Reacties voor: Apple verwijdert discussie over mogelijke rechtszaak

Een bericht op het Apple-forum waarin iemand de animo peilt voor een rechtszaak tegen het bedrijf vanwege het gesloten systeem van de iPhone, werd verwijderd.

Reacties: 4 reacties

  1. Steve gaat fel over de schreef, vind ik. Trouwens de manier waarop de iPhone aan de man wordt gebracht, lijk me soms sterk op concurrentievervalsing. Geen haan die daar naar kraait (voor de moment). Net als Gates, lijkt het erop, dat het succes hem naar het hoofd stijgt en hij op een arrogante manier, misbruikt maakt van zijn (Apple) positie/(groeiend) monopolie. Ik veronderstel (ik ken de wetgeving niet zo goed betreft software) lijkt het me inderdaad iemands volste recht om een softwarestructuur te manipuleren. Of Steve waarborg, kan weigeren laat ik in het midden (mij lijkt het eerder logisch. Ook bij een Ps3 verlies je bij manipulatie je waarborg) Een hack, daarentegen opnieuw beveiligen (blokkeren van de Unlocker), lijkt me ook aan Aplle’s kant, hun volste recht. Maar een toestel zo programeren, dat ze onbruikbaar wordt gaat echter veel te ver. En is volgens mij, absoluut juridisch aanvechtbaar. Laat staan dat het onbruikbaar maken van een toestel, commercieel gezien, geen al te beste zet is. Natuurlijk als Apple het toestel, wel opnieuw in zijn ‘oude’ staat kan terugbrengen, dan lijkt het me opnieuw ok. In elk geval zolang de ‘locked’ service software matig wordt beinvloed, zal ze altijd ‘Hackbaar’ blijven. Waarom heeft Apple er niet aan gedacht om eventueel de SIM te hardwarematig te versmelten, in het systeem? 🙂 Dat zou pas een uitdaging geweest zijn. Daarbij, volgens mij heeft Apple tegenover At & T ook verplichtingen inzake die unlockmogelijkheden, dus voelt ze zich waarschijnlijk ‘genoodzaakt’ (gefakete) aktie te ondernemen, door te doen alsof ze met de zaak bezig is. Moest Apple het perse willen dat men de zaken niet zou kunnen manipuleren, dan had ze wel een betere oplossing bedacht, dan softwarematig.

  2. Software matig is natuurlijk ook veel pratischer voor apple zelf als ze voor elk land een andere provider willen.
    Is het alleen een paar codetjes omzetten.. En hardware matig komen er allemaal verschillende versie’s Iphone wat voor firmware updates alleen maar meer testwerk is voor Apple

  3. Apple blijkt geen haar beter als Microsoft. Zodra ze leading zijn, krijgen ze dezelfde arrogante trekjes als de meeste dominante partijen….

    Steve watch it! You’re losing the fans!

  4. Erg jammer.. Steve raakt idd zijn fans kwijt. Was altijd erg voor “think different” maar het lijkt nu op “think as MS”..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.