Reacties voor: Apple verkoopt 3% van alle mobiele telefoons, maar haalt 39% van alle winst binnen

Apple is in aantallen toestellen maar een kleine speler met 3% van de smartphones. Maar ze halen wel 39 procent van de winst binnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Apple is idd erg duur, maar ik vind dat je ook wel waar krijgt voor je geld,

  2. @ Florens ik ben het helemaal met je eens!

  3. hypercompetition FTW!

  4. Dat van die kwaliteit klopt wel… als Apple-gebruiker wen je daar snel aan. Ik kreeg laatst een Samsung Desire in handen. Leuk ding, mooi scherm (groter dan de iPhone), en Android draait lekker, de bediening is vergelijkbaar met de iPhone. Maar oh oh oh wat een plastic clunky rotding is het toch. Stop 30 euro extra in de productiekosten, maar er echt iets moois van, gooi 60 euro op de verkoopprijs, en je hebt een winnaar.

  5. Kunnen ze mooi al dat geld in de iPhone 5 en andere leuke apple meug pompen.

    En de prijs/kwaliteit is prima van apple producten..

    Kun je van t tmobile netwerk niet zeggen..

  6. En, wat mensen vergeten is dat apple al die tijd (inmiddels) maar 4 modellen heeft en de rest meerdere! Toch een knappe prestatie 😀 en die marges, ja slim, zolang het verkoopt.. en als t minder wordt zullen ze misschien de prijs wat verlagen zodat t alsnog weer verkoopt. Slimme processen van apple

  7. @Muxje:
    Waar haal jij een Samsung desire vandaan?? Ik wil er ook 1 😛

  8. @Martijn: Zal wel een Galaxy geweest zijn 🙂

  9. Apple is egt een winstmaker!
    Nokia/Samsung/LG PWNED!!!!! Haha :p

  10. Het artikel op ipc klopt niet: Apple heeft 3% van alle handsets verkocht, niet 3% van alleen de smartphones.

    Dat verklaart ook beter de discrepantie in de winst: de marge op het typische prepaid toestel is zeer mager.

  11. Apple > all

  12. @Chris
    Dat is volgens de grote kracht en stuwing achter deze resultaten. Je zult maar veel moeten investeren in allemaal verschillende modellen. Je zou er als klant bijna ontevreden van worden, heb je net de nieuwste is er alweer…
    Eén model per jaar is dan wel heel duidelijk, geeft je focus op die ene volgende en je sleept een heel jaar lang met hetzelfde product winst binnen.

  13. Ik snap mensen niet die zeggen dat apple zo duur is. Voor de iPhone kocht ik de topmodellen vsn SE of nokia, die stukken minder konden dan de iPhone. Meestal voor een prijs van €600 om na 3 maanden weer een ander topmodel uit te brengen

  14. Ik vind het wel jammer dat ze gwn de dollar prijs omzetten naar euro waar wij voor alles meer betalen dan in us bv bumper 30 dollar 30 euro

  15. @Glenn: US prijzen zijn ex sales tax, EUR prijzen incl 20% btw. Als je gaat rekenen scheelt het niet meer dan een paar procent.

    Voordat de euro zakte tov de dollar waren de prijzen vaak wel anders en af en toe zelfs in ons voordeel.

  16. Origineel geplaatst door Muxje
    @Martijn: Zal wel een Galaxy geweest zijn

    Nou dan noem je ook een telefoon. Samsung heeft nou niet de beste telefoons op de markt. Ik vind tot nu toe alle samsung telefoons óf troep, óf lelijke troep. De Star, de Omnia II, de Jet, het zijn allemaal plastic rotdingen met een resistief touchscreen, moeilijke taal voor een schijttouchscreen.

    De beste telefoon op het moment is uiteraard de iPhone 4 imho, omdat hij gewoon veel voorloopt op de concurrentie, maar toch vind ik HTC op z’n minst even mooie telefoons leveren.
    Toen de iPhone 3GS uit was, had HTC de Desire, die beter is dan de 3GS qua specs. De Legend is ongeveer gelijk aan de iPhone 3GS qua specs, maar wat een prachtig apparaatje. Die is naar mijn mening een stuk mooier dan de iPhone 3GS. Absoluut een stuk steviger (Aluminium unibody), en een prachtig design.

    Je kan wel zeggen dat de meeste andere telefoons troep zijn, maar eigenlijk is dat alleen Samsung. HTC vind ik toch echt een waardige tegenstander van Apple, en Nokia is de afgelopen maanden ook lekker bezig.

  17. Apple kan natuurlijk winstmarges hoog houden door de enorme kortingen die ze kunnen afdingen in alle componenten die ze ook in hun iPod’s gebruiken (o.a. Flashgeheugen).

    En doordat ze maar 1 model uitwerken, en daarvan zeer weinig variatie bieden, hebben ze lagere productiekosten (opnieuw). En misschien ook minder R&D, hoewel Apple traditioneel met betrekkelijk weinig R&D geld toch vaak ver voorop blijft op de concurrentie (procentueel gezien geeft Microsoft meer uit aan R&D, maar wat voor interfaces daar uit komen… )

    En hoewel de prijs van een iPhone de grootste drempel is (vooral in België, maar ook in Amerika waar de telefoon zelf vaak goedkoper is dan andere smartphones, maar het bijbehorend abonnement nog steeds erg duur is), zie ik steeds meer iPhones rondom mij tot je moet concluderen; het ding zal dan wel zijn geld waard zijn.

    PS: ik heb er zelf eentje, en zou ook niets anders meer willen…

    Ow, en ‘specs’ van een andere telefoon zeggen niets. Bij een iPhone betaal je voor gebruiksgemak, een eco-systeem van applicaties, design, features die meestal erg goed uitgevoerd zijn, …
    Vergelijk het met computers: Een Mac loopt vaak qua specs achter op een PC. Maar ik betaal in de eerste plaats meer voor OSX, die mij een veel betere computerervaring geeft (all-round) dan Windows.
    Het is ook eigenlijk de software die de iPhone zo geniaal maakt – hoewel de iPhone 4 ook wel vrij stevige hardware aan boord heeft.

  18. Apple producten duur?

    Doe dan zoals ik..
    Ik kocht dit jaar een 27inch iMac, een iPad en een iPhone4 van de winst op mijn apple-aandelen, en dan hou ik nog veel winst over ook 🙂

  19. @Mark:
    Gun mij ook eens wat winst!
    2 iphones 4 hier, eerste zat de achterkant los en de 2e heeft/had een aan en uitknop die zijn eigen leven leidde.

    Voor zo’n klap met geld, erg slecht.

  20. Gewoon goed gedaan Jobs. Ik heb heel veel Nokia’s gehad en een enkele Samsung maar de Iphone is het beste wat ik ooit gehad heb. Nokia’s zijn perfect, om mee te bellen. Alle zooi die ze er in proppen is verder onwerkbaar. En dan die modellenpolitiek… Ieder jaar een nieuw toestel, wel zo helder. Maar dan moet ie wel perfect zijn! Anders zijn ze die 3% zo weer kwijt ook.

  21. Het knappe is dat iedereen zich compleet en in volle overgave door Apple laat afzetten, volledig overtuigd dat het het waard is.
    En dat er geen alternatief is.
    Een monopolie dat formeel geen monopolie is.

  22. Nou van mij mag het wel goedkoper hoor… Maarja xd dat is met alles

  23. Doordat Apple maar 1 model uitbrengt hoeven ze niet zo veel marketingkosten te maken, maar ik denkt dat vooral de hype rondom iphone voor goede winst zorgt.

  24. @flugel…..weet niet hoe jij met je telefoons omgaat maar ik adviseer een bumper zodat hij wat lekkerder kan stuiteren op die tegelvloer van je!? 😉

    Nooit problemen met m’n iPhone’s alleen 1 keer schermbreuk met mijn vorige door mijn eigen domme schuld…en eigenlijk is dat wel vaak zo als mensen schade hebben aan hun toestel als ik dan vraag hoe het kwam….ook de andere merken!

  25. @Rupert Rupparella:

    Toch niet. Vrienden om mij heen hebben allemaal Androids, niets mis mee, maar achteraf gezien, zelfs na 1 uur lang gebruik van zon HTC voelt het toch vertrouwd aan om weer mijn eigen iPhone in handen te hebben. Ofcourse, niet alles zit op de iPhone en het beleid waarmee apple handelt is niet iedereens ding. Maar tel eens na hoeveel Apple iphones je tegenkomt op een dag. Een bezoekje aan mijn familie’s bedrijfje van 14 familieleden telt al 8 iphones, 1 powerbook g4, 1 MacBook, 1 MacBook pro 13″, 1 MacBook pro 15″ 2006, 1 MacBook pro Core i7 (mijn) en een MacBook pro core i5. Stuk voor stuk hebben we er allemAal goede ervaringen ermee. Het gaat toch om je eigen ervaring met je product, en hoe je zo’n indruk met een product beleeft. Ik ben in ieder geval blij met mijn 3GS. Mijn vrienden zijn blij met hun Androids. Laat iedereen gewoon zijn gang gaan.

  26. Jongens de productiekosten van een iphone was rond de 280 dollar. Dus omgerekend rond de 250 euro. Ik denk wel dat het een dure verkoopprijs heeft maar daartegenover heb je een super telefoon.

  27. @Daan:
    Beide iphones hadden het probleem uit de doos al. 1e iPhone met losse achterkant, daar heb ik nu een nieuwe voor, waarvan het on/off knopje leeft. Dus nee, ik stuiter er niet mee ;).

  28. Als je een beetje nadenkt weet je gewoon dat de prijzen van Apple veel hogere zijn dan gemiddelde mobieltjes met vergelijkbare specs.

    Er zijn namelijk genoeg Android phones die de helft kosten van een iPhone 3GS.

  29. Dat betekent dus dat we allemaal een stelletje loosers zijn die te veel voor onze telefoon betaald hebben…

  30. @Pim: Yep, i’m a loser 🙂

  31. Apple is the king when it comes to marketing.

  32. Origineel geplaatst door Pim
    Dat betekent dus dat we allemaal een stelletje loosers zijn die te veel voor onze telefoon betaald hebben…

    Nou via koppel verkoop valt dat nog wel mee.

  33. Wat mensen die afgeven op de prijs van Apple spullen vergeten, is dat de restwaarde ook een stuk hoger is. Ik heb pas mijn 2 jaar oude iPhone 3G 16GB (veel gebruikt, met de nodige krajes) voor bijna 50% van de oorspronkelijke nieuwprijs verkocht… probeer dat maar eens met je Nokia/HTC/Samsung/whatever.
    Idem voor de computers: Waar een Dell/HP/Acer al de helft van zijn waarde kwijt is zodra je ermee de winkel uitloopt (bij wijze van spreke) is een gebruikte Mac altijd nog een heel bedrag waard.

    @alle mensen die roepen dat Apple ‘afzetters’ zijn, je mag gewoon een ander apparaat kopen hoor. Persoonlijk kies ik voor het feit dat ik vrijwel zeker weet dat een Apple mij niet zal teleurstellen. Helaas is dat bij de meeste andere merken wel anders.

  34. >>>@alle mensen die roepen dat Apple ‘afzetters’ zijn, je mag gewoon een ander apparaat kopen hoor. Persoonlijk kies ik voor het feit dat ik vrijwel zeker weet dat een Apple mij niet zal teleurstellen. Helaas is dat bij de meeste andere merken wel anders.

    Je snapt het niet. Ik koop Apple spullen vanwege de kwaliteit die geboden wordt. Daar betaal ik graag wat meer voor. Nu lijkt het erop dat het door mij extra uitgegeven bedrag niet alleen voor de betere kwaliteit is maar ook voor het extra spekken van meneer Jobs bankrekening.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.