Reacties voor: Apple verkoopt micro-usb-adapter voor lightning-connector iPhone 5

Apple heeft een adapter uitgebracht, waarmee je de iPhone 5 kunt opladen met een micro-usb-kabel. De adapter wordt nog niet in Nederland verkocht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Ik vind het echt schandalig wat ze durven te vragen voor deze nieuwe adapters, zowel 30 pins naar Lightning als de micro usb naar Lightning. Wat ik misschien nog wel nog schandaliger vind is het feit dat ze deze niet bij elke iPhone 5 er een gratis bijgeven.

    Ach wat er ook gebeurt, mensen kopen het toch wel en dat weten ze…

  2. Binnenkort 3,00 euro bij Minithebox! eat your heart out Apple!

  3. Moet apple die verlengstukken niet bij de nieuwe iphone geven vanwege die europese regelgeving?

  4. Binnenkort op DX voor maar 2 dollar. 😛

  5. We wachten nog wel even af. Er is altijd wel 1 of andere Aziaat die met een goedkopere oplossing komt. Maar Christian heeft wel gelijk. Schandalige praktijken van Apple.

    Edit.
    Die Lightning-naar-30-pens-adapter is ook niet echt klein zeg. Zal best mooi staan op je dure accessoires.

  6. Origineel geplaatst door Bert
    Moet apple die verlengstukken niet bij de nieuwe iphone geven vanwege die europese regelgeving?

    vind ik ook!

  7. Zijn ze niet 80% sneller ipv 80% kleiner?

  8. Idd zometeen voor crap kwaliteit op DX, doe je er wat minder lang mee, maar kost ook maar 1/10 dus bestel je er meteen 4!

  9. En m’n 2 docking stations kan ik dus wel weg doen!! kan geen verloopje op! lekker dan!!

  10. Stond gisteren in NL applestore voor €29 die convertor!!

  11. WAT €30 voor een STUKJE PLASTIC EN LOGO…….

  12. Als een bedrijf als Apple een nieuw vlaggenschip introduceert met andere aansluiting verwacht je gewoon netjes 1 of 2 adapters in het doosje van je iPhone waar je meer dan 600€ voor betaald. 1 van de koop/verkoop argument is toch altijd dat al je Apple spullen zo fantastisch met elkaar samenwerken. dat zou ook moeten gelden voor de accessoires! Ik en mijn vriendin hebben allebei een iPhone, en er ligt hier nog een 3d gen. iPad. Verder hebben we nog een dockingstation en een lader in de auto… Dit is niet zoals ik gewend ben van Apple. Neemt niet weg dat ik die nieuwe iPhone gewoon ga aanschaffen, maar dit is toch een beetje zuur.

  13. De USB adapter zou gratis meegeleverd moeten worden. Volgens de regels zou Apple die namelijk standaard moeten gebruiken voor het opladen.
    Maar ze komen er vast mee weg…. Helaas…

  14. Belachelijke prijzen, meer kan ik er niet over zeggen!

  15. Als je je Digital AV Adapter nog wilt gebruiken moet je dus eerst nog ff een kabel van € 39,- aanschaffen. In totaal voor € 78,- aan kabels om beetje audio/video op een ander apparaat af te kunnen spelen wat een geld en wat een onzin! Dan word een Apple TV een serieuzer optie.

  16. Of we kunnen als consumenten apple ook dwingen om de micro usb adaptertje te geven als een ieder aan nieuwe iphone 5 koopt, door als groep fan van iphoneclub apple voor de rechter te slepen.

    Gewoon wij met zn allen initiatief nemen, kom op positief denken
    Zullen we de voortouw in hand nemen iphone club leden?

  17. Of je koopt geen nieuwe iPhone, probleem opgelost. Ik heb een iPad, een iPhone & een iPod en diverse dockingstations dus als ik een nieuwe Apple ga kopen kan ik deze alleen via een VEEL TE DURE extra connector gebruiken. Conclusie, ik wacht ff en misschien wel voorgoed einde van mijn Apple gebruik.

  18. Man man ik ben hier echt pissed over. Iets wat wettelijk verplicht is door Europa (eindelijk iets goeds uit Brussel!) wordt gewoon genegeerd. Ts te schandalig voor woorden!

  19. Wat een gezeur, koop je dat ding toch niet!
    Je huidige telefoon doet het prima!
    Maar ja staat niet stoer bij vrienden hé, een oud model!

  20. Arrogante zet om geen adapter bij te leveren. Volgens mijn is dat is dat in strijd met EU norm. Wordt tijd dat brussel Apple op de vingers tikt…of zitten daar teveel fanboys?

  21. De EU zal daar vast op reageren

  22. Man man, wat zitten mensen toch te zeiken over de iPhone 5.. Als je de nieuwe lightning connector niet wilt koop je de iPhone 5 toch gewoon NIET?
    De nieuwe connector zit er gewoon door de wetsregeling, lees eens een stuk beter dan zie je duidelijk staan dat Apple geen keuze had!

    Eerlijk gezegd vind ik de iPhone 5 er geweldig uitzien, de connector ziet er veel mooier uit dan de Samsung USB connectors en ga de iPhone 5 zeker halen! Het boeit me vrij weinig dat ik mijn accessoires er niet meer op kan gebruiken, dan maar nieuwe halen!

  23. Gewoon NIET kopen en ophouden met zeuren!

  24. Wel een telefoon willen van minimaal 600,00 euro en zeuren over een adapter van twee tientjes :-)?

  25. Batuurlijk wel zeuren en niet kopen.

  26. Gewoon (terecht) blijven zeuren over deze schandalige praktijken en onderhand gewoon Dealextreme of Focalprice in de gaten houden en daar voor 2 of 3 euro bestellen. Dit soort meuk komt toch allemaal uit China

  27. Origineel geplaatst door damys4
    Wat een gezeur, koop je dat ding toch niet!
    Je huidige telefoon doet het prima!
    Maar ja staat niet stoer bij vrienden hé, een oud model!

    heeft hier natuurlijk niets mee te maken loop al jaren met een 3gs en zal dat ook nu blijven doen alleen al uit protest tegen deze zet van Apple. Ik zal dan waarschijnlijk pas de overstap gaan maken als de 3gs de geest geeft. Vorige overstap is niet gemaakt omdat ik het design van de 4 niet mooi vond en dat is ook nu weer niet veranderd alleen wat uitgerekt

  28. Ik snap niet waarom iedereen zo’n probleem maakt van die nieuwe aansluiting.
    Ja ‘t is vervelend dat oudere dockconnecters niet meer compatible zijn.

    Maar bedenk eens dat andere merken (Nokia daargelaten) bijna bij ieder model een nieuwe aansluiting introduceerden.

    Dit is de eerste verandering in aansluiting die Apple doorvoert. Overleven we wel.

  29. Ik heb de iPhone 4 en dat ook de laatste Apple. Stelletje zakkenvullers! Het spreekwoord is: hoogmoed gaat voor de val.

  30. Komt, hoogmoed komt voor de val.

  31. Vooruitgang is goed maar geef je trouwe klanten ook een superklein percentage van je winst en stop gewoon een adapter in het doosje, er is vast nog wel een plekje voor!

  32. Je hebt gelijk.

  33. Te schandelig voor woorden wat hier gebeurd. Apple zit zelf fout door zich niet aan Europese afspraken te houden. En wat doen ze? Ze geven hun fout niet toe en lossen het niet op door een adaptor mee te leveren, maaar vragen er geld voor, en niet te zuinig ook. Ook niet handig, want nu moet dus altijd weer een adaptor gebruiken als je de oude opladers wilt gebruiken, en dat was toch de bedoeling!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.