Reacties voor: Apple dwingt verkoopverbod Samsung Galaxy Nexus in de VS af

Apple heeft een verkoopverbond van de Galaxy Nexus voor elkaar gekregen in de VS. Rechter Judy Koh vindt dat Samsung een algemeen geformuleerd patent heeft overtreden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Kinderachtig allemaal hoor…

  2. Ben zo blij dat ik in Nederland woon! Zinloze en kansloze patenten. Wanneer begint Apple nu eens te begrijpen dat mensen echt geen andere telefoon aanschaffen om de functionaliteit en het uiterlijk. Juist Door dit geëmmer zullen ze klanten gaan verliezen!

    Ik heb de Nexus nu voor privé-gebruik en ik moet zeggen dat het een hele andere ervaring is! Maar het ICS is gewoon een stuk verder dan iOS, die volgens Apple dus weer 200 nieuwe functies krijgt met de volgende updaten! En die 200 nieuwe functies, die niemand weet te vinden, heeft Apple die allemaal keurig zelf bedacht?

    Ik kan niet wachten op Jellybean!

  3. Tsss Apple word wel telkens erger met dit soort dingen.
    Die staat de innovatie van betere en snellere telefoons in de weg.

  4. Natuurlijk kopen sommige mensen een andere telefoon vanwege functionaliteit of uiterlijk. Hoezo niet?

  5. Wat is Appel toch zielig. Ik begin een beetje anti apple gevoel te krijgen. Apple moet zelf eerst met nieuwe telefoon komen en dan pas bezig zijn met anderen. Apple is gewoon bang dat zij achter lopen in marktaandeel. En terecht want Samsungs nieuwe parada paardje S3 is echt heel goed. Ik zeg kinderachtig en niet goed voor de imago van Apple zelf!!!

  6. @Egon: Mooi dan hoef je hier niet meer te komen.

    Bedrijven zijn verplicht hun patenten te verdedigen. Volgende keer voordat je zo’n huillie reactie plaatst graag die zin nog een keer doorlezen.

  7. Ondanks jullie gemekker begrijp ik nog steeds niet waarom dan iedereen, of velen, achter de productontwikkeling van Apple lopen. Als het niets waard zou zijn, waarom wordt dan vrijwel alles nagemaakt? Ben ik dan zo naïef?

  8. @Egon: Ga toch ergens anders zeiken joh..
    Apple betaalt geld, veel geld aan personeel die alles ontwikkelt en dan komt er 1 of ander Aziatisch bedrijf die de ideeën steelt en er geld aan verdient zonder er veel in te investeren.

    Natuurlijk steelt Apple ook wel bepaalde ideeën, wat ook verkeerd is maar dat moeten ze maar in de rechtszalen uitvechten.

    Bekende spreek wat zeer van toepassing is op Samsung!

    “Don’t imitate, innovate”

  9. Ja alleen wel jaMmer dat je geen support krijgt Van Google na 1 jaar( waarschijnlijk nog minder) overigens bedoelt Apple ook hele kleine features dus het is best makkelijk om die 200 te vinden.

  10. Ik denk dat nog maar weinigen zich realiseren welk risico Apple heeft genomen met het hele toetsenbordloze multitouch interface voor smartphones. Apple werd destijds door letterlijk alle gevestigde smartphonemakers uitgelachen. Zo’n risico kan je alleen verantwoorden als je je patenten vervolgens te vuur en te zwaard verdedigt. Apple heeft dit van tevoren ingecalculeerd, zoals Jobs bij de introductie in 2007 zei en *moet* knokken. Aan de andere kant investeert Google zich ook helemaal scheel, dus ook Google *moet* knokken, om te zorgen dat ze het hele web blijven ‘zien’, anders zijn hun marketinggegevens minder objectief, dus minder waard. Belangrijk is daarbij ook dat de poen bij iOS gebruikers zit. Dit conflict is dus gewoon een fact of life dat nog even zal bestaan.

  11. @Jasper: Aan jouw reactie te zien zit er toch een kern van waarheid in! En ik doe zeker geen ‘huillie’!?

    Het is een gegeven dat iedere fabrikant en software-ontwikkelaar van elkander jatten. Alleen Android is opensource dus Apple kan zonder gevolgen onderdelen kopiëren en patenteren.

    Een verkoopverbod opleggen omdat ze dan verkoop mislopen?! Dat is dus gewoon toegeven dat de Nexus superieur is!

    Apple is op dit moment zo druk bezig met zijn iDevices dat ze de rest gewoon vergeten! Hoe lang zitten de professionele gebruikers al te wachten op een nieuwe MacPro? De server-ondersteuning gaat uiteindelijk ook helemaal verdwijnen!

    Maar aan haantjes-gedrag heb ik sowieso een hekel dus als dat de huidige tendens is bij de lezers van de iPC dan zal dit een spijtige ontwikkeling zijn….

  12. Origineel geplaatst door Ego
    Ben zo blij dat ik in Nederland woon! Zinloze en kansloze patenten. Wanneer begint Apple nu eens te begrijpen dat mensen echt geen andere telefoon aanschaffen om de functionaliteit en het uiterlijk. Juist Door dit geëmmer zullen ze klanten gaan verliezen!Ik heb de Nexus nu voor privé-gebruik en ik moet zeggen dat het een hele andere ervaring is! Maar het ICS is gewoon een stuk verder dan iOS, die volgens Apple dus weer 200 nieuwe functies krijgt met de volgende updaten! En die 200 nieuwe functies, die niemand weet te vinden, heeft Apple die allemaal keurig zelf bedacht?Ik kan niet wachten op Jellybean!

    – In Nederland is die strijd ook al gevoerd, je kunt beter emigreren naar een land waar ze schijt hebben aan patenten als je niet tegen die strijd kunt.
    – Apple’s toestellen worden juist om hun functionaliteit en uiterlijk verkocht en blijkbaar werkt dat goed als je naar hun verkoopcijfers kijkt.
    – Android 4.x is inderdaad een hele andere ervaring dan iOS 5.x/6.x. Maar het is een kwestie van persoonlijke smaak waar je de voorkeur aan geeft. Ik persoonlijk vind Android nog steeds niet “af”, er zijn nog teveel dingen die niet werken zoals je het verwacht, teveel dingen die omslachtig zijn en teveel dingen die er zelfs niet in zitten. Dat is geen kwestie van wennen, want ik gebruik zowel een iPhone als een Galaxy met ICS en ik ben helemaal aan ICS gewend (heb ook tablets met ICS), maar ik vind die Galaxy nog steeds niet fijn.
    – 200 nieuwe functies, zoals Michel hierboven zegt zijn dat niet allemaal grote opvallende functies, maar ook veel kleine aanpassingen en verbeteringen. Het verschil zit ‘m in de details en bij Android zijn ze er nog steeds niet aan toe om die uit te werken.

    Verder heeft Gert wel goed verwoord waarom we nog steeds met die patenten-waanzin opgescheept zitten. We kunnen nu wel op Apple afgeven vanwege deze zaak, maar voor elke zaak Apple vs. Samsung (of Motorola of HTC of noem maar op) is er ook een zaak van die fabrikant vs. Apple. Aan het eind van de rit strepen ze zoveel mogelijk tegen elkaar weg en het verschil wordt dan onderling betaald.

  13. @Egon: Je snapt er weinig van.

    Apple verdedigd een patent waar zij eigenaar van zijn, in dat patent word een uitvinding beschreven wat beschermd is. Een concurrent kopieert dit zonder blikken of blozen en gaat er dus mee vandoor om hier geld mee te verdienen over de rug van Apple: daar verlies je dus geld door en dat mag niet. Tevens is dat de reden van het bestaan van patenten.

    Jij vind het zeker prima als iemand er met jouw vinding vandoor gaat ?

  14. @Egon: Mijn steun krijg je alvast…

    Weet dat Steve Job zelf zei… “ja we hebben enkele goeie ideeën gestolen”…. omdat ze zo verschrikkelijk goed waren…

    oh ja… bv de muis, die hebben ze niet zelf uitgevonden, zoals velen denken… de uitvinder daarvan is: Douglas Engelbart.
    patent gepubliceerd als US3541541, ingediend op 21 juni 1967

    En patenten en patenten is twee… vegen op een scherm, vraagt weinig research maar is gewoon en idee…

    Ik vind mijn iMac en MBA super en wil niet veranderen naar een PC; maar dat gezever over die iPhone doet me binnenkort misschien toch overstappen naar een Lumia hoor of zelfs android

  15. Origineel geplaatst door Egon
    Het is een gegeven dat iedere fabrikant en software-ontwikkelaar van elkander jatten. Alleen Android is opensource dus Apple kan zonder gevolgen onderdelen kopiëren en patenteren. Een verkoopverbod opleggen omdat ze dan verkoop mislopen?! Dat is dus gewoon toegeven dat de Nexus superieur is! Apple is op dit moment zo druk bezig met zijn iDevices dat ze de rest gewoon vergeten!

    Android mag gewoon patenten aanvragen, dat het opensource is betekend niet dat je t vrij mag kopiëren.

    Apple beschermt zijn patenten en een verkoopverbod is wat volgt als iemand inbreuk maakt op patenten. Ze kunnen dan een licentie afsluiten of het er uit halen.

    Ik heb nog geen rechtszaak tegen Sony gezien, waarom zou dat toch komen? Misschien omdat zij hun eigen telefoons ontwerpen en geen inbreuk maken of netjes licentie betalen.

    Apple doet waartoe ze verplicht zijn namelijk t beschermen van patenten, als je dat kinderachtig vind moet je maar klagen bij de personen die t patent systeem gemaakt hebben.

    Heb je trouwens Android voor en na de iPhone gezien? Voor de iPhone was het een soort bb os en na de iPhone was het een touchscreen os. Zal wel toeval zijn.

  16. Samsung heeft niets gedaan, het is een software van google.

  17. @Jasper: Inderdaad. Het zal ook toeval zijn dat ze multi-touch hebben verwerkt na de iPhone. Of dat ze van een vast toetsenbord naar een capacitatief multi-touch scherm zijn geswitched. Andere touch screens waren resistief totdat Apple multi-touch introduceerde en een capacitatief scherm boven een resistief scherm verkoos.

    Android 2007, staan enkele filmpjes, bekijk in ieder geval de eerste even 🙂

    Origineel geplaatst door Egon
    @Jasper: Aan jouw reactie te zien zit er toch een kern van waarheid in! En ik doe zeker geen ‘huillie’!?Het is een gegeven dat iedere fabrikant en software-ontwikkelaar van elkander jatten. Alleen Android is opensource dus Apple kan zonder gevolgen onderdelen kopiëren en patenteren.

    Dat is niet zo. Natuurlijk kan Android patenten aanvragen! Echter: als ze zelf niets uitvinden gaat dat niet.

    Origineel geplaatst door Egon
    Een verkoopverbod opleggen omdat ze dan verkoop mislopen?! Dat is dus gewoon toegeven dat de Nexus superieur is!

    Absoluut niet. Dat is toegeven dat er marktaandeel en dus verkoop is weggelokt. Niet dat de Nexus meer wordt verkocht of beter zou zijn, dat heeft er niets mee van doen.

    Origineel geplaatst door Egon
    Apple is op dit moment zo druk bezig met zijn iDevices dat ze de rest gewoon vergeten! Hoe lang zitten de professionele gebruikers al te wachten op een nieuwe MacPro? De server-ondersteuning gaat uiteindelijk ook helemaal verdwijnen!

    Er is onderhand een nieuwe Mac Pro. Server verdwijnt helaas, dat klopt. Maar je gaat het meeste van je aandacht simpelweg niet op een miniem onderdeel van je producten richten.

    Origineel geplaatst door Egon
    Maar aan haantjes-gedrag heb ik sowieso een hekel dus als dat de huidige tendens is bij de lezers van de iPC dan zal dit een spijtige ontwikkeling zijn….

    Want een beetje ongefundeerd zeiken is wél een goede ontwikkeling? Ik ben het met je eens dat Apple’s aandacht is verschoven naar de mobiele afdeling en dat het jammer kan zijn voor bepaalde minder populaire producten. Maar dat is gewoon logisch als ze daar miljarden winst mee maken. Bovendien wilt Apple niet te veel hooi op de vork nemen, te veel tegelijk willen is de reden dat MobileMe een vreselijke start maakte.

  18. Andere merken, niet alleen electronica merken klagen elkaar ook massaal aan hoor, maar dat interesseerd geen hond en wordt dus ook niet over geschreven dus het lijkt alsof Apple het enige bedrijf op aarde die dit doet.

  19. Je kunt er lang en breed over praten, maar een patent is een patent. Zowel Apple als Samsung bestrijden elkaar over patenten, en soms windt de ene en soms de andere. Dat Samsung steeds zo scherp op de snede werkt is eigenlijk wel lef hebben trouwens. Toch is de gang van zaken niet zo vreemd, want juist met dergelijke producten heb je innovators en trendvolgers (copy industrie). Samsung is zo’n bedrijf met de slogan “Beter goed gejat dan slecht bedacht”. Apple kijkt ook naar wat anderen doen en/of bedenken (doet elk bedrijf). Alleen Apple weet het tot een succes te maken omdat zijn producten kwalitatief, qua design en gebruikersvriendelijkheid op een zeer hoog niveau staan. Dat voor oude Apple computers astronomische bedragen betaald worden zegt al genoeg!

  20. Eigenlijk vind ik dat Apple niet telkens een niewer iPhone model moet uitbrengen, maar gewoon een compleet nieuwe met een andere vorm van de iOS…
    Gewoon helemaal opnieuw beginnen…

    @Dan: Dat komt omdat dit een website over iPhones en Apple is enz…

  21. Origineel geplaatst door Alexander
    Eigenlijk vind ik dat Apple niet telkens een niewer iPhone model moet uitbrengen, maar gewoon een compleet nieuwe met een andere vorm van de iOS…
    Gewoon helemaal opnieuw beginnen…

    Waarom?

  22. Origineel geplaatst door huplahoi
    En patenten en patenten is twee… vegen op een scherm, vraagt weinig research maar is gewoon en idee…Ik vind mijn iMac en MBA super en wil niet veranderen naar een PC; maar dat gezever over die iPhone doet me binnenkort misschien toch overstappen naar een Lumia hoor of zelfs android

    ik vind het vegen juist niet zomaar een idee. het is iets waar wel patent op moet rusten. in het verleden blader men door pijltjestoetsen te gebruiken en nu doe je dat voor een veeg. Geniaal, toch?! Jij zou gewoon willen dat jij degene was die dit ogenschijnlijk simpele idee had gepatenteerd!
    Je moet vooral doen waar je zin in hebt (als dat maar niks crimineels is en je een ander niet lastig mee valt) en dat geldt voor ieder ander.

  23. Er gaat meer research in zitten om met een eenvoudige oplossing te komen dan met een complexe. Beetje analoog aan de uitspraak van Winston Churchill “Ik had geen tijd om een korte brief te schrijven dus schrijf ik maar een lange”. En sommige ideeën zijn te simpel voor woorden (en daarom makkelijk te kopiëren), maar je moet er maar opkomen.

    Grappig dat Google nu zelf wordt aangepakt. Meestal staan ze passief aan de zijlijn te kijken hoe hun partners tonnen vergooien in de rechtszaal.

    Groetjes Har, 2x iPad, 1xiPod Touch en als telefoon een Sony Xperia P

  24. Deze patentzaken waren er ook al voor de iPhone alleen nu zit de media er boven op. Snapt niemand dat dit gewoon extra reclame is voor zowel Apple als Samsung…

  25. Origineel geplaatst door WhatEva
    ik vind het vegen juist niet zomaar een idee. het is iets waar wel patent op moet rusten. in het verleden blader men door pijltjestoetsen te gebruiken en nu doe je dat voor een veeg. Geniaal, toch?! Jij zou gewoon willen dat jij degene was die dit ogenschijnlijk simpele idee had gepatenteerd! Je moet vooral doen waar je zin in hebt (als dat maar niks crimineels is en je een ander niet lastig mee valt) en dat geldt voor ieder ander.

    Het patent slaat op “slide to unlock”….

    en veranderen van scherm met vegen kon vroeger al voor een iphone bestond… op een htc met iets van SBB software, kan het nu niet onmiddellijk vinden.

  26. Apple is al lang niet innovatief meer.
    Met Steve Jobs is een groot man verdwenen.
    Bij Apple weten ze dat ze op hun hoogtepunt zitten en dat ze eigenlijk alleen maar omlaag kunnen.
    Android wordt steeds sterker en ze voelen dat zeker de laatste 2 jaar de concurrentie steeds terker wordt.
    Ik denk dat ze bij Apple aardig panieken……en daarom flink trollen en rechtzaken aanspannen.
    Ik denk dat ze beter iets geniaals kunnen bedenken.
    Want dat zijn ze niet meer..

  27. @seminifeer : Ja, want Steve Jobs heeft helemaal geen ideeën achter gelaten waar Apple nog jaar op kan verder borduren! Wat een lariekoek zeg..

  28. Zorg dat je een paar algemene patenten in de hand hebt, een rechter en je hebt de markt in handen.
    Maak gewoon een super iPhone 5 en dan win je van Samsung op een eerlijke manier en niet op die flauwekul dat de Samsung tablet op die van de iPad lijkt. De iPad is 4:3 en die van Samsung 16:9. Er waren al jaren tablets op de markt die meer op de iPad lijken, alleen die waren er al voordat de iPad er was. Straks maakt Apple de nieuwe Apple TV en verbieden ze de rest van de TV’s, omdat ze te veel op die van Apple lijkt.
    Echt technologie stelen is niet goed, maar die patenten handel moet maar eens afgelopen zijn.

  29. Gelukkig breekt Apple niet het patent van Samsung waarbij ze beschrijven hoe je storingsvrij bereik hebt met je telefoon. Man man man, nog steeds spijt van de overgang van iPhone 3G naar 4S.

  30. Origineel geplaatst door Hans
    Zorg dat je een paar algemene patenten in de hand hebt, een rechter en je hebt de markt in handen.

    Inderdaad, het patent waardoor de Galaxy Nexus verboden werd (een algemene zoekfunctie) werd al ingediend in 2004, terwijl ze pas in 2011 er echt iets mee deden (Siri).
    Ik snap dat Apple hun originele ideeën moeten patenteren, maar dit soort patenten bestaat meer om andere bedrijven te “patent trollen”.
    Dat Apple maar eens toont dat ze beter zijn in hun software, niet in de rechtzaal.

    Ah ja, en zoals Steve Jobs zei: “Good artists copy, great artists steal. We’ve always been shameless about stealing great ideas.” Nogal hypocriet.

  31. ik vind het best grappig dat 9/10 hier niet beseft hoe het net zit, en waarom ios op sommige vlakken beter is.

    het is net zoals bij windows en osx, het voordeel van osx is ook het nadeel.
    doordat osx enkel op de laptops van apple werkt en dus de software volledig is afgestemd op 1 type hardware, is er dus ook geen nood aan een overload aan drivers, bij gevolg zijn er dus ook veeel minder crashes dan bij windows dat op zowat iedere computer staat, bij ieder programma zitten dus een hele hoop drivers.

    ios vs android net hetzelfde
    omdat ios op maar 1 apparaat werkt en omdat apple vrij authistisch werkt (dit is geen belediging, is een echte term dus commentaar hou je voor jezelf tenzij je weet waar ik het over heb) en ook maar weinig toestaat werkt ook alles nagenoeg perfect hoewel apple nu nog maar weinig toevoegt en ze stilaan beginnen achterlopen, (laat ons hopen op een inhaal manoeuvre met iphone 5)
    bij android wordt het gemaakt voor enorm veel verschillende toestellen, dus je kan ook niet verwachten dat je volle functionaliteit kan hebben op iedere smartphone aangezien de hardware enorm kan schelen.
    De enige relevante vergelijking op software vlak is wanneer je de nexus apparaten vergelijkt met die van apple. omdat je dan de vergelijking maakt tussen de verschillende software die specifiek voor een toestel is gemaakt.

    overigens ik heb nu een iphone en ik heb een android gehad… ik maak een objectieve vergelijking

    android werkt niet altijd even soepel, maar staat je wel toe om veel meer dingen naar eigen wensen te zetten.

    iphone beperkt je grotendeels aan gebruikersvrijheid zelfs met een jailbreak, vandaar dat mijn volgende gsm waarschijnlijk terug een android gaat zijn.

    want voor de prijs van een iphone krijg je meer waar voor je geld bij android… mits een beetje verstand van smartphones

    verder zou een samenwerking mooi zijn, maar met verschillende idealen zal dit nooit zijn. alleen vind ik het spijtig dat apple continu alles en iedereen moet tegen werken… microsoft zou hetzelfde bij apple kunnen doen, maar dat noemt men vrije concurrentie. wat heb je eraan als je iedereen een apparaat opdringt, terwijl de maatschappij het niet wilt? dat probeert iphone min of meer… want het gaat echt niet om die pattenten hoor dat boeit apple niet…

    het gezegde: wie een hond wil slaan vindt licht een stok, is zeker mooi van toepassing op de rechtzaken van apple tegen: google, android, htc, samsung, ….

    vroeger maakte apple er allemaal geen probleem van dat er enige smartphone concurrenten waren. maar vanaf dat je markt andeel begint te verliezen…

  32. Wat een onzin.
    Eerst was ik echt een Apple fanboy, maar het laatste jaar ben ik Apple steeds meer gaan haten.
    Altijd dat gezeur! Laat iedereen gewoon maken wat ze zelf willen(als de kwaliteit maar goed is!)

  33. Origineel geplaatst door Hans
    Zorg dat je een paar algemene patenten in de hand hebt, een rechter en je hebt de markt in handen. Maak gewoon een super iPhone 5 en dan win je van Samsung op een eerlijke manier en niet op die flauwekul dat de Samsung tablet op die van de iPad lijkt. De iPad is 4:3 en die van Samsung 16:9. Er waren al jaren tablets op de markt die meer op de iPad lijken, alleen die waren er al voordat de iPad er was. Straks maakt Apple de nieuwe Apple TV en verbieden ze de rest van de TV’s, omdat ze te veel op die van Apple lijkt. Echt technologie stelen is niet goed, maar die patenten handel moet maar eens afgelopen zijn.

    Blablabla. Als je een te breed patent hebt wordt dat vaak zat afgeschoten, kijk maar naar een van de zaken van Motorola tegen Apple waar van de 4 patenten die Motorla ingezet had de belangrijkste ongeldig werd verklaard. Dit is nog van afgelopen week, erg recent en valide dus.

    Maar ik nodig je hierbij uit om een geweldig apparaat te maken, dan maak ik die met liefde na, want aan patenten-flauwekul doe jij natuurlijk niet.

  34. Origineel geplaatst door seminifeer
    Apple is al lang niet innovatief meer.
    Met Steve Jobs is een groot man verdwenen.
    Bij Apple weten ze dat ze op hun hoogtepunt zitten en dat ze eigenlijk alleen maar omlaag kunnen.
    Android wordt steeds sterker en ze voelen dat zeker de laatste 2 jaar de concurrentie steeds terker wordt.
    Ik denk dat ze bij Apple aardig panieken……en daarom flink trollen en rechtzaken aanspannen.
    Ik denk dat ze beter iets geniaals kunnen bedenken.
    Want dat zijn ze niet meer..

    Wat een onzin. Alsof er verder alleen maar idioten bij Apple werken. Steve Jobs wist ook wel wie hij wel of niet een baan moest geven.

  35. Man Man Man,

    Ik had net een paar dagen geleden als op z’n ‘nieuws’ gereageerd. Maar het nieuws was NET andersom, waar Apple geklaagd wordt voor pantenten breuk. Daar waren ALLE apple fanatiek helemaal tegen, nee, dit bedrijf is gewoon jaloers voor wat Apple heeft etc etc ..bla bla bla…

    Nu is het andersom dat APPLE een andere bedrijf aanklacht en iedereen is nu weer Apple aan het verdedigen.

    IK vroeg me gewoon af: Als het zo door gaat, dat APPLE ALLES AANKLACHT en ook van win, waar alleen iPhone verkocht mag worden, WELKE KEUZE HEB JE?? WELKE PERSOONLIJKE SMAAK KAN JE KIEZEN? geen!!!! want alleen iPhone is te koop.

    Dat vind ik belachelijk. Ik will graag bedrijven zien met elkaars product strijden/concurreren. Door concurrentie wordt een product/bedrijf beter. Krijgen WIJ betere producten en kwaliteit!

    Tuurlijk begrijp ik, patenten breuk en verdedigen. Maar vraag iets anders aan dat een verkoop verbod.

  36. @Bubbly: Ik heb het over brede algemene patenten. Niet over iets specifieks. Een patent moet exact aangeven waar het over gaat. Het is duidelijk dat Apple trouwens ook zelf patenten schendt, omdat ze vinden dat deze te algemeen zijn.

  37. Vind het altijd leuk om te zien hoe iedereen die Iphone heeft zo slecht op de hoogte is van wat een Android telefoon eigenlijk kan. Je hoort altijd de zelfde argumenten:

    Android werkt omslachtig en moeilijk:
    Wil je bellen met een android telefoon raak je het bel icoon aan. Wil je mailen raak je het mail icoon aan.

    Het grappige is ook dat je met het dropdown menu van android veel sneller je Wifi, bluetooth en gps aan en uit kan zetten.

    Een contact selecteren
    zit je in het belscherm van android kun je gewoon als je bijvoorbeeldt Jan moet bellen 526 drukken en dan zie je het nummer van Jan. Dat kun je niet met een I-phone

    En dan vraag ik wel eens welke Android telefoon heb je gehad? Krijg je als antwoord geen ik heb het wel eens vast gehouden van een vriend. Dan kan ik het gewoon niet helpen om hard te lachen.

    Wat ik eigenlijk graag zou willen weten is wat moeilijker te vinden en te doen is in Android wat maakt het zo een moeilijke besturing systeem of is het meer als Jan het zegt dan zeg ik het maar ook.

  38. Negatieve publiciteit is ook publiciteit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.