Reacties voor: Apple weigert app wegens Pebble-ondersteuning

Apple heeft een app uit de App Store verwijderd, omdat er werd verwezen naar de smartwatch Pebble - een concurrent voor de Apple Watch.
Lees het complete artikel → Apple weigert app wegens Pebble-ondersteuning
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 46 reacties

  1. De titel snap ik niet, redactie.

  2. Origineel geplaatst door Ger: De titel snap ik niet, redactie.

    Het woordje “af” ontbreekt in de kopregel..

  3. Ik krijg ineens meer zijn om een Pebble te kopen dan een iwatch. Wat een stel kinderen bij Apple als ze dat werkelijk op alle apps met verwijzing naar pebble gaan doorvoeren.

  4. En als ze er nu Pebble en ⌚️ in verwijzen ?

  5. Zwak van Apple en zielig!

  6. Dat riekt toch wel behoorlijk naar censuur… onsympathiek

  7. Ik dacht juist dat Apple iets meer opener begon te worden, toch overweeg ik ipv een Apple watch een Alcatel one touch watch te kopen want het moet wel betaalbaar blijven voor de klanten. Moest Apple zijn instap model van de watch op 229 euro brengen dan zouden veel meer gebruikers niet op zoek moeten naar alternatieven

  8. nou gaan ze te ver. machtsmisbruik

    Europese Commissie

  9. Moet Microsoft eens doen.
    Haha. De wereld en boetes zijn te klein.

    Zo schakel je de concurrentie wel uit ja.

  10. @ice:
    Tis hun winkel en ze mogen er mee doen wat ze willen

  11. tja ik zeg het al langer.

    huidige Apple = Microsoft van toen.

    bug bug and more $$$$$

  12. Origineel geplaatst door Mans
    @ice:
    Tis hun winkel en ze mogen er mee doen wat ze willen

    Volgens mij begrijp jij het niet helemaal.

  13. Tuurlijk is het niet aardig maar het blijft concurrentie. Ik zou het wel slim vinden om het helemaal te verbieden. De mensen met een pebble moeten dan of een ander toestel of een andere watch halen en dan hoop je toch dat ze een apple watch kiezen want aan een smartwatch zijn ze toch al gewend.

    Daarbij: stel dat de pebble het een keer niet goed doet, met als oorzaak die appnof de pebble watch zelf. Wie krijgt het dan op de kop? Juist, Apple! En dat wil je natuurlijk proberen te voorkomen en zelf in handen kunnen houden.

  14. Origineel geplaatst door justin w
    Tuurlijk is het niet aardig maar het blijft concurrentie. Ik zou het wel slim vinden om het helemaal te verbieden. De mensen met een pebble moeten dan of een ander toestel of een andere watch halen en dan hoop je toch dat ze een apple watch kiezen want aan een smartwatch zijn ze toch al gewend.
    Daarbij: stel dat de pebble het een keer niet goed doet, met als oorzaak die appnof de pebble watch zelf. Wie krijgt het dan op de kop? Juist, Apple! En dat wil je natuurlijk proberen te voorkomen en zelf in handen kunnen houden.

    Duidelijk apple brainwashed.
    Lees nou eens wat je schrijft

    Dan hadden ze de software die iets met de pebble watch te doen hebben vanaf het begin moeten boycotten. Maar toen was het geen probleem uiteraard

  15. Origineel geplaatst door Edward:

    Volgens mij begrijp jij het niet helemaal.

    Of jij begrijpt het niet 🙂

  16. Origineel geplaatst door ManOManO

    Origineel geplaatst door Edward:
    Volgens mij begrijp jij het niet helemaal.

    Of jij begrijpt het niet

    Geen enkel ander bedijf of merk mag dit zonder allerlei rechtzaken en dure boetes. Behalve……

  17. Pfff, beetje zielig als je als Android en WP gebruiker steeds moet zitten klagen op een Apple artikel/forum. psychologisch onderzoek wijst uit dat mensen die klagen in meer dan 90% van de gevallen gewoon niet tevreden zijn met zichzelf of wat ze hebben.

  18. Jesus christ wat een haat. Dit is pure concurrentie, Ik snap niet dat men verbaast opkijkt als Apple dit doet. Ik vind het eerder slim dan anders. Het is tenslotte de app store met apps voor apple apparatuur, niet de pebble store

  19. Origineel geplaatst door Eric
    Pfff, beetje zielig als je als Android en WP gebruiker steeds moet zitten klagen op een Apple artikel/forum. psychologisch onderzoek wijst uit dat mensen die klagen in meer dan 90% van de gevallen gewoon niet tevreden zijn met zichzelf of wat ze hebben.

    Ja joh je hebt helemaal gelijk.

  20. Origineel geplaatst door kevin
    Jesus christ wat een haat. Dit is pure concurrentie, Ik snap niet dat men verbaast opkijkt als Apple dit doet. Ik vind het eerder slim dan anders. Het is tenslotte de app store met apps voor apple apparatuur, niet de pebble store

    Dan hadden ze dat vanaf het begin moeten weigeren.
    En niet nu de apple watch op uitkomen staat.
    Waren toch al enkele apps die ondersteuning hadden voor de Pebble !

  21. Komt de echte Pebble app dan nog wel door de controle?

  22. Origineel geplaatst door marco
    Ik krijg ineens meer zijn om een Pebble te kopen dan een iwatch. Wat een stel kinderen bij Apple als ze dat werkelijk op alle apps met verwijzing naar pebble gaan doorvoeren.

    Geen iWatch maar een Apple Watch 😀

  23. @Edward: welkom in de wereld van marketing. Ieder bedrijf doet eraan mee. Dit is gewoon een logische stap. En er is pas een app verwijderd, niet alle pebble ondersteunende apps.

  24. My store, my marketing rules.

    Ik denk dat ze bij pebble niet heel verbaasd zullen zijn.

  25. Ik ben benieuwd hoe dan de omschrijving van de eigenlijke Pebble-app eruit komt te zien.

    Als dit de eerste van velen wordt dan is mijn huidige telefoon m’n laatste iPhone. Mijn pebble (en aankomende Pebble Time) hebben voor mij meer toegevoegde waarde dan een zoveelste smartphone.

  26. Het staat Apple vrij dit te doen, maar het is wel kleinburgerlijk en bekrompen.

  27. @Niwla: zo hard durf ik het niet te stellen, maar vind mijn Pebble wel een top product

  28. Afwijzing is onzin. Apple heeft hem om andere reden geweigerd. Waarom mag de officiele pebble app wel in de app store?

    Zie ook hackernews…

  29. Dit is niet verstandig van Apple. Zo krijg je alleen maar heel veel kritiek en mensen gaan handelingen uitvoeren uit frustratie wat nadelig voor Apple zal werken. Pebble kan gemakkelijk een App uitbrengen met alle informatie over de beste Pebble apps wat dus in feite een Pebble-market store kan worden met veel trouwe gebruikers.

  30. Ik vraag me überhaupt af of die watch wel gaat verkopen buiten de Apple-fanaten die met oogkleppen rondlopen en alles goed vinden wat Apple doet?

  31. @Huuhuuh: er is via de Pebble app ook een Pebble store, vanwaar je apps kunt installeren. Het maakt dus niet uit dat het in de Appstore geen verwijzing naar Pebble staat.

  32. Origineel geplaatst door puccini
    Ik vraag me überhaupt af of die watch wel gaat verkopen buiten de Apple-fanaten die met oogkleppen rondlopen en alles goed vinden wat Apple doet?

    Geef je gelijk ook al ben ik een echte Apple liefhebber. Ik vindt de watch als horloge totaal niet geslaagd. Als smartwatch biedt die ook niets extras voor mij. Zolang de iphone erbij moet zijn zie ik het nut niet……

    Wat mij vooral ergert is dat Apple nu 10.000 euro gaat vragen voor hetzelfde product omdat er goud op zit. LOL Dat vind ik niet bij Apple passen die posh poeha

  33. Flauw! En vraag me af of het marketing technisch oplevert wat Apple wil bereiken. Door dergelijke apps te weren, wekt dat veel antipathie op tav Apple en dat is niet echt handig. Maar geef ze geen ongelijk want met name de Pebble Time lijkt me een geweldige smartwatch en op een aantal fronten zelfs beter dan de Apple Watch.

  34. Nou slecht nieuws Is het wel als je zoals ik in juli je nieuwe pebble 2 geleverd gaat krijgen.

  35. Het zijn de dommeriken (die net van hun eigen denken dat ze superieur zijn) die dit slim vinden van Apple! Dit is je eigen monopoly creëeren (microsoft hebben ze ook al eens bij de nek gevat tegen zulke praktijken die in feite ILLEGAAL zijn) en jullie zien het niet.

  36. @mhmobiel: ik heb nergens gelezen dat de officiële pebble app eruit gaat. Via die app installeer je je apps ( ook de apps via een linkje op de iphone) dus een verwijzing in de Appstore is onbelangrijk

  37. Ik vraag me af wat mensen die niks met Apple hebben hier te zoeken hebben. Zou een beetje hetzelfde zijn als op het BMW forum gaan zitten zeuren dat audi beter is. Vrij kinderachtig wat mij betreft. Dit is echter ook zeer kinderachtig van Apple. Ik denk ook niet dat dit überhaupt mag omwille van de concurrentie. Kom op zeg, zorg gewoon dat je product veel beter is, dat is eerlijk concurreren.

  38. Dit is gewoon marketing oké? Ik weet dat het moeilijk is voor sommige mensen om te snappen dat dit marketing is omdat ze dat niet willen geloven. Zo is de wereld, wen er maar aan.

  39. Origineel geplaatst door Ed
    @Huuhuuh: er is via de Pebble app ook een Pebble store, vanwaar je apps kunt installeren. Het maakt dus niet uit dat het in de Appstore geen verwijzing naar Pebble staat.

    Het maakt wel uit. De apps die in de Pebble app staan, zijn Pebble apps voor het horloge. De apps die Pebble ondersteuning bieden, zijn companion apps. Die installeren niks op de Pebble.

  40. Origineel geplaatst door Kyhd

    Origineel geplaatst door Ed
    @Huuhuuh: er is via de Pebble app ook een Pebble store, vanwaar je apps kunt installeren. Het maakt dus niet uit dat het in de Appstore geen verwijzing naar Pebble staat.

    Het maakt wel uit. De apps die in de Pebble app staan, zijn Pebble apps voor het horloge. De apps die Pebble ondersteuning bieden, zijn companion apps. Die installeren niks op de Pebble.

    Thnx. Duidelijk zo denk ik.

  41. Origineel geplaatst door Kyhd
    Het maakt wel uit. De apps die in de Pebble app staan, zijn Pebble apps voor het horloge. De apps die Pebble ondersteuning bieden, zijn companion apps. Die installeren niks op de Pebble.

    In de store de Pebble app staan ook linkjes naar de Appstore voor companion apps 🙂 bijvoorbeeld Runkeeper.

    Een heel groot probleem is het dus niet, zolang de Pebble app gewoon wordt toegestaan. Maar heel netjes vind ik het niet.

    Tis dat Windows Phone geen goede Geocaching app en Pebble ondersteuning heeft..

  42. Origineel geplaatst door banaan_123
    Ik vraag me af wat mensen die niks met Apple hebben hier te zoeken hebben. Zou een beetje hetzelfde zijn als op het BMW forum gaan zitten zeuren dat audi beter is. .

    Volgens mij lees je niet goed. Alles bekijkend heb ik stellig de indruk dat iedereen wel iets met Apple te maken heeft. Maar dus niet blindelings achter alles staan, wat me heel gezond lijkt.

  43. Origineel geplaatst door Brian
    Een heel groot probleem is het dus niet, zolang de Pebble app gewoon wordt toegestaan. Maar heel netjes vind ik het niet

    ‘t Is idd niet netjes, maar nu Beats van Apple is deden ze iets soortgelijks toch ook al in de fysieke Apple Stores?

    De Pebble App weigeren zou niet slim zijn van Apple, daarmee jaag je een hoop gebruikers weg van de iPhone;
    Iemand die verknocht is aan zijn Pebble en een Google Gear of Apple Watch niks vind zal imho eerder de overstap naar Android dan maar doen…

    Ik heb net een tweedehands Pebble gekocht om te kijken of een SmartWatch iets voor mij is.
    Dat blijkt zo, dus als de Pebble Time Steel regulier te koop is komt die er; de Apple Watch die ik mooi vind kost bijna het 4-voudige en dat gaat me iets te ver…

    Eerst maar eens een iPhone 6 plus in juni…

  44. Origineel geplaatst door Ed
    @Niwla: zo hard durf ik het niet te stellen, maar vind mijn Pebble wel een top product

    Hier ook hetzelfde.

  45. Origineel geplaatst door banaan_123
    Ik vraag me af wat mensen die niks met Apple hebben hier te zoeken hebben. Zou een beetje hetzelfde zijn als op het BMW forum gaan zitten zeuren dat audi beter is. Vrij kinderachtig wat mij betreft. Dit is echter ook zeer kinderachtig van Apple. Ik denk ook niet dat dit überhaupt mag omwille van de concurrentie. Kom op zeg, zorg gewoon dat je product veel beter is, dat is eerlijk concurreren.

    Je moet BMW liefhebbers horen over de 2 serie Active Tourer.

    Apple is een bedrijf, niet een kerk.

  46. Absolute blamage voor Apple! Hebben ze zo weinig vertrouwen in hun eigen Apple Watch dat alternatieven niet eens genoemd mogen worden in de App Store?
    Inderdaad een reden om vooral de Apple Watch links te laten liggen. Zelfs om te overwegen om je geheel van Apple producten af te keren.
    Weg uit de Apple closed box!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.