Reacties voor: Apple vraagt patent aan op ontgrendelscherm met veegbewegingen

In twee nieuwe patentaanvragen beschrijft Apple een nieuw ontgrendelscherm voor iOS op de iPhone. Met swipes zoals op Android ontgrendel je.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 6 reacties

  1. Onzin patenten noem ik dit…

    De wereld zou beter af zijn als dit soort zaken niet meer geaccepteerd zouden worden als patenten

  2. @lordbachus: Wat is hier onzinnig aan en wanneer is een patent wel goed? Ik vind dat je bij dit soort uitspraken wel een beetje uitleg dient te geven.

  3. Het doel van een patent is het beschermen van een intellectueel eigendom dat vernieuwend en innovatief is. Ook mag er niet iets vergelijkbaars op de markt bestaan. Een patentbureau zal dit ook altijd onderzoeken. De verschillen met het Android patronensysteem vind ik hier niet aantoonbaar vernieuwend.

  4. Origineel geplaatst door lordbachus
    Onzin patenten noem ik dit…
    De wereld zou beter af zijn als dit soort zaken niet meer geaccepteerd zouden worden als patenten

    Iets te kort door de bocht vind ik.
    Heb je de originele patentaanvraag goed bekeken? Met name de uitgebreide claims sectie toont mi genoeg vernieuwenende inzichten. Als het patentbureau de aanvraag niet vernieuwend vindt komt die er normaliter niet door. Daarbij wil ik overigens opmerken dat écht nieuwe dingen verzinnen met ca 6 miljard mensen op de aardbol en de huidige stand van zaken haast onmogelijk is. Wél kun je, net zoals Steve dat meesterlijk wist te doen, punten/item aan elkaar koppelen (connecting the dots). En dáár gaat ook dit patent (in dit geval ook letterlijk) over…

  5. Ik wil die deurmat!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.