Reacties voor: Apple verstopt cameralens van iPhone 6 op productfoto’s

Apple heeft de uitstekende cameralens van de iPhone 6 vakkundig weggestopt op productfoto's. Schamen ze zich toch een beetje ervoor?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Ze hadden hem ook best wel 1 à 2 milimeter dikker kunnen maken, en daarbij de batterijduur langer kunnen maken, hadden ze dit probleem ook gelijk opgelost!

  2. Heeft niks met schamen te maken, apple staat bekend om het laten zien hoe dun hun producten zijn, vandaar dat ze dit even deden.

  3. “Eigenlijk is de uitstekende lens niet te voorkomen.”

    Wat een onzin. Dat soort uitspraken kan je ook alleen op een pro-Apple site tegenkomen hè.

    Alsof ze de telefoon niet dikker hadden kunnen maken en er een betere accu in hadden kunnen stoppen. Dan was er geen uitstekende lens en een langere accuduur. Daar was iedereen veel blijer mee geweest dan met een behuizing die een fractie dunner is.

  4. Elke iphone heeft wel wat gehad:
    iPhone 4 – antenage probleem
    iPhone 5 – snel loslatende verf
    iPhone 6 – uitstekende camera

    En elke S variant lijkt deze “problemen” altijd te verhelpen, vreemd?

    @roy: Het is gewoon een ordinaire truc om de iPhone mooier weer te geven.Ga nu niet Apple lopen beschermen, ze zijn zelf volwassen genoeg.

  5. Origineel geplaatst door gideon van diggelen
    Ze hadden hem ook best wel 1 à 2 milimeter dikker kunnen maken, en daarbij de batterijduur langer kunnen maken, hadden ze dit probleem ook gelijk opgelost!

    Precies! Gewoon een kwestie van verkeerde prioriteiten. Als die camera zo belangrijk was, dan hadden ze gewoon het toestel wat dikker moeten maken, of wellicht iets wigvormig. Dan was direct de batterijduur een stuk beter geworden.

  6. Niet “een beetje gelogen” maar “gelogen”!

  7. Heb nu niet de indruk dat dat het geval is bij de presentatie kwam hij toch vrij nadrukkelijk in beeld. Zie : https://www.youtube.com/watch?v=T8yAbG471Js

  8. Aan alle mensen die roepen “Maak hem dan 1 of 2 mm dikker.. En gooi er een dikke batterij in..” Dan gaan mensen weer lopen roepen “dat die zó zwaar is geworden…” Want ja, dat zal dan absoluut een merkbare gewichtstoename veroorzaken..

  9. Waarom zo veel in zetten op camera word er nou echt zoveel gebruik gemaakt van de camera op een smartphone?

    Meeste mensen hebben wel een camera ernaast dus ik snap niet waarom Apple zoveel moeite doet voor de camera.

  10. Eigenlijk is die “uitstekende cameralens” een uitstekend objectief. En dat objectief heeft vijf (5) piepkleine lensjes (zie foto).

  11. Origineel geplaatst door Julian
    Waarom zo veel in zetten op camera word er nou echt zoveel gebruik gemaakt van de camera op een smartphone?
    Meeste mensen hebben wel een camera ernaast dus ik snap niet waarom Apple zoveel moeite doet voor de camera.

    Apple heeft een camera imago dat ze hoog moeten houden waardoor vele iphonegebruikers de camera van de iPhone dan ook gebruiken.

    Ik persoonlijk heb mijn fototoestel niet meer gebruikt sinds iPhone 4s.

    Ben er ook van overtuigd dat vele zullen bijdraaien zodra dat ze de iPhone 6 (Plus) in werkelijkheid hebben gezien

  12. als die uitstekende ring in metaal is dan gaan we snel lenzen kunnen opzetten met magneten. en ja, er zijn veel mensen die de iphone gebruiken voor fotos. ik heb een full frame camera, maar ik maak nog heel veel fotos met de iphone, de kwaliteit is zeker goed genoeg voor de dagelijkse fotos die niet in posterformaat moeten afgedrukt worden.

  13. Mensen wat maakt het toch uit dat de camera iets uit steekt. Als je het niet mooi vind koop je toch iets anders. Ik vind de telefoon een erg mooi uiterlijk hebben op de antenne randen na, maar verder ook niks, dus hou ik nog 2 jaar mijn Iphone 5 die bijzonder goed werkt overigens.

  14. Origineel geplaatst door Julian
    Waarom zo veel in zetten op camera word er nou echt zoveel gebruik gemaakt van de camera op een smartphone?
    Meeste mensen hebben wel een camera ernaast dus ik snap niet waarom Apple zoveel moeite doet voor de camera.

    Pardon?
    Ik heb een Nikon D3100, maar je denkt toch niet dat ik die elke keer ga meezeulen?
    Ik maak honderden tot duizenden foto’s en vele filmpjes met mijn iPhone.

    Op diverse foto sites worden veruit de meeste foto’s geplaatst die gemaakt zijn met een iPhone.
    Als ik ergens met mijn kids ben en er is een leuk fotomomentje denk je toch niet dat ik altijd mijn zware Nikon bij me heb?

    Meeste mensen maken vooral foto’s met hun smartphone.

  15. Inderdaad wat David zegt is UITSTEKEND(t).
    Hoe gemakkelijk is het niet om kleine lenzen erop te plaatsen met magneten.
    Hij zit zeer strak op de lens van de iphone.
    Geen speciale hoesjes meer nodig om de iphone.
    Eventuele optische zoom mogelijk.
    En bedenk maar verder.
    Wat vinden jullie?

  16. Ik denk dat niemand het echt mooi kan noemen. Ik weet wel 1 ding als Steve nog leefde dan was dit er nooit doorgekomen!

  17. Het kan ook zijn dat ze de render genomen hebben vanuit een perspective view i.p.v. orthographic. Dan zie je door de hoek het kleine hoogteverschil niet.

  18. En Maarten haalt steve er weer bij!, laat het los laat het los!!

  19. Het is van de andere kant gemaakt, gewoon de ideale hoek om het strakke ontwerp te laten blinken

  20. Allemaal gezeur om niets!, hoesje er om heen en probleem opgelost… De volgende iPhone heeft gewoon weer een platte en geen uitstekende lens.

  21. maarja #fail

    iphone 6 = wiebelgate

  22. Beste Gonny,

    Hoewel je enigszins zou kunnen zeggen dat Apple het objectief verstopt op (slechts sommige) productfoto’s, is het juist een leugen (zoals jij het noemt) dat Apple deze weg zou photoshoppen. Als ze dit zouden doen zouden ze aardig wat problemen krijgen met verschillende instanties die toezicht houden op eerlijk adverteren.

    Als je je iPhone er eens bij pakt en wat close-up foto’s gaat maken van het profiel van dunne objecten in de buurt, zoals de iPhone van een collega of vriend, zul je snel genoeg merken waarom het objectief op de door jou geselecteerde plaatjes niet te zien is.

    Cheers,

  23. Ik stop hem gelijk in die nieuwe leren hoesjes van Apple. Zal d’r geen last van hebben ook al vond ik het zelf in eerste instantie ook niet mooi (net als bij de iPod touch camera, vond ik ook niet mooi).

  24. Inderdaad; shame on you Apple. Dit verzint zelfs Samsung niet… Ik sla deze lelijke telefoon gewoon over. Dan maar hopen dat de 6s een camera module heeft die wél in de telefoon past.

  25. Origineel geplaatst door Zaandammer
    Hahahaha goed dat ze zich schamen! Dit is ook echt de reden dat ik de iphone 6 over sla!

    Helemaal eens!! Paar millimeter erbij en een betere accu (of nog meer geheugen), DAAR had Apple mee kunnen scoren. Nu krijgen we ApplePay waar we waarschijnlijk de komende jaren in NL niks mee kunnen en nog steeds geen NL Siri (na 3 jaar wachten). Een betere accu was beter geweest (die paar grammetjes extra had ik er GRAAG voor over gehad). Voor mij geen iPhone6 meer, ben weg bij Apple helaas……

  26. Dit valt toch wel in de categorie misleiding. Slap ook en ik vraag me af of dit wel besproken is met Cook & Co. Die wordt hier niet blij van. Ben benieuwd hoe lang het duurt voor de foto’s mét lens op de site staan.

    Ik lees wel heel veel onzin over Steve Jobs dat hij dit of dat niet goed zou hebben gekeurd. Steve was een genie. Een kleine maniak en (soms) een onmogelijk persoon. Hij was ook gewoon mens die fouten maakte. Het is niet te zeggen of Jobs een bepaald design wel of niet zou goed keuren.

    Jobs maakte genoeg fouten. Zo zag hij de hele AppStore totaal niet zitten. Nu is dat één van de allerbelangrijkste redenen voor het succesverhaal.

    Vergeet niet dat Tim Cook eigenlijk al jaren het bedrijf bestuurde. Jony Ive is de drijvende design kracht. Steve Jobs was belangrijk als mentor, coach, criticaster en mensen tot perfectie drijven. Maar Apple kan echt wel zonder Jobs. Dat waren zijn eigen woorden.

  27. Origineel geplaatst door Lars
    Elke iphone heeft wel wat gehad:
    iPhone 4 – antenage probleem
    iPhone 5 – snel loslatende verf
    iPhone 6 – uitstekende camera
    En elke S variant lijkt deze “problemen” altijd te verhelpen, vreemd?

    iPhone 4: Apple bumper: opgelost
    iPhone 5: Lederen Applecase: opgelost
    iPhone 6: Lederen Apple case: opgelost

    Apple moet standaard een case verstrekken bij een iPhone….

  28. @z2K: Als je ook maar een klein beetje verder had gelezen…

    “als je de behuizing van de iPhone 6 zo dun mogelijk wilt houden”

  29. Heeft Samsung toch ook?!

  30. Niks van aan. Bij de foto’s van de zijkant kan het zijn dat deze een fractie verdraaid zijn. De lens zit namelijk achteraan rechts. Dus niet zichtbaar dan. En dan nog . Ze hebben de camera zeer duidelijk in close up laten zien.

  31. De hoofdreden dat ik geen iPhone 6 koop is ook de uitpuilende camera!
    Het feit dat ie (nogal) wat groter is ben ik ook absoluut niet content mee maar daar zou ik misschien nog aan kunnen wennen…
    Ik vind die Samsung-achtige-uitpuilende-camera ronduit storend, echt een misser qua design!
    Ik had dan ook liever een iets dikkere iPhone gehad waar de camera wel in past.
    Maar geeft niet: ik heb vorige week een gratis nieuwe batterij van Apple gekregen omdat mijn iPhone 5 ook batterij problemen had 😀
    (Iculture THNX voor de attentie hierop)
    Dus alsnog alle hulde aan Apple!
    Ik kan nu dus voorlopig nog wel fff vooruit.
    Pas als de iPhone 6S komt zónder uitpuilende camera mét saffierglas én in meerdere kleuren zoals de iPod Touch dan kijk ik wel weer verder:)

  32. Ik vind het helemaal niet lelijk & ik stoor me er helemaal niet aan. Nog even wachten tot vrijdag en dan meteen bestellen bij Vodafone.

  33. Origineel geplaatst door Lars
    Elke iphone heeft wel wat gehad:
    iPhone 4 – antenage probleem
    iPhone 5 – snel loslatende verf
    iPhone 6 – uitstekende camera
    En elke S variant lijkt deze “problemen” altijd te verhelpen, vreemd?

    iPhone 4 – Zwaar overdreven probleem, alleen als je ‘m op een bepaalde manier vasthield.
    iPhone 5 – Nog geen last van gehad, en om eerlijk te zijn is dit de eerste keer dat ik dit hoor.
    iPhone 6 – Ja, zeker een uitstekende camera, maakt hele mooie foto’s.

  34. Origineel geplaatst door z2K
    “Eigenlijk is de uitstekende lens niet te voorkomen.”
    Wat een onzin. Dat soort uitspraken kan je ook alleen op een pro-Apple site tegenkomen hè.
    Alsof ze de telefoon niet dikker hadden kunnen maken en er een betere accu in hadden kunnen stoppen. Dan was er geen uitstekende lens en een langere accuduur. Daar was iedereen veel blijer mee geweest dan met een behuizing die een fractie dunner is.

    Dude..

    Wat is daar dan mis mee? Het blijkt dat het niet te voorkomen was voor deze dikte die het design team van Apple wou toepassen.
    Dat het wel kan door de telefoon dikker te maken weten zij zelf ook.. Maar dikker wouden ze niet.

    Vertel er ook gelijk bij dat als je hem misschien 3-4cm dik maakt je er een accu in kan stoppen die je 1x per jaar op moet laden ofzo.

  35. Origineel geplaatst door Sarafina
    Pas als de iPhone 6S komt zónder uitpuilende camera mét saffierglas én in meerdere kleuren zoals de iPod Touch dan kijk ik wel weer verder:)

    De iPhone 6S gaan ze echt niet veranderen qua uiterlijk. Dat mag nu na een x aantal S-modellen toch wel duidelijk zijn.

  36. Iedereen heeft het maar over de lens, maar wat mij opvalt is dat de aansluiting voor de 3,5mm jack (oordopjes) verplaatst is naar de onderkant. Hier zijn ook nauwelijks foto’s van te vinden op de Apple site. Dit is iets wat mij persoonlijk toch niet zo handig lijkt en is iets waar design boven de functionaliteit is geplaatst.

  37. Ik snap nooit waarom telefoon fabrikanten steeds maar weer de dunste telefoon willen maken. Op een gegeven moment is hij zo dun, dat hij niet eens meer fijn in de hand ligt. Maak hem gewoon een paar millimeter dikker en maak de accu wat groter.

  38. @Casco: Dat is bij de iPhone 5 ook.

  39. Apple houdt van strakke lijnen in het productdesign en heeft daarom de iPhone 6 steeds zodanig gefotografeerd

    Denken jullie nu echt dat Apple de IpHone 6 heeft gefotografeerd? Dit zijn renderingen geen foto’s 😉

  40. Origineel geplaatst door Accuzuur: Helemaal eens!! Paar millimeter erbij en een betere accu (of nog meer geheugen), DAAR had Apple mee kunnen scoren. Nu krijgen we ApplePay waar we waarschijnlijk de komende jaren in NL niks mee kunnen en nog steeds geen NL Siri (na 3 jaar wachten). Een betere accu was beter geweest (die paar grammetjes extra had ik er GRAAG voor over gehad). Voor mij geen iPhone6 meer, ben weg bij Apple helaas……

    Je doet alsof de wereld vergaat men! xDWaarom denk je dat er saffier voor zit, blutsj!En even eerlijk.. Hoe veel gebruik jij Siri nu? Want iedereen kan wel Engels, of eventueel Duits….. En een excuus van het hoort zich dom aan op straat..Dat is precies het zelfde met Nederlands !Ik vind t wel iets hebben eerlijk gezegd..Is eens wat anders als alle andere smartphones!

  41. Ik weet niet wat de bron voor dit bericht is geweest, maar ik betwijfel zeer of deze foto’s gemanipuleerd zijn zoals beweerd wordt. Door slim het perspectief en de hoek te kiezen, kun je bepaalde onderwerpen in een foto (of in dit geval rendering) accentueren of juist minder op laten vallen, hetgeen een zeer gebruikelijke praktijk is bij productfotografie.

  42. Origineel geplaatst door Erwin Puijnen

    Origineel geplaatst door Accuzuur: Helemaal eens!! Paar millimeter erbij en een betere accu (of nog meer geheugen), DAAR had Apple mee kunnen scoren. Nu krijgen we ApplePay waar we waarschijnlijk de komende jaren in NL niks mee kunnen en nog steeds geen NL Siri (na 3 jaar wachten). Een betere accu was beter geweest (die paar grammetjes extra had ik er GRAAG voor over gehad). Voor mij geen iPhone6 meer, ben weg bij Apple helaas……

    Je doet alsof de wereld vergaat men! xDWaarom denk je dat er saffier voor zit, blutsj!En even eerlijk.. Hoe veel gebruik jij Siri nu? Want iedereen kan wel Engels, of eventueel Duits….. En een excuus van het hoort zich dom aan op straat..Dat is precies het zelfde met Nederlands !Ik vind t wel iets hebben eerlijk gezegd..Is eens wat anders als alle andere smartphones!

    Ooit eens geprobeerd een straat in België of Nederland op te zoeken via een Engelstalige Siri ?
    Of een persoon te telefoneren door zijn naam proberen te “vertalen” naar het Engels ?
    Veel succes ermee 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.