Reacties voor: Apple verkoopt recordaantal 9 miljoen nieuwe iPhones in openingsweekend

Apple heeft bekendgemaakt dat de iPhone 5s en iPhone 5c samen in totaal 9 miljoen keer zijn verkocht in het eerste weekend. Dit is een record.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. En wederom wordt duidelijk dat er geen kunstmatige schaarste is gecreΓ«erd door Apple, maar dat de vraag gewoon zo extreem was dat er niet tegen geproduceerd kan worden.

  2. En dan beweren sommigen dat ze het express te weinig hebben.

  3. Leuk, mooi, fijn voor ze, prachtig, ik gun het ze, ze leveren ook pracht toestellen die top afgewerkt zijn MAAR wanneer komt die nou naar NL

  4. En ze hadden er veel meer kunnen verkopen! Heel veel mensen die afgelopen vrijdag in Duitsland in de rij hebben gestaan hebben geen iPhone 5s kunnen kopen. Ben benieuwd hoe snel ze bijkomen van dit weekend, voorlopig staat er op de Apple website alleen maar dat ze de 5s kunnen leveren in Oktober, wanneer in Oktober staat er niet bij. Ben dus ook benieuwd wanneer hij in Nederland uit komt.

    @Jasper: En toch hebben ze de productie met een derde opgeschroefd. Dus schijnbaar kunnen ze wel meer produceren..

  5. Wow!!!
    Koers van Apple schiet omhoog

  6. Nou en dan komen wij, Nederlanders en Belgen, helemaal niet meer aan de beurt vΓ³Γ³r 2014… πŸ™

  7. Eigenlijk snap ik nu waarom het nog niet duidelijk is wanneer die naar Nederland komt.

    In de eerste serie landen is alles al uitverkocht, ze hebben gewoon geen toestellen om aan nederland en de rest van de landen te leveren.

  8. @Maxx: Voor dit soort lanceringen is het niet te doen om maanden aan voorraad op te bouwen. Alles ver van tevoren produceren kost klauwen geld. Bedrijven als Apple doen er gewoon het best aan om precies zoveel voorraad aan te leggen, waardoor ze maar enkele weken met tekorten zitten.

    Analisten verwachtten “maar” 6 miljoen in het eerste weekend, ze blazen hier gewoon keihard overheen.

  9. En dan zitten hier allemaal idioten te zeggen dat de 5c niets is…

  10. Zo zie je maar… Apple blijft een succes πŸ™‚

  11. Origineel geplaatst door Jack
    Wow!!! Koers van Apple schiet omhoog

    Dat zou je verwachten… maar het staat nog steeds op hetzelfde niveau zover ik kan zien.

  12. Ik ben gewoon benieuwd hoor… Maar hebben ze met deze cijfers Samsung al ingehaald?

  13. @Tom van Zummeren: De beurs in Amerika gaat pas om 15:30 NL tijd open πŸ˜‰

  14. Benieuwd hoeveel exemplaren ze al daadwerkelijk uitgeleverd hebben van die 9 miljoen. Want gezien de schaarste kunnen dat er nooit zoveel zijn πŸ™‚

  15. @Tom van Zummeren: De markt is nog niet open.
    Pre-market: 498.25+30.84β€Ž (6.60%β€Ž)

  16. Origineel geplaatst door Arjan
    @Tom van Zummeren: De beurs in Amerika gaat pas om 15:30 NL tijd open

    Ach ja natuurlijk! Nou we gaan het zien zo!

  17. Wat toch opvallend is is de verhouding 5S/5C van 3/1.
    De 5C is dan ook veel te duur, voor 100 meer heb je de S.

  18. Origineel geplaatst door tuygh van den righel
    En dan zitten hier allemaal idioten te zeggen dat de 5c niets is…

    Dat weten we niet. Ik vind het nogal interessant dat Apple de individuele cijfers niet prijsgeeft. Dat geeft ruimte voor speculatie. Apple publiceert vooral gunstige cijfers. Hetzelfde met iOS 7.

  19. Zo, Apple’s aandeel is inderdaad enorm omhoog gegaan. Top!

    Fijn dat ze weer zoveel hebben weten te verkopen. Had niet verwacht dat ze zelfs zoveel zouden gaan verkopen, en dat in slechts drie dagen tijd.

  20. En over een jaar presenteren ze de iPhone 6. En maken ze ons weer duidelijk dat dit de slechtste iPhone ooit was.

  21. in het artikel staan wel heeeeel andere prijzen??

    mistype of worden we hier gewoon “Getild”?

  22. Ik ben benieuwd hoeveel toestellen er geproduceerd zijn. Deze cijfers zouden er namelijk ook op kunnen wijzen dat de 5C t.o.v. de 5S een mislukking is !

  23. Ik heb mijn 5S inmiddels. Via Marktplaats voor veel geld gekocht, maar het is het waard. In een woord geweldig.

  24. LET OP; Dit zijn de verkoopresultaten van de iPhone 5C en de 5S samen! Deel de resultaten door 2 en de verkopen waren – per type iPhone – lager dan de vorige lancering van de iPhone 5. Apple stock stond voorheen op $700, nu op $480.

  25. @Oscar: Als je jouw redenering volgt is de 5c een ramp in verkoop… in 5 kleuren dus nog geen miljoen per type verkocht πŸ™‚
    Sterke analyse: NOT

  26. Origineel geplaatst door Oscar
    LET OP; Dit zijn de verkoopresultaten van de iPhone 5C en de 5S samen! Deel de resultaten door 2 en de verkopen waren – per type iPhone – lager dan de vorige lancering van de iPhone 5.

    Inderdaad. Niet te vergeten dat de iPhone 5C juist als de vervanger voor de iPhone 5 wordt gezien, die nu niet meer beschikbaar is. Als Apple vorig jaar de iPhone 4S en iPhone 5 samen had gerekend, had je waarschijnlijk een vergelijkbaar effect. Zoals ik al zei, Apple publiceert vooral gunstige cijfers maar laat de details achterwege.

  27. Origineel geplaatst door bob
    @Oscar: als je jouw redenering volgt is de 5c een ramp in verkoop… in 5 kleuren dus nog geen miljoen per type verkocht Sterke analyse: NOT

    Onzin, bij alle vorige iPhones wordt ook nooit een onderscheid naar kleur en capaciteit gemaakt, alleen naar het model. Of het nou een gele of witte iPhone 5C is, het blijft hetzelfde model.

  28. Origineel geplaatst door Oscar
    LET OP; Dit zijn de verkoopresultaten van de iPhone 5C en de 5S samen! Deel de resultaten door 2 en de verkopen waren – per type iPhone – lager dan de vorige lancering van de iPhone 5. Apple stock stond voorheen op $700, nu op $480.

    Dus de verkopen van samsung door 1000 delen?

  29. Origineel geplaatst door Kallt
    Inderdaad. Niet te vergeten dat de iPhone 5C juist als de vervanger voor de iPhone 5 wordt gezien, die nu niet meer beschikbaar is. Als Apple vorig jaar de iPhone 4S en iPhone 5 samen had gerekend, had je waarschijnlijk een vergelijkbaar effect. Zoals ik al zei, Apple publiceert vooral gunstige cijfers maar laat de details achterwege.

    Wat een Kromme denkwijze heb jij. De iPhone 5C is gepresenteerd en in verkoop gegaan samen met de 5S. De 4S was een dik jaar eerder dan de 5, wat is de logica dat ze samen gerekend kunnen worden?

  30. Als ze er 10miljoen hadden gehad hadden ze die ook verkocht. Dat doen ze uiteraard niet want dat doen ze pas in 2014 zodat er weer een “Record” gebroken is.

    Allemaal marketing jongens. We trappen er in, we trappen erin :p

  31. Apple moet van de beurs af. Er komt een moment dat de handel in aandelen verkeerd gaat uitpakken. Apple maakt prima producten maar de beurshandelaars gaan daar aan voorbij en kijken alleen naar verkoopcijfers. Het gaat een hoop mensen bij Apple de kop kosten. Weg van de beurs en je eigen koers varen.

  32. Resultaten best met een korrel zout nemen

  33. Origineel geplaatst door Oscar
    LET OP; Dit zijn de verkoopresultaten van de iPhone 5C en de 5S samen! Deel de resultaten door 2 en de verkopen waren – per type iPhone – lager dan de vorige lancering van de iPhone 5. Apple stock stond voorheen op $700, nu op $480.

    En daar maak je dan ook de fout dat de 5S 3x populairder is dan de 5C. Als er 3 5S’en worden verkocht wordt er dus 1 5C verkocht. Dus 9/4*3 = 5S, als we de statistieken wat mogen verdraaien. Dat komt neer op 6,75 miljoen, wat nog altijd 1,75 miljoen meer is dan vorig jaar.

  34. Origineel geplaatst door NaviPhone
    Wat een Kromme denkwijze heb jij. De iPhone 5C is gepresenteerd en in verkoop gegaan samen met de 5S. De 4S was een dik jaar eerder dan de 5, wat is de logica dat ze samen gerekend kunnen worden?

    Het punt is dat Apple altijd meerdere toestellen tegelijk verkoopt. Tot kort waren dat iPhone 4, iPhone 4S en de toen nieuwe iPhone 5. Apple publiceerde vervolgens alleen de verkoopcijfers van de iPhone 5 na het eerste weekend. Maar het ligt nou juist voor de hand dat Apple ook de iPhones 4 en 4S in die tijd heeft verkocht. De 4S werd immers goedkoper en nog steeds door aanbieders gepromoot.

    Apple doet dat nu niet, maar telt de verkoopaantallen van 5C en 5S bij elkaar op, terwijl alleen de iPhone 4S daarnaast noch wordt verkocht. Het is dus logisch dat het aantal zoveel hoger ligt, omdat het over twee producten gaat die eerst altijd apart werden gerekend. Juist omdat de iPhone 5C nu dezelfde prijs heeft als de iPhone 4S vorig jaar.

    Het is ook niet erg dat Apple dat doet. Maar mijn punt is dat je dit wel in overweging moet nemen. Want nu kan Apple zeggen: we hebben alweer een nieuw recordaantal iPhones verkocht. Maar ze kiezen er bewust niet voor om de cijfers per model te publiceren. Misschien omdat ze toch niet zoveel beter zijn verkocht? Of misschien omdat de iPhone 5C het slechter doet?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.