Reacties voor: Apple vraagt hulp van iPhone 4S-gebruikers om batterijproblemen op te lossen

Apple schakelt gebruikers in om de oorzaken van korte batterijduur op de iPhone 4S te achterhalen. Bij sommige mensen loopt de batterij extreem snel leeg. Via een diagnoseprogramma probeert Apple de oorzaak te vinden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 159 reacties

  1. Ik ervaar juist een gelijk aan/betere batterij duur dan mijn IPhone 4.

    Heb compleet nieuw ingericht, en alle locatie voorzieningen aan.

  2. Na ik merk wel op mij iphone 4 dat de battery veeeel sneller leeg liopt sinds ios 5 ik wacht op me ilhone 4s 64gb en dan ga ik eens uitgebreid testen jullie kunnen me volgen via twitter @marvinjumps
    Ga ook de presentaties vergelijken en de snelheid

  3. Hopelijk komt de jb snel. Ik gebruik altijd sbschedule om bv snachts dat allemaal uit te zetten.

  4. Gaan we weer. Mensen mensen. Blijf toch niet altijd maar upgraden/restoren. Daar komen al die rare dingetjes vandaan. Setup as a new phone, installeer je apps opnieuw, en weg problemen. Doe dat bij iedere major release en je hebt nooit van die wazige problemen.

  5. Heb een nieuwe iPhone 4 gekocht en heb wel het idee dat die nu net zo snel leegloopt als de 3gs van 2 jaar oud.
    Wel zag ik inderdaad dat bij de locatievoorzieningen onder “systeem” 3 pijltjes stonden. Deze heb ik nu uitgezet (bedankt voor de tip!) miss dat dit iets bijdraagt.

  6. Ik vind het trouwens wel wat gek: die Brit klaagt over een afname van 10% per uur. Dat lijkt veel. Maar Apple belooft bij telefoneren een gebruiksduur van 8 uur, dus als je er vanuit gaat dat alles lineair verloopt, dan mag je rekenen op een afname van 12,5% per uur. Maar goed, dan moet je wel continu aan het bellen/internetten/videokijken zijn.

  7. Misschien dat jullie de 3GS toch kunnen toevoegen voor de mensen die ‘m nog niet lang hadden? Ook een jaar, of misschien (zoals ik) een paar maanden terug een nieuwe van de verzekering hebben gekregen…?

  8. Nou inderdaad de accu van mijn 3GS (nog geen jaar oud) is zichtbaar sneller leeg sinds iOS5.

  9. LET OP! LET OP!

    Ik kwam er achter dat de Herinneringen app van ios5 ook een constante GPS verbinding maakt als je een herinnering op locatie maakt. ook Siri Gebruikt deze app… mijn iphone 4 was ook veel sneller leeg na het instellen van zo’n herinnering…

  10. Zet standaard locatievoorzieningen uit!
    Ook bij berichtgeving in ios5 heb ik de weer en aandelenwidget uitgezet (je weet maar nooit hoeveel het scheelt)
    Zet ook altijd wifi uit als ik niet thuis/op mijn werk ben..
    Dit geld ook voor 3G als ik weet dat ik het een tijdje niet ga gebruiken..
    Verder snachts altijd op vliegtuigmodus en regelmatig de apps afsluiten (beetje een tick geworden om die altijd meteen af te sluiten)

    Ik merk hiermee dat de batterij van mijn 1 maand oude 4 stukken langer mee gaat dan mijn 2 jaar oude 3GS(moge hij rusten in vrede)
    Als ik niet te gek doe kan ik er 2 dagen mee vooruit..
    Maar leg hem ‘s avonds eigenlijk altijd wel aan de lader/pc, dus voor mij is het prima

  11. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Nou inderdaad de accu van mijn 3GS (nog geen jaar oud) is zichtbaar sneller leeg sinds iOS5.

    Klopt, normaal als ik thuis kwam rond een uur of 17:00 na een dag had ik nog zo’n 40% over, tegenwoordig is ‘ie praktisch leeg

  12. Weer hetzelfde gelul als dat zogenaamde antennegate. Is al toegegeven dat het ver overdreven was en zelf nooit of te nimmer last van gehad. Ook niemand uit mijn omgeving. En nu dit weer. Blijkt al dat het mogelijk aan Google contacts ligt.

    Google die de boel aan het saboteren is dus! Kan me goed voorstellen dat Google dit opzettelijk gedaan heeft. Als het al waar is dat er een kortere batterijduur is. Ik ervaar dit niet. Bij mij is het verbeterd. Ik gebruik zelf niks van dat Google spul. Moet er niks van weten.

  13. Moeten de mensen niet gewoon wat geduld hebben? Mijn iPhone4 haalde de eerste week ook nooit het einde van de dag. Hooguit van 7:00 tot 14:00 en dan was het opperdepop. Maar dat werd gedurende de week steeds een stukje beter. Na een week zat ik om 14:00 nog op ruim 70%

  14. Wat velen fout doen is na een 1-2-3dagen dit al gaan zeggen, begrijp me nie verkeerd, het klopt de batterij de eerste dagen snel leeg is maar ik heb deze nu 2weken en al heel wat keren de batterij opgeladen en de batterij duur is verbeterd en tscheelt nie veel dan toen ik ios 4 had. Oordel na een 2-3tal weken, dan pas kan je zegge nog niet oke of wel oke.
    Wat ik ook heb gedaan is nog een aantal zaken uitzetten bij bv berichtgeving, ik hoef angry birds niet te laten aanstaan, is voor nikske nodig allemaal. Gps en zo wel natuurlijk en berichten enzo en mails ook.

  15. Ik zie alvast één reden:
    Bij de 3G 3GS en de 4 kan je 3G uitschakelen.
    Deze optie lijkt bij mijn 4S niet te bestaan.

  16. Gisteren de nieuwe iphone 4S binnen gehad, als nieuwe iphone ingericht. Locatievoorzieningen uit, push mail uit, berichtgeving minimaal. en de batterij loopt waanzinnig hard leeg, zelfs harder dan mijn 3gs. Ik hoop toch echt dat Apple dit snel oplost! Dit mag absoluut niet kunnen!

  17. Het bericht systeem kan dodelijk zijn. Ik had mijn 3G een paar uurtjes vergeten afzetten wanneer ik in Amerika was en zag toen ik op mijn hotelkamer kwam dat ik redelijk wat verbruikt had… Kostelijk grapje.

  18. Heb sinds gisterenmorgen de 4S en de batterij loopt inderdaad snel leeg. Ga eerst wat apps verwijderen en locaties .

  19. Bij mij is de batterijduur verbeterd bij iOS5 tov iOS4 (iPhone 4).

    Waar ik vroeger na een werkdag op 60-65% zat, is dit met iOS5 gestegen tot 65-70%. Bij mij staat alles aan (push, locatiediensten, wifi, 3G,..) Alleen Bluetooth staat meestal uit.

  20. @Gonny van der Zwaag: Je note over de vergelijking met de 3 jaar oude iPhone 3G is terecht, maar kan je me in gvdnaam uitleggen waarom de vergelijking met een jaar oude iPhone 4 wel gerechtvaardigd? Ik heb een donkerbruin vermoeden dat óók de batterij na 1 jr flink afgenomen is. Dus de vergelijking zal wrs in het voordeel van de 4S uitkomen, OF de 4S moet wel extreem veel batterij vreten (wat gek genoeg wel het geval is als ik de poll mag geloven).

  21. Dit is geen 4s probleem maar een iOS5 issue, ik heb dit ook op mijn iPhone 4 sinds ik iOS 5 draai.

  22. Jereinste kolder.

    De iOS architectuur is zo gemaakt dat ongeacht de hoeveelheid locatievragende apps je ook start, er wordt maar een service gestart die de verzamelde gegevens beschibaar stelt voor alle apps. Elke App die opgestart is maar niet actief is frozen en gebruikt alleen geheugenruimte en geen extra processor en dus batterijcapaciteit. Dit principe wordt voor alle diensten toegepast, ook voor het berichtencentrum. Dus niet je facebook app meldt dat er een reactie is. Dat meldt het berichtencentrum. Daarom moet het daadwerkelijke bericht ook nog echt geladen worden door de facebookapp op het moment dat je hem uit de frozen state haalt. Soms irritant, maar wel efficient.
    De snelle batterij drain moet dus in principe dieper in het iOS zitten en niet op App niveau.
    Heb zelf soms een snelle drain bij veel gebruik van de camera. De meeste energie kost het roamen tussen 3g masten, en zeker met Wifi en bluetooth tegelijk aan. Het constante pollen en kiezen voor het sterkste signaal vreet energie. Veel reizen is dus een hoge batterijuitputting.
    Just my 10p

  23. By the way, heb vanaf het begin de battery doctor app geïnstalleerd, na bijna een jaar met de iPhone 4 leert me dat de batterijduur met circa 38% is afgenomen. Klopt wel ongeveer aangezien ik nu na ruim 1 dag de batterij weer moet opladen, toen hij uit de doos kwam nog volle 2 dg (beide intensief gebruik).

  24. Siri is volgens mij de boosdoener
    als deze standby staat. Zet maar uit en batterij gaat langer mee.

  25. Mijn iPhone 4s komt dinsdag, maar hebben jullie nog meer tips om de batterij duur te verlengen los van de locatievoorzieningen uitschakelen?

  26. @Gonny van der Zwaag: dus ik vind de poll weinig betrouwbaar eigenlijk aangezien de meesten de iPhone 4 al een tijdje hebben, deze poll is zegt pas iets als beide ongeveer vers uit de doos komen!
    En dan nog zitten er haken en ogen aan, aangezien iedereen die de 4S nieuw heeft wrs veeeeel intensiever gebruikt in het begin dan de iPhone 4 heden ten dage.

    Dus al 2 argumenten waarom deze poll eigenlijk weinig bijdraagt, statistiek blijft leuk he!

  27. Ja, ik heb ook last van de battery gate.

    Ik heb de mijne dinsdag binnen gekregen en op donderdagochtend moest ik werken en het was niet normaal hoe snel ‘ie leeg was. 7.30u ging ‘ie van de stroom af, rond 15uur wassie totaal leeg.

    Diagnose stond uit, locatie voorzieningen minimaal en niet veel gebruikt, hooguit een fotootje maken, versturen via whatsapp, wat muzieknummertjes luisteren en wordfeuden en nu.nl af en toe checken.

    Absurd hoe snel ‘ie leeg was in ieder geval. Dacht al dat het aan mij lag of aan het calibreren van de batterij. Niet dus. Wel blij dat het dus bij meerdere mensen het geval is.

  28. Het lijkt hem in Ios 5 te zitten.
    De 3GS(maandje oud) en 4 zijn hier ook sneller leeg dan voorheen draaiend op Ios4.
    Echt geen 10% per uur maar wel een stuk sneller leeg.

  29. Origineel geplaatst door UltraSub
    Gaan we weer. Mensen mensen. Blijf toch niet altijd maar upgraden/restoren. Daar komen al die rare dingetjes vandaan. Setup as a new phone, installeer je apps opnieuw, en weg problemen. Doe dat bij iedere major release en je hebt nooit van die wazige problemen.

    Leuk, maar dan ben ik dus wel al mijn savegames kwijt bijvoorbeeld. Of is daar een oplossing voor?

  30. Ik merk ook dat d batterij sneller leeg is dan mijn iPhone 4.
    Heb al wat dingen uitgezet maar is nog niet echt top!

  31. Mijn iPhone 4 heb ik geupdate van 4.3.5 naar 5.0 en mijn batterijduur is gestegen van 2 dagen naar 4! Ik ben super blij met iOS5. Op de vierde dag is hij ook wel echt leeg!
    Misschien is vier dagen veel maar ik gebruik niet heel veel toepassingen, maar dat deed ik ook niet met 4.3.5

  32. Blijkbaar zijn er nogal wat problemen met de batterij. Verschillende mensen melden op Apples eigen forum dat hun batterij niet volledig oplaadt, maar slechts tot 93, 95, etc. procent. Wanneer ze hem eens unpluggen en weer d’r in, dan laadt hij wel op tot 100%.
    Hopelijk krijgen we dit keer geen ‘batterygate’. -_-

  33. Ik heb zowel bij mijn “oude” 3GS als bij de 4S de telefoon ingericht als “nieuwe” iphone. Ik bemerkte echt een positieve trend in de 3GS, batterij ging exponentieel langer mee dan voor de update . De 4S heb ik gisteren ook volledig opgeladen, zit er redelijk veel mee te pielen en de batterij is nu, na 28 uur pas 50% leeg (of vol :)). Ik vermoed toch echt dat als je de 4S (of3GS) inricht als nieuwe iphone, dat je minder problemen hebt dan wanneer je een back-up terug zet.

  34. Ik heb zowel de 4 als de 4s en merk bij beide dat de batterijduur is afgenomen na installatie van ios 5. Gisteren is er bijvoorbeeld een half uur TinTin gespeelt (Ok dat is zwaar maar toch.) en na een half uur was er van de volledig opgeladen iPhone 4s nog maar 28% over. Na opladen heb ik het ding vannacht niet gebruikt en vanmorgen was het percentage nog maar 80%.

  35. Owja? Ik heb mijn iPhone 3Gs pas sinds dinsdag, die andere was kapot gegaan;) heb ook last van een sneller leeglopende batterij dan op mn oude iphone 3gs

  36. Had het deze morgen ook voor, per uur 10%. Maar ik zat op school, en daar gebruiken ze in sommige lokalen gsm blockers. Ik dacht dat het daar aan lag, dat mijn batterij er doorvloog, om dat die gsm netwerk probeerde te zoeken.
    Het probleem van batterij die sneller leeg loopt met iOS 5 merk ik vooral op mijn iPad.

  37. Al die oplossingen moeten niet hoeven!
    Apple heeft de klachten al jaren tijd om eens te gaan debuggen en mijn tip
    iPhone uitzetten! Kost geen batterij

  38. Batterij helemaal opladen en alles open zetten en gamen of muziek luisteren tot de batterij helemaal leeg is. Weer opnieuw opladen en hem dan nergens voor gebruiken en wachten tot de batterij weer helemaal leeg is.

  39. Ook aan het wachten op de 4S, maar m’n 3GS van twee jaar oud gaat sinds de update van iOS 5 juist waanzinnig lang mee. Heb gewoon af en toe 3G, continu Wifi en locatie aan staan, maar gaat zondermeer langer dan een dag of twee mee.

  40. Op m’n iPod Touch 4g lijkt het gewoon hetzelfde te zijn/beter, geen ernstige veranderingen dus 🙂

  41. Origineel geplaatst door UltraSub
    Gaan we weer. Mensen mensen. Blijf toch niet altijd maar upgraden/restoren. Daar komen al die rare dingetjes vandaan. Setup as a new phone, installeer je apps opnieuw, en weg problemen. Doe dat bij iedere major release en je hebt nooit van die wazige problemen.

    maar je bent wel als je smsjes en andere berichten, favorites etc kwijt…

  42. Mijn iPhone 3GS werkt juist nog PERFECT, ik denk dat de batterij juist beter dan ooit was…??

  43. In mijn geval is de batterij veel beter geworden op mijn iPhone 4 en ipad 2 sinds iOS 5. Nou ging mijn iPhone op zich al veel langer mee dan de meeste die ik ken, maar sinds iOS 5 haal ik 40 uur standby en 15 uur gebruik. En dan en ik nog 15/16% over.

    Wat heb ik uit gezet:

    Locatie voorzieningen> en dan alles van systeem op compas na. En > IMessage dit helpt heel erg veel!

  44. Ik kan de herinnering op locatie maar niet instellen op de itouch zou dat iets met de kleine baterij in de 4G te maken hebben?

  45. Ik heb nu zo’n anderhalf jaar een iPhone 3GS
    Inmiddels mijn 3e al, sinds ik hier iOS 5 op heb gaat deze wel degelijk langer mee! Ik zit continu te twitteren te facebooken en op iReports te kijken via 3g. Elke 10 minuten gaat er 1% van mijn accu af, en voorheen ging dit dubbel zo snel!
    Helderheid een stuk lager zetten helpt ook!

  46. Waar kan je die diagnose app down-loaden ?????

  47. Kom net terug uit Oberhausen. Mijn iPhone 4S liep ook leeg. (iPhone 4S 16GB t-mobile). Wat blijkt…? De iPhone toonde dat (na opgeladen te hebben) ik het toestel bijna net zo veel gebruikte als dat het op standby stond. Hij lag naast mij op bed… Zelfs na gesproken te hebben met Apple en alles opnieuw geïnstalleerd. Ik heb nu een nieuw toestel gekregen en die doet het dus wel! Een kapotte iPhone dus!

  48. @rob: JailBreak voor de iphone 4s is al uit en beschikbaar 😉

  49. Nou.. Dan mogen ze ook wel maar mijn itouch 4g kijken dat ding kan ook maar 3 uur mee bij mij. Iemand een solution om het langer te laten werken??? Help

  50. Origineel geplaatst door rob
    Hopelijk komt de jb snel. Ik gebruik altijd sbschedule om bv snachts dat allemaal uit te zetten.

    Jammer alleen dat SBSchedule voorlopig nog niet geschikt is voor iOS5.

  51. Apple vraagt de gebruikers om hulp. Ik dacht daar alleen de beste mensen werkten. Maar dit probleem hebben ze niet kunnen vooruitzien. Maar maak je niet druk beste Apple-fans. Ze geven de beste garantie ter wereld op hun superproducten.
    Wat is hun vergoeding voor het meedenken? Een nog beperktere garantie?
    Wat een shit-producten toch!

  52. De 3GS wordt toch ook nog altijd nieuw verkocht? En daar zit toch een gloednieuwe batterij in. Vreemd dat er op de 3GS niet kan gestemd worden. Ik ervaar op mijn 3GS met iOS5 geen verschil tov iOS 4 qua batterij verbruik.

  53. iPhone inmiddels terug gebracht. Ga toch maar voor de SGS2

  54. Bij mij is de batterij na het installeren van iOS 5 verbeterd. Mijn iPhone 4 heeft na 40 uur nog 20% en dan moet ie aan de lader. iPhone 4 is bijna 2 maanden oud.

  55. Drama, gisteravond om 23.15 iPhone 4s weggelegd met 80% acculading om 7.15 nog 5% slecht dus heb net een herstel gedaan hopen dat dit beter gaat werken!

  56. Ik heb zelf op mijn iPhone 4 nog de GM van iOS 5, is er al een mogelijkheid om deze up te daten naar de standaard iOS 5?

  57. Ik had niet verwacht dat iPhone 4s zo snel leeg zou gaan. Met normaal gebruik red die nog niet eens een dag. Ik vind dit heel matig van Apple.
    Ik hoop dat ze snel met een oplossing komen, ik heb geen zin om overal me oplader mee naar toe te nemen :p
    Fijne avond iedereen!!

  58. Mijn ervaring : 2 jaar een 3GS gebruikt, vlak voor IOS5 instagram en imo altijd laten draaien op het achtergrond. Was merkbaar !
    En Na IOS5 ietjes sneller leeg.

    Maar sinds deze ochtend 4S binnen en reserve kopie in de 4S gezet….op het ogenblik test ik behalve ,Siri, beide….Tom Tom aan uit, you tube filmpjes , foto’s nemen filmpjes opnemen safari aan uit….resultaat na 30 min 3GS op 79% en de 4S 85%….zeg t maar ??!?!

  59. @stardust: Zelf een soortgelijk probleem ondervonden op mijn vakantie afgelopen zomer (met een 3GS IOS4). Elke keer als er geen (3G) netwerk beschikbaar was, en daarbij een oproep miste. Waarbij een voicemail bericht werd achtergelaten. Liep de batterij binnen ongeveer 5 uur leeg (100%-0%). Daarbij werd de iPhone ook erg warm.
    Het lijkt erop dat in sommige gevallen de telefoon eindeloos de visual voicemail wil ophalen. Als de voicemail uiteindelijk werd opgehaald was het probleem ook meteen over.

  60. Had hier na installatie hetzelfde probleem. Mijn iPhone 4 was ineens binnen een dag leeg, kon er na 16.00 niet meer mee bellen. Er was geen lokatiegebruik (geen pijltje).

    Wat bleek… ik had de optie om via WiFi te syncen aangezet. Sinds die weer uitstaat is het batterijgebruik weer als vanouds, eigenlijk geen verschil sinds ios4.

  61. Zoveel mogelijk gizmo’s uitzetten, terwijl dat nou juist een iPhone zo handig maakt. Zonde.

  62. mijn 4S 64Gb : batterij heeft nergens last van.. enige wat ik doe is 3G uitzetten als ik niet hoef te internetten en de helderheid op 45 ~ 50 %

  63. Apple innoveert niet meer en geeft toe aan de massa door producten te vroeg uit te brengen. Apple gaat ten onder aan haar eigen succes als ze niet uitkijken.

  64. Origineel geplaatst door fanboy
    By the way, heb vanaf het begin de battery doctor app geïnstalleerd, na bijna een jaar met de iPhone 4 leert me dat de batterijduur met circa 38% is afgenomen. Klopt wel ongeveer aangezien ik nu na ruim 1 dag de batterij weer moet opladen, toen hij uit de doos kwam nog volle 2 dg (beide intensief gebruik).

    Die app geeft bij mij aan dat mijn 4S een iphone 5 is 🙂

  65. Opvallend dat er adepten zijn die zo blind zijn dat ze dit probleem negeren, terwijl Apple het zelf kennelijk wel serieus neemt.

  66. Sinds de update naar IOS5 loopt de battery sneller leeg.
    Iphone reageert trager.

    Na het verwijderen van iCloud lost het wel iets op.
    Battery gaat weer langer mee, maar minder als voor de update naar IOS5. En de iphone reageert aanmerkelijk trager als voor de update naar IOS5.

    Ik vermoed dat IOS5 en iCloud verantwoordelijk zijn voor het terug lopen van de battery, net als het trager reageren van de iPhone. Als ik terug kon naar 4.3.3 (meen ik) dan deed ik het meteen.

  67. @Cyrus The Virus: Kun je me uitleggen wat je hebt gedaan
    Ik wil nml mijn foto’s, muziek etc op mijn nieuwe telefoon, heb jij dat dan niet gedaan?

  68. @Gonny van der Zwaag: Sorry, voor de duidelijkheid: ik bedoelde “vergeten roaming terug af te zetten”. Ik had Google maps gebruikt om iets op te zoeken.

  69. Sinds maandag in het bezit van een witte 4s 64 GB. De batterij loopt inderdaad met ongeveer 10% per uur leeg. Als ik hem ‘s ochtends om 8 uur uit de lader haal is hij ‘s avonds, bij normaal gebruik,rond 21h leeg.

    Ik hoop dat ze er snel iets aan kunnen doen!

  70. Ik kreeg vanochtens mijn iPhone op 70% batterij binnen, hij staat nu nog op 15% na redelijk intensief gebruik. Is dit extreem?

  71. Vergeleken met mijn 3GS gaat hij ongeveer net zo lang mee, of misschien zelfs korter.
    ^ Meer dan 2 jaar oude 3GS met iOS5.

  72. Ik heb mijn telefoon nu 36 uur en heb al een keer of 3 echt moeten opladen, heb nu een aantal functies zoals hierboven vermeld staan uitgezet en hoop dat de bat nu echt langer meegaat, anders wordt ik er net vrolijk van

    Mochten jullie nog meer tips hebben dan hoor ik graag.

    Dat de iPhone 4S veel dingen op de avhtergrond is voir mij wel duidelijk, want de iPhone wordt van voor en achter erg warm

    Ik hoor graag nog wat tips aub

  73. Heb zelf dit probleem gehad na de update naar IOS5. Oplossing: backup maken en vervolgens je iphone configureren als nieuw. Probleem opgelost.

  74. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ik vind het trouwens wel wat gek: die Brit klaagt over een afname van 10% per uur. Dat lijkt veel. Maar Apple belooft bij telefoneren een gebruiksduur van 8 uur, dus als je er vanuit gaat dat alles lineair verloopt, dan mag je rekenen op een afname van 12,5% per uur. Maar goed, dan moet je wel continu aan het bellen/internetten/videokijken zijn.

    Aan het bellen dus… Internetten/videokijken kost meer…

  75. Ik dacht er ook last van te hebben, 16gb 4s.
    Vandaag geleverd door T-Mobile.
    Na wat speurwerk op internet “lijkt” het uitzetten van;

    settings -> location services -> system services -> Setting time zone -> Off

    Toch wel enige invloed te hebben! Daarbij bij ook ” status bar Icon ” aangezet. Daarbij zie waneer de services actief zijn.

    Succes!

    (Edit: Mijn 3GS had ik vanaf dag 1 (officiële release) al op iOS5 draaien, en had ook het idee dat de batterij het beter dan ooit vol hield!!!)

  76. bedoelt die brit nou als je iphone 4s op standby staat of als je hem gebruikt?

  77. wel vreemd! heb vorige week ios5 geladen op mijn 3gs en daarna gelijk ge-JB-ed. … geen centje pijn, niets gemerkt.
    eergisteren mijn iPhone even open laten schroeven omdat mijn microfoon plots niet meer werkte (op zich heel vreemd), waarna hij gewoon weer dicht is gegaan zonder vervangen van onderdelen.
    Nu is wel mijn batterijduur een DRAMA. in een half uur tijd 17% verdwenen.
    Ik heb tussentijds wel de JB verwijderd en een schone installatie uitgevoerd.

  78. Heb na de backup op mij i4s te hebben geplaatst niet echt een groot verschil met de i4, maar merk met dezelfde instellingen dat ie iets meer verbruikt.

    Kan dit ook doordat de backup is geplaatst, lees nl wel eens dat het veel beter is geen backup op je nieuwe iphone te ztten, maar in te stellen als een nieuwe iphone..

    Kan iemand hier iets over zeggen?

  79. Deze ochtend om 10 uur van de lader gehaald. Nu nog 15 % over. En zwaar gebruikt geweest vandaag. Ook siri veel gebruikt (eventjes showen 😉 ). Ik vind dit dus wel goed…

  80. Ik moet een paar dingen kwijt. Ik gebruik mn 4s intensief en toen ik dat bij mn 4 deed had ik ook standaard een lader bij me.

    Ik vind wel dat de batterijpraatjes zwaar overdreven worden. Na 14 maand trouwe dienst is mn ‘oude’ iPhone 4 nog altijd in nieuwstaat, en hij gaat vrijwel evenlang mee als 1 jaar geleden(ca. 1 dag tenzij ik heel veel msn of skype bijvoorbeeld).

    Overigens is het niet voor niks dat voorheen bij mobiel apparaten altijd werd geadviseerd de accu eerst 3 tot 5x helemaal leeg te trekken en dan pas volledig opladen. Ook af en toe de batterij helemaal leegtrekken bevordert de batterylife. De eerste 1 a 2 weken gaat je batterij steeds langer mee.

    Ik erger me soms mateloos aan dit soort opgeblazen negatieve mediahypes. Elk merk kampt met zulke problemen, alleen apple wordt er helemaal op vastgespijkerd. Al die Android, Blackberry en Symbian fanaten willen over het algemeen altijd beweren dat hun telefoon minstens zo geweldig is als een iPhone, en dat iPhone maar troep is, maar als er zoiets bekend wordt gemaakt verwacht men van Apple opeens perfectie.

    Als je een telefoon wilt die lang meegaat koop dan een oude Nokia 3310. Je wilt alles met die telefoon, het moet snel, zo dun mogelijk. Tja er moet ergens wat ingeleverd worden, en hoe erg is het om elke dag je telefoon ff op te laden op je nachtkastje(geld voor alle smartphones).

    Het stoort me ook dat andere merken soms meer bezig zijn met een campagne tegen Apple dan het verbeteren van hun eigen producten.

    Ooh ja, moet ook nog ff kwijt. Sinds mn 3g ben ik trouw iphone gebruiker, maar wie zeurt over welke telefoon beter is moet gewoon kappen met dat eindeloze gedoe over welke beter is, als je niet tevreden bent moet je een andere telefoon kopen, en anders gewoon zwijgen.

  81. Mijn nieuwe 4s wordt af en toe heel warm terwijl ik hem niet gebruik. Ik kan niet vergelijken met een 4, maar de batterij is met weinig gebruik binnen 8 uur leeg. Bovengenoemde kachelfunctie lijkt me niet goed

  82. Heb zelf zowel de 3GS als twee 4G’s en bij de update naar iOS 5 is de accuduur een drama. De 3GS wordt dermate heet zelfs met laden in standby mode dat dit geen langdurige oplossing is. Ik heb alle trics uitgeprobeerd en ja dit geeft wel een verbetering maar is nog steeds een behoorlijk drama. Wat wel opmerkelijk is is dat de accuduur in het buitenland (dataroaming uit) zeker 10x langer meegaat en de telefoons compleet koel blijven. Zelfs met locatievoorziening aan is het een gigantisch verschil als je geen data kan sturen. Klaarblijkelijk is het een combi van locatie en data upload die het veroorzaakt en naar mijn mening iets van het iOS 5 want immers hadden alle mensen de app’s al voor iOS 5. Ben benieuwd wanneer er een update komt.

  83. Nokia 3210 had een hele fijne standby tijd van twee weken. Those were the days 🙂

  84. Heb zelf geen Iphone 4s, maar had dit probleem in het begin met mijn iphone4 ook, dat de batterij snel leeg was. Na een aantal keer helemaal leeg laten lopen en weer opladen werd mijn batterij steeds beter. Zou dit ook niet het geval zijn bij de 4s?

  85. Zonde dat je allerlei dingen zelf moet uitzetten. Ik dacht dat het IOS daar toch voor zorgde? Die moet toch het batterijmanagement verzorgen?

  86. Ik heb precies het zelfde probleem met m’n iPhone 3GS die ik nu ongeveer een week in bezit heb zij het all na 3 / 4 uur als ik hem gebruik dan is hij al leeg……… Best wel balen moet ik zeggen…!!

  87. Afgelopen vrijdag de 4s binnengekregen en na het lezen van dit bericht kan ik bevestigen dat de batterij behoorlijk terugloopt, ongeveer 10% per uur!

  88. Gisteren avond de nieuwe 4S 16 Gb geinstalleerd.
    batterij op 83% toen ik ging slapen. Nu bij een standby tijd van 10 uur(!) nog maar 30%.
    Dat is toch echt niet oké!!
    Wat te doen?
    PS locatievoorzieningen en bleutooth uit

  89. Gisterenavond mijn iphone 4s volledig vol geladen en vanmorgen was hij volledig leeg terwijl ik hem eigenlijk niet gebruikt heb. Ik heb nu bij locatievoorzieningen–>systeem alleen kompas kalibreren en mobiel netwerk zoeken aanstaan. Tijdzone instellen stond bij mijn constant aan.

  90. Ik ben van de Iphone 4 naar de 4S gegaan en heb maar na een dag de pijltjes overal uitgezet om te zien wat de batterij vandaag brengt? Gisteren heb ik zelfs naar een lekkagespoor van de batterij gezocht! Hij is echt snel aan het teruglopen in percentage! Uiteraard heb ik er alle vertrouwen in dat Apple dit probleem snel via een update oplost.

  91. @prcko: Het klopt in mijn geval wel; een week lang gebruikt met backup teruggeplaatst van m’n iphone 4. Batterij zwaar onder de maat; 5-10% per uur zonder te bellen. Gisteren alles gewist en ingesteld als nieuwe iphone. Om 10 uur van de lader gehaald gisteravond, nu (11:15, eigenlijk 12,15 dus) nog 85%

  92. Ge moet herstellen nemen-nieuwe iphone- geen reservekopie, dat zorgde ervoor mijn batterij nadien een heel stukje verbeterde. Ook word de batterij nog beetje beter als je deze al goeie 2 weken in bezit hebt en deze al heel wat heeft opgeladen.

  93. @Lisette: Dat heb ik dus met mijn iPod Touch 4G ook, ik had een aantal weken geleden het probleem dat het percentage enorm schommelde. Hij kon zomaar van 70% naar 30% gaan in tien minuten, zonder er iets mee te doen, maar hij was dan eigenlijk nog gewoon 65% of zo, alleen de indicator was gewoon onjuist. Ik kon hem namelijk nog lange tijd gebruiken. Maar nu is het weer volledig weg, hij werkt weer zoals gewoonlijk (de indicator), dus dat is wel fijn.

  94. Zelf krijg ik deze week mijn iphone binnen en ik vroeg me af of het voor de batterij zin heeft om de iphone eerst als nieuw in te schakelen en vervolgens te restoren, Ik wil namelijk niet meer handmatig mijn telefoonnummers gaan invoeren, dat gaat me een week kosten.. iemand tips/trics?

  95. Ik heb bijna alle ios5 beta’s een tijdje gebruikt er er waren 2 betaversies met hetzelfde probleem. Echt na een uur of 5 de batterij leeg bij normaal gebruik. Nu met de GM die hetzelfde is als de versie die iedereen heeft veel langere batterijduur dan voorheen.

  96. Heb sinds vrijdag een Iphone 4s 32gb en de batterij loop idd zo’n 10% per uur leeg of misschien zelfs sneller, en ik bel er weinig tot niet mee. vooral whats app. Maar dit is toch niet normaal?

  97. Ik heb het volgende gedaan om mijn batterij: Instelling -> Locatievoorzieningen -> Systeem (helemaal onderin) -> Tijdzone instellen uitzetten & Verkeer uitzetten —Dit scheelt een hoop batterij en je kan ook Zoek mijn iPhone uitzetten, dit verbruikt continue GPS en dat slurpt batterij dit heeft mijn batterij zeer verbeterd (iPhone 4S) ook wil het helpen om de iPhone aan iTunes te hangen een een reservekopie te maken en dan herstellen.

  98. Origineel geplaatst door Vroem
    Ge moet herstellen nemen-nieuwe iphone- geen reservekopie, dat zorgde ervoor mijn batterij nadien een heel stukje verbeterde. Ook word de batterij nog beetje beter als je deze al goeie 2 weken in bezit hebt en deze al heel wat heeft opgeladen.

    Ben nog niet helemaal thuis in de Apple wereld. Misschien kan iemand me ff op weg helpen dan?
    Ik heb wel een herstel gedaan dus iPhone4S uitgezet en opgestart (met de homeknop ingedrukt) en aan itunes gehangen. Idd voor herstel gekozen, maar vervolgens backup teruggezet.

    Als ik zou kiezen in herstel mode voor “Nieuwe iPhone” hoe zit dan dan met al mijn apps enzo? Met name de betaalde apps zoals Whatsapp en WeekCal? kan ik die dan gewoon weer terug zetten? Moet ik dan kiezen voor terugzetten aankopen ofzo?
    Kan iemand me hier een antwoordje op geven, thnx.

  99. Ai, ik heb het ook vlaggen.

    Om een vergelijking te geven:
    Mijn iPhone 4 was voor ik ging slapen 100% opgeladen. iOS4
    Mijn iPhone 4S was nog 50% vol.

    Deze ochtend was de iPhone 4 nog 98% vol.
    De iPhone 4S was volledig leeg en stond uit. 🙁

  100. Sinds ios5 op mij. 3GS zie ik dat per 3min de accu 1% afneemt! Het is gewoon abnormaal, mijn tel moet continu in de oplader nu, kan nergens een paar uur zijn zonder oplader anders valt ie gewoon uit.

    @ddkooker: Ik heb exact hetzelfde! Ben ook al alle instellingen doorlopen voor ‘accu-vreters’, vrijwel alles staat uit.

  101. Sinds vrijdagmorgen de nieuwe iPhone in m’n bezit en merkte dat de batterij vrij snel leegliep, sneller dan mijn oude 3G. Maar aangezien ik enkele apps aan het installeren was en siri wat was aan het uittesten dacht ik dat het wel normaal was. Toen ik de iPhone daarna wou opladen stopte hij op 97% en gaf hij het fully charged icoontje weer..

    Na een paar keer restarten laadde hij wel verder op tot 100% maar eens 100% bereikt bleef hij nog minstens een half uur verder opladen! Weird.

    Momenteel lijkt alles weer normaal te zijn maar er lijkt me alleszins toch iets gaande te zijn met die batterij..

  102. Ik heb dit probleem gehad met m’n 3GS toen ik op vakantie naar Australië ging. Alles geprobeerd, van alle location services uitschakelen, apps weggegooid en het terugzetten van back-ups.

    Het probleem bleek hem uiteindelijk in een van m’n mail accounts te zetten. Toen ik al m’n mail accounts eraf had gegooid was het probleem opgelost.

  103. Ik ben tot de conclusie gekomen dat herinneringen ook gebruik blijft maken van je gps ook al zijn alle herinneringen verwijdert en de app opnieuw opgestart

  104. Na het installeren van iOS5 op mijn 2 jaar oude 3GS lijkt het wel alsof mijn batterij kapot is. Na volledig opladen (100%) gaat hij na een paar minuten al uit. Daarna opnieuw opstarten(ongeveer 2 minuten) en dan kan ik net weer een minuutje werken. Gelukkig doet hij het nog wel als hij aan de lader hangt maar mijn mail-app crashed tijdens het zoeken naar nieuwe mail…
    Kon ik maar weer terug naar iOS4…

  105. Origineel geplaatst door Frans Rampen
    @prcko: Het klopt in mijn geval wel; een week lang gebruikt met backup teruggeplaatst van m’n iphone 4. Batterij zwaar onder de maat; 5-10% per uur zonder te bellen. Gisteren alles gewist en ingesteld als nieuwe iphone. Om 10 uur van de lader gehaald gisteravond, nu (11:15, eigenlijk 12,15 dus) nog 85%

    Dank u voor uw reactie. Denk dat ik het ook maar eens een weekje ga aankijken dan. Ik heb net even gekeken en de accu staat na 3,5 uur standby en 46 min. gebruik op 93% dat lijkt me tot nu toe wel netjes toch?

  106. Origineel geplaatst door Klementino
    Ik vind wel dat de batterijpraatjes zwaar overdreven worden. Na 14 maand trouwe dienst is mn ‘oude’ iPhone 4 nog altijd in nieuwstaat, en hij gaat vrijwel evenlang mee als 1 jaar geleden.
    Ik erger me soms mateloos aan dit soort opgeblazen negatieve mediahypes.
    … als er zoiets bekend wordt gemaakt verwacht men van Apple opeens perfectie.Als je een telefoon wilt die lang meegaat koop dan een oude Nokia 3310.

    (voor de leesbaarheid heb ik bovenstaande quote wat ingekort)

    Het feit dat er op internet zoveel dezelfde ervaringen zijn toont dat het beslist niet overdreven is.
    Lezen is een vak. Waar het hier specifiek over gaat is de effecten iOS 5 op de onlaadtijd van de batterij, die extreem is.
    Ik heb een 3gs sinds juni 2009, en ik kan beamen dat de batterij nu na 2,5 jaar nog steeds in goede staat is / lijkt te zijn. Tot iOS 4.3.5kon ik met gemak een volle dag zonder laden doorkomen.
    Gisterenavond heb ik mijn batterij 100% vol geladen (Ik haalde ‘m om ±1.30 u van de lader). Vanmorgen om 8.30 uur (wintertijd) was de batterij op een haar na LEEG!, zonder dat er iets met mijn iphone gedaan was!
    je mist dus geheel waar dit over gaat. Er mankeert e.e.a. aan iOS 5.

    Ik heb bijvoorbeeld vanmorgen de hele iphone gereset, en alle instellingen die aan stonden uit gezet. icloud uit, alls uit wat maar stroom zou kunnen vergen. Ondanks dat wordt er toch nog stroom verbruikt waar ik het niet verwacht had, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken

  107. Batterij inderdaad erg snel leeg na volledig opgeladen te zijn nu op 15% na 5 uur en 23 minuten daarvan is de telefoon 2 minuten gebruikt en Wifi en locatievoorziening staan uit

  108. Ik wou misschien ook een iphone 4S kopen maar na deze verhalen vraag ik me af of het niet verstandiger is om een iphone 4 te kopen ?? wat raden jullie aan??

  109. @robin: De 4s, moetk geen seconde over twijfelen.

  110. @Vroem: oke bedankt voor je snelle antwoord 🙂 maar heb jij / heeft iemand toevallig beide toestellen in zijn bezit ?? en waarom ben je zo enthousiast over de iphone 4s t.o.v de iphone 4 (A)?? dankje 🙂

  111. @robin: Tenzij je iets goedkoper uit wil zijn en een iets langere accuduur wilt, gewoon de iPhone 4S nemen.

  112. @prcko: oke dankje 🙂 maar haalt de iphone 4s op een gemiddelde dag 10-11 uur?? want ik kan hem tussentijds niet opladen :/ anders zou ik dan eigenlijk al met een externe batterij moeten rondlopen en dat vind ik niks :/

  113. @robin: De foto camera is een duidelijk verschil, ook filmen beter kwaliteit. 4s is sneller ook, hogere snelheden op 3G, geen deathgrip probleem, een betere antenne ook, ik had ervoor gprs toen ik geen 3G had, nu opeens heb ik edge inplaats van gprs. Muziek afspelen gaat ook luider dan bij de iphone 4.

    En nog iets; er bestaat zoiets als een externe batterij die je kan kopen en meenemen ;). Ik heb ook externe batterij gekocht. Eentje van 4000mah, ik kan de iphone 2 volledige keren opladen.

  114. @robin: Dat is erg afhankelijk wat je ermee doet natuurlijk. Bij normaal gebruik, moet het makkelijk kunnen dat als je hem in de nacht volledig opgeladen hebt, je hem de volgende dag in de avond voordat je naar bed gaat pas weer op hoeft te laden.

  115. @Vroem: oke bedankt voor je antwoord 🙂 ik had dat inderdaad al eerder gelezen (o.a. op iphoneclub.nl) maar ik lees net dat bij niet gebruiken en met wifi en locatievoorzieningen uitstaan de batterij na 5 uur en 23 minuten al leeg was :/ dat is gewoon tekort vind ik :S red een iphone 4 wel 10-11 uur aanstaan op 1 batterij bij gematigd gebruik??

  116. @robin: Herstellen-nieuwe iphone-geen reservekopie, dat was de oplossing bij mij voor mijn batterij probleem en ook bepaalde zaken uitzetten die toch niet hoeven an te staan.
    Geene paniek dus. Schaft u goeie externe batterij aan he.
    Bij mij is de iphone plat als ik deze intensief gebruik en dan spreek ik toch over 5-6 uren, is normaal hoor. Das bijna evengoed als bij mijn iphone 4.

  117. @Vroem: oke 🙂 ik heb een ipod touch 2G en ipod touch 4G en die houden t ook maar 1 dag uit en dat is prima zolang ze het maar uithouden tot ik weer thuis ben 😛 maar bij gewoon af en toe wat whatsappen en misschien paar keer IPC checkken muziek luisteren en misschien 1x maximaal een kwartiertje een spelletje spelen haalt hij t einde van de dag wel denk je?? (10 uur)

  118. wat een gezeik met die batterij.
    20:00 batt. helemaal leeg
    22:30 batt. 100 procent opgeladen

    volgende middag om 16:06 batty leeg toestel valt uit

    Gebruik:4 keer youtube filmpjes beken van gemediddel 2 min.

    5 apps gedownload , 1 keer gebeld met viber 6 min. 3keer mail gechekt. 3 keer snel nieuws gechekt op nu.nl 2 keer op marktplaats geweest (5 min) 1 telfoongesprek van 5 min. en toen was dat ding weert uit

  119. Ik zit nog op mijn uitnodiging voor een bezorgafspraak te wachten. Moet eerlijk zeggen dat ik nu begin te twijfelen of ik dit überhaupt moet gaan doen..

  120. @Steef007: Bij twijfel niet doen!

  121. Al bijna een jaar een probleem met mijn batterijduur in het buitenland. Meer dan een halve dag haalde ik nooit, ook zonder bellen. Automatische tijd uitgezet ( firmware 4.1 ) probleem opgelost. Haal nu 2 dagen 2 nachten 😉

  122. Heb 2 jaar oude 3GS met laatste update (4.3.5) ;Standby tijd nog steeds ca 2 weken.Heb alleen continu wifi ontvangst aan staan en soms mp3 speler.

  123. Geen problemen met IOs 5.0 en mijn jaar oude 3 GS. Batterij gaat nog steeds net zo lang mee. Merk geen verschil.

  124. Door al de berichten ben ik echt de draad even kwijt, is er überhaupt wel iemand met een iPhone 4S waarvan de batterij met minder dan 10% per uur afneemt? Hier namelijk ook met +/- 10% per uur!

    Heeft apple nog geen “log” app uitgebracht waardoor ze mee kunnen lezen?

  125. het is al vaker genoemd en mijn ervaring is ook dat het gebruiken van je “oude IOS versie” back-up voor diverse problemen zorgt bij installatie/upgrade naar IOS5.
    Mijn iPhone 3GS raakte danig van slag.
    Hoog batterij verbruik, ineens 7 Gb minder geheugen over, apps slecht ge-restored, traag vooral bij gebruik iCloud, geen sync van contacts, etc.
    Na 2x een volledige restore gedaan te hebben (met back-up terug zetten) waren een aantal problemen opgelost (7Gb terug, apps OK) maar traag was hij nog steeds, contacten syncen nog niet en batterij verbruik leek beter.
    Pas na de 3e Restore en de iPhone als nieuw instellen (dus zonder de back-up te gebruiken) Lijkt alles als van ouds. iCloud gebruik ik alleen voor contact sync, Reminders, Bookmarks, find my iPhone en Photostream en de (gloed nieuwe) back-up zet ik op m’n Mac ipv iCloud. Ik heb 9 mail accounts waarvan de meeste met IMAP werken met push 15min ingeschakeld (Gmail, eigen site)
    Straks een iPhone 4S en ga ik beginnen met de back-up erop zetten en kijken hoe hij zich gedraagt. Gaat dat niet goed dan maar weer een restore en instellen als nieuwe iPhone. Dat lost (helaas) een hoop problemen op. Helaas omdat al je instellingen weg zijn en je een tijdje bezig bent om alles weer goed te krijgen en dat is eigenlijk best een hoop….. maar niet onoverkomelijk!
    Ja, SMSjes en Chats ben je kwijt maar het is toch onzinnig om die berichten te bewaren tegenwoordig.

  126. @Therapeet: Waarom niet gelijk je iphone 4s restoren en instellen als nieuwe iphone, als je de iphone 4s binnen hebt?

  127. Vannacht om 00.15 m’n iPhone van de lader gehaald, en op het nachtkastje gelegd. Vanmorgen om 07.15 uur keek ik en had ik nog maar 53% over.

  128. @Vosjuh: Wist niet dat je 3G kon uitzetten!!!
    Kun je ons uitleggen waar die optie staat.

  129. @margot: Nou ik heb nu alles geprobeerd
    1. gmail account verwijderen.
    Heb ik gedaan maar het resultaat is niks
    2. De iphone herstellen
    Iphone net hersteld hij stond 15 minuten aan en was 4% van de accu kwijt
    3. locatievoorzieningen uitzetten.
    helpt ook niet staat nu 10 min uit gaat weer 2% van de accu verloren

    hopelijk komt er snel een goede oplossing die ook baat heeft

  130. Ook mijn batterij ging sneller leeg dan een shotje tequila.
    Eerst heb ik geprobeert de iPhone opnieuw te installeren via “herstel” en vervolgens in te stellen als nieuwe iPhone. Dit leek voor mij niet te helpen. De tips van deze website lijken echter wél te werken.

  131. Ik heb de 4s vanaf zaterdag en merk dat ook mijn batterij snel leeg is ondanks dat ik alle tips en trucs heb uitgevoerd. In een uur tijd op de standby stand ben ik al 12 procent kwijt. Ik neem nu maar tegenwoordig mijn oplader mee, anders haal ik de dag niet eens. Ik hoop dat Apple snel met een oplossing komt!!

  132. Alle tips opgevolgd (instellen als nieuwe iPhone, locatievoorzieningen systeem uit, de rest minimaal, berichtencentrum uit, iCloud alleen mail), maar de 4GS loopt nog steeds snel leeg. Je ziet de procenten er bij bijna per minuut af gaan. ‘s Nachts in vliegtuigmodus ook sneller leeg dan mijn 3GS, 20% meer batterijverlies dan de 3GS.

  133. Ik denk dat ik dus 1 van de selecte groep gebruikers ben die last heeft van een continue leeglopende accu. Contact met Apple wordt eigenlijk onmogelijk gemaakt omdat ze verwijzen naar de provider… Niet echt klantgericht op deze manier…

  134. @Steven: Mijn batterij is ook net een lekker emmer; je ziet de batterij letterlijk leeglopen

  135. Mijne gaat juist langer mee!
    Ik zat ook op school, ik heb een prepaid kaar erin zitten (dus internet uit), Apps staan altijd uit…
    3G staat altijd aan wifi ook.
    Zo hoed ik volledige batterij, en kan ik alles doen!

  136. Mijn 4s batterij is ook rampzalig heeft iemand een idee hoe ik die mannen/vrouwen van Apple kan bereiken zodat ik die tijdelijke pre update kan downloaden???

  137. Heb mijn IPhone 4s nu 5 dagen en de batterij trekt nog steeds heel erg snel leeg, ook nadat ik hem een aantal keren helemaal leeg heb laten lopen en weer aan de lader heb gelegd tot die helemaal vol is! Alle extra voorzieningen staan uit en maak amper gebruik van apps!! Ook een raar punt is dat hij niet vol laad maar tot 96%, moet ik terug naar de winkel of wachten op die nieuwe versie ? Zo verder gaan is haast geen optie!!

  138. Ik heb een 3gs waarvan de batterij tot de upgrade naar iOS 5 meer dan een dag mee ging. Na installatie van iOS 5 is de batterij in een paar uur leeg. Daarbij reageert het toestel ineen heel traag.
    Daarna een schone installatie gedaan en alle tips uitgevoerd om het batterij verbruik te verminderen. Blijkt maar weinig te helpen. Als batterijpercentage op ong. 20% staat valt hij meestal al ‘dood’. Terwijl er dan niet eens programma op de achtergrond draait.

  139. Ik heb sinds 1 week een iphone 4s nooit eerder een iphone gehad, maar mijn battery is binnen een halve dag leeg??? van collega’s die een iphone 4 hebben zeggen dat hun battery minstens 3 a 4 dagen mee gaat, dus ik baal gigantisch en ga dan ook maar vandaag terug naar de winkel, want heb geen zin om elke halve dag mijn telefoon aan te moeten sluiten anders kan ik hem niet meer gebruiken

  140. Mijn 3GS is na installatie van iOS 5 duidelijk in batterijduur achteruit gegaan bij zelfde gebruik. Met iOS 4 had ik om 23:00 uur bij naar bed gaan nog 20% over. Nu heb ik rond 17:00 nog maar 15%!! over en moet ik al laden.

  141. Ik heb de 4s nu een dag maar merk nu al dat me accu even snel leeg gaat als me oude 3GS

    Wie kan mij helpen ?

  142. De IOS 5.1 update is beschikbaar voor de 4s!
    Ff updaten en batterijproblemen zijn verholpen!!!

  143. Zijn nu de problemen echt verhlopen?
    Wil ook een iphone 4s kopen maar na deze berichten twijfel ik heel erg wat ik moet doen.

  144. Ik heb een 4S, hij laadt soms op tot 100% en soms tot 99%.
    als ik de lader eruit haal als die op 99% staat, knippert het 1x van 100% naar 99%.
    doe ik de lader weer erin, staat het op 100%.

    ik denk dat de batterij niet het probleem is maar ”het laten zien” van de %. – voor de mensen die ‘dit’ probleem hebben.

    en hij gaat best snel leeg, 3 uur actief bezig zijn – zeker 40 – 50 % = weg.

    ze hebben ‘denk ik’ tijdens de productie een aantal aanpassingen gedaan aan de batterij vandaar de verschillende problemen.

    wie denkt hetzelfde?

  145. En hoe is jullie trilmotor dan? Mijn iPhone 4S maakt, naast de vibratie, ook nog vrij veel geluid. Het is net alsof de trilmotor ergens tegenaan komt.

  146. Ook in het bezit van een 4s
    Heel veel apps uitgezet, maar batterij moet elke avond aan de lader. En gebruik mijn iPhone niet bijzonder veel. Jammer zou niet mogen.

  147. Wij hebben twee nieuwe Iphone 4S aangeschaft. 1 zwarte en een witte. De zwarte werd ontzettend heet en was zonder gebruik na een paar uur zo goed als leeg. Deze werd na de udpdate wel iets beter, maar nog niet bijzonder. Deze is retour gegaan daarvoor in de plaats een witte ook hier is de batterij niet om over naar huis te schrijven. Beide hebben een update gehad. Locatie voorzieningen staan minimaal.

    Andere opmerking!!!
    Als wij bellen hebben wij regelmatig dat wij niets horen, of de gebelde persoon hoort niets. Het komt voor dat je 3 of 4 keer moet bellen om uiteindelijk verbinding te krijgen.
    PS provider T-mobile, iemand een idee? Met de 3 GS hadden wij dit probleem niet ook bij T-Mobile

  148. Ik heb mijn iphone 4s net een week en de batterij is, zonder overdrijven, binnen 3 uur LEEG… zonder dat ik bel, of internet en met vrijwel alle batterij saving settings aan….

    Ik neem aan dat er toch iets mis is met mn toestel dan?? Kan het zo niet eens normaal gebruiken!

  149. Vanaf deze week loopt mijn batterij ook spontaan leeg. iPhone 4. Normaal doe ik 2 à 3 dagen met een volle batterij nu zonder dat ik hem gebruik en met alle bovenstaande tips uitgevoerd amper 11 uur. Kan ik gewoon naar een Apple store of moet ik naar t-mobile? En is men wel op de hoogte van dit probleem.

  150. Mijn Iphone heeft verschillende problemen. Mijn batterijen zijn na nog geen dag helemaal leeg en mijn belscherm zit helemaal links in de hoek. Heb een IPHONE 4 S en heb er vele klachten over. Ik wil graag weten wat ik er aan kan doen, want ik update hem elke dag !!

  151. Mijn batterij is ook leeg binnnen een dag of sneller! Komt er nog een update voor dit probleem dat jullie weten??

  152. Mijn iPhone 4s nieuw gekocht. Accu is echt een regelrechte ramp! Ook als ik het toestel bijna niet gebruik loopt de accu bijzonder snel leeg. Alle locatievoorzieningen uit en niets extra’s aan staan. Twee keer per dag aan het opladen. Zelfs met batterydocter waarbij de accu extra met druppel laden iets meer krijgt verhelpt het probleem niet. De accu duur is een regelrechte ramp! Mobiel helemaal opnieuw ingericht, ook dat helpt bij mij niet. Hoop snel op een update van Apple.
    iPhone 4s, prima toestel maar als die accu zo blijft zal ik snel weer overstappen op een ander merk waarbij de accu ten minste twee dagen mee gaat. Apple doe er iets aan want dit probleem hebben heel veel iPhone 4s gebruikers.

  153. Mijn iPhone 4s nieuw gekocht. Accu is echt een regelrechte ramp! Ook als ik het toestel bijna niet gebruik loopt de accu bijzonder snel leeg.Iedere dag twee keer opladen..

  154. @Jos: ik heb ook een iphone 4s met alle functies aan en ik gebruik hem de hele dag door redelijk intensief en ik red met 1 batterij lading ongeveer 26 uur of ik moet op een dag veel infinityblade spelen ;p maar dan red ik het alsnog tot de avond hoor 😉 dus ik vraag me af waar het probleem hem dan in zit…

  155. @Jos:

    Eens een herstel doen via itunes, dat heeft bij mij geholpen. Normaal gezien op bv wifi surfen moet jee een gebruik van 6 uur behalen, 3G surfe en games spelen verbruiken meer dus logisch de batterij sneller leeg is.

  156. Kan je melden dat de accu om 10.00 uur vol was en heb deze om 16.30uur weer opnieuw moeten opladen. Geheel leeggedronken tot de mobiel uitvalt. Hierbij enkele malen de mails gecheckt en enkele malen een internetpagina opgeroepen. O, een keer of vier Whatsapp gebruikt. Een ramp die accu.

  157. @Jeroen Keppens: Dat is gek… roaming staat namelijk standaard uitgeschakeld op de iPhone. Ongeacht of je 3G aan of uit hebt staan.

  158. @Gaston: Maar dat is zo’n kleine groep, Gaston. De kans is groot dat de resultaten van de poll daardoor verknoeid worden, omdat andere 3GS-bezitters de poll blind invullen zonder het artikel te lezen. Knalrode tekstblokken helpen daar weinig tegen.

  159. John bleijenberg: Wachten tot Apple je ook belt 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.