App Store op iPhone

Reacties voor: Opgeruimd: Apple heeft half miljoen verouderde apps verwijderd

Al jaren geen update gekregen
Apple maakt jacht op apps die al jaren niet zijn bijgewerkt. In het derde kwartaal van 2022 heeft Apple flink huisgehouden in de App Store. Er werden maar liefst 540.000 apps verwijderd, die al langere tijd geen update hebben gekregen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Ben benieuwd wat dat dan bijv. doet met ShopShop, een erg prettige boodschappenlijst, maar al 4 jaar geen update en niet geoptimaliseerd voor toestellen met FaceID, waardoor sommige dingen niet goed meer werken.
    De ontwikkelaar reageerde voorheen best rap op bugs, maar inmiddels ook al jaren niet meer…

  2. Op zich goed dat ze dit doen, alleen wel iets te willekeurig allemaal. Het klinkt alsof het een handmatig proces is, wat eigenlijk geautomatiseerd zou moeten zijn (op basis van oude xcode versies, API’s etc.).

  3. Ik gebruik nog de Garfield daily app, je kunt hem niet meer krijgen in de store mar als je m nog hebt doet hij t nog wel. Was eerst ook zo met thuis arts maar op gegeven moment wou die ook niet meer. En de Fokke en sukke , maar deze had ik op een toestel welke ik heb weg gedaan en hij is er niet meer,nu snel koppeling naar de site bij thuis arts idem

  4. iTuns Movie Trailers
    Airport Utility
    iTunes Remote

    Tja..

  5. Op zich heel goed dat ze dit doen… maar, er zullen ook apps zijn die al jaren geen update nodig hebben omdat ze gewoon goed werken. Beetje raar om dat soort goedwerkende apps dan toch te verwijderen.🤷🏼‍♂️

  6. @mhoutman: Texas hold’em
    Beats pill
    Indoor survey
    😜😜😜

  7. @Genesis: Er zijn ook apps die wel een update nodig hebben, omdat ze het niet meer doen.
    Bijv de app ds get van Synology, deze werkt nog op mijn 2018 iPad.

    Ik kan deze app echter niet meer downloaden op mijn iPhone 13 pro max, dan zegt die vrolijk dat er een update nodig is .

  8. Onze interactieve prentenboeken worden ook langzaamaan stuk voor stuk uit de AppStore gedonderd. Terwijl onze apps helemaal geen update nodig hebben, ze doen het prima… beetje jammer.
    Contact gezocht met Apple, die verschuilen zich achter het feit dat het een geautomatiseerd process is. Maar eventueel handmatig ingrijpen willen ze gewoon niet.
    Uiteraard kan ik wel overbodige update zonder nieuwe functionaliteit doen, maar dat blijkt allemaal toch weer niet zo eenvoudig en gaat best veel werk in zitten. Nieuwe screenshots maken in diverse talen, nieuwe preview video’s, ben er zo een week per app mee bezig.

  9. Eerder gedownloade blijven inderdaad functioneren, maar dat is wel s beperkt tot een nieuwe iOS versie, dan werken sommige Iig niet meer. En over gaan naar nieuw toestel kan ook niet, ook niet met het binnenhalen van iCloud reserve kopie, dan krijg je de melding deze app is er niet meer. Dus je moetsowieso je oude apparaat houden en dan maar hopen….
    90 i.p.v. 30 helpt de ontwikkelaar die zegt het is te duur en teveel werk niet hè , dan blijft alleen de app nog 60 dagen langer beschikbaar en is t alsnog afgelopen.

  10. Het zou misschien wel prettig zijn als apple een lijst maakt over welke apps ze het hebben. Nu is het onduidelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.