Reacties voor: Apple heeft alle reviews van klanten uit online Apple Store verwijderd

Apple heeft alle beoordelingen van klanten van de online Apple Store gehaald. Waarom Apple dit doet is niet duidelijk.
Daniel Vischjager -

Reacties: 14 reacties

  1. net zoals ze niet meer de verkoop cijfers van iphones bekend maken, omdat ze niet meer de top zijn.
    Matige producten? gewoon de reviews weg halen.
    Apple logica.

  2. Wat toch een geweldig bedrijf.

  3. Ik denk dat Trump tegen Cook heeft gezegd dat het allemaal fake reviews zijn.

  4. Die schaarse reviews daar hadden ook weinig toegevoegde waarde t.o.v. de talrijke serieuze en uitgebreide echte reviews die Apple producten meestal krijgen. Apple-haters benutten consequent elke mogelijkheid om te trollen. Good riddance.

  5. Op 16 november postte Fstoppers een video op YouTube getiteld “Apple Fanboys, Where is your God now?” Hierin werden allerlei negatieve beoordelingen over de nieuwe 16-inch MacBook Pro voorgelezen vanaf de Apple Online Store.

    Je kon toch alleen accesoires reviewen maar geen Macs, iPhones, iPads, etc reviewen.

    De reviews hoeven natuurlijk niet betrouwbaar te zijn, zeker wanneer iedereen een review kan plaatsen en niet alleen geverifieerde kopers.

    Kan me haast niet voorstellen dat die adapters van Apple zo slecht werken. Ik heb verschillende van die goedkope Chinese adapters gekocht op Amazon voor gigabit ethernet, usb-a en HDMI naar USB-C en die werken prima.

  6. @borgqueenx: Matige producten of gewoon mindere verkoop omdat klanten inzien dat ieder jaar switchen niet veel voordelen oplevert?
    En de prijzen rond en over de €1000 laten mensen ook 2x nadenken over een aankoop.

  7. Van mij mogen ze veel meer om de zgn likes en reviews weg halen, het meeste is al fake, en bij Apple vaak negatief en puur als antie-fanboy posten.

  8. Kinderachtig…

  9. Wat een rare actie. Is toch niet niet echt transparant.

  10. Tja een iPhone hoesje voor €70 die na 3 maanden al versleten is.. En elders te koop is voor €10 en wel lang heel blijft.

    Daar krijg je idd slechte beoordelingen voor.

  11. Geen ramp. Reviews over electronica haal ik uit andere bronnen. En natuurlijk ook uit eigen ervaring. Na verouderde iMac wil je vaak ook gewoon weer nieuwe iMac of Macbook.

    Reviews op de website van het merk zelf, dus bij alle merken, voelt een beetje als “wij van wc eend”, de bar slechte reviews zullen vast weg worden gefilterd of zo, dus daar vertrouwde ik nooit blind op.

  12. Ik heb zelf een Dock van Belkin en ook allerlei losse dongles. Het werkt bij mij allemaal goed. Ik krijg dan ook sterk het vermoeden dat al die slechte reviews van mensen zijn die Chinese namaak kopen en niet snappen dat dat geen echte Apple producten zijn. Ik bedoel: USB dat niet past in de dongle? Serieus? Ik denk dat AliExpress hier een flinke vinger in de pap heeft en dat Apple om die reden de reviews eraf haalt. Daar mogen ze dan wel weer transparant over zijn.

    Ik heb 3 jaar oude 2016 versie van de pro 15” en alles werkt eigenlijk goed. Wel moet je niet aan de docking kabel komen want dan disconnect hij wel snel. Maar dat kan ook wear and tear zijn. Voor de rest zeer “reliable”.

    Producten mogen tegenwoordig ook niet meer normaal slijten. Zolang een laptop van Apple 7+ jaar meegaat ben ik tevreden.

    Overigens ben ik het er ook mee eens dat ik ook reviews van Tech toch vanuit meerdere ‘onafhankelijke’ bronnen haal.

  13. Wie vertrouwt überhaupt review scores en ALS je ze al vertrouwt dan zeker niet die op de website van de fabrikant staat. Wij van wc eend staan het niet toe dat andere mensen wc eens niet goed vinden.

  14. Die paar reviews die er stonden waar toch al niet representatief.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.