Reacties voor: Apple verlaagt prijzen van USB-C-adapters, 4K- en 5K-schermen en dat scheelt een hoop!

Apple heeft de prijzen van diverse adapters, USB-C- en Thunderbolt 3-accessoires en de LG 4K- en 5K-schermen verlaagd, als antwoord op de luide kritiek.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Waarom tot het eind van het jaar? Denken ze dat we dan al in de toekomst zitten waar adapters overbodig zijn geworden?

  2. Ik snap dat ze geld willen verdienen, maar doe het dan tot eind 2017. Ik vind ze duur zat. Te duur zelfs.

  3. Vervelend zeg. Heb tegelijk met de nieuwe macbook pro ook twee van de nu afgeprijsde adapters besteld. Deze zijn 3 dagen geleden al geleverd en afgeschreven van mijn creditcard. Prijsverschil is aanzienlijk. Iemand een tip hoe ik dit nu met Apple kan rechttrekken om mij het prijsverschil terug te betalen? Een mailtje sturen naar de online webshop van Apple kan niet, omdat ik daar geen mailadres van kan vinden.

  4. Dat is balen zeg! Gisteren van ieder exemplaar 1 besteld. 🙁

  5. @Menno: jij hebt ze nog niet geleverd gekregen. Dan kun je je bestelling toch nog wijzigen?

  6. Je kan Deze nog terugsturen, toch ?

  7. Origineel geplaatst door Josh
    Je kan Deze nog terugsturen, toch ?

    Da’s waar. Ik ga ze eerst wel even bellen (tijdens kantooruren) en hem voorleggen dat ik het verschil terugbetaald wil krijgen en als ze dat niet doen, dan vraag ik inderdaad een retour (binnen 14 dagen na ontvangst kan dat gelukkig) e bestel ik ze opnieuw voor de lagere prijs.

  8. @Ronald: Gewoon contact opnemen met Apple.
    Je hebt online gekocht en dan heb je bedenktijd.
    Dat wordt inderdaad terugsturen en opnieuw bestellen.
    Ik had bij mijn mac een verkeerd kabeltje gekocht en ik kon het gewoon retourneren.

  9. Iemand een USB-C HDMI adapter gevonden, behalve de multi-AV adapter van €59?

    Die USB-C Thunderbolt 2 heb ik nu zojuist aangeschaft, maar die adapter met een MiniDPHDMI doorlussen lijkt mij geen goed plan. Dus iemand een suggestie? 🙂

    En voor iedereen die al een adapter heeft besteld:

    Update: According to MacRumors reader Philip, Apple will refund the price difference for customers who have already purchased adapters for their MacBook Pros. Customers who still have orders pending will also automatically see a price drop.

    – Macrumors

  10. Nooit gedacht dat ik dat ging zeggen, ik ben al bijna mijn hele leven Apple-fan. Maar ze beginnen de laatste tijd serieus tilt te slaan met hun adapters. Je kan een museum aanleggen met alle adapters die men al nodig heeft gehad…

  11. Die LG monitoren worden ineens wel heel interessant zo. Nu zouden ze eigenlijk nog de MacBook zelf ook moeten afprijzen 😉

  12. Die adapters behoren gewoon bij de MacBook Pro geleverd te worden, als Apple zijn klanten serieus neemt.

  13. Gewoon net de kabeltjes geannuleerd en meteen opnieuw besteld voor het lagere bedrag.

  14. Origineel geplaatst door kMikaZu
    Nooit gedacht dat ik dat ging zeggen, ik ben al bijna mijn hele leven Apple-fan. Maar ze beginnen de laatste tijd serieus tilt te slaan met hun adapters. Je kan een museum aanleggen met alle adapters die men al nodig heeft gehad…

    En dan te bedenken dat je ze meestal niet eens nodig hebt. We hebben het hier over USB-C, een universele stekker die dan ook voor zowel USB (2.0, 3.0, 3.1) als Thunderbolt gebruikt wordt/kan worden. Doet je apparaat USB dan is het een kwestie van even een kabeltje waar een USB-C ipv USB-A stekker aan zit aanschaffen. Daar is geen adapter voor nodig. De adapters zijn alleen nodig voor displays die geen USB-C hebben, ethernet e.d. In heel veel gevallen heb je sowieso al adapters nodig. Veel beamers zijn nog VGA, een poort die je bijna niet meer op notebooks ziet en waarvoor je dan ook een adapter nodig hebt. Gelukkig zijn deze poorten zo flexibel dat je er bijna alles op aan kunt sluiten. Dat was bij de vorige modellen niet zo, dan had je gewoon pech.

    De prijzen van de adapters van Apple zijn klaarblijkelijk een inschattingsfout geweest. Helaas zien we dat maar bar weinig bedrijven en politici in dat soort gevolgen niet alleen een “mea culpa” doen maar het probleem ook oplossen. Mooi dat Apple naast een “mea culpa” dan ook gewoon het probleem oplost (en ja, ik weet dat voor een aantal de prijzen alsnog discutabel zijn maar let wel, Apple is nooit goedkoop geweest).

    Btw, de Belkin USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter heeft een levertijd van 3 tot 4 maanden! Kun je beter opzoek naar eentje van een ander merk.

  15. Dit is een vrij unieke actie en ik kan maar één keer eerder iets soortgelijks herinneren en dat was na antennagate bij de iPhone 4. Toen gaf Apple gratis hoesjes weg. Door nu de prijzen te verlagen en expliciet te verwijzen naar de (tijdelijke?) ongemakken maakt Apple een ongebruikelijke knieval. Positief omdat ze laten zien dat ze naar hun klanten luisteren maar tegelijkertijd ook zorgelijk dat ze deze storm van kritiek niet zagen aankomen. Het is al vrij uniek dat Apple überhaupt de moeite neemt beslissingen omtrent een product probeert te verdedigen.

    Hoop dat ze hier iets van meenemen naar hun volgende releases. Gas erop, Apple tijd voor echte innovaties, goede producten en een redelijke prijs (niet cheap en goedkoop maar gewoon goede prijs/kwaliteit!).

  16. Apple blijkt zich dus wel degelijk iets aan te trekken van het vele commentaar. Maar het blijft raar. Toekomst is niet ineens een heleboel stappen overslaan, zodat je nieuwe MacBook eruit ziet als een kerstboom met al die adapters eraan. Ik heb altijd Apple voor de eenvoud. Niet om allerlei toeren uit te halen om een MacBook ‘gewoon’ te kunnen gebruiken. Raar is ook dat de kortingen alleen geldig zijn tot het eind van het jaar. Er zullen dan nog maar weinig mensen de nieuwe MacBooks hebben aangeschaft. Verder zijn de kortingen op de meeste adapters maar klein. Alleen die naar USB is veel goedkoper. Dat is wel de meest gebruikte denk ik. Om je iPhone aan te sluiten. Apple heeft gewoon enorm de plank misgeslagen. De grote korting op de LG beeldschermen is om de professionele Apple gebruikers te paaien.

  17. Het is toch te gek voor woorden dit 2000€ en geen adapter erbij.
    Wat ben ik blij met mijn 2011 MBP.
    2x usb 1x Thunderbolt 1x sd 1x 3,5 mm jack 1x ethernet 1x dvi, en een dvd speler. En zo hoort het. Al zit op de plek van de dvd de hdd en heb ik er een ssd in plaats van de hdd ingebouwd. Ik zal dan ook absoluut nooit meer een nieuwe macbook aanschaffen. Ze zijn helemaal de weg kwijt.

  18. Waar is de USB-C naar Lightning kabel in de  store? Ow wacht apple heeft deze zelf ook nog niet? Waarom zitten die adapters niet gewoon bij de MacBook dan? Ze zijn zelf nog niet eens future proof maar verwachten dit wel van alle andere bedrijven. Vanaf januari 2017 wel een USB-C kabel in de store af standaard bij je nieuwe iPhone? En als deze standaard bij een nieuwe iphone zit zit er dan een verloopje bij zodat ik hem nog wel op mijn MacBook uit 2013 kan aansluiten?? Wat zegt u meneer Cook er zit al een adapter bij mijn iPhone 7 maar dat is voor de hoofdtelefoon?

    Kip en ei verhaal maar als je de kip levert moet je het ei bij je andere product leveren?!

  19. @Christof: Kusje erop? Hier nergens last van

    @Exxelent: Hahaha

    @Marc: Onzin!!!

  20. Ipv de USB-C to Lightning kabel van €25 te kopen om je iPhone aan te sluiten lijkt het me verstandiger om de USB-C to USB adapter van €9 te kopen, scheelt zo’n €16 en doet hetzelfde. Je meegeleverde USB-kabel van je iPhone gebruiken zoals je voordien deed!

  21. 3 à 4 maanden levertijd voor de belkin ethernet adaptor….

  22. Origineel geplaatst door Exxelent
    Het is toch te gek voor woorden dit 2000€ en geen adapter erbij.

    Wat ben ik blij met mijn 2011 MBP.

    2x usb 1x Thunderbolt 1x sd 1x 3,5 mm jack 1x ethernet 1x dvi, en een dvd speler. En zo hoort het. Al zit op de plek van de dvd de hdd en heb ik er een ssd in plaats van de hdd ingebouwd. Ik zal dan ook absoluut nooit meer een nieuwe macbook aanschaffen. Ze zijn helemaal de weg kwijt.

    Niet te lang in de retro/non-innovation mode blijven hangen hé 😋
    En vooral ook geen Dell of HP gaan kopen…die gaan hetzelfde doen 😉

  23. Echt ongelooflijk hoe Apple iedereen letterlijk naast. Hierboven zijn er zelfs mensen helemaal gek en lopen ze nog te oreren wat voor een tof bedrijf Apple is. Dat is Apple helemaal niet! Ze zijn het rijkste bedrijf ter wereld en ze hadden al de benodigde adapters gewoon gratis moeten leveren. Dit getuigt gewoon van het allergrootste disrespect naar de klanten toe ooit. En stop met dit bedrijf te verdedigen, bij de Hema kost een gecertificeerd iPhone nog zelfs 19 euro. Zijn jullie helemaal gek geworden? En wil je de laatste (of oudere) iPhone aansluiten op je nieuwe MacBook heb je een adapter nodig. Wat? Ze zijn de weg daar helemaal kwijt net zoals veel van hun gebruikers.

    Mijn MacBook pro retina zal voorlopig mijn laatste MacBook zijn. Wat een k*tbedrijf is het toch.

  24. Met de huidige prijs can de macbooks is het niet meer dan normaal dat adapters er gratis worden bijgeleverd. Ze worden gemaakt in Zuid-oost Azië en kosten niet meer dan 10% van de vraagprijs.

  25. @Ronald: Simpel, retour sturen en opnieuw bestellen.

  26. ‘Grappig’ dat het ‘naar de gebruikers luisteren’ nu na meer dan een jaar wèl kan voor ‘pro’ gebruikers, maar de kennelijk ‘on-pro’ gebruikers van de 12″ MB zelf maar op zoek moesten naar betaalbare alternatieven.

    De vrees van mensen voor een kluwen aan adapters laat trouwens ook zien hoe zinloos 4 USB-C aansluitingen zijn. Je bent beter af met één adapter en een hubje òf een USB-C hub met (ook) USB3.0 A aansluitingen, zodat je maar één kabeltje hoeft in en uit te pluggen als je een macbook (ook wel eens) gebruikt waar hij voor bedoeld is: onderweg of iig ergens anders dan achter je vaste werkplek met allemaal ‘onmisbare’ lompe externe USB apparatuur om je heen… 🤔
    Zo niet ben je nog beter af met een desktop-mac namelijk…

  27. @Maurice: Die zijn nog niet zo dom om nu al alles te schappen, en zullen zeker ook nog een gewone usb aansluiting gebruiken.
    Maar ik ben ook geen windows gebruiker, dus moet het oude beestje het nog zeker 5 jaar volhouden.

  28. Goede actie, maar voor de zekerheid mijn USB-c naar USB-kabeltje maar afbesteld (had gekozen voor gelijk verzenden met mijn MBP). Wel opmerkelijk dat-ie voor die 9 euro ook nog gratis wordt verzonden, ook als je hem los bestelt.

  29. Mijn MacBook eind 2015 doet het nog prima, gewoon nog USB aansluitingen erop.
    Ik gebruik ze dan eigenlijk amper merk ik wel, als nieuwe mac uit komt even nieuwe bootstick maken meer niet.

    Vaste enthernet mis ik niet op MacBook WiFi is prima, en sd kaart slot al jaren niet meer.
    Maar goed iedereen gebuikt zijn de MacBook anders, en ze hebben nu wel in 1 keer veel weg gehaald.

    Al is dit de toekomst andere fabrikanten volgen al namelijk, tweeakters nieuwe asus zenbook ook geen aansluitingen meer.

  30. Origineel geplaatst door iPhone User 1000
    Waar is de USB-C naar Lightning kabel in de  store? Ow wacht apple heeft deze zelf ook nog niet?

    Doe niet zo dom en begin eerst eens met het artikel te lezen alvorens erop te reageren. Daar waar je naar op zoek bent staat er namelijk 2x (!) in genoemd.

    Origineel geplaatst door Roid
    Ipv de USB-C to Lightning kabel van €25 te kopen om je iPhone aan te sluiten lijkt het me verstandiger om de USB-C to USB adapter van €9 te kopen, scheelt zo’n €16 en doet hetzelfde. Je meegeleverde USB-kabel van je iPhone gebruiken zoals je voordien deed!

    Yup en deze adapter is ook multi-inzetbaar. Moet je je Lightning kabel vervangen dan zou ik toch eerder de USB-C versie kopen dan de adapter. Over een paar jaar is de situatie heel anders, dan zitten we al op USB-C. Aangezien je dit soort notebooks prima 6 jaar lang kunt gebruiken is dat hele adapter-verhaal eigenlijk ook niet het probleem die men er van maakt. Dat is vooral een gevalletje onwetendheid en angst.

  31. Alleen is de 5k monitor nog niet te kopen!

  32. Origineel geplaatst door Dennis
    Mijn MacBook eind 2015 doet het nog prima, gewoon nog USB aansluitingen erop.
    Ik gebruik ze dan eigenlijk amper merk ik wel, als nieuwe mac uit komt even nieuwe bootstick maken meer niet.
    Vaste enthernet mis ik niet op MacBook WiFi is prima, en sd kaart slot al jaren niet meer.

    Ik zit nu nog op een eind 2008 MBP te werken. Het wordt dus hoog tijd voor vervanging (zeker omdat het scherm kuren begint te vertonen). Mijn probleem is dat ik nog steeds USB moet gebruiken. Voor bestandsoverdracht naar de werk-pc’s krijgen we geautoriseerde USB-sticks en die zijn alleen USB-A. En Wifi? Dat bestaat niet bij mijn werkgever vanuit security redenen. Een kabel is dus essentieel. Heb dus zonet maar 2 USB-C naar USB aansluitingen besteld en ga kijken of de nieuwe Macbook Pro de USB ethernet dongle van m’n Surface Pro 4 accepteert.

  33. @Ronald: Misschien contact opnemen via de apple site? Je kunt een chat openen maar staat ook een nummer bij. Helaas zijn ze alleen van maandag tot vrijdag te bereiken. Maar ik ga a.s. maandag iig ook contact opnemen hierover. En ben via de chat tot nu toe altijd netjes geholpen

  34. Iemand enig idee of (een van) de nieuwe LG schermen ook te gebruiken zijn met een macbook pro met thunderbolt 2 aansluiting? Ben nog zeer tevreden over mijn mid 2012 mb pro maar zou er gaan zo’n nieuw schermpje aanhangen.

  35. Op de spullen van Belkin moet je 3 tot 4 maanden wachten. Dat schiet dus ook niet erg op.

  36. Zojuist mail ontvangen: Belangrijke informatie over je bestelling

    Hartelijk dank voor uw recente aankoop bij de Apple Online Store.

    Onlangs is de prijs verlaagd van het model USB-C-naar-USB-adapter dat u hebt besteld. De nieuwe, lagere prijs is inmiddels in uw bestelling verwerkt.

    Apple

    Vragen
    Wat moet ik doen als ik via bankoverschrijving heb betaald?
    Om het verschil op uw rekening te laten terugstorten, kunt u bellen naar 0800 0200 570. Houd daarbij de volgende gegevens bij de hand:

    Rekeningnaam:
    Naam van de bank:
    Swift- of BIC-code:
    IBAN:

    Als we niets van u horen, nemen we zelf binnen 48 uur contact met u op.

    Wat moet ik doen als ik via iDeal heb betaald?
    Niets. Het bedrag wordt automatisch teruggestort.

  37. De USB-C naar USB, die van €9,-, wordt nu gratis geleverd door Apple tussen 11 en 15 november. Idea(a)l! 😀

  38. Origineel geplaatst door Aag
    De USB-C naar USB, die van €9,-, wordt nu gratis geleverd door Apple tussen 11 en 15 november. Idea(a)l! 😀

    Hoe kom je daar bij?

  39. Waarom zat de Lightning met USB-C niet gewoon bij mijn iPhone 7 geleverd dan?

    Origineel geplaatst door bla

    Origineel geplaatst door iPhone User 1000
    Waar is de USB-C naar Lightning kabel in de  store? Ow wacht apple heeft deze zelf ook nog niet?

    Doe niet zo dom en begin eerst eens met het artikel te lezen alvorens erop te reageren. Daar waar je naar op zoek bent staat er namelijk 2x (!) in genoemd.

    Origineel geplaatst door Roid
    Ipv de USB-C to Lightning kabel van €25 te kopen om je iPhone aan te sluiten lijkt het me verstandiger om de USB-C to USB adapter van €9 te kopen, scheelt zo’n €16 en doet hetzelfde. Je meegeleverde USB-kabel van je iPhone gebruiken zoals je voordien deed!

    Yup en deze adapter is ook multi-inzetbaar. Moet je je Lightning kabel vervangen dan zou ik toch eerder de USB-C versie kopen dan de adapter. Over een paar jaar is de situatie heel anders, dan zitten we al op USB-C. Aangezien je dit soort notebooks prima 6 jaar lang kunt gebruiken is dat hele adapter-verhaal eigenlijk ook niet het probleem die men er van maakt. Dat is vooral een gevalletje onwetendheid en angst.

  40. “Tot het einde van het jaar verlagen we de prijzen” (…)
    USB-C-naar-USB-adapter van €25 voor €9

    Wel uitgekookt eigenlijk om de prijsverlaging maar tijdelijk te maken, icm 4 van die aansluitingen op de meeste nieuwe MBPs. Dan zullen veel MBP kopers toch eerder geneigd zijn er maar meteen snel 3 of 4 bij te bestellen, vóór ze in de praktijk erachter zijn gekomen hoe weinig je anno 2016 eigenlijk überhaupt nog USB gebruikt… 🤔

    Zodat menigeen, ipv 1x €25, 3 á 4x €9 uitgeeft aan adapters die ze nauwelijks zullen gebruiken – laat staan tegelijkertijd. Da’s toch 8% á 44% extra omzet voor Apple op deze adapters…

  41. @Maurice: omdat dit door Apple op de site staat aangegeven. Ik heb de USB-C-naar-USB-adapter gelijk besteld, €9,- overgemaakt via Ideal en tussen 11 en 15 november wordt ie gratis geleverd. Heb hiervan ook bevestiging gekregen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.