Reacties voor: ‘Apple verscheept minder nieuwe iPhones’

Volgens Taiwanese bronnen gaat Apple in het vierde kwartaal van 2015 zo'n vijf tot tien procent minder iPhone 6s en iPhone 6s Plus exemplaren verschepen. Dit ligt in lijn met de dalende vraag naar de nieuwe iPhones, ook in 2016.
Lees het complete artikel → ‘Apple verscheept minder nieuwe iPhones’
Lars Paymans -

Reacties: 27 reacties

  1. Ik snap het wel. Concurrent komt met onderscheidende mobiel (edge) en mensen die een iPhone 6 hebben zien vaak geen reden om over te stappen. Ook de prijs en het16GB instapmodel zal hier aan meehelpen. Ik hoop zelf dat de iPhone 7 weer onderscheidend zal zijn en begint met 32GB. Dat mag je tegenwoordig toch wel verwachten toch?

  2. @Ed: Precies! Helemaal mee eens.

  3. Zal er een eind aan de hoge klim gekomen zijn en de diepe val komen?

  4. @Ed: Kon niet beter gezegd worden.

  5. De iPhone 6 is kwalitatief een goed toestel vergeleken met de iPhone 5 waar de 5s een stuk beter was, betere batterij, betere antenne volledige 4g dekking, toestel verkleurd niet zoals de zwarte 5 waar je de beschadigingen duidelijk zag zitten. Ik ben zelf van de 6 naar de 6s plus overgestapt omdat ik een groter toestel wilde,Ik was persoonlijk ook niet van de 6 naar de 6s gegaan verschil is gewoon te klein. Ik verwacht wel dat de 7 weer records gaat verbreken.

  6. Dalende vraag? Vorige week een paar winkels aan moeten doen om er een te kunnen kopen. “Sorry geen voorraad gekregen”

  7. Wat Apple voorheen zo innoverend en vooruitstrevend was is het nu maar een doodgewone meeloper geworden.
    Hierdoor zijn de prijzen van zijn toestellen veel te hoog geworden.
    Of de iPhone 7 daadwerkelijk weer records gaat breken is nog maar de vraag.

  8. Net een nieuwe 6 aangeschaft 64gb. Scheelt toch aardig in de portefuille. Ik mis het 32gb toestel ook enorm

  9. 750 euro voor de 16GB versie is gewoon een big fail en hierdoor stagneert de verkoop. Niet iedereen kan zich laten pushen naar de 64GB versie van 860 euro. Ze willen gewoon teveel pakken op NAND, huidige prijs voor Hynix MLC 64GB is $4,63…

  10. Origineel geplaatst door wesley
    De iPhone 6 is kwalitatief een goed toestel vergeleken met de iPhone 5 waar de 5s een stuk beter was, betere batterij, betere antenne volledige 4g dekking, toestel verkleurd niet zoals de zwarte 5 waar je de beschadigingen duidelijk zag zitten. Ik ben zelf van de 6 naar de 6s plus overgestapt omdat ik een groter toestel wilde,Ik was persoonlijk ook niet van de 6 naar de 6s gegaan verschil is gewoon te klein. Ik verwacht wel dat de 7 weer records gaat verbreken.

    We zullen zien.
    Er komt altijd een eind aan idioot hoge verkoop getallen.
    Ook voor Apple komt dat moment eens of een keer…

  11. @ Frank: Dit is ook mijn gedachten.
    Hopelijk leren ze ervan, maar gezien hun “arrogantie” zal het wel niet.

  12. Ieder jaar verschijnt er een nieuwe iPhone. Een jaar is best kort om telkens met wezenlijke vernieuwingen en verbeteringen te komen. De onderlinge verschillen tussen opeenvolgende toestellen zijn daarom relatief gering. Wellicht dat dit ook een oorzaak is van het feit dat het niet oneindig kan blijven doorgaan dat de verkoopcijfers van de nieuwste iPhone die van voorgaande modellen overtreft.

  13. Naja, is het niet logisch dat de groei er op een gegeven moment uit is?
    Wat verwachten analisten nou? Dat er meer iPhones worden verkocht dan dat er mensen op aarde rondlopen? Aan alle verkoopaantallen zit een plafond.

    Wat ik dan wel grappig vind is dat elke expert of nieuwsbron dit als een tegenslag ziet. Vooral beleggers en aandeelhouders raken volledig in paniek als omzet en/of winst eens een keertje niet gegroeid zijn, terwijl het iets is wat elk product overkomt, hoe succesvol het product ook nog gaat zijn de komende jaren.

    In mijn ogen is het bijzonder dat Apple de opwaartse lijn al zo lang vol weet te houden tot nu toe.

  14. Was te verwachten. Niks nieuws aan de 6S. Hoop dat ze met de 7 wel een juweeltje neer zetten.

  15. Was te verwachten de iPhone 6S is niet echt bijzonder en Is belachelijk duur. Ook zijn tegenwoordig smartphones snel genoeg. 🙂

  16. De 6 is wat mij betreft ook snel zat, dat was wel anders toen ik van de 3G overstapte naar de iphone 4.

    Hetzelfde zag je een aantal jaren geleden ook in de pc markt gebeuren. Voor huis tuin en keuken gebruik zijn pc’s van vier:vijf jaar terug snel zat.

  17. Wat al die analisten (en veel mensen op dit soort websites) vaak vergeten is dat, zoals iemand al zei, er op een gegeven moment gewoon een einde komt aan de records. Je kunt niet verwachten dat dat blijft doorgaan, hoe goed de toestellen ook mogen zijn.

    Het staat dan ook volledig los van het feit dat de iPhone 6s niet vernieuwend genoeg is (waar ik het overigens mee oneens ben, en ik kom ook nog eens van de iPhone 6). Ik verwacht eigenlijk dat de iPhone 7 het niet véél beter zal doen. Misschien wel een record, maar niet bijvoorbeeld ineens 100 miljoen verkopen in één kwartaal. Sowieso omdat Apple meer toestellen verkoopt en deze inbegrepen zijn in de cijfers. Voor dit kwartaal moet je niet alleen kijken naar hoe goed de iPhone 6s (Plus) het heeft gedaan, maar ook naar de iPhone 6 (Plus) en 5s. Zijn best veel mensen die wel een nieuwe iPhone willen, maar geen geld of behoefte hebben aan de nieuwste. Mijn beide ouders hebben laatst nog een 5s gekocht, en mijn zus kocht afgelopen september de iPhone 6. Functioneren nog erg goed en het kost toch net wat minder.

  18. Schokkend? Wel nee, ik hoop dat Apple dit niet voorzien had. Wie weet “schrikt” Apple en worden de volgende modellen betaalbaar zoals het was.
    Ik hoef geen edge of andere poespas ik wil een echt Apple product en daar wil ik best voor betalen. Maar op dit moment blijf ik bij mijn 5s, ik vind de 6 en 6s niet Apple genoeg om de huidige prijs te betalen.

  19. Mooi zo! Ik had niet anders verwacht, gezien het huidige top model met maar 16GB opslag voor € 749!

  20. *******, er zijn weer geruchten, waar elke website tegenwoordig hun pagina’s mee vullen, en de azijnpissers komen weer uit de grond gekropen met hun waarheid.

    Binnenkort komt Apple met de echte cijfers en iedereen is weer verbaasd. Het is gemakkelijk te roepen dat Apple geen innovatie meer doet, maar als je moest weten hoeveel tijd en werk er steekt in bijvoorbeeld de interne veranderingen van 6S, je zou het niet geloven. Is alles perfect? Natuurlijk niet, maar als je bekijkt hoeveel producten ze dit jaar gemaakt hebben, doen ze toch zo slecht nog niet. En als het product je niet aanstaat, koop het dan niet.

  21. Snap het wel , heb een 128gb iPhone 6 plus. En die bevalt erg goed. Ga niet weer €1000 uitgeven aan een 6s plus!

  22. Dr is ook weinig veranderd sinds iPhone 6s uit is

  23. Zoals terecht eerder opgemerkt is Apple niet meer onderscheidend (als het gaat om hardware tenminste). Samsung en co hebben Apple van rechts ingehaald terwijl ze in Cupertino de laatste jaren lekker hebben zitten te dagdromen. Marginale verbeteringen waar weinig mensen een eureka gevoel van zullen ervaren hebben (behalve dan mbt 3d touch misschien). Nu kun je twisten over wat je nog allemaal kunt verbeteren in een moderne smartphone, maar er is nog voldoende ruimte voor verbetering. Denk bijvoorbeeld op gebied van batterijduur, weergave (bijv middels oled (wordt hoog tijd dat Apple eens in voetsporen van concurrentie treedt), haptische feedback (texturen ed), etc.

  24. Als je alleen naar de cijfers kijkt doen ze het niet slecht. Maar cijfers en innovatie zijn toch echt twee verschillende dingen. Op dat laatste vlak is er niet veel gebeurd bij Apple. En natuurlijk zal de groei ook voor Apple een keer het plafond bereiken. Maar dan doet Apple het cijfertechnisch gezien nog steeds beter dan de concurrenten. En het is natuurlijk niet zo simpel als dan koop je het toch gewoon niet als je voor duizenden euro’s aan het eco systeem hebt gespendeerd. Anders zouden waarschijnlijk véél meer klanten Apple hebben omgeruild voor andere merken.

  25. Hoezo zou groei een plafond moeten kennen…? Als je blijft innoveren dan blijven mensen het product kopen. Wij ontvangen elk jaar meer salaris en om de zoveel tijd willen wij nieuwe gadgets. Ik denk dat de reden – zoals al door anderen hiervoor mij terecht hebben opgemerkt – dat er sprake is van een niet genoeg innoverend product in combinatie met een prijs die belachelijk hoog ligt. Ook denk ik dat qua prijs wij niet veel goeds van Apple moeten verwachten. Hopen dat zij wel geschrokken zijn en nu eens echt gaan innoveren.

  26. En aangezien de iPhone 4s toch nog een update nee kon denk ik, hierdoor denken mensen o krijg toch nog de iOS update ik doe nog wel even langer met de 4s.

  27. Origineel geplaatst door Isegrimm
    Naja, is het niet logisch dat de groei er op een gegeven moment uit is?
    Wat verwachten analisten nou? Dat er meer iPhones worden verkocht dan dat er mensen op aarde rondlopen? Aan alle verkoopaantallen zit een plafond.
    Wat ik dan wel grappig vind is dat elke expert of nieuwsbron dit als een tegenslag ziet. Vooral beleggers en aandeelhouders raken volledig in paniek als omzet en/of winst eens een keertje niet gegroeid zijn, terwijl het iets is wat elk product overkomt, hoe succesvol het product ook nog gaat zijn de komende jaren.
    In mijn ogen is het bijzonder dat Apple de opwaartse lijn al zo lang vol weet te houden tot nu toe.

    Gelukkig dat jij erom kunt lachen😉 Eigenlijk is het triest dat zoveel mensen geloven in ‘De Eeuwige Groei’. Maar weer hoopgevend dat hier zoveel reageerders toch niet verrast zijn dat die niet bestaat 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.