Reacties voor: Apple verkoopt Amerikaanse GSM-versie iPhone 5 nu zonder simlock

Apple is in de VS begonnen met de verkoop van een simlockvrije GSM-versie van de iPhone 5. Voorheen was de GSM-versie voorzien van een AT&T-simlock en werd je bij online bestellen gedwongen om een abonnement af te sluiten. De eveneens verkrijgbare CDMA-versie van de iPhone 5 was wel met simkaartjes van meerdere operators te gebruiken. […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Maar een Amerikaanse iPhone is gewoon bruikbaar in Nederland/Europa?

  2. dus de 1429??

  3. en hoeveel is die salestax en andere bijkomende kosten ? omgerekend kost een 32GB 576,28 euro maar wat komt erbij ?

  4. @Bert de Boer: Een andere adapter?

    @Gonny van der Zwaag: Als je toch in de buurt bent, is dat wel de moeite waard..

  5. Is de CDMA versie eveneens los aan te schaffen?

  6. Ik heb mijn witte iphone 5 gewoon besteld bij de online Apple store en ook een simlockvrije cdma versie ontvangen.

  7. @Gonny van der Zwaag: Waarom dan de toevoeging:

    Voor de meeste Nederlanders is dat niet zo interessant, behalve voor de grote groep Nederlanders die regelmatig in de VS moet zijn voor werk of studie of er graag op vakantie gaat.

    Als je hem hier in Nederland kan gebruiken met een nederlandse provider is het toch niet alleen interessant voor mensen die regelmatig in de VS zitten..?

  8. Je moet ook opletten dat je de goede versie voor LTE kiest, de amerikaanse LTE versie werkt hier niet. Alle versies werken wel op GSM/3G

    @Bert de Boer: sowieso 21% BTW en je moet verder op de TARIC lijst kijken hoeveel de invoerkosten zijn op smartphones (dacht iets van 16%). maar obv van die 21% ben je hier al goedkoper uit op onze eigen applestore …

  9. De salestax in bijvoorbeeld Nevada (Las Vegas) is 8,1% totaal. In Amerika komt er dan verder niets meer bij. Als je in NL landt ben je wel officieel verplicht om hem aan te geven en dan alsnog de BTW in NL te betalen…..21% met daar bovenop volgens mij nog een andere toeslag. Maar ja, de keus of je hem aangeeft moet je natuurlijk zelf maken….

    uitgaande van een 16gb iPhone 5 kom je op 649 + 52.69 = 701.57 dollar. omgerekend is dat 539 euro. Reken maar uit hoeveel dat scheelt met NL….

  10. Het model dat ze in de V.S. als “CDMA-versie” verkopen, is hetzelfde model als hier verkocht wordt.
    En naar LTE moet je niet kijken, want dat werkt toch niet (zelfs al komt de frequentie overeen). Zie naar Proximus: bijna vier weken na de lancering van LTE in België werkt het nog niet op de iPhone 5.

  11. @John: Waar kan je de CDMA versie kiezen?

  12. @fonzy: telefoons hebben geen douanerechten, 0%

  13. Een SIMlock vrij toestel is vooralsnog niet los in de winkel te koop, alleen online..

  14. Zie hier de info van de US Apple Store.

    The unlocked iPhone only works on supported GSM networks, such as AT&T in the U.S. When you travel internationally, you can also use a micro-SIM card for iPhone 4 and iPhone 4S or a nano-SIM card for iPhone 5 from a local GSM carrier. The unlocked iPhone will not work with CDMA carriers such as Verizon Wireless or Sprint. Limit two per customer.

    Niet voor de Nederlandse netwerk geschikt!!

  15. Origineel geplaatst door Jaff
    Zie hier de info van de US Apple Store.The unlocked iPhone only works on supported GSM networks, such as AT&T in the U.S. When you travel internationally, you can also use a micro-SIM card for iPhone 4 and iPhone 4S or a nano-SIM card for iPhone 5 from a local GSM carrier. The unlocked iPhone will not work with CDMA carriers such as Verizon Wireless or Sprint. Limit two per customer.Niet voor de Nederlandse netwerk geschikt!!

    En waaruit blijkt dat dan? Er staat toch dat je je micro SIM card uit je eigen land er in kan steken?

    Kan iemand duidelijkheid geven? Eerst zegt iedereen dat je moet wachten totdat de simlock vrije GSM versie uitkomt in Amerika, nu is het zo, en oppeens komen er reacties dat je de CDMA moet hebben..

    Heeft @ Gonny van der Zwaag misschien duidelijkheid?

  16. Ik ben binnenkort ook in de VS en wil hier een iPhone aankopen. Is het nou mogelijk om een simlockvrije CDMA versie te kopen (en zit er nog verschil tussen de Sprint en Verizon versie?) en deze vervolgens compleet functioneel op het Nederlandse netwerk te gebruiken? Google levert me alleen maar tegensprekende resultaten op, kan iemand duidelijkheid scheppen voor mij?

  17. Als je de Unlocked GSM versie van de iPhone 5 koopt in de States, kan je die dan in België ook gebruiken?

  18. @Fruitschaal: Ja, je kunt hem gewoon op Nederlands instellen en je eigen nano-simkaart erin steken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.