Reacties voor: Geen nieuwe Macs: Apple zakt naar vijfde plaats op wereldranglijst

Apple heeft weinig nieuwe Macs uitgebracht en dat is te merken in de statistieken: ze zakten naar de vijfde plaats op de wereldranglijst voor pc-verkopen.

Reacties: 12 reacties

  1. Hopelijk gaat Apple dit snel veranderen!????!?!?

  2. En ze zijn ook heel duur en niet iedereen heeft zoveel over voor een computer. Dat speelt ook mee

  3. Iedereen wacht op dit moment op de nieuwe lijn MacBooks. Heel normaal dat je dan een terugval hebt in verkopen.

  4. Computers gaan ook gewoon langer mee en voor veel gezinnen is een tablet voldoende.

  5. Mijn iMac 27″ is een late 2009 model en gaat nog wel een tijdje mee nu dat er extra geheugen en een SSD in zit. Een kleine investering maar goede prestaties.
    De Macs kosten nu éénmaal veel geld en mijn voldoet nog prima.
    Ook Windows 10 is voor velen een grote stap voorwaarts en prettig werken zodat ze makkelijker de stap naar Win. zetten.

  6. Ik heb een macbookpro retina mid2012 en die is nog als nieuw. Een wereld van verschil als ik terugkijk op mijn ‘windows’ tijdperk. Ik kocht een HP Pavillion en binnen een jaar was ie doorgebrand en helemaal naar de klote. €700 vs €2899 dan mag ‘ie ook best iets langer meegaan 😅

  7. Zou dat ook niet te maken hebben dat de laatste iMac update eigenlijk een achteruitgang was in specs, er nog steeds geen Mac Mini update is.

    Ik wilde eind vorig jaar updaten naar de iMak 4K, maar ik schrok van de specs, die waren vreselijk en veel te duur in verhouding.
    ik blijf nu maar wachten op een MacMini die 4K 60Hz kan ondersteunen.

  8. @Anthony: De computermarkt is bij uitstek een push-market: het is niet zo dat de vraag de innovatie stuurt maar andersom.
    Op dit moment hebben we bij Apple te maken met verouderde hardware en dreigt er zonder hernieuwde focus een soort Nokia/Tulip-scenario.
    Apple is aan klanten die het bedrijf zo’n 30 jaar gesteund hebben verplicht om een beter perspectief te bieden.
    Na de uitlatingen van Tim Cook over de post-PC era wordt het dan ook het tijd om deze activiteiten af te splitsen in een apart bedrijf.
    Intussen zijn er gelukkig andere initiatieven om OSX in leven te houden met courante hardware, voldoende poorten, uitbreidbaar RAM, slots enz.

  9. Dat MacBook (die ook met roségoud/goud edities) was ook erg duur voor wat ie aan boord heeft. Daarmee zou Apple een bepaalde doelgroep toch missen. Had het nou verkocht voor €999 en dan waren verkoopcijfers wat gunstiger.

  10. De huidige MacBook Pro is ook om te huilen, en dan vooral de 15″ variant. Hopelijk komen ze snel met een update.

  11. Chop chop Apple

  12. Heb mijn iMac verkocht en een dikke pc gebouwd met win10 en 1080gtx kaart en 144hz monitor. Totaal geen spijt van gehad en kan nu weer ten minste normaal gamen op ultra 😀 zie veel mensen die wat serieuzer willen gamen weer teruggaan naar een pc met win10. Apple is niet meer zoals vroeger. Op hardware gebied was het al niet zo’n koploper maar os x is ook niet meer veel vooruit gegaan.

    Ja bootcamp kan ook. Maar het werkt toch niet zo goed.

    Mbp hou ik wel erbij voor het werk.

    Daarnaast kan ik nu erin en eruit schroeven wat ik wil aan hardware. Bij de nieuwste iMac kun je alleen nog maar het scherm schoonvegen met een doekje xD

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.