Reacties voor: Apple verwacht activatieproces van 10 tot 15 minuten

De wachtrijen voor de iPhone 3G zullen langzamer worden weggewerkt dan vorig jaar: dat komt omdat de activatie 10 tot 15 minuten per klant gaat duren. Vorig jaar konden kopers de iPhone meteen meenemen.

Reacties: 28 reacties

  1. Maar is de conclusie dan dus dat je GEEN iPhones meer kunt kopen (in de US) zonder abonnement? Als je in de winkel moet activeren kan dat niet anders….

  2. boh dat wordt lasng wachten

  3. Nu begrijp ik waarom er vorige week al mensen voor de winkels lagen 😉

  4. Wat is dit ongelooflijk primitief.
    Ik weet niet wie dit verzonnen heeft, maar deze vent verdient de retail-canard van het jaar en zijn ster zal binnen Apple snel verbleken.
    Als er nu iets is wat je met slimme IT beter (thuis) kan oplossen, dan is dit het wel !!
    Iedere gek die ooit zijn beltegoed opgewaardeerd heeft, had iets beters kunnen verzinnen.

  5. Ze kunnen dat beter thuis laten doen. Bijna Alle T-Mobile shops zijn relatief klein, daar kun je maar met maximaal 10 naar binnen, als je het niet te druk wil hebben in de winkel. Nu zijn er per winkel ook maar 100 toestellen dus langer dan een uur hoef je niet te wachten.

  6. Volgens mij gaat dit over de Apple winkels in de US en niet hoe het in NL (zal gaan).

  7. En dan heb ik het nog niet eens over de zielepoot die, nummer 31 in de rij, 1 nacht plus nog eens 30*15 (8 uur) heeft zitten wachten om er dus de volgende dag om ca. 17:00 uur achter te komen dat de voorraad net op is.

    PS. “De zegsman van Apple deelt desgevraagd mede, dat die dan wel een kop koffie krijgt” etc.

  8. @Rob:
    Het was al vanaf het begin duidelijk dat de iPhone 3G in de winkel geactiveerd moet worden. En in de VS kan hij (momenteel) alleen met een direct ter plekke aangeschaft AT&T abonnement verkregen worden dus daar ben je toch al even voor bezig.

  9. vrienden van de show… Klopt het nou wel dat ik vanaf vrijdag gewoon naar belgie kan rijden voor een iphone 3g en mijn nederlandse KPN-sim er in en klaar?! Ik ga tevens vrijdag naar spanje voor een paar dagen… weet iemand of ik de iphone voordelig in spanje verkrijgbaar is?

  10. Ja, stop je Sim in die Belgenfoon en je hebt een 1e generatie (GPRS) toestel voor een 3G prijs.
    (+ een horde jaloerse Belgen achter je aan totaan Spanje)

  11. @Martin:
    Ik dacht dat er nog wat onduidelijkheid was of het inderdaad in de winkel moest gebeuren. En ik had ook het idee dat je in NL gewoon thuis kan activeren… Niet dus?

  12. Nee dat doen ze, omdat je dan niet kan gaan hacken. Je moet er eentje kopen met abonnement. Tenzij je hem natuurlijk uit het buitenland haalt (België, Zwitserland) waar hij wel simlockvrij te koop is.

    Als ik jullie was zou ik maar wachten tot er een unlock gevonden is voor deze Iphone 3G, voordat je gaat kopen. Straks duurt het een hele tijd, of vinden ze het niet en dan zit je met de gebakken peren.

  13. @Rob
    Je moet ook in nederland in de winkel activeren dus je mag langer wachten

  14. gebakken peren

    Dat is weer wat anders dan een Apple en nog lekker ook! 🙂

  15. @Lennaert

    Een unlock wordt heus wel gevonden hoor, en zeker omdat er simlockvrije iPhones verkocht worden.
    Het is een kwestie van de hele boel uit te pluizen en te vergelijken met gelockte toestellen.

    Het zal alleen niet voor binnen de eerste weken zijn.

  16. @Kevin
    Tenzij Apple en de operators samenwerken en de IMEI code van een phone koppelen met exact 1 SIM kaart. Dan krijg je geen toegang tot het net en is 3G waardeloos geworden…

    De vraag is alleen of ze dat doen, want je zou je phone nooit 2e hands kunnen verkopen (zonder je identiteit mee te verkopen), maar ze zouden er mee kunnen beginnen totdat de kontraktperiode over is. Dan wordt het lang wachten.

  17. @**FOOL**: Nee. Het is voorlopig helemaal niet zeker of je de Belgische iPhone wel kunt gebruiken met een buitenlandse sim card. Er gaan veel geruchten op dat dit niet mogelijk zou zijn… Mij zou het nog steeds verbazen, maar als ik jou was, zou ik wachten totdat je van Spanje terugkomt om dan nog eens rustig na te lezen of het wel degelijk mogelijk is. Vanaf vrijdag weten we meer! 😉

  18. Beste mensen,

    Volgens de uitgelekte verkoopcursus voor de Iphone, die via allaboutphones .nl te krijgen is, en vertrouwelijk was, kun je gewoon je Iphone3g thuis activeren.

  19. http://www.allaboutphones.nl/forum/viewtopic.php?f=2&t=2976

    Belcompany krijgt de meeste! Naast T-mobile natuurlijk.

    Daarnaast:

    Apple maakt meteen een uitstekende indruk Klanten die een iPhone kopen genieten van de doordachte verpakking, de innovatieve thuisactivering en het eenvoudige proces om de gegevens uit de computer met de iPhone te synchroniseren.

    Laat maar weer zien dat het Thuis ook kan!!

  20. @Bert: Waar (op welke pagina van dat document) staat dat? Ik kan het niet vinden nl.

  21. Hier in nederland is het zowieso moeilijk. Kreeg vandaag te horen dat de gestelde 8 telefoons per winkel nog veel waren. Kan liggen aan de grote van de zaak natuurlijk, maar ik verwacht dat de voorraden erg beperkt zijn. Hierdoor zullen ook de wachttijden in Nederland niet erg groot zijn (totdat ze uitverkocht zijn).

  22. @butcherJF, pagina 7 onderaan

  23. @Lennaert: Thnx, zie het nu staan: “innovatieve thuisactivering”. Wellicht een overblijfsel van een oude gids? Dit lijkt sowieso op het slechtere knip- en plakwerk, volgens mij komt GPS bijv. helemaal niet voor in dit document?

  24. Ben wel benieuwd hoe die innovatieve thuisactivering dan omgaat met het risico dat er van de zoveel miljoen iPhones een paar partijtjes “van de kar rollen” .
    Je zal toch ergens in de winkel een code moeten krijgen.

  25. wtf he 30 mensen per keer. dan zulle ze wel meer dan 30 iphones per winkel krijgen. waarom zou je anders 30 mensen toelaten als r maar 8 zijn :S

  26. In België zijn er duizenden in alle verschillende versies stond er vandaag in de krant.
    Alleen al in de mobistar filialen.

  27. @kevin
    hoop dat we hier ook voldoende krijgen niet dat heel nederland binnen 2uur zonder iphones zit

  28. 2 uur is wel heel kort.
    Ik denk dat het al bij al nog zal meevallen hoor, ik koop hem vrijdag in ieder geval nog niet.
    Ik wacht nog even af.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.