Reacties voor: Apple verwijdert Mac-apps die browsergeschiedenis stelen

Apple heeft meerdere Mac-apps verwijderd uit de Mac App Store, omdat deze ongevraagd de browserdata van gebruikers opsloegen en doorstuurden naar online servers. Het gaat vooral om antivirus en opruimapps voor de Mac. Heb jij ermee te maken?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Als klant heb je soms weinig keus behalve niet installeren.
    Ook zijn er genoeg apps buiten de Appstore te downloaden die vanalles kunnen opvragen.

  2. Wat is jullie advies? Week is dan goed en betrouwbaar?

  3. Nog een reden om geen Anti-virus, Anti-spyware, Diskcleaners of andere Doctor achtige apps te installeren op een Apple.

  4. Schokkend is vooral dat Dr. Cleaner en Dr. Unarchiver zijn gemaakt door Trend Micro, een bekend anti-virus bedrijf, dat op met dit soort praktijken dus surfgegevens van zijn gebruikers steelt!

  5. Goeie zaak apple

  6. Weet iemand of als je de uitgaande verbindingen geblokkeerd hebt via Little Snitch, deze Trend Micro software wel kunt gebruiken? Of is de software alleen een dekmantel om gegevens te stelen en wordt er niet beveiligd (Dr. Antivirus)? met andere woorden, levert Trendmicro of zijn ze alleen op jacht naar omzet?

  7. Echt heel jammer. Dr. Cleaner was een van de weinige foto-ontdubbel-apps die ik zeer prettig vond in gebruik. Toch maar weer terug naar Gemini. 😒

  8. Leuk dat Apple dat doet.. maar wat doet Apple als je er voor betaald heb?

  9. Voor iOS zijn die apps gewoon nog steeds te downloaden. Geldt het niet voor iOS dan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.