Reacties voor: Apple verwijst naar nieuwe verkeersfunctie in persbericht

Apple heeft vandaag in een persbericht aangegeven dat ze geen locatiegegevens van individuele gebruikers verzamelen. Maar ze werken wel aan een verkeersdienst.

Reacties: 18 reacties

  1. dus ze hebben 2 smoezen om je locatie vast te leggen….

    Op de een of andere manier vind ik dit niet helemaal geloofwaardig

  2. en als je gaat solliciteren dan is de eerste vraag waarschijnlijk wat voor een GSM heb je? ….. Android. Sorry je bent niet de persoon die we zoeken :p

  3. ze hebben dus 2 smoezen om je locatie vast te leggen…

    op een of andere manier vind ik dit niet helemaal geloofwaardig…….

  4. Is het jullie al eens opgevallen dat je in het programma “kaarten”, wat standaard op de iPhone staat, ook al file informatie krijgt (maar dan alleen in Italië)? Dit word aangegeven met verschillende kleuren net als de gratis app trafic4all van Navigon. Hoe komt Apple aan deze file info? En waarom is dit niet zichtbaar in Nederland?

  5. @achiboyke:

    Duhhhhh :p

  6. Traffic4all van navigon geeft wel de informatie in Nederland weer…

  7. Ik hoop wel dat Apple daar toestemming voor gaat vragen, want ik zit er niet echt op te wachten dat Apple mijn locaties gaat bijhouden om een database mee te vullen, anoniem of niet. 1984 much?

  8. Als ze er in de toekomst iets moois mee gaan doen mogen ze van mij weten bij welke antenne ik me bevind.
    Ik snap niet waar mensen zich zo druk om maken, Hetgeen TomTom doet, baart me toch wat meer zorgen.

    Zij houden wel bij hoe hard er op bepaalde stukken door automobilisten gereden wordt, bij het verbinden met de PC wordt deze data keurig naar TomTom gestuurd. Het is nu alleen nog wachten op de overheid om je snelheid uit te lezen en je realtime te bekeuren.

  9. @Pommetje:
    Helemaal mee eens!
    Dat de snelheidsinformatie, verzameld door TomTom, dus ook daadwerkelijk door de politie wordt gebruikt bij het bepalen voor de lokatie van snelheidscontroles, is voor mij een reden om: het vinkje van het verzenden van anonymous user data, uit te zetten! Niet dat ik zo’n grote snelheidsduivel ben, maar ik rijd op specifieke stukken wel vaak te hard als de situatie het toe laat. Als tegenprestatie zou het natuurlijk mooi zijn als TomTom dan ook realtime aan ons laat weten waar er geflitst wordt.

  10. Origineel geplaatst door Pommetje
    Als ze er in de toekomst iets moois mee gaan doen mogen ze van mij weten bij welke antenne ik me bevind. Ik snap niet waar mensen zich zo druk om maken, Hetgeen TomTom doet, baart me toch wat meer zorgen.Zij houden wel bij hoe hard er op bepaalde stukken door automobilisten gereden wordt, bij het verbinden met de PC wordt deze data keurig naar TomTom gestuurd. Het is nu alleen nog wachten op de overheid om je snelheid uit te lezen en je realtime te bekeuren.

    Dit gebeut echt niet. De apparatuur moet ten minste gekalibreerd zijn! Dat de politie op stukken waar iedereen te hard rijd (en dat weten ze via TT) extra gaat controleren vind ik prima! Rij dan niet te hard! Zeker bij wegwerkzaamheden. zegt iemand wiens vrouw net voor 110 euri te hard gereden heeft bij wegwerkzaamheden!

  11. Ik heb geen TomTom dus voor mij is dat geen probleem, maar wie zegt dat Apple niet hetzelfde gaat doen?

  12. Op diverse websites valt ook te lezen dat dit een dubieus gevalletje interpretatie is, hoe kun je met data die “hundred miles”-afwijkt iets doen met “verkeer” ? Dit zit er volledig naast als je het mij vraagt.

    Is hier wellicht ook nagedacht over “data-verkeer” ?

  13. Als iedereen gaat janken en opt-outen dan komen er nooit slimme navigatie systemen.
    Wat denken jullie hoe services zoals Navigon Live Traffic of TomTom HD traffic werkt?
    Die volgt oa ook bewegingen van miljoenen (…) mobieltjes op de weg. Dat gebeurt al jaren zo. Handig toch? Voor ons allemaal!

  14. @Peter:
    Helemaal mee eens! Maar deze data via derden doorspelen aan de politie tbv snelheidscontroles zoals met de data van TomTom gebeurd gaat mij te ver.

  15. Bedoelen ze hier niet gewoon de ‘file’-functie die al in Google Maps is in de US?

  16. “We doen iets wat niet mag, maar op termijn worden jullie er beter van. We kunnen alleen niet zeggen waarom”
    Dat wij iSheep kennelijk te dom zijn om dit te snappen is niet erg – zo lang we maar dom genoeg zijn om er in te trappen.

  17. Origineel geplaatst door bakmanOp diverse websites valt ook te lezen dat dit een dubieus gevalletje interpretatie is, hoe kun je met data die “hundred miles”-afwijkt iets doen met “verkeer” ? Dit zit er volledig naast als je het mij vraagt.Is hier wellicht ook nagedacht over “data-verkeer” ?

    Data verkeer lijkt me niet, dat is namelijk niet aan Apple, maar aan de provider

  18. @Max: Ja dat is juist het probleem…
    Als ze die database bijhouden en anoniem naar Apple moeten sturen zou je data-verkeer kosten. Hetzij via je telefoon (wat steeds vaker beperkt is) of via je desktop. Belgische mede-lezers kunnen getuigen van de datalimieten die in dat land nog steeds bestaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.