Reacties voor: Apple voor ‘t laatst op Macworld, geen keynote van Steve Jobs

Apple heeft aangekondigd dat ze in januari voor de laatste keer aanwezig zijn op Macworld in San Francisco. En er is nog een tweede tegenvaller: Steve Jobs zal niet komen opdraven om zijn jaarlijkse keynote te geven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Toch wel heel sneu een Macworld zonder Apple. Een beetje het op een verjaardag zijn waar de jarige voor afzegt, zal nog is een feestje voor je geven. 🙁

  2. Da’s wel zonde zeg!
    Maar komen er dan helemaal geen Keynotes meer van Steve Jobs?? ( zijn zo leuk om te downloaden:))
    En vervelend voor de organisatie, misschien doet apple dit door de kredietcrisis..

  3. Steve Jobs word ook een dagje ouder.
    Hoe oud is hij eigenlijk?

  4. Origineel geplaatst door michal
    Steve Jobs word ook een dagje ouder.
    Hoe oud is hij eigenlijk?

    Niet ouder dan 60 in ieder geval

  5. waarschijnlijk omdat de vierkante meters beursvloer de laatste jaren zo belachelijk duur zijn geworden. Wereldwijd overigens.

  6. Origineel geplaatst door iPhoneclub (JP)

    Origineel geplaatst door michal
    Steve Jobs word ook een dagje ouder.
    Hoe oud is hij eigenlijk?

    En nu ga je de hele nacht wachten op het antwoord wat je in Google of WikiPedia in 10 seconden had kunnen vinden? 😉

    Wil zn nacht best wel verkorten, hijs 53 :P.

    Maar het is inderdaad jammer dat Apple niet meer meedoet, volgens mij kunnen ze de volgende Macworld wel bijna afschaffen na het missen van zoveel grote namen…

  7. betekend dit ook dat er de komende rijd (2009) ook geen nieuwe producten zullen verschijnen van apple? 3e gen. iPhone bijv.?

  8. Zou er dan toch iets mis zijn met zijn gezondheid. Als je kijkt hoe dun hij is geworden in de afgelopen 2 tot 1.5 jaar. Het Ziet er teminste niet echt gezond uit

  9. Bedankt jongens nu kan ik eindelijk slapen. HAHA

    Wat ik eigenlijk bedoel is dat die speeches misschien te zwaar voor hem zijn. Hij moet toch elke keer 1 uur aan een stuk door praten. En vergeet al die voorbereiding en die reizen niet.
    En op z’n leeftijd is het toch een behoorlijke opgave.

  10. Origineel geplaatst door Raggamannn
    betekend dit ook dat er de komende rijd (2009) ook geen nieuwe producten zullen verschijnen van apple? 3e gen. iPhone bijv.?

    Natuurlijk wel alleen je hoort ze niet via Macworld zonde…….

  11. @Raggamannn

    Zolang hij nog kan denken blijven er nieuwe producten komen. Pas als hij dement word moeten we vrezen. 😉

  12. en dat wordt hij niet! haha

  13. Als we het menen van te stoppen met MacWorld gaat het volgens mij sowieso niet lang duren voordat ze ermee terugkomen. Die Keynotes zitten mee in de fundering van de ‘hype’ die Apple opbouwt rond al zn producten. En op die hype wordt er hard geteert! Je kan het zelfs letterlijk in de beurscijfers aflezen wanneer de keynotes eraan komen 😀 Puur speculatief, maar ze maken de geheimzinnigheid rond de nieuwe producten hiermee een flinke brok kleiner. Nu ja, misschien is het een marketingtrucje: als over een jaar wordt aangekondigd dat er WEL terug een Keynote op MacWorld komt is de hysterie des te groter 😀

  14. Origineel geplaatst door michal
    @Raggamannn

    Zolang hij nog kan denken blijven er nieuwe producten komen. Pas als hij dement word moeten we vrezen. 😉

    Misschien krijgen we dan een keer copy and paste lol want dan kan hij het allemaal niet meer onthouden.

  15. Zonde dat Steve Jobs er niet spreekt. Hij is toch het boegbeeld. Eigenlijk is dit hetzelfde als een Sinterklaasfeest zonder Sinterklaas…

  16. De druk om producten tegen deze datum klaar te hebben wordt hun misschien teveel?

  17. Misschien zelfs niet enkel de druk om producten klaar te hebben, maar ook omdat mensen het aanschaffen van producten gaan uitstellen tot macworld voorbij is. Als er geen macworld is dan valt er ook niet op te anticiperen althans niet zoveel op voorhand als nu.

  18. Apple heeft gewoon geen zin meer in die dure beurzen. Je ziet andere bedrijven ook weg gaan uit bijvoorbeeld CES: normaal dus. Anderzijds zal Apple ook geen zin meer hebben in die druk om iedere Macworld met iets nieuws te moeten komen. Een Keynote kunnen ze altijd doen waar en wanneer ze zelf willen.

  19. ik vind het wel heel jammer, ook van het wegblijven van Apple Expo Parijs. Het gaat em niet zozeer om de visibiliteit in retail, maar eerder om een speciale manier van contact met de buitenwereld. Het is altijd speciaal als Steve op het podium staat. Er valt altijdwel over te vertellen.
    Ik denk dat Apple het gewoon beu is, dat na elke speech gezaag komt omtrent het al dan niet aankondigen van producten, of features. Het kan ook een strategie zijn, om geruchtenmakers een stapje voor te zijn. Kijk nu maar naar de geruchtenmolen rond de iPhone nano… Voor ons is dat leuk, maar voor Apple zelf lijkt me dat niet altijd heel plezant als dergelijke dingen publiek gemaakt worden, alvorens ze zelf kunnen uitpakken. Alles wordt tegenwoordig gelekt, en dus is het logisch denk ik, dat het “witte doek weghalen” een beetje voorbijgestreefd is.
    Soit, ik blijf het jammer vinden 😉

  20. Ik vind het jammer, maar ik denk dat het een slimme zet is.
    Zoals Sam hierboven ook al aangeeft, ze kunnen zelf een bijeenkomst organiseren wanneer ze willen (zoals met het ‘Let’s Rock’-evenement) waarop ze een keynote kunnen presenteren.
    Dit heeft een aantal voordelen;
    -ze hoeven de spotlights niet te delen met andere merken op dezelfde beurs
    -het is veel goedkoper
    -ze hebben zelf de volledige regie
    -het is (meestal) alleen voor de (door hen zelf uitgenodigde) pers, en dus hoeven ze ook niet meteen voor hele drommen mensen de nieuwe spullen klaar te hebben staan etc.
    -ze kunnen zelf bepalen wannéér het plaatsvind en dit dus beter afstemmen op hun productie- en releaseschema

    Misschien nog wel belangrijker is dat ze -denk ik- nu op tijd zelf hiermee stoppen, voordat het succes ervan uitgewerkt is.
    Je kunt niet eeuwig op dezelfde manier blijven hypen, en ik heb het idee dat het de laatste tijd al wat minder goed werkte; nieuws lekte (al dan niet gestuurd) steeds vaker en gedetailleerder uit, en de verwachtingen liepen zó hoog op dat het voor veel mensen (ook voor de pers en nog belangrijker, ook voor de aandeelhouders) uiteindelijk nogal tegen viel wat er gepresenteerd werd.
    Dit doet de aandelenkoersen en de publieke opinie geen goed natuurlijk.

    Kortom: het werkte super, en nu zijn ze op tijd gestopt.
    Ben benieuwd wat ze nu gaan doen voortaan…!

    Edit: ik zie dat janmorren boven mij inmiddels bijna hetzelfde heeft geschreven. Great minds think alike 😉

  21. Een melding als deze en er word weer gesproken over Apple. En daarmee is hun doel allang bereikt. Ze hebben die hele beurs niet nodig.

  22. Dat SJ wegblijft is een veeg teken, maar dat Phil Schiller hem vervangt maakt het niet beter. Deze levensgenieter steekt niet alleen qua postuur nogal af bij Steve, maar ook qua competentie. Zo kondigde hij de vorige keer met veel nadruk pushmail aan (“OK, u gelooft het niet…”, met prachtige slides etc.) en moest dat later na veel druk terugnemen.
    Dus Phil, waar blijft het allemaal?
    En heb je nog lekker gedineerd lately?

  23. Steve Jobs zijn probleem is niet zijn leeftijd, maar het feit dat hij met alvleesklierkanker te maken heeft. Ik hoop van harte dat hij herstelt.

  24. Macworld zonder Steve is een auto zonder wielen.

  25. Beursen zijn een beetje achterhaald sinds op internet alles vindbaar kan zijn, in 3D kan worden bekeken en ook besteld kan worden. Dat scheelt mij een hoop tijd en kosten. Daarbij zijn beursen naar mijn smaak ook niet altijd even interessant en overzichtelijk. Of het nu wel of niet met Steve Jobs te maken heeft; ik vind het een logische ontwikkeling. Dat Apple meneer Schiller stuurd voor de key note is volgens mij een aardig gebaar van Apple om het leed enigzins te verzachten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.