Reacties voor: Apple verkocht afgelopen kwartaal 1,4 miljoen Apple TV’s

Apple heeft in het afgelopen kwartaal 1,4 miljoen Apple TV's verkocht. Een opmerkelijk aantal, omdat er in het fiscale jaar 2011 2,8 miljoen verkocht werden. Het succes blaast geruchten over een televisie van Apple nieuw leven in.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. Het wordt tijd voor de ATV3…..

    Zelfde verhaal als nu maar met de snellere processor, daarmee ook het 1080p full HD beeld, inclusief de nieuwe snelle Wifi standaard (ben even de naam kwijt) zodat ATV3 voorbereid is voor de komende generatie Time Machines en andere wifi routers en toevoeging van apps zonder jailbreak zodat het ook nog een concurrent voor de PS3 kan worden, zeg maar:

    een PS3 in the cloud…..!!!

  2. Gigabit 802.11ac bedoel je.

  3. @BertvanHorck:

    1080p zie ik wel gebeuren ja, zeker met het vooruitzicht/gerucht over de iPad3 met een retina display.
    Ook de 802.11ac zie ik wel gebeuren, maar wederom alleen als de iPad3 het ook heeft.
    Ik gok… maart iPad3 en mei/juni ATV3 en sept/oct iPhone5

  4. Twijfel enorm of ik er ook één zal halen. Wil aan de ene kant wachten op de ATV3 maar aan de andere kant ben ik er nog niet zo zeker van dat ik de ATV3 überhaupt komt.

    Als Apple namelijk dit jaar met een echte Apple TV komt, met het complete scherm dus, dan denk ik dat de Apple TV zoals we die nu kennen niet geüpdatet wordt maar langzaam afgevoerd gaat worden. Als je een TV kan verkopen voor 1500-2000 euro die ongeveer hetzelfde kan als een Apple TV van 119 euro met je eigen TV dan weet ik wel aan welk product Apple de prioriteit gaat geven.

  5. @wvb22:

    Gewoon kopen joh, je kunt altijd wel wachten op een nieuwer model!
    Ik heb deze aangeschaft en er veel plezier van !

  6. @Julsa:

    Hahaheb jij toevallig aandelen apple? 😉

  7. @Julsa

    Ik snap best waarom mensen het nog niet kopen ! Ik wil er ook graag 1 hebben maar ga hem nog niet kopen omdat er geen full HD op zit !

    Ik kijk er uit naar de volgende versie !

  8. Ik ben ook op zoek naar een nieuwe mediaspeler, en met de mogelijkheid om XBMC (jailbreak) te installeren is de ATV2 toch wel interessant geworden, ware het niet dat deze maar 720p kan weergeven en niet in staat is om alle formaten weer te geven (ook niet met XBMC vanwege te weinig processor kracht, x264 uitgezonderd)

    1 apparaat om mijn muziek in de cloud (itunes match), spotify (via XMBC plugin), films (met o.a. de scrape fucties in XMBC) foto’s, youtube en andere internet services weer te geven, dat zou ideaal zijn, en ik wacht er al even op.

    Een mogelijkheid om apps te installeren zou natuurlijk ideaal zijn, stel je voor: je iOS apps op je TV (gamen, tv gids weergeven, even iets opzoeken in een vd databases op internet, RSS feeds, Social Media etc.

    Ik zie er wel toekomst in!
    Ik hoop echt dat er snel een ATV3 komt met zwaardere hardware en meer functies, dit zou voor mij overigens wel de TV van apple overbodig maken!

  9. XBMC (Eden ) werkt perfect op de ATV2 ( 4.4.4) . Wel inderdaad de films in X264 naarbinnen halen, maar dan is het ideaal. Perfect beeld op 720p

    Jammer dat Icefilms het niet meer werkt. Dat was echt super. Niks downloaden, maar gewoon streamen met nederlandse ondertitels.
    Navi-x is wel leuk, maar geen nederlandse ondertitels etc.
    De uitzendinggemist add-on werkt ook perfect. En bijkomend voordeel, zelfs de vriendin snapt hoe alles werkt.
    Hoef je dus niet meer verplicht vrouwenseries mee te kijken 🙂

    Via Airplay sync is het nu ook mogelijk om te gamen, social media etc rechtstreeks vanaf de iphone 4s / ipad 2.
    (Angry bird op een 42 inch LCD is best lachen 🙂 )

    Kortom, leuke mediaplayer voor weinig geld met unieke opties…..

  10. Ik zou graag DVD sharing willen hebben op mijn Apple TV. Macs hebben de mogelijkheid om de dvd speler van de ene Mac te gebruiken op de DVD speler van de andere Mac. Als dit ook op de Apple TV zou kunnen, kan ik die enkele keer dat ik een DVD speel, mijn Mac kunnen aanzetten.

    Een andere optie is als Apple Airplay mogelijk maakt op Mac -> Apple TV.

  11. ‘tikkie’ duurder maar wel een mooie oplossing voor alle tekortkomingen van de aTV is toch een Mac Mini? en dan met name de voorlaatste versie met ingebouwde dvd speler… ik noem maar eens een paar voordelen..:

    – full hd via hdmi en optical audio out
    – VLC installeren zonder jailbreak ellende
    – interne HD
    – dvd speler
    – itunes
    – iphoto

    ach. eigenlijk alles! 🙂

  12. Ik had een AppleTV-2 maar na er twee weken mee gepruts te hebben, heb ik hem verkocht en mijn AppleTV-1 weer in gebruik genomen.
    Wat een onding!! In bedieningsgemak mag het nog niet in de schaduw staan van de 1.
    Zo zie je maar weer. Niet elke vernieuwing is een verbetering.

  13. @Frankie: dan hangt het blijkbaar ook af van de gebruiker. Heb ze ook allebei gehad maar de ‘1’ komt er bij mij nooit meer in. Veel te langzaam, niet handig, veel gezeur met het streamen…. Dus zeker niet met jou eens. Maar gelukkig zijn we beide blij met ons apparaat!

  14. @Steven: Klopt, iedereen blij.
    Kleine toelichting: ik wilde films van mijn NAS direct streamen zonder tussenkomst van ITunes. Dit is niet te realiseren zonder jailbreak en daar begon mijn persoonlijk drama. Blij dat ik eindelijk de periode achter me gelaten heb van eindeloos getrut voordat iets werkt (Windows), was deze jailbreak een ‘terug in de tijd’ ervaring die niet wenselijk is. Voor mijn toepassing is de 1 helemaal niet traag en streamen van NAS kan met beide versies niet zonder iTunes.

  15. Origineel geplaatst door Julsa
    @wvb22:Gewoon kopen joh, je kunt altijd wel wachten op een nieuwer model! Ik heb deze aangeschaft en er veel plezier van !

    1/2 weken na m’n MBP binnenkwam kwam de 2011 stijl uit in februari. Niemand wilde m’n MBP kopen dus uiteindelijk bleef ik ermee opgescheept. Mij haal je niet over voor een miezerige ATV xd

  16. Origineel geplaatst door Frankie
    streamen van NAS kan met beide versies niet zonder iTunes.

    Google eens op
    DLNA enabled NAS Airplayer
    (mp4, Dixv-x enz.)

  17. Ik denk dat de Apple TV zo’n gigantische boost heeft gekregen door de lancering van iOS 5 en daarmee AirPlay mirroring. Koop een Apple TV’tje, hang een TV op en je kunt direct vanaf je iPad presentaties geven bijvoorbeeld. Weg beamer. Ook is de iTunes movie store uitgebreid naar meerdere landen etc. Het is nu écht een handig ding geworden :).. maar een échte Apple TV aan de muur met AirPlay en iOS ingebouwd.. laat maar komen!!!! :)))

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.