Reacties voor: Apple verliest van Samsung in Nederlandse rechtzaak om touchscreen-patent

Apple heeft de Nederlandse rechtszaak tegen Samsung verloren op het gebied van een touchscreen-patent.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Doet mij denken aan de presentatie waar de eerste iPhone in aangekondigd werd. Waar zij als aller eerste die nieuwe touchscreen techniek toonden die nog ondenkbaar was. Nu heeft iedereen een variant daarop en is de oude techniek vergeten.

  2. Laat ze nog maar wat vaker verliezen, hopen dat dit kinderachtige gedoe dan eindelijk stopt

  3. Die patentoorlogen hebben we niets aan idd.

    Stel je voor dat iemand alle autofabrikanten gaat aanklagen over het gebruik van een stuurwiel:

    “stuurwiel: cirkelvormig apparaat waarmee de richting van een rijdende auto gewijzigd kan worden. Door het apparaat met de klok mee te draaien gaat het voertuig naar rechts….. etc.”

    Bevechten autofabrikanten elkaar over: de koppeling, de wielen, injectoren etc?
    Nee, want die branche is volwassen geworden en realiseert zich dat ieder auto bepaalde basistechnologie moet hebben om te kunnen functioneren.

  4. Dat patent gebeuren ligt Apple niet echt wakker van, Winnen is mooi meegenomen, het gaat uiteindelijk om tijd rekken.
    Tijd is inovatie winst, zo bouw je een voorsprong op de concurentie.
    Als er om een patent word gestreden, zijn er ondertussen alweer diverse patenten aangevraagt.

  5. Waar blijft die innovatie dan? Ik ben een Apple fan met een iPad en de nieuwste iPhone omdat ik het allemaal goed vind werken, maar de innovatie is eigenlijk sinds de 1e iPhone ver te zoeken.

  6. Origineel geplaatst door Hart
    Dat patent gebeuren ligt Apple niet echt wakker van, Winnen is mooi meegenomen, het gaat uiteindelijk om tijd rekken.
    Tijd is inovatie winst, zo bouw je een voorsprong op de concurentie

    Sorry, maar realistisch gezien heeft Apple alles behalve een voorsprong.

  7. Origineel geplaatst door Justin
    Waar blijft die innovatie dan? Ik ben een Apple fan met een iPad en de nieuwste iPhone omdat ik het allemaal goed vind werken, maar de innovatie is eigenlijk sinds de 1e iPhone ver te zoeken.

    dan leg je je lat zo hoog dat je in je eigen valkuil graaft

  8. Waarom moet iemand toch meteen een Apple ‘fan’ zijn om gebruik te moeten maken van Apple producten. En even over die innovatie, niet bijgehouden wat er dit jaar aan producten van Apple is uitgekomen? Ohh je het de presentaties even gemist… Of heb jezelf al een beter product bedacht, ontworpen of klaar…

  9. Origineel geplaatst door Dennis
    Waarom moet iemand toch meteen een Apple ‘fan’ zijn om gebruik te moeten maken van Apple producten. En even over die innovatie, niet bijgehouden wat er dit jaar aan producten van Apple is uitgekomen? Ohh je het de presentaties even gemist… Of heb jezelf al een beter product bedacht, ontworpen of klaar…

    Ik niet maar Nokia met de Lumia 920, Google & Asus met de Nexus 7, Microsoft met Surface en Windows 8 ondertussen wel… en ga zo maar door. (kijk naar de launch events van Lenovo, Asus, Acer en Vizio. Allemaal stuk voor stuk prachtige producten die gerust de concurrentie aankunnen met Apple en ze zeer waarschijnlijk verslaan.

    iOS komt gedateerd over, hetzelfde uiterlijk sinds 2007 en dat begint hen nu parten te spelen. Android is sinds 4.0 een zeer waardige tegenstander en heeft voor mij hetzelfde gebruiksgemak als een iDevice. Hetgeen mij zelfs meer aantrekt tot Android is het open source karakter (.apk installeren buiten de store om, makkelijk homescreen customizen, widgets, constant innovatie door Google, …). Ikzelf kom van een iPhone 3G -> iPad & iPhone 4 -> HTC One S en Nexus 7 en moet zeggen dat Apple voor mij heeft afgedaan :).

    Ze zitten constant te zagen over hun retina displays en hoe dit de kwaliteit van het scherm verbeterd, maar hebben ze er nu iets van gezegd? Nope, want de Nexus 7 (die ze maar zo graag afmaken) heeft een hoger PPI dan de iPad mini EN is kleiner. Ter vergelijking: de Nexus 7 heeft 216 PPI en de iPad mini 163. Ze zeggen ook dat je 49% meer ruimte hebt op het scherm, helemaal niet moeilijk hé! Hij is net geen 8 inch, wat hem bijna 1 inch groter maakt dan een Nexus 7. Denk is logisch na hé, Apple maakt iedereen zo zwart maar als er iets beter is dan hen dan verdoezelen ze het of negeren ze het maar.

  10. Ik ben geen Apple fan, maar waardeer wel erg hun producten. Ben zelf in het bezit van een Macbook Pro, Ipad3 (hiervoor 2), Apple TV3 & Iphone 4. Toch vind ik dat de innovatie heeeeel erg ver te zoeken is de laatste tijd en wordt er alleen maar tijd en geld verspilt aan dit soort nutteloze rechtszaken. Ik ben van mening dat de consument hier geen enkele baat bij heeft. En ben het niet op alle punten maar wel op de meeste eens met de comment boven mij van Michiel. APPLE WAAR IS DE ZICHTBARE INNOVATIE?!!! (IOS INTERFACE, VORMGEVING PRODUCTEN ETC)

  11. @Michel : androidclub.nl ?

  12. Maar als Toyota een 4WD auto uitbrengt met de naam Quattro zal de VAG aan de deur staan ……. en BMW wilde dat de M-klasse van Mercedes een andere naam zou krijgen…..zij hadden de M3 , M5 etc al……Daarom hebben we nu de ML-klasse…..

    Origineel geplaatst door DutchVince
    Die patentoorlogen hebben we niets aan idd.Stel je voor dat iemand alle autofabrikanten gaat aanklagen over het gebruik van een stuurwiel:“stuurwiel: cirkelvormig apparaat waarmee de richting van een rijdende auto gewijzigd kan worden. Door het apparaat met de klok mee te draaien gaat het voertuig naar rechts….. etc.”Bevechten autofabrikanten elkaar over: de koppeling, de wielen, injectoren etc? Nee, want die branche is volwassen geworden en realiseert zich dat ieder auto bepaalde basistechnologie moet hebben om te kunnen functioneren.

  13. Ik vindt Android nou niet echt vernieuwend bezig….de dames in huis hebben een paar HTC’s en dat is niet echt vernieuwd…..sterker nog: wanneer het toestel ouder dan een jaar is, kan je al niet meer updaten….
    Ook een Sony Android in huis: dat is nog erger!
    Wel fijn dat het allemaal zo open is….maar Sony doet er geen ruk mee!
    En “open” is niet altijd een voordeel: denk aan malware.

    Mijn iDevices kan ik gewoon updaten en ” it just works!” geen geklooi met rootkits enzo….die tijd heb ik gehad.

    Het moet gewoon zonder gezeur werken en een prettige gebruikservaring zijn.
    En dat is bij mij het geval. En voor die gemakken wil ik best wat extra betalen.

    Origineel geplaatst door Michiel
    Origineel geplaatst door DennisWaarom moet iemand toch meteen een Apple ‘fan’ zijn om gebruik te moeten maken van Apple producten. En even over die innovatie, niet bijgehouden wat er dit jaar aan producten van Apple is uitgekomen? Ohh je het de presentaties even gemist… Of heb jezelf al een beter product bedacht, ontworpen of klaar…Ik niet maar Nokia met de Lumia 920, Google & Asus met de Nexus 7, Microsoft met Surface en Windows 8 ondertussen wel… en ga zo maar door. (kijk naar de launch events van Lenovo, Asus, Acer en Vizio. Allemaal stuk voor stuk prachtige producten die gerust de concurrentie aankunnen met Apple en ze zeer waarschijnlijk verslaan.iOS komt gedateerd over, hetzelfde uiterlijk sinds 2007 en dat begint hen nu parten te spelen. Android is sinds 4.0 een zeer waardige tegenstander en heeft voor mij hetzelfde gebruiksgemak als een iDevice. Hetgeen mij zelfs meer aantrekt tot Android is het open source karakter (.apk installeren buiten de store om, makkelijk homescreen customizen, widgets, constant innovatie door Google, …). Ikzelf kom van een iPhone 3G -> iPad & iPhone 4 -> HTC One S en Nexus 7 en moet zeggen dat Apple voor mij heeft afgedaan .Ze zitten constant te zagen over hun retina displays en hoe dit de kwaliteit van het scherm verbeterd, maar hebben ze er nu iets van gezegd? Nope, want de Nexus 7 (die ze maar zo graag afmaken) heeft een hoger PPI dan de iPad mini EN is kleiner. Ter vergelijking: de Nexus 7 heeft 216 PPI en de iPad mini 163. Ze zeggen ook dat je 49% meer ruimte hebt op het scherm, helemaal niet moeilijk hé! Hij is net geen 8 inch, wat hem bijna 1 inch groter maakt dan een Nexus 7. Denk is logisch na hé, Apple maakt iedereen zo zwart maar als er iets beter is dan hen dan verdoezelen ze het of negeren ze het maar.

  14. @Radar:
    Dus verschillende gebruikersaccounts op één tablet is niet vernieuwend? Unlock met gezichtsherkenning? Het notificatiecenter dat Apple afgekeken heeft van Android (ook al wilt niemand het toegeven), echte multitasking, panorama VOOR dat Apple dat had, sms-reply in notificatiecenter. Allemaal kleine aanpassingen die wel Android vooruit duwen en iOS laten stagneren.

    Je moet ook geen low-end device kopen dat nooit updates krijgt. Als je evenveel geld wilt uitgeven aan je iPhone, doe dat dan ook aan je Android -> gegarandeerd updates :). Of je koopt de Nexus lijn die in samenwerking met Google gemaakt wordt.

    Malware: serieus? Als je deftig surft en je zit niet vreemd te doen dan ga je geen malware hebben. Je moet ook nadenken wat je doet hé op het internet…

    En updaten: doordat het zo vrij is kan je zelf beslissen welke ROM je installeert en wat je erop wilt. Je kan kiezen voor de route van de fabrikant (en heel veel missen van vanilla android) of CM/AOKP kiezen.

  15. Ik vind het ongelooflijk dat momenteel veel mensen, inclusief sommige rechters de touch interface van Apple geen unieke patenten waard vindt.
    Achteraf lijkt het misschien niet zo bijzonder omdat het overal is nageaapt.
    Maar bij de komst van de iphone was er tot op dat moment NIETS. Ik had op dat moment verreweg de beste smartphone, een Nokia 9200. Indrukwekkende specificaties, maar die had geen enkele touch interface. Een soort muis zoals je die tegenwoordig op een goedkope notebook ziet en een echt toetsenbord.
    Uitzonderlijk inefficiënt.
    De overgang naar een 3GS was voor mij echt een revolutie die tot op dat moment op geen enkele manier benaderd werd.
    Achteraf lijkt alles eenvoudig, maar zelfs op dat moment van de 3-e generatie iphone kon het geïmiteerde touchscherm van de Androids niet in de schaduw staan van die van de iphone.
    (terwijl mijn voorkeur uitging naar Linux en dus ook Android, gezien het “open source” karakter)
    Dus zelfs regelrechte imitatie bleek uitzonderlijk moeilijk.
    NB. De andere concurrerende smartphones hadden toen een “touchscherm” met een pennetje, soms aangevuld met een (virtueel) toetsenbordje. Niet te vergelijken!

  16. Origineel geplaatst door Justin
    Waar blijft die innovatie dan? Ik ben een Apple fan met een iPad en de nieuwste iPhone omdat ik het allemaal goed vind werken, maar de innovatie is eigenlijk sinds de 1e iPhone ver te zoeken.

    Je vergeet dat er nog al wat innovatie nodig is om een iPhone zo compact te krijgen terwijl het toch een van de snelste telefoons is die verkrijgbaar is. Dat doet op dit moment niemand ze na. Als je bijvoorbeeld kijkt welke innovaties er bij de nieuwe iMac zijn doorgevoerd dan is Apple nog steeds leidend. Maar als je een nutteloos NFC chipje innovatiever vindt dan heb je gelijk.

  17. Origineel geplaatst door Michiel
    @Radar:
    Dus verschillende gebruikersaccounts op één tablet is niet vernieuwend? Unlock met gezichtsherkenning? Het notificatiecenter dat Apple afgekeken heeft van Android (ook al wilt niemand het toegeven), echte multitasking, panorama VOOR dat Apple dat had, sms-reply in notificatiecenter. Allemaal kleine aanpassingen die wel Android vooruit duwen en iOS laten stagneren. Je moet ook geen low-end device kopen dat nooit updates krijgt. Als je evenveel geld wilt uitgeven aan je iPhone, doe dat dan ook aan je Android -> gegarandeerd updates . Of je koopt de Nexus lijn die in samenwerking met Google gemaakt wordt. Malware: serieus? Als je deftig surft en je zit niet vreemd te doen dan ga je geen malware hebben. Je moet ook nadenken wat je doet hé op het internet… En updaten: doordat het zo vrij is kan je zelf beslissen welke ROM je installeert en wat je erop wilt. Je kan kiezen voor de route van de fabrikant (en heel veel missen van vanilla android) of CM/AOKP kiezen.

    Unlock met gezichtsherkenning is een domme gadget die schijnveiligheid geeft.

    Het notificatiecenter dat Apple afgekeken heeft is op iOS een stuk beter uitgewerkt dan op mn Xperia met ICS. Sommige apps blijven je maar spammen met allerlei troep.

    De echte multitasking zorgde er wel voor dat de eerste Android toetsellen itt de iPhone alles behalve soepel liepen.

    Panorama Had Apple al in Quicktime 10 jaar geleden en is in de huidige vorm gewoon afgekeken van Sony foto

    Je moet ook geen low-end device kopen dat nooit updates krijgt. –> denk je echt dat een Galaxy S3 na 2 jaar nog een fabbrieks update krijgt? De iPhone 5 geef ik daar meer kans.

    Malware is serieus. Daarom heb ik nu een virus scanner op mn Android telefoon. Dat je niet merkt dat je malware hebt wil niet zeggen dat je het niet hebt. Zelfs met apps uit de play store. Een platform waar nauwelijks updates voor zijn, als er zijn duurt het maanden voor dat ze beschikbaar zijn voor jouw toetsel en dat zo open is heel aantrekkelijk als platform voor malware.

    Je kan zelf beslissen welke ROM je installeert en wat je erop wilt? Je bedoelt kloten voordat het eindelijk een keer werkt? Ik experimenteer ook met ROM’s maar dat moet je maar net leuk vinden.

  18. Origineel geplaatst door Michiel
    “verschillende gebruikersaccounts, Unlock met gezichtsherkenning? Het notificatiecenter, echte multitasking, panorama, etc. etc.”

    Je noemt allerlei features die wat mij betreft GEEN vernieuwingen zijn, maar alleen dingen die al jarenlang in een of andere vorm bestonden, hetzij in een (linux) computer, hetzij als een al lang bestaande (iphone) app die daarna als “standaard” in Android zijn geprojecteerd.
    – Allerlei photofuncties zoals bijv. panorama waren al lang als iphone-app beschikbaar.
    Voor elke denkbare functie zijn in de appstore al jarenlang tal van alternatieven beschikbaar.
    (vlgs mij een bewuste keuze van Apple om niet te veel standaard features in te bouwen)
    – En widgets, waar Android gebruikers zo trots op zijn, waren al in OS.X.5 geïmplementeerd. Daarna werden ze (slecht) gekopieerd in Windows Vista. En daarna in Android
    Dat Apple ze niet in IOS heeft geïmplementeerd heeft meer te maken met of dat wel zinnig is op een zo klein scherm van de iphone!
    – En multitasking was al tientallen jaren beschikbaar.
    IBM had er (40 jaar geleden?) zelfs een patent op voor het mainframe!
    Alleen bij Apple werd multitasking niet 1 op 1 geprojecteerd in de iphone en ipad omdat deze apparaten een beperkte energiecapaciteit hebben.
    Apple implementeerde uitgebreidere multitasking pas toen het een perfecte formule had ontwikkeld zoals dat bij een batterijafhankelijk apparaat hoort te zijn.
    Op mijn iphone staan meer dan 100 apps in de multitasking waarbij het CPU gebruik 2 % is. (met een navenant batterijgebruik!)
    Probeer dat eens met Android
    – Datzelfde geldt voor notifications
    (logfiles en alarmering in elk Unix systeem beschikbaar.)
    Niets nieuws.
    Het gaat niet om de features maar om de vernieuwende manier waarop ze zijn geïmplementeerd!

  19. @exandroid:
    “APPLE WAAR IS DE ZICHTBARE INNOVATIE?!!! (IOS INTERFACE, VORMGEVING PRODUCTEN ETC)”
    Je moet NIET innoveren om het innoveren.
    De IOS interface, ook al is hij al jaren oud, is perfect:
    je kunt het je oma binnen 5 minuten uitleggen.
    NIETS aan doen dus wat mij betreft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.