Reacties voor: Apple verlaagt inruilwaarde van gebruikte iPhones, iPads en Macs

Nog minder via Trade In
Apple heeft de maximale inruilwaarde voor iPhones verlaagd. Via het Trade In-programma kun je korting krijgen als je je oude iPhone inlevert voor recycling. Hieronder zie je de verlaagde bedragen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Je moet ook echt nooit je apple producten inleveren bij Apple zelf

  2. De hoogte van de vergoeding geeft ook imo aan dat ze het eigenlijk helemaal niet willen, en dat dat hele “wij recyclen alles super milieu vriendelijk” verhaal voor het grootste deel voor de bühne is.
    Milieu is leuk, maar het mag vooral niks kosten.

  3. Gaat nergens over, gewoon op marktplaats zetten voor een kleine prijs ben je er zo vanaf.

  4. Dat Apple een lage inruilwaarde hanteert was mij al bekent. Het light dan ook het meest voor de hand om een Apple device door te verkopen aan kennissen/vrienden. Je kunt op Marktplaats dan gaan zien waar voor een dergelijk product gevraagd wordt. Als je de boekjes, doos, stickers, en eventueel EarPods erbij levert, kan dat de prijs behoorlijk opschroeven.

    Ook Amac moet dezelfde inruilwaarde hanteren die Apple voorschrijft. En ook zij geven aan dat straatverkoop beter is en Dat men in de meeste gevallen er meer voor krijgt.

  5. Tja, een Apple product is geen beste investering.

  6. Nooit inleveren bij Apple.

    Vorige keer gekeken en de inruilwaarde was inderdaad 180euro. Via zo’n online inkoopwebsite kunnen verkopen voor ongeveer 360 euro. Das gewoon 2x zoveel.
    Via marktplaats had ik er misschien nog meer voor kunnen krijgen, maar wil geen vreemde aan de deur.

  7. Origineel geplaatst door Ruud
    Tja, een Apple product is geen beste investering.

    Jawel hoor, alleen niet verkopen aan Apple! Ga maar eens een Android van jaar oud verkopen.

  8. Origineel geplaatst door Ruud
    Tja, een Apple product is geen beste investering.

    Origineel geplaatst door FP
    Jawel hoor, alleen niet verkopen aan Apple! Ga maar eens een Android van jaar oud verkopen.

    Daar heb je helemaal gelijk in. En al helemaal in de zelfde prijsklassen. Een Galaxy Note is na een jaar veel minder waard dan een iPhone van de zelfde prijs.

  9. Origineel geplaatst door Ruud
    Tja, een Apple product is geen beste investering.

    Dat hangt van een aantal factoren af.

    1. Is het toestel in combinatie met een abonnement, dan zit ja aan de BKR registratie vast, en moet je een fors maandbedrag betalen, plus eenmalig bedrag voor het toestel. En dat hangt er vanaf hoeveel geheugen je neemt.

    2. Koop je hem los en je wilt om de 2 jaar een nieuwe (fan-boys elk jaar) dan kun je hem beter aan familie/vrienden/ooms/tantes verkopen en onderhandelen voor een prijs. Meestal hoef je maar een paar honderd euro eraan te spenderen en je loopt weer met een nieuwe telefoon.

    3. iPhones zijn gemaakt voor een langere tijd dan de standaard 2 jaar. (Hangt van hoe men er mee omgaat) dan is de investering (losse aanschaf) een betere optie. Want deel je het aanschafbedrag door het gebruik uren, dan kost het je geen €0,50 per dag. Een iPhone kan 5 jaar mee, voor het toestel geen software-updates meer krijgt. Op hardware gebied zijn ze degelijk, en blijft ook na die 5 jaar werken. Enkel de accu vervangen, en het toestel werkt weer naar behoren.

    Ik heb een iPhone 7 Plus, uit 2016, en werkt nog steeds. Enkel een accu vervangen, omdat Apple destijds een accu liet vervangen voor €28,00. Dat heeft na wat problemen een nieuw toestel opgeleverd. Het toestel heeft €1019,00 gekost, (ex glasprotector en beschermhoes). De iPhone gaat zijn 4e jaar in, dus dat kost me maar op jaarbasis €254,75 en dat deel je vervolgens weer in 365,00. Reken maar uit. Dat is per dat €0,69.

    Het is maar hoe je het bekijkt.

  10. Dacht dat Apple het inruilen ook deed voor imago en milieu. In beide gevallen sucken ze met deze aanpassing.

  11. Bij ons gaat elke iPhone thuis 5 jaar mee. Ik 2 jaar, en dan door naar mijn vrouw. Na de langere periode van mijn vrouw altijd nog door kunnen verkopen. Met iPads precies hetzelfde. Nooit aan Apple verkocht. Dat is echt zonde van je geld.

  12. @Lemco Luehof: En dan vergeet je zelfs nog de opbrengst van verkoop er van af te trekken

  13. Origineel geplaatst door Mark
    @Lemco Luehof: En dan vergeet je zelfs nog de opbrengst van verkoop er van af te trekken

    Idd, als je die kosten er ook eraf trekt, kost het je geen drol.

    Daar komt bij dat een iPhone meestal waardevast is, dan menig concurrent.

  14. Origineel geplaatst door Ivo
    De hoogte van de vergoeding geeft ook imo aan dat ze het eigenlijk helemaal niet willen, en dat dat hele “wij recyclen alles super milieu vriendelijk” verhaal voor het grootste deel voor de bühne is.
    Milieu is leuk, maar het mag vooral niks kosten.

    Helemaal mee eens. Groen imago creëren maar ondertussen alles er aan doen dat je aanbod zo klein mogelijk is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.