Reacties voor: Apple voert verbeteringen door in MobileMe

MobileMe heeft een update gekregen met twee verbeteringen voor iDisk en Find My iPhone. Beide onderdelen zijn voortaan gemakkelijker te vinden en werken net iets makkelijker.
Lees het complete artikel → Apple voert verbeteringen door in MobileMe
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. de oplossing voor Find My iPhone is ideaal, ergerde me eraan dat ik daarvoor opnieuw mijn wachtwoord moest invoeren (via Instellingen)

  2. @MacBoot: Een API voor FindMyiPhone zou leuk zijn, om iedereen nou mijn wachtwoord te geven is ook niet je-van-het.

  3. 13 Oktober loopt m’n account af, maar ik was sowieso al van plan deze te verlengen. Verbeteringen zijn overigens altijd welkom.

  4. Het viel me al op vanmorgen dat findmyiphone ineens bovenin de toolbar erbij stond 🙂 Die public gebruik ik eigenlijk niet, als ik mensen wat wil sturen doe ik dat altijd via share en dan krijgen ze een mail met een download knop 🙂 Volgens mij werkt MobileMe ook niet met IE en dat gebruiken de meeste mensen om mij heen dusja :s

  5. de nieuwe public style is echt een hele verbetering! ben er heel blij mee.

  6. Alleen wel zeer teleurstellend dat MobileMe sinds de wijzigingen van gister niet meer werkt in Google Chrome. Het was nooit een officieel ondersteunde browser, maar tot gister werkte het.

    Ook ondersteunt MobileMe de bookmark-synchronisatie met Chrome niet. Dat is een totaal ander “probleem”, maar ook daarvan hoop ik dat het gefixed wordt. Deze kans acht ik nu wel iets groter, gezien dit.

  7. laat apple nou eerst maar eens zorgen dat ze een iphone zonder problemen kunnen laten werken….!!

  8. Origineel geplaatst door MRB
    laat apple nou eerst maar eens zorgen dat ze een iphone zonder problemen kunnen laten werken….!!

    Apple heeft meerdere teams die ieder afzonderlijk werken
    het team achter MobileMe is een compleet ander team dan die voor de iPhone

    @Emiel Janson: Ja dat zou kunnen, maar dan wel met een “publiek-wachtwoord” ik wil namelijk niet dat mijn GPS locatie door iedereen te volgen is

  9. ik zou het prettig vinden als ik met mobileme zonder apple computer een gallery met password protectie zou kunnen aanmaken. Is gewoon niet mogelijk!

  10. Origineel geplaatst door shorty007
    Het viel me al op vanmorgen dat findmyiphone ineens bovenin de toolbar erbij stond Die public gebruik ik eigenlijk niet, als ik mensen wat wil sturen doe ik dat altijd via share en dan krijgen ze een mail met een download knop Volgens mij werkt MobileMe ook niet met IE en dat gebruiken de meeste mensen om mij heen dusja :s

    MobileMe werkt wel met IE. Alleen niets iets minder lekker dan met safari. Gebruik op mijn Windows 7 pc beide browsers naast elkaar. Safari dus eigenlijk alleen voor MobileMe.

    @Gonny: bedankt dat je mijn tip hebt verwerkt. Nu nog even vermelden? 😉

  11. Het verbaast me dat niemand klaagt over de snelheid van MobileMe. Ik heb een trial account maar Dropbox heeft een veel snellere up en download snelheid. Is dat niet waar het echt om gaat, wat werkelijk belangrijk is?

  12. @George
    Klopt, wordt al jarenlang over gezeurd vanuit Europa, in America schijnt ie supersnel te zijn, alles daarbuiten tranentrekkend langzaam.
    Desalniettemin heb ik ‘m al jaren, voor de andere goodies 🙂 En hoop op een zsm snelheidsverbetering, want het is niet echt een ftp vervanger…

  13. @ WaZoo en denk je echt dat die snelheidsverhoging er binnenkort gaat komen. Zo lang als ik .Mac of MobileMe al volg heeft ieder het over de lage snelheid.
    Ik weet nog niet of ik voor andere goodies een abonnement zal nemen. De prijs staat niet in verhouding.

  14. MobileMe werkt op zich wel met IE, maar IE wordt niet volledig ondersteund.

    Origineel geplaatst door shorty007
    Het viel me al op vanmorgen dat findmyiphone ineens bovenin de toolbar erbij stond Die public gebruik ik eigenlijk niet, als ik mensen wat wil sturen doe ik dat altijd via share en dan krijgen ze een mail met een download knop Volgens mij werkt MobileMe ook niet met IE en dat gebruiken de meeste mensen om mij heen dusja :s

  15. Origineel geplaatst door MRB
    laat apple nou eerst maar eens zorgen dat ze een iphone zonder problemen kunnen laten werken….!!

    ? Die van mij werkt prima

  16. Allemaal leuk en aardig deze cosmetische veranderingen, maar zaken als regels instellen voor e-mail, daar zouden ze van mij eens naar mogen kijken!

  17. Wat ik eigenlijk nog steeds erg mis is de ondersteuning van andere talen. In calendars en mail staan nog steeds de amerikaanse datum notities. Ik vind dat heel irriritant en eigenlijk onvoorstelbaar als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld google.

  18. Alleen de beveligingselementen, zoals Findmyiphone en remote wipe zijn voor mij boeiend, alleen daarvoor is de prijs echt te hoog. Apple zou dat voor 5 euri’s per jaar moeten aanbieden. Net als met laag geprijsde apps zouden ze toch meer omzet maken. Maar goed, zoiets zal wel niet passen in het marketing denken van deze multinational.

  19. Zou mooi zijn als je je FindMyiPhone-locatie kon publiceren, a la Google Latitude. Kennelijk weet Apple als geen ander waar je bent/phone is. Waarom die info dan niet publiceerbaar maken voor de mensen die dat leuk vinden?!

  20. Origineel geplaatst door Hardloper
    Alleen de beveligingselementen, zoals Findmyiphone en remote wipe zijn voor mij boeiend, alleen daarvoor is de prijs echt te hoog. Apple zou dat voor 5 euri’s per jaar moeten aanbieden. Net als met laag geprijsde apps zouden ze toch meer omzet maken. Maar goed, zoiets zal wel niet passen in het marketing denken van deze multinational.

    nou maak je geen zorgen, Apple rules wat betreft marketing en prijsstrategie. Vermoedelijk heb je dan ook ongelijk als je denkt dat de omzet bij 5 euro hoger is dan bij 79,- Er wordt binnen organisaties als Apple zeer goed nagedacht en gerekend op de prijspositionering van elk individueel product.
    Daar komt nog bij dat de kosten van MobileMe stijgen voor apple bij meer gebruikers van de dienst: veel meer serverruimte nodig. Het goede nieuws is dat de prijs vermoedelijk steeds verder zal zakken en het voor meer en meer klanten betaalbaar zal worden.

  21. @MAL: Bij meer gebruikers dalen de kosten per gebruiker en bij gelijke prijs dan meer winst. Economische wetmatigheid.

  22. Ik moet eerlijk zeggen dat ik te vaak krijg te zien dat ik geen verbinding kan krijgen, of als ik een e-mail tik dat ie dan time out geeft en weer opnieuw kan beginnen. Afspraken welke ik niet goed in kan boeken. Ik gebruik firefox

  23. Vreemd, bij mij heeft het gewerkt maar nu is mijn iphone niet meer te traceren en ook een message sturen naar mijn iphone werkt niet meer…

  24. Origineel geplaatst door Hardloper
    @MAL: Bij meer gebruikers dalen de kosten per gebruiker en bij gelijke prijs dan meer winst. Economische wetmatigheid.

    @hardloper
    ik zou dat geen wetmatigheid durven noemen. Daar zijn namelijk genoeg uitzonderingen op.

    Hoe dan ook heb je bij het maken van strategische beslissingen helemaal niets aan wetmatigheden, bijvoorbeeld bij de vraag of je als bedrijf weinig klanten wil bedienen tegen hoge marge, of veel gebruikers tegen lagere marge.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.