Reacties voor: Apple wil verder kijken dan iOS

Apple overweegt om meer apps en diensten op andere platformen (zoals Android) beschikbaar te stellen. Apple Music was een proefkonijn om te kijken hoe het zou bevallen.
Lees het complete artikel → Apple wil verder kijken dan iOS
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. iMessage had een wereld standaard kunnen worden.
    Nu een app voor de andere platformen uitbrengen lijkt te laat om het nog van WhatsApp te winnen, maar ik zou een poging hiertoe wel toejuichen!

  2. @Roland: iMessage is vele malen beperkter dan WhatsApp, Telegram je dat een beter alternatief.

  3. Misschien moeten ze eerst zorgen dat alles bij Apple (IOS en OSX) goed werkt, voordat ze naar andere platforms gaan kijken.

  4. @Robin: iMessage zit automatisch op alle iPhone’s en iPad’s. Werkt slim en goed. Apple gaat goed met privacy om. Met telegram is dat op z’n zachts gezegd maar afwachten.

  5. Toch is het de vraag in hoeverre gebruikers van andere platformen (zoals Android) zitten te springen om diensten zoals Apple Music te gaan gebruiken.

    Open deur natuurlijk. Dat is altijd de vraag. Maar waarom zou een iPhone gebruiker wel baat hebben bij Apple Music en een Android gebruiker niet?

    Een dienst als Apple Music kan het beste slagen op lange termijn als de doelgroep gemaximaliseerd wordt. Alleen Apple-gebruikers is een te kleine doelgroep.

    Ook zijn familie abo’s aantrekkelijker als er Android versies beschikbaar zijn aangezien er genoeg families zijn waar wel iemand met een Android abo tussen zit.

  6. Origineel geplaatst door vuurvreter
    Misschien moeten ze eerst zorgen dat alles bij Apple (IOS en OSX) goed werkt, voordat ze naar andere platforms gaan kijken.

    Dat dacht ik precies zo!

  7. Eens met bovenstaande reacties.

    Voorbeeld: iMessage heeft de boot gemist. Helemaal sinds SMS en iMessage samen zijn gevoegd tot 1 app is het een beetje bagger geworden. Ik wil smsen, maar bericht gaat over op iMessage, maar niet iedereen heeft databundel, er zijn mensen die prepaid hebben en onderweg alleen via sms te bereiken zijn. Dan moet je telkens op bericht ingedrukt houden en op ‘verstuur als tekstbericht’ drukken, maar dan moet je net weten dat die persoon onderweg is…. Ik wil gewoon standalone SMS app. En iMessage is allang ingehaald qua functies door Telegram en WhatsApp.

    Maar vooral, iCloud mag wel net zo snel (of sneller) worden als Google Drive.

  8. Als ze nou eens gaan beginnen met OSX mogelijk te maken voor de gewone pc. Als ze graag marktleider willen worden met bijvoorbeeld Apple Music en nog vele dingen meer. Gooi dan die achterlijke prijzen omlaag zodat je meer mensen bereikt.

  9. @Ed: Allerminst. Telegram versleutelt alle verstuurde berichten. Betere beveiliging bestaat niet.

  10. Origineel geplaatst door Relph84
    Als ze nou eens gaan beginnen met OSX mogelijk te maken voor de gewone pc. Als ze graag marktleider willen worden met bijvoorbeeld Apple Music en nog vele dingen meer. Gooi dan die achterlijke prijzen omlaag zodat je meer mensen bereikt.

    Gaat nooit gebeuren. Dan gaan mensen OSX op hun Toshiba van €400 zetten en vervolgens klagen over krakkemikkige software. Apple wil dat OSX op hun hardware draait en dat je er minstens €600 voor betaald (Mac Mini).

  11. @Roland: Misschien in Europa… Maar in Amerika gebruikt bijna niemand WhatsApp omdat SMSen gratis is en veel mensen iMessage gebruiken.
    Ik heb vaak gehoord dat iMessage voor veel mensen de reden is om over te stappen naar iPhone in Amerika! In Amerika wordt dit zeker een succes, in Europe niet.

  12. Origineel geplaatst door Relph84
    Als ze nou eens gaan beginnen met OSX mogelijk te maken voor de gewone pc. Als ze graag marktleider willen worden met bijvoorbeeld Apple Music en nog vele dingen meer. Gooi dan die achterlijke prijzen omlaag zodat je meer mensen bereikt.

    Op zich twee heel goeie ideeën, maar zie ‘t helaas niet zo 1-2-3 gebeuren. OS X is alleen maar ‘gratis’ omdat Apple’s kosten verrekend worden in de hardwareprijzen, updates inbegrepen. Het eigen vermogen van Apple laat vrij onweerlegbaar zien dat ze dat niet uit liefdadigheid en altruïsme ‘weggeven’ 😁

    Daarom zullen ze ook weinig aan de (HW) prijzen doen, tenzij we met z’n allen iets aan die achterlijke verkoopcijfers bij de huidige prijzen doen 😏

    Overigens schept de titel van het artikel wel verwachtingen die in de inhoud niet helemaal terugkomen. Hoopte ook even dat ze een grotere rol voor OS X ambieerden… Met de steeds krachtiger hardware in iDevices zou een krachtiger OS daarop ook niet misstaan. Hoop – tegen beter weten in – nog steeds op één “iOS X” of “OS Xi” op àlle Apples.

  13. Origineel geplaatst door Robin
    @Roland: iMessage is vele malen beperkter dan WhatsApp, Telegram je dat een beter alternatief.

    Beperkter? Stuur jij maar lekker compleet gecomprimeerde foto’s en video’s door met WA. Blijf ik lekker gebruiken maar iMessage

  14. Voor mijn ook alleen nog maar iMessage. Doet alles wat ik nodig heb. Groepchats, foto’s versturen en werkt op al mijn devices. Lijkt me prima als er een versie komt voor Windows en Android.

  15. Origineel geplaatst door Roy
    @Ed: Allerminst. Telegram versleutelt alle verstuurde berichten. Betere beveiliging bestaat niet.

    Nou… Telegram versleutelt de berichten zelf én heeft de sleutels, tenzij je een ‘secret chat’ gebruikt (want alleen deze is end-to-end). Bovendien hebben zij de versleuteling nog zelf ontwikkeld ook, dus waarom zouden zij niet een backdoor kunnen inbouwen en berichten op hun servers ontcijferen en analyseren? Niemand weet wat er achter de schermen en op de servers gebeurt, daarom moet een programma juist end-to-end-versleuteling met een onafhankelijk algoritme gebruiken. Alleen dan heb je een serieuze garantie.

    Bovendien doelde Ed meer op privacy dan beveiliging en Telegram is daar inderdaad schimmig over. Ze hebben op hun website niet eens een privacybeleid staan en het is ook niet duidelijk in welk land Telegram nou eigenlijk gevestigd is, want zij gebruiken een heel netwerk van ondernemingen om deze informatie achter te houden. Als zij nou toch in de VS blijken te zitten, en het lijkt er wel op, dan heb je precies hetzelfde probleem als met WhatsApp. Bovendien is niet duidelijk wat voor informatie nog meer wordt verzameld behalve de inhoud van berichten.

    Als je iets veiligers wilt dan zul je toch echt met Signal of Threema aan de slag moeten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.