Reacties voor: Apple vraagt ontwikkelaars 64-bits iOS-apps aan te leveren

Apple roept ontwikkelaars op om 64-bits iOS apps in te leveren. De apps zijn voorlopig nog losstaand van de huidige 32-bits iPhone en iPad apps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Veel ontwikkelaars zullen wachten tot ze support kunnen geven voor en iOS 6 & 7. Anders schop je straks ineens al je iOS 6 gebruikers tegen de schenen. Of je moet als ontwikkelaars al 2 apps uit gaan brengen. Wat weer niet handig is als het straks wordt samen gevoegd. Dus leuke aansporing, maar beetje om het onmogelijke vragen in mijn ogen?

  2. Bedankt voor de info. 😉 Ik ben eens benieuwd hoe lang het gaat duren eer er apps verschijnen met het commentaar “iOS 7.1+”.

  3. Ik vraag me af in hoeveel gevallen we wat gaan merken van een 64-bit processor. Bij bijvoorbeeld en simpele nieuws app(nu.nl) zal je denk ik weinig verschil merken. Ik denk dat dat bij een hoop apps is die wij dagelijks gebruiken. In geval van games zullen we het wel kunnen merken maar de simpele apps die nieuws tonen zullen meer hebben aan een snellere internet verbinding.

    De meeste apps werken met een json feed, dit is eigenlijk gewoon tekst, doormiddel van compressie kan hier misschien nog wat peformance gehaald worden. Maar dit heeft niets te maken met een 64-bit cpu.

  4. “los van hun 32-bits tegenhangers voor iOS 6”

    Dit suggereert dat iOS 7 alleen 64-bit zou draaien?

  5. Stel, NU.NL (7MB) gaat mijn favo app updaten naar 64bit.
    Hoeveel MB gaat ons dit kosten?

    neem een game, Angry Birds HD (50mb)

    welk onderdeel moeten zij gaan aanpassen en hoeveel MB kost dit?

    Ik kom nu prima rond met een 16gb iphone en een NAS van 12TB (films, muziek, spotify). Is het verstandig om een 32gb of misschien wel meer aan te schaffen?

    Helaas ben ik geen programmeur!

  6. Bij OS X maakte het bestanden ook niet veel groter, dus dat komt vast goed

  7. In Windows zijn de programma’s vaak groter als installatie omdat je dan een 32 en 64 bit installatie pakket in 1 bestand hebt, in het algemeen ga ik ervan uit dan een apps voor iOS in het meest extreme geval max 5% groter zal zijn als 64 bit dan 32 bit, al zal dat verschillen per app.

  8. Origineel geplaatst door Timosha
    Bedankt voor de info. Ik ben eens benieuwd hoe lang het gaat duren eer er apps verschijnen met het commentaar “iOS 7.1+”.

    Heeft Apple een oplossing voor bedacht.

  9. @frank: Meestal is het grootste deel van een game de plaatjes en geluiden. De echte code is klein.
    Voorbeeld (Daar kan ik zo even bij) de ‘Find my iPhone’ beta applicatie.
    Deze is 20129 KB groot. Hiervan is de echte code (32 & 64 bit) 2288 KB, dat is dus zo’n 10%. Zoals Patryk al schreef, ongeveer 5% voor de 64 bits code.

    De rest zijn plaatjes en zo. Die hoeven niet aangepast te worden voor 64 bit.

  10. Ik vindt dat je dan geen universele apps moet maken want als je nou 8 GB hebt gaat dat erg lastig , Gelukkig heb ik 16 maar ook dat begint dan krap te worden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.