Reacties voor: Apple verstevigt de beveiliging van iOS 4.3 met ASLR

Apple heeft hoogstwaarschijnlijk ASLR toegevoegd aan iOS 4.3. ASLR zorgt ervoor dat geadresseerd geheugen niet op vaste plekken is toegekend, maar willekeurig wordt opgeslagen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 56 reacties

  1. Ga ervoor Apple! Leer die ontevreden jailbreakers een lesje!

  2. Dan ga ik toch maar mijn tel updaten naar 4.2.1 met tijdelijk een tethered jb. Wil niet het risico lopen dat ze 4.3 uitbrengen voordat ik mijn tel heb geupdate voor de nieuwe jailbreak

  3. @ Sander , wat een onzin !

    en ook dat al wel weer omzeilt worden ………

  4. voor de gast hierboven^^
    let the game beginnn….hackers, laat apple maar eens zien wat de hackers allemaal kunnen:P

  5. @Sander: Ontevreden? Ik wed dat de jailbreakers uiteindelijk het tevredenst zijn met hun iDevice!

  6. @rick: als je via TinyUmbrella de SHSH-gegevens van jouw iPhone/iPod/iPad op laat slaan van iOS 4.2.1, dan kun je ook als iOS 4.3 eenmaal uit is herstellen naar iOS 4.2.1 en deze op dat moment untethered jailbreaken.

    @Patrick: de diverse hackers reageerden gelaten of zelfs opvallend enthousiast. Ze lijken dit enerzijds te zien als een methode die al eerder geïmplementeerd had moeten worden om het platform beter te beschermen en anderzijds als een leuke uitdaging om te omzeilen.

  7. Ik ben tevreden met mijn jailbreak. Nu kan ik tenminste tooltjes installeren welke Apple er niet standaard in wil bouwen.

  8. Origineel geplaatst door Sander
    Ga ervoor Apple! Leer die ontevreden jailbreakers een lesje!

    -1 voor jou!

    blijf maar lekker bij je standaart iPhone 😉

  9. @Patrick: @Robertoo: Ik ben het uiteindelijk eens met Sander. Ook al geeft de jailbreak scene meer opties om meer te doen, uiteindelijk moet het gezegd worden dat er niet meer wordt betaald voor het platform en dat zo steeds minder geld binnen komt voor developers, en apple, om betere apps en platfroms te maken.
    Nu kan ik het voorstellen dat het leuk is om iets groots te hacken, maar daarmee is nog niet alles goed gemaakt.

  10. Iphone hoort standaard als je geen Apple wilt koop je maar een echte bazentoestel een HTC ofzo.

  11. @jmo: Ik heb al mijn Apps gekocht en gebruik via de jailbreak alleen lockinfo. En ook lockinfo is een betaalde app.

  12. Ja tuurlijk apple heeft ook helemaal geen centjes he. Laten ze dan die dingen gewoon op de iPhone zetten waarvoor de meeste jailbreaken.

  13. daar betaal je dus een groot deel van je telefoon aan 😛 zodat apple zn eigen belangen kan verdedigen. laat ze iets nuttigers toevoegen dan deze troep

  14. @daver

    Juist ja. Als er meer dingen mogelijk zouden zijn, zoals bv zelf je eigen iPhone maar eigen smaak kunnen maken zal t al een hoop schelen. Als ik gewoon thema’s enzo kan downloaden uit de AppStore dan had ik hem niet eens hoeven jb.

  15. Pff, ik wil hier niet partijdig doen, maar mensen die hun iPhone jailbreaken moeten gewoon iets als Android kopen… Dit is dus precies de reden dat ik een Android toestel heb. (En ga nou geen fanboy comments laten over hoe de hardware slechter is enz. We weten allemaal dat het bullshit is.)

  16. Origineel geplaatst door Sander: Ga ervoor Apple! Leer die ontevreden jailbreakers een lesje!

    Snapt apple dat dan zelf niet ? Ze snijden hunzelf in hun vingers, zonder de jailbreak had ik nooit een iPad en iPhone gekocht. Sander, doe normaal, wij zijn niet ontevreden…

  17. Voor de hackers juist weer een uitdaging om Apple weer voor het blok te zetten.

  18. Kunnen we de discussie over het feit dat een bepaalde groep mensen de mogelijkheid om te kunnen jailbreaken misbruikt om illegaal applicaties te downloaden in dit artikel verder laten voor wat het is? Ik heb nu al hoofdpijn en deze discussie hoeft niet in élk artikel over jailbreaken te worden gevoerd.

    Wat betreft de mogelijkheid om te jailbreaken: deze zal ook na de toevoeging van ASLR blijven bestaan, maar het zal wel een stuk lastiger worden voor mensen zoals Comex die zich met name op userland-exploits richten. Userland-exploits zijn daarnaast belangrijk om de huidige bootrom-exploit (limera1n) untethered te maken, dus daar zou dit ook op van invloed kunnen zijn.

    Óf ik (of elke andere lezer) zijn of haar toestel besluit te jailbreaken lijkt me een persoonlijke keuze, waarbij ze zich niet hoeven te laten leiden door de vraag wat andere gebruikers vinden dat “hoort” bij een bepaald merk of toestel.

  19. Misschien hebben mensen wel een jailbreak nodig voor een unlock? (en kom nou niet met mooie verhalen dat je dan je toestel bij t-mobile had moeten kopen, sommige mensen willen nou eenmaal geen t-mobile)

  20. Belagelijk..

    Zelf Steve Wozniak heeft een geJailbreakte Iphone en Ipad. en die man heeft het aan het goede eind..
    waarom moeten we restricties op de Iphone.!!!!!!

  21. @Flozzo:

    Ik heb een htc desire gehad maar dat beviel helemaal niet. Laat iedereen gebruiken wat hij wil en ook jailbreaken of rooten als hij dat wil. Er is voor iedereen een toestel naar eigen smaak en behoefte…

  22. Musclenerd heeft al bevestigd dat het niet uitmaakt: “Monte-4.1 and Monte-4.2b3 don’t even notice these changes in 4.3 :)” Goed bezig dus 😉

  23. Wat beveiligd kan worden, kan ook weer gekraakt worden. Het komt allemaal goed.

  24. En dan kunnen fanboys van htc wel komen zeuren hier. Maar waarom op een iphone site??? Waarschijnlijk zitten jullie op deze site omdat jullie toch wat behoorlijk missen op jullie htctjes. Begrijp me niet verkeerd na iphone 4 vind ik htc desire hd de beste telefoon.

  25. wat een stom idee van Apple!
    pure tijdsverspilling!

    het randomizeerd locaties… maar de jailbreak zal die op dezelfste manier terugvinden dan de iPhone zelf!!!

  26. Challenge accepted!!

  27. Het is toch logisch dat Apple tegen een jailbreak is ?
    Een jailbreak geeft de mogelijkheid om koop-software te installeren zonder er voor te betalen.

  28. Origineel geplaatst door Robertoo@Sander: Ontevreden? Ik wed dat de jailbreakers uiteindelijk het tevredenst zijn met hun iDevice!

    Origineel geplaatst door Robertoo@Sander: Ontevreden? Ik wed dat de jailbreakers uiteindelijk het tevredenst zijn met hun iDevice!

    Ik denk dat gelijk opgaat. Jailbreaker weten dat ze meer kunnen en willn dat niet. Als je het niet weer kun je het ook niet willen, de niet jailbreakers. Dus we zijn even tevreden.

  29. Jailbreaker weten dat ze meer kunnen en willn dat niet.

    Huh ?
    Jailbreakers willen dat juist WEL.

    Als je het niet weer kun je het ook niet willen, de niet jailbreakers.

    Vele niet jailbreaker weten wel wat er kan en willen dat ook wel, maar kennen de keerzijde van de medaille en KIEZEN er voor om het niet te doen.

  30. Wanneer wordt 4.3 eigelijk verwacht? Begin februari?

  31. Ik snap het probleem niet. Volgens veel gebruikers hier is de Iphone zo goed dat hij bijna heilig is.
    Dan hoef je toch niet te jailbreaken.
    Offf…is hij gewoon niet goed genoeg.

  32. Origineel geplaatst door FlozzoPff, ik wil hier niet partijdig doen, maar mensen die hun iPhone jailbreaken moeten gewoon iets als Android kopen…

    Android heeft weer haar eigen besognes zoals custom roms en dergelijke om het gefragmenteerde updatebeleid van Android fabrikanten mee te omzeilen of onder de gebruikersinterface van de fabrikant uit te komen. Ik heb toevallig gisteren even met een Samsung Galaxy S gespeeld maar man, wat is dat een onsamenhangend rommelig zooitje. Daar moet je bijna voor op cursus.

    IOS + jailbreak is voor velen gewoon het meest ideaal. Apple die de weg heeft geplaveid met een zeer goed OS en als toetje c.q. puntje op de i de extra mogelijkheden die een jailbreak met zich meebrengt.

  33. Laat maar snel komen.

    Jailbreaken? Uiteindelijk heb je jezelf er toch weer mee dat je niet gelijk kan bijwerken naar de nieuwste software.

    Dus de term jailbreak is ook maar beperkt.

  34. Comex:

    Heh, I think I can work around ASLR in this case, but it’s cool that they’re using it. I should see if iOS 4.3 breaks anything else…

    web – 26-01-11 16:17

  35. iphone is gwn zelfde als ipod ik eh ber spijd van dat ik die heb gekocht eigenlijk enige beste voordel is bellen maar anders kom ik ook gewoon mijn andere telefoon gebruiken

  36. @Paul Durden: dank!

  37. Idd.. Koop een andriod toetstel ipv. Een iphone, ik ga waarschijnlijk voor de htc desire HD, mijn iPod touch hou ik er natuurlijk wel naast;)

  38. Ik ben een zeer tevreden jailbreaker en blijf dat ook!!
    Een standaard iPhone is echt heel tof maar met een jb erop worden sommige dingen net iets beter en makkelijker! bv sbsettings, niet meer helemaal in je instellingen om je wifi,3g of dergelijke uit te zetten maar gewoon even met je vinger over de statusbar en klaar!
    Of je nu wel jailbreaked of niet het blijft een tof ding de iPhone!!!
    and show a little respect to each other!!!!!

  39. als ik maar mijn jailbreak krijg…. dit zal het vast niet tegenhouden

  40. @YouriOrange: hoezo welke iphone/ipod/ipad heb je dan

  41. Volgens mij is het onderwerp iets te pittig voor de deelnemers hier.
    Graag een link naar een wel/niet jb forum dan xijn die muppet opa’s weg.

    OT: als DevTeam en soortgelijke dit kunnen omzeilen, waarom zouden malware schrijvers dat dan niet kunnen ?

  42. Origineel geplaatst door Flozzo
    Pff, ik wil hier niet partijdig doen, maar mensen die hun iPhone jailbreaken moeten gewoon iets als Android kopen… Dit is dus precies de reden dat ik een Android toestel heb. (En ga nou geen fanboy comments laten over hoe de hardware slechter is enz. We weten allemaal dat het bullshit is.)

    Haha wat is bullshit ?
    a) de hardware is idd slechter.
    b) Laten we over het het OS hebben, waar de meeste mensen voor kiezen, Android is het windows mobile van 2009.

  43. Op moment dat ik niet meer kan jaibreaken dan zeg ik : adio aple,hello android- en dat meen ik echt!!Ik heb iphone gekocht en niet hij mij!!!

  44. Wat doet iedereen hier zo moeilijk…
    De eerste generatie iPhone moest je jailbreaken om te kunnen gebruiken, daarna had ik een 3G gekocht die ik origineel gelaten had voor een tijd, maar nu met mijn nieuwe iPhone vind ik de cydia tweaks zaalig, ik zou echt niet meer zonder kunnen. Zo veel leuke dingen die de iPhone net iets leuker maken! Ik snap niet dat mensen hier zo extreem tegen kunnen zijn… Maar waarschijnlijk omdat ze nooit een gejailbreakte iPhone gebruikt hebben 🙂

  45. Geef toe, we hadden nooit (officiele) homescreen-wallpapers, multitasking, kopieren-plakken gehad zonder dat er een Jailbreak was.
    Apple heeft superveel geleerd van Jailbreaks en past ook technieken ervan toe. Wel in hun stijl natuurlijk.

  46. Origineel geplaatst door Danny
    Geef toe, we hadden nooit (officiele) homescreen-wallpapers, multitasking, kopieren-plakken gehad zonder dat er een Jailbreak was. Apple heeft superveel geleerd van Jailbreaks en past ook technieken ervan toe. Wel in hun stijl natuurlijk.

    Amen.

  47. Origineel geplaatst door Paul Durden
    @rick: als je via TinyUmbrella de SHSH-gegevens van jouw iPhone/iPod/iPad op laat slaan van iOS 4.2.1, dan kun je ook als iOS 4.3 eenmaal uit is herstellen naar iOS 4.2.1 en deze op dat moment untethered jailbreaken.@Patrick: de diverse hackers reageerden gelaten of zelfs opvallend enthousiast. Ze lijken dit enerzijds te zien als een methode die al eerder geïmplementeerd had moeten worden om het platform beter te beschermen en anderzijds als een leuke uitdaging om te omzeilen.

    Of ze weten/denken dat er een exploid is/komt.

  48. De iPhone is gewoon top. Helaas doet Apple zo moeilijk over die tooltjes.

  49. Als er geen JB meer komen dan gaan er een hoop tevreden klanten weg waaronder mijzelf. Ben zo dol op mijn iPhone maar ja ze moeten niet me lol vergallen

  50. @Jack:
    Inderdaad. Als Apple in de toekomst de iPhone unpwnable4life kan maken, dan zal ik er geen meer kopen. En ik denk dat ze dan heel wat trouwe gebruikers kwijt zullen raken.

    @Jeroen:
    De meeste mensen die zeggen dat ze tegen jailbreaken zijn durven hun iPhone gewoon niet te jailbreaken denk ik..

  51. @Bakman:
    En dit, mensen, is een typische, waar het Engels het mooie woord “ignorant” voor heeft, fanboy…
    kom nou… Windows Mobile van 2009? Heb je ooit een Android toestel gebruikt!? Nee, net zoals de rest van je clubje “ignorante” fanboys.
    En de hardware is niet slechter…
    Ik respecteer elke reactie op mijn comment behalve deze, trieste fanboy

  52. Ik vind dat Apple niet bepaalt wat ik wil en hoe ik het gebruiken wil.
    Gelukkig is het unlocken zo goed als voorbij, je zult maar aan T-Mobile vast zitten, en dan nog niet kunnen bellen, nee, ik bepaal wat ik er mee doe.

  53. @Jeroen:
    De meeste mensen die zeggen dat ze tegen jailbreaken zijn durven hun iPhone gewoon niet te jailbreaken denk ik..

    DAT denk ik dus ook !
    Zelf ook een tijd niet gedurft….daarna toch verdiept in de hele materie, en moet zeggen….zou niet anders meer willen !!!

  54. Als ik gewoon internet zou kunnen tetheren zou ik hem niet hoeven te jailbreaken. Dat is het enige waarvoor ik mijn Jailbreak gebruik, voor de rest ben ik best ontevreden over de jailbreaks, de laatste tijd van erg slechte kwaliteit (batterij en snelheid gezien dan). Kom nou niet met comments van: “Heb een beetje respect voor george hotz en Comex” maarja, ik weet niet of jullie 1.1.1 hebben meegemaakt. Dat waren nog eens jailbreaks, niet te vergelijken met de jailbreakme.com van tegenweurdig.

    Pfoeh, ik wil eigenlijk wel een iPod Touch 1G en dan zet ik m op 1.1.1! Oudeschool!

  55. De meeste mensen die zeggen dat ze tegen jailbreaken zijn durven hun iPhone gewoon niet te jailbreaken denk ik..

    Dat slaat natuurlijk nergens op. Ik heb zelf 2 jaar lang een gejailbreakte iPhone gehad. En inderdaad, het was prachtig om er software op te zetten die de iPhone nog beter maakte. Maar toch vond ik er een aantal nadelen aan zitten waardoor ik toch weer ben overgestapt naar het originele iOS.

    Ten eerste vond ik het te veel gedoe. Je kon je iPhone nooit bijwerken tot de laatste iOS. Het duurde altijd weer een eeuwigheid voordat er weer een jailbreak klaar stond. En dan was hij er en dan kwam een maand later weer een nieuwe originele iOS uit. Ik wou mijn iPhone gewoon steeds updaten met de nieuwste iOS zodat ik ook de nieuwste features op mijn iPhone had.

    Ten tweede merkte ik dat mijn batterij steeds sneller leeg liep. Ik had steeds meer handige functies geïnstalleerd op mijn iPhone, maar een groot deel van deze functies liepen op de achtergrond. Binnen een halve dag was mijn iPhone leeg.

    En als laatste was het zo dat ik van de illegale App Store apps wou overstappen naar de legale App Store. Ik voelde me een beetje een naaier dat ik niet betaalde voor die onwijs goedkope 0,79 eurocent apps. Een ontwikkelaar verdient toch ook zijn geld voor een goede app? Dat je niet betaald voor die apps waarbij de prijs/kwaliteit niet evenredig zijn, oké.

    Ik heb niks tegen het jailbreaken zelf. Maak ik geen punt van. Snap heel goed waarom je zoiets zou willen doen. Ik mis nog altijd wat functies die je met behulp van een jailbreak zo kan krijgen. Maar ik vond het gewoon te veel gedoe. Misschien dat ik het ooit nog eens probeer, maar voor nu ben ik tevreden met mijn iPhone zoals hij is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.