld.

  6. apple is weer lekker bezig… typisch voorbeeld van de bedrijfscultuur die me echt totaal niet bevalt…. patentje hier, patentje daar… ookal beschrijven ze dingen die allang bestaan en gebruikt worden, maar dan iets aangepast zodat ze weer geweldig lijken…

    ik begin een beetje misselijk te worden…

  7. @randriese: Same here…

  8. @randriese: Tja, alle bedrijven gaan zo te werk, dus Apple kan niet achterblijven. Ook is Steve Jobs voor ons een soort God en is Apple het paradijs, ze moeten toch meedoen met de rest…

  9. @Jonathan Hogervorst: Maar Apple slaat er soms in door. Tuurlijk maken alle bedrijven gebruik van marketing trucs e.d. Maar je kan ook zeer irriterend overdrijven en overal de macht over willen blijven houden.

    Het zelfde met je iphone. Daarom is het al reden nr 1 om te jailbreaken: doen met je iphone wat je ZELF wilt.

  10. Reden nr. 1 om te jailbreaken is om illegale applicaties te installeren. Flikker toch op met je mooie verhaaltjes man, ja ik doe het zelf ook, maar ik ga het niet lopen goed praten.

    Wat een zeikers hier, Apple vraagt alleen patent aan, ze vragen zoveel patenten aan, dat betekend nog niet dat daadwerkelijk straks je MacBook van 900 euro met ingebouwde verplichte reclame komt.

  11. Volgens mij gaat Apple ooit op een dag nog failliet vanwege patentskosten.

  12. @Sander: Daar heb je volkomen gelijk in idd. Heel veel bedrijven hebben een aantal van mensen zitten om hun patenten zo dicht mogelijk te krijgen.
    Persoonlijk lijkt het me niets, maar ja hé, iedereen zijn ding!

    @Stefan: Als ze het goed doen niet! Want dan verdienen ze er juist bakken met geld aan!

  13. @Marten: Ten eersten is het zeker niet om goed te praten. Het is om mijn eigen recht te hebben op mijn iphone. Ik wil foto uit kunnen wisselen via bluetooth, applicaties in de achtergrond laten draaien enz enz.

    Ten tweede, jij gebruikt het voor je illegale applicaties. IK weet hoeveel werk, tijd en moeite kost om een applicatie te maken ( ik werk met c#, c++, asp enz. ) dus IK KOOP mijn applicaties, ondanks jailbreak.

    Ten derde, het is niet “even zomaar een patentje aanvragen.” Bij Apple draait alles om marketing marketing en nog eens marketing.

    Ten vierde, dat patent is om google tegen te gaan houden / of mee te liften op een succes van google met een gratis OS.

    Ten vijfde, we zijn geen zeikers, maar kritisch.

  14. @Jonathan Hogervorst:
    je meent toch niet serieus wat je zegt he ? uiteraard heeft iedereen vrijheid van godsdienst etc, maar wanneer je Mr. Jobs als god ziet dan wordt het wellicht tijd om een keertje wakker te worden…

  15. Origineel geplaatst door Marten
    Wat een zeikers hier, Apple vraagt alleen patent aan, ze vragen zoveel patenten aan, dat betekend nog niet dat daadwerkelijk straks je MacBook van 900 euro met ingebouwde verplichte reclame komt.

    het gaat me totaal niet om de mogelijkheid dat het wellicht in de nieuwe macbooks gaat komen, het gaat me om het feit dat ze maar nutteloze patenten aan blijven vragen, alleen om andere bedrijven dwars te zitten… dat is in mijn optiek een teken van zwakte, net als dat ze tijdens de keynote speech Windows 7 aan het afkraken waren… in mijn optiek moet je nooit je eigen product ophemelen door je concurrent af te kraken. wanneer een bedrijf die manier van marketing kiest heb je alle respect bij mij verloren.

    ja, Apple maakt geweldige producten die voor mij (muziek productie) enorm goed werken. maar op dit moment is Apple echt aan het doordraaien en ik hoop, en nu gaan mensen me waarschijnlijk haten, dat het haar fataal wordt!

  16. @Sander: misschien heb je gelijk, maar misschien ook niet. Wie zegt dat andere bedrijven niet exact ditzelfde doen? Omdat Apple zo’n hoog gerespecteerd bedrijf is (met een grote groep fanboys) horen we er meer over. Om een simpel voorbeeld te noemen: ik ken geen Nokiaclub.
    Doordat de interesse in Apple zo groot is zijn er meer nieuwsmedia, en hoor je er meer over.

    @randriese: ik zie Steve Jobs niet als God, maar ik bedoelde het meer om te verduidelijken hoe Apple-fanboys zijn.

  17. @Frank van Manen: alsof een patentje aanvragen gratis is. Een Nederlands patent kost zeg 500 euro per jaar dat je het patent wil laten gelden. Beter kun je het dan meteen voor vrijwel geheel Europa doen (EPO): het kost je dan zo’n 1350 per jaar. Wil je je patent ook rechtsgeldig laten zijn in de VS, dan komt daar zo’n 350 euro per jaar bij. En Canada? +165. China? +400. Japan? Japan? +250. Australie? +250. Meeste Afrikaanse landen tezamen (OAPI)? +650.

    Ofwel, het loopt snel in de papieren. Ben benieuwd of je snel uit de kosten zal komen…

  18. @Sander

    Jullie zijn wel zeikerds en hele grote ook.

  19. Origineel geplaatst door Eric
    @SanderJullie zijn wel zeikerds en hele grote ook.

    maar wanneer Microsoft zoiets doet staan jullie als eerste te blaten over hoe onterrecht het is e.d…. hebben ze een naam voor he 😉

  20. @Eric:

    Vriend, zeiken doe je als je een applicatie 2 euro kost, maar je dat teveel vind. Of als je bus 1 minuut te laat is, en dan direct gaat zeiken

    Dit is KRITISCH zijn.

    Aan de kant van apple zeg ik: Helemaal top! Die marketing bij Apple is ongekend. Als ze een product presenteren doen ze alsof ze het wiel volledig opnieuw hebben uit gevonden. Terwijl het in principe allemaal al wel kan.

    Maar vanuit mijn kant zeg ik: Irriterend marketing gericht bedrijf, die overal de macht over wil BLIJVEN houden.

  21. heerlijk het tweede windows versus mac topic

  22. @hendrickbert: windows versus mac? Ik ben niet vóór of tegen apple/windows:-P.
    Ik heb een macbook pro, macbook air, een windows computer en een windows notebook;-)

  23. Dit is het begin van de gratis netbook.

  24. WTF? Ik hoop toch echt maar dat ze dit patent alleen maar hebben om te voorkomen een andere dwaas ook daadwerkelijk zoiets wil gaan maken. Er is al veel te veel reclame in de wereld! Laat mij maar gewoon betalen voor dingen.

  25. @Sander:
    ik kan me helemaal vinden in jouw mening.
    apple is niet slecht, verre van, maar ze moeten niet overdrijven.
    Religie 2.0 niet meer geloven in God, maar in een bedrijf.

  26. Mensenlief, wat een reacties op zo’n banaal bericht. Grote multinationals vragen constant duizenden patenten aan, omdat het om één ding draait en dat is winst maken, groeien, en méér winst maken. Apple is hiermee gewoon heel slim geweest, als ze daardoor kunnen delen in opbrengsten van Google.

    Ik denk dat de meesten hier niet beseffen wat het betekend om zo’n gigantisch bedrijf staande te houden. Veel ruimte voor compassie voor concurrenten is er niet hoor.

  27. @hendrickbert:
    Eindelijk iemand die me snapt 🙂
    Thnx!

  28. @Sander: Niet helemaal. Want dit zou ideaal zijn voor bijvoorbeeld ontwikkelingslanden.

    @Randriese: Dat valt reuze mee hoor. Natuurlijk heb je Apple fanboys die apple voor apple na zijn, maar dat is de opvallende minderheid. Kijken meestal ook niet verder dan hun neus lang is.

    Microsoft is natuurlijk al commerciële troep, dus natuurlijk ligt het ook voor de hand dat er dan flink wordt gebashed.

    Owja, niet vergeten dat dit niet meer is dan een patent..

  29. Maakt mij niet uit als er wat reclame komt in OSX,
    tenminste als er dan wel 100-200 euro van de aankoopprijs afgaat.

  30. @Roy: Sorry hoor, maar Snow Leopard kost op het moment als je Leopard al hebt €29, of als je dat niet hebt €179 (denk ik) inclusief 2 andere softwarepakketten. Dus jij wilt zeggen dat ze je OSX gratis moeten geven en nog geld toe?

  31. @jamy015: Hij bedoelt, denk ik, 100-200 euro korting op een mac.

  32. Roy & jamy015: Er komen dus 2 versies van OSX. Maar het komt er toch niet van, omdat het gewoon veel te makkelijk te hacken is. Daarom is dit zoals ik al zei ideaal voor ontwikkelingslanden.

  33. Wat een ge-emmer met die software patenten. dit is alleen maar om innovatie te remmen, niet om te stimuleren. Ze willen voorkomen dat anderen er wat mee gaan doen. Lijkt mij reden voldoende om het patent al voor akkoord te vernietigen.

  34. Dit bestaat toch allang? Had vroeger bij XP de hele tijd Jamba reclames. Blij dat ik daar vanaf ben. Nu wilt Apple het standaard leveren? Fijn koop je een Mac, kan je de hele tijd naar Jamba reclames voor trieste ringtones bekijken, fijn.

    Nee, ik hoop dat Apple dit niet echt van plan is.

  35. Ik maak me er niet zo druk om, is gewoon weg te kraken waarschijnlijk 🙂

  36. Beste mensen,

    Het valt mij op dat er erg vaak voorbarige conclusies worden getrokken op basis van nieuwberichten op deze site. In dit geval wordt er een patent beschreven dat – zoals jullie ondertussen allemaal wel weten, gezien de vele rumors die deze patenten altijd voortbrengen – zelden op korte termijn ook daadwerkelijk tot een product komt. Veronderstellingen dat “Apple het standaard gaat leveren” kunnen we dus ook als redelijk onzinnig beschouwen.
    Verder vraag ik me iets af bij eenieder die kritiek heeft op het gesloten iPhone platform en het beleid waar Apple voor heeft gekozen: waarom koop je in godsnaam dan geen andere telefoon!? Alsof Apple van de ene op de andere dag een compleet andere politiek is gaan voeren. Het idee waar men kiest voor een veilig systeem waarop de functies die het heeft ook “gewoon” werken is toch iets waar je als consument alleen maar blij mee moet zijn. Zo wordt de afweging als bijv. het versturen van media via bluetooth zoals op alle telefoons via een open connectie met het risico op bijvoorbeeld virussen opeens een heel simpele.

    Ok, akelig lange post, hoop dat het in de toekomst het forum ietsje overzichtelijker kan houden 🙂

  37. Origineel geplaatst door Bjørn
    Had vroeger bij XP de hele tijd Jamba reclames. Blij dat ik daar vanaf ben. Nu wilt Ap

    Dat is geen gratis windows met reclame.. maar windows met malware;-) misschien beter uit kijken met wat je wel en niet moet installeren;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.