Reacties voor: Apple probeert verbindingsproblemen in OS X op te lossen met mDNSResponder

Apple heeft in de laatste beta van OS X 10.10.4 het netwerkproces discoveryd vervangen. Dit zou problemen met Wi-Fi, AirDrop en Handoff moeten oplossen.

Reacties: 13 reacties

  1. De Discovery Daemon (discoveryd) kan ook problemen veroorzaken op een (W)LAN waar nog toestellen aanwezig zijn die mDNSResponder gebruiken.

    Dat kunnen Macs met OS X 10.9 Mavericks of ouder zijn, een Apple TV2 (Bonjour Sleep Proxy), enz…

  2. Dit heeft in elk geval het probleem verholpen dat ik niet meer via VNC, remote vanaf m’n werk thuis kon inloggen. Ik vermoed dat ook de andere netwerkproblemen die ik heb ondervonden verholpen zijn…

  3. Zal dit de wifi problemen verhelpen met mijn macbook pro uit 2014 en de air van mijn collega, staat hier een oude linksys wrt54GL accespoint en ze weigeren verbinding te maken.

    Ook mijn Iphone 6 wil hier geen verbinding wil maken, terwijl de iphone 5 en 6 dit wel doen.

  4. Verklaart waarom o.m. AppleTV verbindingen, caching elkaar steeds in de weg zitten (Bonjour services verkeerd geadverteerd worden)
    Nu – na klanten maandenlang met brakke netwerksoftware op te zadelen – een oude routine er weer in inplaats de nieuwe te vervolmaken.
    Zonder enige verklaring of communicatie.
    Het is echt van de dolle dat een bedrijf zo met miljoenen klanten en bedrijven omgaat.
    Laat Tim Cook en zijn VP’s eens hun excuses maken inplaats mekaar te promoveren (of beter nog, haal Scot Forstall terug…)
    (zie ook: discoveryd Clusterf***)

  5. @Dennis: Denk het wel aangezien Airdrop vaak de boosdoener was voor de bekende yosemite wifi problemen. Fingers crossed

  6. Waarom waren ze er dan in the first place überhaupt afgestapt, iets wat goed werkt, daaraan moet je niet torren

  7. @Ruud: Op zich logisch: om zaken beter, sneller of betrouwbaarder te maken. Alleen test het dan in-house eerst op 1000 van de 70.000 werkplekken. En als dat goed werkt, rol het dan uit in de vele Beta-tests MET de aanwijzing om er extra op te testen. Geeft dat problemen die te lang duren om op te lossen, dan roll-back naar de vorige versie (=mDNSresponder)
    Maar ga geen miljoenen mensen maandenlang met onjuiste ARP tabellen en netwerk-caching opzamelen, dan ben je echt onverantwoord bezig.
    Zeker als je daarbij niet communiceert en dan een publieke roll-back pleegt, is dat een ongehoorde afgang.

  8. Ja, windows 95 werkte ook goed.

  9. Origineel geplaatst door johan
    Ja, windows 95 werkte ook goed.

    Mooie reactie. ;p

  10. Origineel geplaatst door timosha: De Discovery Daemon (discoveryd) kan ook problemen veroorzaken op een (W)LAN waar nog toestellen aanwezig zijn die mDNSResponder gebruiken.Dat kunnen Macs met OS X 10.9 Mavericks of ouder zijn, een Apple TV2 (Bonjour Sleep Proxy), enz…

    En als ik jou en ‘t artikel goed begrijp sinds kort dus ook Macs met 10.10.4 beta 4. Betekent dat nu verplicht al je Macs en iDevices tegelijk op de beta, en/of straks de officiële releases op al je Apples tegelijk omdat anders de discoveryd’s en mDNSResponders alsnog elkaar in de weg zitten op hetzelfde LAN?

  11. Ik heb er totaal geen verstand van, maar lost dit dan ook de problemen op met WiFi en Bluetooth?
    Sinds Yosemite heb ik problemen met de WiFi en Bluetooth verbinding van het toetsenbord en trackpad.

    MBA (2013) dichtgeklapt met extern scherm en Bluetooth toetsenbord en trackpad totaal geen WiFi. Een WiFi versterker helpt wel, maar vanuit de slaapstand is het iedere keer afwachten of ik wel internet heb.

    Zou dit dan nu eindelijk verholpen zijn…

  12. @Tiemen: Als je weet hoe lang je weg bent, ga je naar Applications/Utilities/Terminal.app en voer je caffeinate -t 600 & om je Mac 10 minuten lang niet te laten slapen – daarna gelden de normale regels weer. Als je caffeinate weer wilt afkappen terwijl het draait, dan typ je killall caffeinate. LET OP!! STOP DE MAC NOOIT IN EEN TAS TERWIJL CAFFEINATE AANSTAAT. DIT KAN GEVAARLIJK ZIJN VOOR MAC, MENS EN TAS.

  13. @FerrymanInderdaad, tenzij ze met een extra patch of extensie komen om de discoveryd problemen te verhelpenDie kans is denk ik vrij klein (waarom anders mDNSresponder weer van stal gehaald ?)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.