Reacties voor: Apple voorspelde Siri al in 1987 en zat er maar een maand naast

In 1987 orakelde Apple over de Knowledge Navigator, een stuk software op een tablet dat als twee druppels water lijkt op Siri. De video vond zich plaats in de 'toekomst', slechts een maand geleden.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 18 reacties

  1. Wat is de strekking van dit verhaal? Dat Apple toen al wist dat ze technologie van een derde op een bepaald moment in de toekomst zou kopen?

  2. Misschien sloeg die badge (1) op telefoon-app wel hierop

  3. Zou Apple misschien hebben gewacht? Dat ze het al een jaar eerder hadden maar hebben gewacht ivm met dit filmpje. (je weet maar nooit,toch?)

  4. Als je in de video kijkt op 0:54, dan zie je dat op die kalender 16 september een woensdag is. In 2011 was dit op een vrijdag. De laatste keer dat 16 september op een woensdag viel is in 2009.

    De theorie gaat dus een beetje mank.

  5. Origineel geplaatst door Michiel
    Als je in de video kijkt op 0:54, dan zie je dat op die kalender 16 september een woensdag is. In 2011 was dit op een vrijdag. De laatste keer dat 16 september op een woensdag viel is in 2009.De theorie gaat dus een beetje mank.

    +1!

  6. Het filmpje van de desortification in the sub sarah loopt ook maar tot 2009

  7. Origineel geplaatst door Michiel
    Als je in de video kijkt op 0:54, dan zie je dat op die kalender 16 september een woensdag is. In 2011 was dit op een vrijdag. De laatste keer dat 16 september op een woensdag viel is in 2009.De theorie gaat dus een beetje mank.

    Haha, koning!

  8. Origineel geplaatst door Niels
    Origineel geplaatst door MichielAls je in de video kijkt op 0:54, dan zie je dat op die kalender 16 september een woensdag is. In 2011 was dit op een vrijdag. De laatste keer dat 16 september op een woensdag viel is in 2009.De theorie gaat dus een beetje mank.Haha, koning!

    En anders moesten ze wachten tot 2015.
    Goed gevonden! Chapeau!

  9. Zeg Bastiaan, plaats je dit artikel om jezelf van de teleurstelling na de keynote te verlossen?

  10. De concept stem van de navigator uit 1987 klinkt in ieder geval een stuk vloeiender en natuurlijker dan het daadwerkelijk product 😉

    Wanneer gaan ze daar wat aan doen? Word een beetje moe van die stephen hawking achtige spraak applictaties

  11. Naja je kan het voorspelling noemen.. Maar ook traagheid. Apple heeft een idee en meer dan 20 jaar werken ze t uit.

  12. Leuk dit. Ik jad het hier over toen een tijd geleden hier eerder een artikel over siri werd geschreven, maar wist toen het jaar niet meer. Geweldig als je niet gehinderd door de toemalige hard en softwarebeperkingen toch zo’n visie kunt hebben. Ja en natuurlijk is het met IOS5 nog niet af en is het nog Beta. Maar apple kennende toch al goed genoeg om het nu grootscheeps te lanceren. Ik denk dat er genoeg vrijwilligers zijn die hiervan snel een nederlandstalige toepassing willen maken. Iets voor de iPC om te organiseren? Lijkt me mooie crowdsourcing….

  13. Uit die tijd stamt ook een filmpje waar met een paar voorhamers een groot en arrogant technologiebedrijf wat “bijgewerkt” werd.
    Maar dat zijn ze even vergeten …

  14. @Grimster: Dat is al decennia non-stop het onderwerp van onderzoek. Er wordt steeds vooruitgang geboekt maar je kunt natuurlijk niet verwachten dat je binnen 1 dag van een blikkerige robotstem naar een volledig vloeiende stem gaat …!

  15. Die robotstem van siri vind ik zeer slecht klinken , vraag me af of je het elke keer moet activeren, als je een opdracht geeft

  16. Origineel geplaatst door Jans
    Uit die tijd stamt ook een filmpje waar met een paar voorhamers een groot en arrogant technologiebedrijf wat “bijgewerkt” werd. Maar dat zijn ze even vergeten …

    … als je daarmee de ‘1984’ reclame en Microsoft bedoelt heb je het behoorlijk mis.
    MS was toen nog niet de grote concurrent, dat was IBM. IBM heeft zich allang teruggetrokken uit de PC markt.

  17. Gaat niet om de dag, gaat om het jaar 2011. Hij zegt duidelijk ‘… Flemming published a … five years ago.’ dan zegt die tablet ‘yes, that was … 2006’. Daar gaat het ‘m om mensen. Apple heeft gewoon met toeval iets ‘voorspeld’, Jobs was briljant, geniaal en weet ik veel wat allemaal, maar ook hij kan de toekomst niet voorspellen. Overigens weet ik niet zeker wie er in 1987 aan het roer stond.

  18. Ik geniet er van om zulke dingen te lezen. Hij was een held en zulke clips zijn smakelijk. Ik geniek alleen al van het fijt dat ik dit kan lezen op een teleoon, van Apple..
    Hulde!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.