Reacties voor: Apple verslaat Facebook met gemak in betrouwbaarheidspoll

Toch werkt Apple’s privacymissie nauwelijks
Consumenten vertrouwen hun data liever niet toe aan Facebook, zo blijkt uit een onderzoek. Apple scoort veel beter, maar tegelijk kun je bedenkingen hebben bij de uitslag. Bedrijven die helemaal niet zo netjes met data en privacy omgaan, zoals Uber, scoren namelijk óók positief.

Reacties: 5 reacties

  1. Heel interessante uitkomst.
    Het geeft te denken.

    Ik denk dat het voornamelijk te maken heeft met deze dingen:

    *) Privacy en Facebook is veel en veel meer in het nieuws dan bij een Uber (ook veel sexier voor sites om over te berichten)
    *) De impact van een Facebook is veel groter (gevoelsmatig of niet) dan bij een Uber, je gebruikt het dagelijks, het raakt je privé-leven, men kan niet meer zonder.

    Dat is bij die andere bedrijven in verschillende vormen anders.

    Ik ben heel erg benieuwd waar het heen gaat. Zowel prive als zakelijk.

  2. Origineel geplaatst door Mike van Hoenselaar
    het raakt je privé-leven, men kan niet meer zonder.

    Ik zou het zeggen tegen iedereen: men dènkt dat het niet meer zonder kan.
    Want het kàn wel, veel FB-verlaters kunnen het beamen.

    Zelf ben ik ook benieuwd hòe betrouwbaar Apple daadwerkelijk is.

  3. Bijzondere uitslag. Mensen vertrouwen Microsoft meer dan Apple, terwijl Microsoft privacy technisch toch iets anders in elkaar zit dan Apple.

    Ongetwijfeld weet Apple veel van mij. Gebruik hun eco systeem volledig. Toch vertrouw ik hun meer dan alle andere bedrijven. Dit op basis van hun business model die gebaseerd is op verkopen van hardware i.p.v. het verdienen met tracking advertenties.

    Gister tijdens de hoorzitting wist Mark natuurlijk precies dat alle buttons en pixels informatie aan hem verschaffen, maar toen was hij niet zo goed mee in zijn verhaal.

  4. Apple zal vast ook heel veel data weg sluizen ( waarschijnlijk heel je leven), alleen ze doen er veel moeite voor om dat verborgen te houden.

  5. Facebook is in mijn ogen het meest kansloze waar je mee bezig kunt zijn. Digitale vriendjes hebben…ja zover zijn we gezakt met ons allen. En naar het aantal likes afmeten hoe immens populair je bent. Het mooiste wat ik laatst hoorde in de kroeg…”ik had op Facebook geplaatst dat ik tegen de sleepnetwet heb gestemd…ik had wel 600 likes” dus ik zei tegen dat meisje…nee lieverd, 600 mensen zijn net zo dom als jij en ik bestelde mijn 2e biertje van die avond.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.