Reacties voor: Waarom Apple groot vertrouwen heeft in de iPad

Apple heeft groot vertrouwen in de iPad, ten koste van de Mac. Een simpeler verhaal en assortiment met een lagere instapprijs moeten zorgen dat de iPad-markt weer gaat groeien. Maar niet iedereen zal daar enthousiast van worden.
Lees het complete artikel → Waarom Apple groot vertrouwen heeft in de iPad

Reacties: 25 reacties

  1. Ik had meer het idee dat de prijsstelling van de iPad een poging is om de enorme opkomst van goedkope Chromebooks op scholen (met name in de USA) een halt toe te roepen.

  2. Mmm brgin vorig jaar een nieuwe MacBook gekocht, maar ondertussen toe aan een opvolger voor mijn iPad mini (ik vind mijn 9.7 iPads toch net te groot), maar nu de mini duurder is dan de reguliere versie wacht ik maar ff …

  3. Waarom wordt er een vergelijking gemaakt de de Pixel smartphones van Google? Het artikel gaat over iPads en MacBooks.. dan past een uitspraak over een smartphone er niet tussen in mijn ogen.

  4. Alleen al het compleet dichtgetimmerde OS doet mij huiveren dat iPads ooit het primaire werkstation gaan worden. Ok voor een iPhone die instaat voor wat on-the-go informatie en basis-communicatie, Ok voor wat recreatief iPad-gebruik. Maar ik ga echt geen werkstation nemen dat ik niet volledig naar mijn hand kan zetten. Macs verwaarlozen staat gelijk aan een grote groep gebruikers wegduwen naar andere open systemen.

  5. Origineel geplaatst door Joren
    Alleen al het compleet dichtgetimmerde OS doet mij huiveren dat iPads ooit het primaire werkstation gaan worden. Ok voor een iPhone die instaat voor wat on-the-go informatie en basis-communicatie, Ok voor wat recreatief iPad-gebruik. Maar ik ga echt geen werkstation nemen dat ik niet volledig naar mijn hand kan zetten. Macs verwaarlozen staat gelijk aan een grote groep gebruikers wegduwen naar andere open systemen.

    Tablets zullen voorlopig geen pc’s of laptops vervangen. Wij zien dat hybride devices toch meer als laptops gebruikt worden dan als tablet.

  6. Ik zie nog niet hoe een tijdelijke reclamecampagne voor de iPad (ter ondersteuning van de nieuwere goedkopere versie) iets zegt over de interesse van Apple voor MacOS.

    De Mac is en blijft zeer belangrijk voor Apple. De Mac vertegenwoordigt een enorme omzet en Macs zijn hét apparaat dat Apple zelf gebruikt om hun andere software op te ontwikkelen.

  7. Origineel geplaatst door Daniel
    Waarom wordt er een vergelijking gemaakt de de Pixel smartphones van Google?

    Ik wilde een vergelijking maken met een ander techproduct, om aan te geven dat 40 miljoen best nog een hele hoop is. Daarom heb ik een product gekozen waar iedereen wel van gehoord heeft en waarvan mensen denken dat het best succesvol is. De verkoopcijfers van de iPhone (50 miljoen) kennen iCulture-lezers al wel uit het hoofd en die cijfers liggen zo hoog, dat elk ander Apple-product in de schaduw ligt. Dus vandaar dat ik de Pixel heb gekozen. Vergelijking met andere tablets is problematisch, om meerdere redenen. Van andere tablets zijn erg veel modellen verschenen (Samsung, en tel je de extra grote phablets dan mee als tablet of als smartphone?) of ze zijn erg onbekend (wie kent de tablets die Asus, LG, HP?). Ik had ook de Surface ter vergelijking kunnen noemen, maar dat is weer een hybride. Dus vandaar een duidelijk afgebakend product in een vergelijkbare techmarkt.

  8. IK denk dat deze commentator wat wilde veronderstellingen doet. Apple is inderdaad nogal laks met Macupdates, maar dat dat een strategie is om de iPad in de lift te krijgen geloof ik niet. Pas als Apple met een hybride komt zal de iPad echt kunnen loskomen. Zoals het nu is, blijft het vooral een mooie tablet die zijn groei vooral uit de vervangingsmarkt moet halen. Ja ook ik ben commentator 😉

  9. @Gonny van der Zwaag: Duidelijk verhaal! Nu snap ik de vergelijking. Bedankt

  10. De strategie om het ene product af te zetten tegen het ander pakt slecht uit voor beiden. Ik bezit een iPad pro (grote versie), een macbook pro en een Dell laptop. Juist de combinatie van die drie apparaten werkt geweldig. Dankzij app’s als Duet en Astropad werkt de iPad onderweg als 2e scherm (voor mac en PC!) en kan ik dedicated tekenprogramma’s op de mac of PC verplaatsen naar de iPad en met de pen tekenen en retoucheren. Daarom: de combi is de kracht. Wat de mac ontbeert (de Dell ook) is een 4G koppeling met internet. Want waarom kan ik met een iPad zo internet op en moet ik met een PC of mac USB-gerommel met m’n telefoon doen? Apple: luister naar klanten!

  11. Apple zal hun markt zo goed als mogelijk uitmelken. De iPad mini 4 zullen ze voorlopig niet updaten anders doen ze aan kannibalisme van de iPhone markt. Excact hetzelfde vindt plaats met de ipadmarkt naar de de Macs omdat hier nog voldoende te verdienen valt.

  12. Toen de iPad net aangekondigd was, had ik echt de overtuiging dat DAT de nieuwe Mac ging worden. Enthousiast kocht ik de iPad 1, maar… het bleek in feite niets meer te zijn dan een grote iPhone. Het grotere scherm was wel fijn voor films en websites, maar dat was het dan ook wel zo’n beetje. Wat mij meteen stoorde was dat het homescherm dezelfde layout van icoontjes liet zien als op mijn iPhone, alleen belachelijk ver uiteen verspreid over het scherm. En… dat is tot op vandaag nog steeds zo. Het ziet er toch niet uit!? Is daar dan geen beter beginscherm voor te bedenken dan een opgeblazen iPhonescherm? Tja mede door het belachelijke homescherm zak het geen vervanger van mijn Mac gaan worden, ook functioneel kom ik daarmee nog veel tekort!

  13. 40 miljoen in een verzadigde markt is best veel! De iPad is geen nieuw product. De iPad gaat makkelijk 4 jaar mee.

    Een iPad koop je ook niet zo makkelijk als een iPhone welke voorheen gesubsidieerd werden door telecomproviders. Als je gelijk €750 op tafel moet leggen voor een iPhone, dan zakt de iPhone verkoop ook in. Daarnaast is de iPad geen statussymbool, zoals de iPhone is.

  14. Je ziet inderdaad al wel een tijdje dat de meeste nieuwe functies eerst in iOS komen waarna een kleiner aantal doorschuift naar macOS. Dat dat een voorbode is van het einde van de Mac is m.i. onzin. Het grote geld wordt bij Apple met de iPhone verdient en daarom krijgt iOS meer prioriteit. Apple is gewoon bezig om het veilige iOS ( veiligheid wordt nl steeds belangrijker) voor steeds meer werkzaamheden geschikt te maken. Operating systemen die opener zijn, zijn minder goed te beveiligen en ik denk dat men gezien de steeds grotere cybercrime bedreigingen bij Apple inderdaad beseft dat vooral veilige systemen de toekomst hebben.

    Al die verhalen dat teruglopende verkopen het einde van de iPad inluiden zijn onzin als je nagaat dat Apple nog steeds meer iPads verkoopt dan dat Dell computers maakt. De iPads zijn gewoon zo goed en bruikbaar voor wat de meeste mensen er mee doen dat ze veel langer gebruikt worden dan hun Android broertjes die vanuit de winkel vaak al onveilig zijn omdat er dan vaak al niet meer het nieuwste OS op zit en ze ook nog eens heel slecht voorzien worden van updates omdat de fabrikanten liever nieuw verkopen of al zo weinig verdienen dat daar geen geld meer voor is. Als Google de touwtjes qua veiligheids updates niet veel strakker gaat organiseren dan is het wachten op de onvermijdelijke neergang van Android zodra er enkele veiligheids schandalen breed in de publiciteit gaan komen.

  15. Origineel geplaatst door Kijkwijzer
    Toen de iPad net aangekondigd was, had ik echt de overtuiging dat DAT de nieuwe Mac ging worden. Enthousiast kocht ik de iPad 1, maar… het bleek in feite niets meer te zijn dan een grote iPhone. Het grotere scherm was wel fijn voor films en websites, maar dat was het dan ook wel zo’n beetje. Wat mij meteen stoorde was dat het homescherm dezelfde layout van icoontjes liet zien als op mijn iPhone, alleen belachelijk ver uiteen verspreid over het scherm. En… dat is tot op vandaag nog steeds zo. Het ziet er toch niet uit!? Is daar dan geen beter beginscherm voor te bedenken dan een opgeblazen iPhonescherm? Tja mede door het belachelijke homescherm zak het geen vervanger van mijn Mac gaan worden, ook functioneel kom ik daarmee nog veel tekort!

    Echt helemaal waar ja… Er is idd zoveel onbenut gelaten betreffende de software.

  16. Ik maak sinds de komst van de iPad pro eigenlijk alleen nog maar van deze tablet gebruik – een enkele keer nog van één van mijn Macbooks bijvoorbeeld om muziek via een voucher te downloaden of zoiets. Het zal nog wel even duren maar uiteindelijk verdwijnen ze.

  17. Origineel geplaatst door Evad1st
    Mmm brgin vorig jaar een nieuwe MacBook gekocht, maar ondertussen toe aan een opvolger voor mijn iPad mini (ik vind mijn 9.7 iPads toch net te groot), maar nu de mini duurder is dan de reguliere versie wacht ik maar ff …

    De iPad mini 4 (128 GB) kost ongeveer €20 minder dan een 9,7″ iPad (128 GB). De versie waar jij de iPad mini 4 mee vergelijkt is diegene met 32 GB.

  18. Denk eens aan alle diensten die erbij zijn gekomen en die groot zijn geworden door het tablet gebruik. Zoals online opslag, software as a service etc. Je belastingaangifte via een tablet. Met je tablet naast de water meter om de stand door te geven, Office op de tablet en ook veel Adobe software. Niet te vergeten het hele domotica terrein. Ik kan mij goed voorstellen dat Apple nog altijd gelooft in de tablet als vervanging van de personal computer op vele gebieden.
    En er zullen nog altijd een aantal dingen zijn waarvoor je de PC wilt/moet gebruiken (zoals het updaten van je kaarten op je aparte TomTom), maar door de verminderde noodzaak voor de PC en de grotere flexibiliteit van de tablet zal het lastig blijven om een goede invulling te geven aan de MacBook.
    Ik merk dat ik mijn 2009 MBP nog altijd niet heb vervangen omdat mijn iPad Air 2 het meeste van mijn behoeften dekt.
    Maar voorlopig zie ik nog niet dat de MacBook verlaten zal worden door Apple. Alleen ben ik wel benieuwd welke kant ze uit zullen gaan.

  19. @Tristan: Correct, In mijn geval heb ik voor een iPad mini aan 32 GB voldoende, maar die is er dus niet …. ergo, ik word “gedwongen” een duurdere te kopen …

  20. Zo een ipad die gaat 5 jaar mee, en ik zie geen redenen voor een update, als dan na 3 jaar de
    Markt verzadigd is, dan zakken de inkopen in..

    Betreffende MAC OSX, het feit dat er nog steeds geen touchondersteuning is is killing… daarnaast is voor veel
    Potentiele kopers de prijs echt te hoog..

  21. @Apptipper: Helemaal met je eens.

  22. Origineel geplaatst door evad1st
    @Tristan: Correct, In mijn geval heb ik voor een iPad mini aan 32 GB voldoende, maar die is er dus niet …. ergo, ik word “gedwongen” een duurdere te kopen …

    Hoezo dwingen. Koop je hem niet of een ander merk, dan ben je eigen baas en niet gedwongen…

  23. Zo lang er geen file system op de iPad is gaan de meeste mensen nog een Mac gebruiken. Dus wat apple nu claimt dat de iPad Pro beter is dan een windows laptop klopt voor geen meter.

  24. De strategie van apple is erg onduidelijk. Mogelijk zijn ze er zelf ook (nog) niet uit of hebben ze ‘spijt’ van bepaalde keuzes. De line up van een paar jaar terug MacBook pro 2013 tot 2016 met thunderbolt screen icm iPhone en iPad was perfect.

  25. Er zijn relatief maar weinig mensen die geloven dat ze hun dagelijkse werk ook prima op een tablet kunnen doen.

    Tablet of niet is helemaal niet het struikelblok, maar het OS. Een hybride met volwaardig OS valt ook zonder ‘t fysieke toetsenbord en touchpad in veel beroepen nog prima te gebruiken. Een tablet met (nauwelijks veredeld) phoneOS daarentegen nadrukkelijk niet…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.