Reacties voor: Apple: ‘Verkleuring van witte iPhone veroorzaakt door hoesje’

De donkere strepen die op de achterkant van een witte iPhone 3GS zijn verschenen, worden mogelijk veroorzaakt door een hoesje. Dat zegt een derdelijns supportmedewerker van Apple in Frankrijk.

Reacties: 43 reacties

  1. Ik heb ook een witte besteld, ligt nu al ter reparatie, maar als ik hem in gebruik ga nemen ga ik hem maar zonder hoesje gebruiken denk ik… valt het onder de garantie?

    En is die SENA niet gewoon zwart/bruin van binnen?

  2. Ik heb nog totaal geen problemen met mn witte 3gs.

    Krijg ook het idee dat 98% van de phones het doen en 2% problemen heeft. Das nog netjes als je kijkt hoeveel er zijn uitgebracht.

  3. Heb toch een zwarte besteld 🙂

  4. ik heb de witte, zonder hoesje, en nergens last van.
    Maar ik had hiervoor de 2G met alu achterkant, en ik snap nog steeds de overstap niet naar zwart en wit.

    Macbooks zijn van zwart en wit naar (unibody) alu gegaan, en de iPhone andersom, terwijl ik alu veel mooier vind, en het nog steviger is/lijkt ook!

    Maar goed, ben wel content met mijn 3Gs, hopen dattie niet verkleurd dan maar…

  5. Origineel geplaatst door Zandmachine
    En is die SENA niet gewoon zwart/bruin van binnen?

    Nee, dat is natuurlijk het eerste waar je naar kijkt (niet naar de buitenkant van het hoesje). Ik heb er een tijd geleden een review over gedaan. Duidelijk wit van binnen.

  6. @xAndyx:
    Nou ik vind het er toch een hoop. in procenten is het niks maar als ik er nu even van uit ga dat er 1 miljoen zijn verkocht betekent dat, dat er 20.000 exemplaren problemen hebben. En das dan toch een heleboel.

  7. Dat betekent dat als er 1 miljoen Zijn verkocht dat 1 op de 50 niet goed is vind ik nog best redelijk

  8. Dat is wel heel makkelijk afschuiven, vraag me af wat ze voor het oleophobic coating ‘probleem’ gaan ‘verzinnen’.

  9. Geen problemen met mijn wit model.

  10. Dat heeft te maken met de antennes, kunststof laat veel meer signaal door dan ALU. Denk bijv aan GPS chip.

    Origineel geplaatst door dirkuijtik heb de witte, zonder hoesje, en nergens last van.
    Maar ik had hiervoor de 2G met alu achterkant, en ik snap nog steeds de overstap niet naar zwart en wit. Macbooks zijn van zwart en wit naar (unibody) alu gegaan, en de iPhone andersom, terwijl ik alu veel mooier vind, en het nog steviger is/lijkt ook!Maar goed, ben wel content met mijn 3Gs, hopen dattie niet verkleurd dan maar…

  11. Mijn witte 3GS heeft 2 soort van vieze donkere strepen.
    Lijkt te zijn gekomen nadat ik via internet tunin FM had geluisterd ( 2 uur lang ). verder zaten er al haarscheurtjes in voordat ik hem ging gebruiken ( out of the box ), T-Mobile vertelde mij dat ik hem weer terug kon sturen en NIET kon omruilen bij een T-Mobile shop. Bij een vriend van me die ook een nieuwe 3GS zit het scherm ( glas ) erg los in de behuizing waardoor je allerlei kiertjes heb waar licht tussen vandaan komt.
    Hiervoor 3G gehad met GEEN PROBLEMEN !

  12. Zonder ‘t gemoed van Pierre de derdelijnsmedewerker uit Fr. te kennen, llees ik tussen de regels door “Pfff, warme dag – hoe kom ik zo snel mogelijk van die zeurende klant af”

  13. Die verkleuringen zijn toch makkelijk te reproduceren als je de achterkant gewoon ontzettend heet maakt. Snap niet dat er nog niemand is die dit heeft geprobeerd….. Ik heb met mijn witte 32gb iig geen probleem ..

  14. Zo…vraag me af hoe dat gaat met Bodyguardz (of InvisibleShield)… die ik er net op geplakt heb.

  15. Nou, dat is lekker zeg! ik heb een freitag iPhone hoesje gekocht en die is zwart aan de binnenkant. Zou dus betekenen dan mijn witte iPhone zou kunnen verkleuren?

  16. Ik heb zwarte 3GS 16gb

    Mijne wordt niet echt warm, maar ik zat eens in de auto op een warme dag te werken op mijn iphone. De zon scheen er wel op en ineens wilde ik mijn scherm aanraken en die was echt HEEEET je kon er je vinger niet lang op laten rusten zonder dat het begon zeer te doen van de warmte. Begon ik toch ff te panikeren. heb hem dan vlug in men broekzak terug gestopt en 5min later was het weer normaal.

    Dus iPhone en Zon geen goed idee 🙂

  17. Misschien tijd voor de iFryer app (omeletje bakken op vetvrij schermpy 😉 )

  18. Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat de iPhone met hoesje om veel heter wordt en zijn warmte niet kwijt kan. En dat daardoor die strepen komen.

  19. Vreemd dat men het steekt op een donker hoesje rond de iPhone… Ikzelf heb ook een witte iPhone en daar zit ook een zwarte sleeve rond en ik heb er nog geen problemen mee ondervonden… Maar dat zou betekenen dat als het aan de warmte en de hoes ligt, dat rode of blauwe hoesjes ook kleur moeten afgeven.

  20. Damn,
    heb dezelfde phone en ‘t zelfde hoesje 🙁

  21. Verkleuring van mijn witte Macbook is ontstaan door een Foofbag (TM). Het Nylon van de voering ging een chemische reactie aan met het kunststof van de Macbook. Gevolg was dat het wafelpatroon van de voering te zien was op het kunststof. Ook in dat geval was sprake van een bruine gloed.
    De leverancier heeft de fout erkent en de Foofbag ( na een jaar!) onder garantie vervangen.
    Mijn ervaring sluit dus aardig aan op het bruine strepen verhaal. Gebruikt de GS vrij intensief met Navigon maar kan niet zeggen dat hij bloedheet word. Ook de afgelopen dagen (25-30’C in de auto) bleef hij keurig werken.

  22. Hoop dat dit opgelost is als ik in september de 3GS ga kopen in België.

    Maar koop toch de zwarte versie dus zal daar weinig problemen mee krijgen (qua verkleuring).

  23. Ik heb ook een Sena Slim White met witte iPhone 3G. Nergens last van.

  24. Over een zwart voorwerp in de zon …..
    Net even een testje gedaan met m’n oude iPhone 2G.
    Ter vergelijk een zwarte dakpan genomen. Beide onder een hoek van ~30 graden een uur in de in de vensterbank gezet.
    Dakpan 58 graden
    iPhone 56 graden!
    Gemeten met een Infrarood Thermometer.
    iPhone was bijna niet beet te pakken zo heet maar werkte perfect. Ook geen gele driehoek gezien met de bekende temp warning.

  25. Ik heb zelf een 3GS 16gb Black en tot nu toe nog geen last van warm worden of zoiets dergelijks gehad, t enige probleem is is dat er bij mij rechtsonder een klein krasje zit dat er volgensmij er nietaf kan!? Je ziet t bijna alleen maar als je m in de zon of licht houdt
    iemand anders dzelfde problemen en miss een oplossing??

  26. @Wouwiej:
    Die van jouw wordt ook nog wel kei heet, wacht maar af. Wat enorm schijnt te schelen is WiFi uit zetten en gewoon 3G gebruiken. Dit scheelt ook nog eens batterij. Ik zou het zelf niet weten, want ik koop geen 3GS!

  27. Ik zou ook nooit, als de iPhone meteen uit is, deze kopen. Er is vaak altijd wat problemen met zo’n eerste generatie. Mijn iPhone 3G heb ik ook een half jaar na komst gekocht en geen problemen mee (alleen soms softwarematig).

  28. Die paar gevallen van verkleuring krijg je naar mijn mening alleen als je de Iphone buiten normale omstandigheden tot het uiterste dwingt. Hoeveel meldingen zijn er geweest hiervan ? 5 op 1.000.000 Iphones?! Begrijp dat er eens een slechte Iphone tussen kan zitten, dit gebeurd met alles wat geproduceerd wordt en door mensen in elkaar moet worden gezet. Dit betekent niet automatisch een design fout en if so, dan was dit zeker bij de Apple tijdens de uitvoerige tests naarvoren gekomen.

    Ik vind het allemaal wat gebakken lucht.

  29. Bij mij werd mijn iPhone 3G zo heet als wat, nadat ik de iPhone 3.0 installatie deed, en ook mijn MobileMe liet nakijken waar dat mijn iPhone was. Plus de push notificatie ervan.
    Het was duidelijk dat de nieuwe installatie zorgde voor die opwarming. En ook mijn batterij ging supersnel achteruit. Binnen de dag was de batterij compleet leeg.
    Ik zette de MobileMe service af, en ook de pushnotificaties, en hopla, ik kan nu weer troublefree met mijn iPhone werken. En ik moet maar om de drie dagen opladen.
    Waarschijnlijk werd de GPS module constant aangesproken, en op die manier werd de achterkant van de iPhone heet.

  30. Ik lees gewoon de temperatuur uit via de command line en kom ook met deze warme dagen geen extremen tegen ini de waardes.

  31. Heel goed opgemerkt, John !

  32. Zorg dat je nooit muntgeld los in je zak hebt zitten met je witte iPhone ernaast. Het geeft niet alleen krassen, maar ook nog eens een vieze aanslag op je toestel.

  33. Ben van plan binnenkort de witte 16gb te halen. Het zet me wel aan het denken zeg, dit soort nieuws..

    Hopelijk krijg ik er geen problemen mee. Maar ik heb het gevoel dat dit soort problemen toch echt alleen voorkomen bij intensief gebruik in een of andere woestijn. Ik geloof niet dat we in ons kikkerland hier bang voor hoeven te zijn:)

  34. Jan, jij zit heel dichtbij met jouw bevindingen betreft het erg warm worden van de iPhone.

    Dit is niet zozeer de gps-module, maar de power
    transmitter van het gsm-signaal die de accu doet opwarmen.

    Origineel geplaatst door janmorrenBij mij werd mijn iPhone 3G zo heet als wat, nadat ik de iPhone 3.0 installatie deed, en ook mijn MobileMe liet nakijken waar dat mijn iPhone was. Plus de push notificatie ervan.
    Het was duidelijk dat de nieuwe installatie zorgde voor die opwarming. En ook mijn batterij ging supersnel achteruit. Binnen de dag was de batterij compleet leeg.
    Ik zette de MobileMe service af, en ook de pushnotificaties, en hopla, ik kan nu weer troublefree met mijn iPhone werken. En ik moet maar om de drie dagen opladen.
    Waarschijnlijk werd de GPS module constant aangesproken, en op die manier werd de achterkant van de iPhone heet.

  35. Ik had ook een witte 16GB, dit weekend was ik een half uur aan het bellen en wil hem terug vastnemen en was gloeiendheet ! Ik dacht meteen aan het persberichtje van apple over het extreem hitte probleem. Ik heb daarna nog enkele testen gedaan en toen werd hij niet zo extreem warm, lijkt er dus op dat het af en toe gebeurt.

  36. Heb net een invisibleshield besteld voor mijn witte 3GS.
    Kan ik dat er dan niet op plakken?

  37. man man man , al die problemen met die witte iPhone’s
    ik koop mij geen witte meer !
    ze zijn wel zeer mooi , maar het gaat toch wel echt ver met die problemen.

  38. Wat een ‘goede’ adviezen toch om een iPhone te kunnen gebruiken; WiFi uit, Mobile Me service uit, pushnotification uit, de keuze vd beschermhoes is belangrijk, neem geen witte iPhone en gebruik hem niet in de zon… ik geloof dat ik mijn BlackBerry maar blijf gebruiken.

  39. Origineel geplaatst door michelHoop dat dit opgelost is als ik in september de 3GS ga kopen in België.Maar koop toch de zwarte versie dus zal daar weinig problemen mee krijgen (qua verkleuring).

    als je dan maar niet een wit hoesje er omheen doet 🙂 krijg je witte strepen.

  40. Ik heb de witte 32gb 3GS, en zelfs de SENA ULTRASLIM pouch voor de iphone.

    Tot nu toe niet zo veel last gehad, qua warmte merk ik wel dat er maar een klein zonnestraaltje voor nodig is om die iphone op te warmen, als ik in de bus zit met zon is hij zo heel warm.

    Maar aan de sena ultraslim kan het niet liggen wat een onzin zeg, het enige nare van dit hoesje is dat het allemaal wit micro suede afgeeft op mn zwarte scherm. das wel een beetje ***…

  41. Bijzonder dat iedereen in paniek is omdat er een paar meldingen zijn van verkleurd materiaal. En dat op twee miljoen toestellen. Er is geen sprake van beschadiging die het gebruik van het apparaat en zeker niet massaal.

    Uitgelezen kans voor iPhoneclub om een enquete uit te voeren en zo feitelijke informatie te verzamelen. Easy met Google Docs. Eventueel alleen voor geregistreerde forum leden.

  42. @Biker:Ja, doe dat. Een BB wordt ook helemaal niet over de keukentafel gebogen door een iPhone. Een BB is om mee te emailen: de meesten hebben niet eens WiFi, en zelfs geen 3G! Super ding, zo’n BB.

  43. Verkleuring van hoesje is groot flauwekul-verhaal.
    Heb gloednieuwe witte 3Gs en na 1 week al de bekende donkere strepen achterop en donkere verkleuring achter het apple-logo in het midden. Verkleuring tgv hitte is veel aannemelijker, materiaal is duidelijk niet warmte/hitte bestending. Volgens mij moet je daarmee terug kunnen voor omruilen, mits binnen garantie periode. Ik ga het in ieder geval proberen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.