Reacties voor: Apple verwijdert merknaam Google van iPhone

De zoekknop in Safari in OS 4.0 heeft voortaan de term 'Search' (zoeken) als tekst i.p.v. 'Google'. In het zoekvenster zelf staat nog wel Google. In de nieuwe firmware kun je voortaan vanuit Spotlight direct zoeken op internet, maar ook daar is de merknaam Google niet te vinden.
Lees het complete artikel → Apple verwijdert merknaam Google van iPhone
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Ik hoop dat Google blijft. Gebruik ik al sinds me eerste pc en ben geen fan van Yahoo of Bing.

    Waarom komt Apple zelf niet met een zoekmachine?

  2. Die optie zit al in 3.1.3 daar kan je ook kiezen om met yahoo te zoeken

  3. Ergens wel jammer dat het zo scheef zit tussen Apple & Google. Uit samenwerking hadden zeer interessante dingen kunnen komen.
    Anderzijds zet het beide bedrijven aan om elkaar steeds te overtreffen -> beter voor de consument.

    We shall see…

  4. Viel me al tijdens de keynote vN iphone OS4 op. Bij de mailpresentatie kwam Gmail niet aan bod. Wel yahoo mail. Idem bij locatie dienst.

  5. Goed om te weten; In mobile safari OS 4.0 krijg je wanneer je zoekt een lijstje met zoek suggesties onder het zoekveld – van Google.

  6. Mogelijk komt er de optie om te kiezen uit verschillende zoekmachines, waardoor je als gebruiker zelf bepaalt of je met Google, Bing of iets anders zoekt.

    Die mogelijkheid is er toch al? Ik kan kiezen tussen Google en Yahoo! hier 🙂

  7. Ik gebruik nooit dat Google vakje rechtsboven in safari, omdat je dan zoekt met de amerikaase Google. Voor mij als webdesigner zijn bede

  8. Of Apple het ermee eens is of niet, Google is gewoon de beste en meest veelzijdige zoekmachine. Maps, Ads, etc. Dit zie ik Apple niet binnen 5 jaar opzetten.
    Maar aangezien Google volledig op internet zit zal het gelukkig altijd bereikbaar zijn/blijven.

  9. Is het niet aan de gebruiker zelf om te bepalen welke zoekmachine hij/zij wenst te gebruiken?
    Laatst werd Microsoft nog verplicht om de gebruiker een kiesscherm voor te schotelen met in willekeurige(!) volgorde de verschillende zoekmachines en werd de gebruiker zo verplicht voor de keuze gesteld.
    En dan mag dit kinderachtige gedoe wel?
    Hoe debiel is dat!?

  10. Ik zit op 4.0, maar bij mij staat in Safari in het zoekvenster nog steeds Google hoor…Bij de safari instellingen kan ik kiezen uit Google of Yahoo als zoekservice…

  11. Lijkt me dat ze Google niet helemaal kunnen buiten sluiten. De zoekresultaten van Bing zijn vooralsnog minder bevredigend dan Google. Een iPhone block door Google zou vervelend voor Apple kunnen zijn.

  12. @MarcoS: Ik zat ook al te kijken, ik zie ook gewoon Google staan op Safari van mijn OS 4.0.

  13. Ik wil niks anders gebruiken dan Google. Het is mooi overzichtelijk en er is niet zoveel romslomp als bij Yahoo!. Google vindt ik als toets ook leuker. Het zou jammer zijn als het nu ‘search’ (of in het Nederlands ‘zoek’ of ‘zoeken’) wordt.

  14. Origineel geplaatst door Marco
    Viel me al tijdens de keynote vN iphone OS4 op. Bij de mailpresentatie kwam Gmail niet aan bod. Wel yahoo mail. Idem bij locatie dienst.

    Dan heeft yahoo nog een inhaalslag te maken… ben pas van yahoo naar gmail gegaan vanwege imap support… heeft yahoo niet.

  15. Hallo, wel LEZEN he..
    De zoekknop in Safari heeft voortaan het opschrift ‘Search’ (zoeken) in plaats van ‘Google’. In het zoekvenster zelf staat nog wel Google.

    En dat klopt idd op mijn OS4 iPhone

  16. @MarcoS: Wist ik niet. Heb het bericht iets aangepast. Dank voor de tip.

  17. Heb 3.1.2 en kan ook kiezen tussen Yahoo en Google.

  18. Volgens mij kun je sinds OS 1.1.4 al kiezen tussen google of yahoo search… t is in ieder geval niet nieuw in 3.1.3 ofzo.

  19. Origineel geplaatst door JSM
    Ik hoop dat Google blijft. Gebruik ik al sinds me eerste pc en ben geen fan van Yahoo of Bing.Waarom komt Apple zelf niet met een zoekmachine?

    Zou leuk zijn maar daar heeft apple op het moment nog niets aan. Google heeft er veel aan omdat ze het combineren met hun advertentiedienst. Apple heeft nog geen advertentiedienst met dat doel. Misschien in de toekomst wel en ik zou dat toejuichen. Google is een geweldige zoekmachine maar ik vind het jammer dat ze altijd alles moeten opslaan voor “betere advertenties”..

    Volgens mij kon je trouwens al vanaf het begin kiezen voor Yahoo of Google. Weet ik nog wel uit de tijd dat ik mijn iPhone 2G net uit amerika ontving(was dat een heerlijk gevoel!)

  20. Google moet secundair worden als zoekmachine.
    Google krijgt wereldwijd veel te veel macht en dit moet behoorlijk worden ingeperkt.
    Dus allemaal over op een andere zoekmachine.

  21. Origineel geplaatst door petje
    Google moet secundair worden als zoekmachine. Google krijgt wereldwijd veel te veel macht en dit moet behoorlijk worden ingeperkt. Dus allemaal over op een andere zoekmachine.

    Apple krijgt op mijn iPhone veel te veel macht en dit moet behoorlijk worden ingeperkt.
    Dus allemaal over op een andere telefoon. 😉

  22. Zolang ik maar kan blijven zoeken met google zelf boeit het mij niet wat er staat….

  23. Je kon toch allang kiezen of je Google of Yahoo wou gebruiken? Al vanaf os 3

  24. Wat zielig van Apple om de naam Google weg te halen.

  25. Origineel geplaatst door Dries: Zolang ik maar kan blijven zoeken met google zelf boeit het mij niet wat er staat….

    Eens, al vind ik ‘t behoorlijk kinderachtig dat grote bedrijven en miljardairs zich zo opstellen: ik ben boos op je en doe net alsof je niet bestaat. Zou het wel fijn vinden als ik – net zoals dat bijv. bij andere browsers kan – uit een lijst van zoekmachines kon kiezen. Wordt dat een mogelijkheid of blijft de standaard beperkt tot Yahoo en Google?

  26. Jezus wat flauw !!! Apple houd ook alles tegen opera mini zkr ook ..

  27. Idd wat een gekleuter – straks zegt Google nog “hoepel dan maar helemaal op met je iPhone” en dan heb je dus ook geen YouTube meer want die moeten ze speciaal voor Apple omzetten van Flash (wauw ik krijg het nog net uit mijn toetsenbord) naar QuickWeetikveel.mp4 formaat

  28. Ach gut net een verliefd stel met de bijbehorende mindere dagen haha zielig!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.