Reacties voor: Apple pakt scam-apps aan die app-abonnementen opdringen

Trap er niet in!
Apple lijkt maatregelen te nemen tegen apps die je er proberen in te luizen om maandelijks veel geld te betalen voor meer functies. De afgelopen dagen zijn deze scam-apps uit de App Store verwijderd, nadat dergelijke praktijken in opspraak kwamen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. (Red.) Irrelevant voor deze discussie. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  2. Op instagram komen ze vooral extreem veel voorbij in de vorm van advertentie’s! Blijf dus opletten en kijk bij de in-app purchases.

  3. Zelf heb ik een app gehad die bij het installeren meteen een abo startte. Dit abo dezelfde avond geannuleerd en de app verwijderd. Dit annuleren is blijkbaar niet goed gegaan want er werd toch 2 wekelijks afgeschreven. Op het moment dat ik dat opmerkte contact opgenomen met de app helpdesk en gevraagd dit te stoppen. Zij konden het stoppen van het abo niet terugvinden. Wel dat ik ze meteen had gedelete of niet had gebruikt oid. Kreeg een maand later alle afboekingen teruggestort!! Super Opgelost

  4. In-app aankopen uitzetten helpt ook 80% bij dit probleem. Grappig is mocht je gescamd worden en je gebruikt FaceID kan het voorkomen dat je snel het bevestigd met je gezicht.

    Gelukkig heb bevestiging van een aankoop ingesteld dat het als nog met een wachtwoord moet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.