Reacties voor: ‘Apple wil 70/30-verdeling iTunes-inkomsten aanpakken’

Apple overweegt de verdeling 70/30 te wijzigen bij de verdeling van inkomsten voor muziek, video en nieuws-apps, zo meldt Financial Times.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Nu nog voor de apps. Want het is bedroevend hoe weinig er overblijft na aftrek BTW (21%) en Apple (30%).

  2. Eddy, BTW drukt niet op de app-ontwikkelaar maar op de consument.

  3. Dan vragen die concurrenten via de Appstore toch 40% meer.
    Niemand die het dan via Apple aanschaft.
    Wat een gezever weer om niks.

    Ga van de kwaliteit van je product uit ipv de kracht van de concurrent. Als ze het willen hebben, kopen ze het. Daarbij geef je transparant aan wat het kost via de website en via Apple.

    Zelfs Google verdient meer aan IOS dan aan Android. Dus ik denk dat de concurrenten niet zo moeten zeuren.

    Je maakt een product en kiest een verkoop strategie. De concurrent is niet je grootste vriend, verwacht dat dan ook niet. En als je apps ontwikkelt, je mag ze in veel gevallen ook op iOS uitbrengen, maar als de voorwaarden je niet bevallen, dan doe je het lekker niet.

  4. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  5. Ze moeten wel. Windows gebruikers gebruiken geen iTunes meer, omdat ze geen iPod meer gebruiken. Beetje dom van Apple om de iTunes Music Store niet beschikbaar te stellen voor Android gebruikers. De Android gebruikers zijn immers de oude Windows/iPod gebruikers en juist die groep heeft de iTunes Music Store echt groot gemaakt. Als de nieuwe Apple iTunes streaming dienst alleen beschikbaar komt op iOS wordt het zeker een flop.

  6. Gonny schreef: “Nu Apple Music eraan komt, staan de concurrenten op achterstand: want als je via de iPhone of iPad een abonnement op concurrerende diensten zoals Spotify, Deezer of Rdio wilt afsluiten, moeten deze bedrijven ook 30% aan Apple afdragen.”

    Als je Spotify Premium wilt, doe je er natuurlijk slim aan om dat vooral NIET via de Apple Store te kopen. Maar zo’n systeem (buiten Apple om) kan niet ieder bedrijf opzetten.

  7. Ik draag helemaal niets aan Apple af maar betaal direct aan Spotify
    Ik snap ook niet waarom ik dat zou doen en ook niet dat een miljardenbedrijf met 50.000 ongebruikte patenten Spotify moet kopieren (en dan lopen zeveren dat het niet winstgevend is)
    Verzin dan wat anders

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.