Reacties voor: Apple-vacature en -patent hinten naar plastic iPhone

Een nieuw patent en een nieuwe vacature bij Apple hebben de geruchten rond een plastic iPhone opnieuw aangewakkerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Ik hoop toch echt dat Apple niet allemaal verschillende iPhones uit gaat brengen, gelukkig zijn dit geruchten en moeten we eerst maar gewoon afwachten.

  2. Apple heeft zoveel patenten aangevraagd de laatste jaren. Zitten hele mooie dingen tussen maar heb het idee dat ze met de meeste patenten helemaal niks doen en alleen maar aanvragen zodat wanneer de concurrentie met net zoiets komt ze kunnen cashen.

  3. ik vind de 3GS nog steeds een hele mooie behuizing hebben en het toestel ligt goed in de hand, beter dan de 4
    plastic hoeft niet slecht of goedkoop ogend te zijn als apple het ontwerpt

  4. Ik hoop vooral dat er nooit een plastic iPhone gaat komen! Dat is nou juist één van de dingen die Apple uniek maakt: ze willen de BESTE producten maken, ze gaan geen compromissen sluiten zoals goedkopere componenten gebruiken alleen maar om goedkoper te kunnen zijn. Dat was het motto van Steve Jobs, maar ook Tim Cook heb ik dat al meerdere malen horen noemen.

    Het gaat gewoon niet gebeuren, en áls het gebeurt dan is Apple waarschijnlijk op weg naar de afgrond.

  5. Origineel geplaatst door Toon
    ik vind de 3GS nog steeds een hele mooie behuizing hebben en het toestel ligt goed in de hand, beter dan de 4plastic hoeft niet slecht of goedkoop ogend te zijn als apple het ontwerpt

    Mee eens.
    Ook de duurdere HTC/Samsung/Sony/Nokia toestellen van plastic voelen solide aan.

    Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Ik hoop vooral dat er nooit een plastic iPhone gaat komen! Dat is nou juist één van de dingen die Apple uniek maakt: ze willen de BESTE producten maken, ze gaan geen compromissen sluiten zoals goedkopere componenten gebruiken alleen maar om goedkoper te kunnen zijn. Dat was het motto van Steve Jobs, maar ook Tim Cook heb ik dat al meerdere malen horen noemen.Het gaat gewoon niet gebeuren, en áls het gebeurt dan is Apple waarschijnlijk op weg naar de afgrond.

    Wat was er mis met de 3gs?

  6. @Heisenberg: Ik vind die toestellen die jij noemt allemaal goedkoop aanvoelen.

    De 3GS voelt ook goedkoop aan als je em vergelijkt met iPhone 4 en later. Net een stuk speelgoed. Al maakt het stalen randje en het gorilla glass ook wel wat goed. Zolang ie maar niet volledig van plastic is I guess.

  7. De lui die janken dat apple zich nooit zal verlagen naar plastic jammer dan! De 3gs was ook plastic en naar mijn mening een beter design dan de 4 en een budget telefoon komt er ook. Je kunt een merk als apple niet select houden en zeker niet in deze tijd!

  8. Ligt het nou aan mij of heb ik een neppe iphone ?
    op 2 glasplaatjes na is de rest toch ook plastic ?

  9. Een budget iphone komt er zéker aan volgens mij omdat, 90% vd reacties op de iphone 5 was namelijk ” duur!
    Minimaal 50% maakt zijn “design” iphone ook nog eens onherkenbaar met een beschermhoesje.
    Momenteel willen veel mensen best bv. een Porsche met een Volkswage, Seat of Skoda jasje.
    Ik hoop dat iemand het begrijpt en het Apple niet kwalijk neemt, zoals bij de ipad-mini !

  10. @Brains: En sinds wanneer luistert Apple naar wat mensen willen?

    Die beschermhoesjes moeten ze afschaffen trouwens, zonde om zo’n mooi design te verbergen. Ik heb een sleeve, daar haal ik em altijd volledig uit als ik em gebruik.

    En hoezo nemen mensen Apple de iPad Mini kwalijk? Ook dat is geen budget-model van de iPad hoor, enkel een andere schermgrootte. Net als dat de Macbook 13″ geen budget versie is van de 15″…

  11. Met het maken vd ipad- mini heeft Apple zijn “steve jobs filosofie” gewoon overboord gegooid. In mijn commerciële ogen ” zijn ziel verkocht”. Alleen omdat na studie bleek dat er vraag naar is, dus geld verdiend kan worden.
    Apple wil vooral momenteel gewoon geld verdienen zoals elk bedrijf en daar is niks mis mee. Zolang hun producten maar zo , mooi, goed en praktisch blijven en juist dáár was Steve Jobs goed in en remde daarmee de commerciële “mannen”.

  12. Helaas is al het plastic op, Samsung heeft de laatste partij gekocht voor de S4.

  13. PLastic != budget telefoon. Met een goede plastic zou Apple een mooi alternatief op glas en aluminium kunnen hebben. Tegenwoordig kunnen ze bijna alles met plastic.

  14. Door plastic te gebruiken word een mobiel niet heel veel goedkoper, en mensen die een goedkope iphone willen kopen maar een 4/4s . Ik denk dat apple zich niet zo druk maakt om het budget van mensen maar meer aan de kwaliteit van hun producten.

  15. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Die beschermhoesjes moeten ze afschaffen trouwens, zonde om zo’n mooi design te verbergen. Ik heb een sleeve, daar haal ik em altijd volledig uit als ik em gebruik.

    Zolang er bij het minste of geringste krassen of butsen in mijn iPhone komen, houd ik hem in een case.

    Ik ben echt heel zuinig op mijn iPhone, maar vorige week bemerkte ik ineens een buts in de rand (ik had nog geen case gekocht). Niet laten vallen oid….raar. Gelijk weer een case erom

  16. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Ik hoop vooral dat er nooit een plastic iPhone gaat komen! Dat is nou juist één van de dingen die Apple uniek maakt: ze willen de BESTE producten maken, ze gaan geen compromissen sluiten zoals goedkopere componenten gebruiken alleen maar om goedkoper te kunnen zijn. Dat was het motto van Steve Jobs, maar ook Tim Cook heb ik dat al meerdere malen horen noemen.Het gaat gewoon niet gebeuren, en áls het gebeurt dan is Apple waarschijnlijk op weg naar de afgrond.

    Plastic is niet per se slecht, want er zijn namelijk vele type plastic. Natuurlijk, hoe geavanceerder, hoe duurder – maar plastic hoeft dus heus niet onder te doen voor iets als aluminium.

    Daarnaast maakt Apple vandaag de dag nog steeds producten die bestaan uit plastic – bijvoorbeeld de Apple TV – en verwerken ze dit ook nog steeds in bijvoorbeeld de iPad (4G-model) en hebben ze dit drie generaties achter elkaar gebruikt voor de iPhone.

  17. Origineel geplaatst door Brains
    Met het maken vd ipad- mini heeft Apple zijn “steve jobs filosofie” gewoon overboord gegooid. In mijn commerciële ogen ” zijn ziel verkocht”. Alleen omdat na studie bleek dat er vraag naar is, dus geld verdiend kan worden.
    Apple wil vooral momenteel gewoon geld verdienen zoals elk bedrijf en daar is niks mis mee. Zolang hun producten maar zo , mooi, goed en praktisch blijven en juist dáár was Steve Jobs goed in en remde daarmee de commerciële “mannen”.

    Apple blijft apple met of zonder Steve Jobs. Je gaat als bedrijf toch niet zeggen: ja we zijn een iPad mini aan het maken zodat mensen gaan wachten en dus geen iPad gaan aanschaffen.

    Bij de introductie van de eerste iPhone was Steve Jobs ook tegen het idee van een App Store. Hij was van mening dat web apps the way to go was. Daar zijn ze achteraf op terug gekomen en dat is dus een gigantisch succes geworden.

    Meningen moet je zien op bepaald ogenblik in de tijd, meningen of visies veranderen en zeker bij Apple die vrij gesloten is. Waarom zouden ze nu toegeven dat ze iPhone aan het ontwikkelen zijn die iets goedkoper is, dat zou alleen maar mensen hun aankoop doen uitstellen.

    Vroeger had je ook een Macbook in plastic en Macbook Pro in aluminium. Dit zou je evengoed kunnen toepassen op de iPhone. Hoe meer iPhones gebruikt worden hoe meer ze verdienen aan software (apps, boeken, muziek,…)

  18. Origineel geplaatst door Flieps
    Zolang er bij het minste of geringste krassen of butsen in mijn iPhone komen, houd ik hem in een case.

    Kan ik begrijpen, maar ik vind dat je met een case je doel een beetje voorbij schiet. Wat heeft het nou voor zin om je iPhone mooi te houden als niemand het ooit kan zien? Het enige doel van een case is dan (zover ik kan bedenken) om de doorverkoopwaarde van je iPhone hoog te houden. Najah als dat de enige reden is dan vind ik het zonde!

  19. Wat ik kan opmaken uit t patent is dat t volgens mij gewoon gaat om beschermhoesjes. Maar dan van Apple zelf. Correct me if i’m wrong.

  20. Ik denk inderdaad dat het om een hoesje gaat!
    Ook ik ben niet gecharmeerd van budget modellen! Je moet er toch ook niet aan denken dat iedereen in een zelfde soort automerk rijdt!
    Mensen die geld overhebben voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid kopen een iPhone. Wil je goedkoper, dan neem je toch lekker een Samsung budget telefoon!

  21. Plastic hoeft niet per definitie slecht, goedkoop en lelijk te zijn. Je heb enorm veel soorten plastic.

    Er word zoveel dingen gemaakt van “plastic” zoals bijvoorbeeld boten worden heel vaak van polyester gemaakt. En dat zijn ook niet meteen goedkope slechte boten. Er zijn zat boten van polyester die een paar miljoen kosten.

    Dus plastic hoeft niet meteen goedkoop en slecht te zijn!

  22. @Tom van Zummeren: @Brains: Jobs was echt top maar heeft ook meerdere malen gefaald met een product. Dus ook hij maakte fouten. De ipad mini kon niet uitblijven. Net zoals een goedkopere iphone voor China niet zal uitblijven. Hoe meer mensen het hele Apple gebeuren gebruiken hoe beter voor Apple en het marktaandeel.

  23. Tia, zo kun je van alles wel combineren en daar conclusies uit trekken. Die ‘goedkope’ iPhone gaat er mi echt niet komen.

    Veel te veel giswerk hier. Kan werkelijk betrekking hebben op van alles en nog wat. Patent: Liquid metal? Zou gaaf zijn, maar is een pure gok. Betreffende de vacature: zou bijvoorbeeld ook kunnen gaan over een engineer die zich met kunststof onderdelen voor de behuizing gaat bezig houden (ivm antenne afschermen, etc). Of wellicht gaat het gewoon om een nieuwe generatie Apple TV. Of misschien wel…. Blijft allemaal gissen. Gewoon afwachten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.