Reacties voor: ‘Apple heeft USB-C uitgevonden’

Apple heeft zelf de USB-C-aansluiting op de nieuwe MacBook uitgevonden, en het idee weggegeven zodat iedereen het kan gebruiken.
Lees het complete artikel โ†’ ‘Apple heeft USB-C uitgevonden’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Als dit waar is, is het een goede ontwikkeling. Apple mag wel wat opener worden.

  2. Echt niet. Mocht dat wel zo zijn dan schreeuwen ze dat wel van de hoogste toren. Vind Apple mooie spullen maken. Maar met alles erom heen krijg ik steeds meer een hekel aan Apple.Ook de Keynotes. Walgelijk.Alsof ze het wiel hebben uitgevonden.

  3. 89 euro voor een stukje kabel?? Dit is gewoon puur gebaseerd om extra geld te verdienen. Slaat nergens op!

  4. Ik hang zelden nog een kabel anders dan m’n laadsnoer aan m’n MacBook air. Het is voor mij een portable apparaat. Hoe minder poorten erop zitten, hoe lichter en dunner. Tevens kan er minder troep in komen. Wat wil je er nou nog permanent aan hangen? Ik niks, maar ik ben de doelgroep. En als je hem wel vol wil hangen dan is het gewoon niet je apparaat en ben je niet de doelgroep. Voor die doelgroep is er de MacBook Pro.

    Enige wat ik jammer vind is dat het mag-safe idee weg is. Nu moet ik opletten waar ik dat snoer langs leg als ik ergens moet laden. Hoewel dat nauwelijks nog hoeft sinds ik flash gedeinstalleerd heb. Dat scheelt meer dan 2u accuduur!!

  5. Dit is wel een leuke samenvatting over de nieuwe macbook ๐Ÿ™‚

  6. Kortom, dit zal binnenkort ook aanwezig zijn op een iPad en iPhone? Bye, bye lightning? En verder doorgetrokken: ook naar andere merken (en opladers) die dit standaard gaan gebruiken in (mobiele) apparaten (denk aan รฉรฉn type oplader in de hele EU)?

  7. @Lars: Er staat in het artikel dat er afgesproken is dat Apple er niks over openbaar zou maken. Dus nee.

  8. @Edward: Nee, dan die presentaties van bijvoorbeeld Samsung. Zij tonen dus totaal geen enthousiasme bij het presenteren van nieuwe producten.

    Ben blij dat Apple altijd doet ‘alsof ze het wiel uitgevonden hebben’. Is tenminste nog leuk om naar te kijken.. ๐Ÿ˜›

  9. Origineel geplaatst door ibl
    Hoewel dat nauwelijks nog hoeft sinds ik flash gedeinstalleerd heb. Dat scheelt meer dan 2u accuduur!!

    Is dat echt zo’n verbetering?! Maar werken alle websites nog wel goed dan?

  10. Origineel geplaatst door Tom
    @Edward: Nee, dan die presentaties van bijvoorbeeld Samsung. Zij tonen dus totaal geen enthousiasme bij het presenteren van nieuwe producten.
    Ben blij dat Apple altijd doet โ€˜alsof ze het wiel uitgevonden hebbenโ€™. Is tenminste nog leuk om naar te kijken..

    Dat is zo….

    Maar een enthousiaste Aziaat ? ๐Ÿ˜‰
    Blijven vaak erg nuchter.

  11. Origineel geplaatst door devrim
    Dit is wel een leuke samenvatting over de nieuwe macbook ๐Ÿ™‚

    Dit is niet grappig als je Spaanstalig bent (: maar het verhaaltje dat die man vertelt is eig best wel funny :p haha niks me apple te maken.

  12. @Edward: Leer wel een beetje je geschiedenis kennen. Apple heeft in het verleden de usb-standaard uitgevonden, de muis, de grafische vormgeving waar windows nu op draait etc etc.

    Dit is de eerste keer dat ze iets uitvinden en geen erkenning voor willen ๐Ÿ˜‰

  13. Wie er ook achter zit. Als ze dat bedrijf het uitgevonden heeft is het slim om er geen ruchtbaarheid aan te geven dat ze er achter zitten. Daarmee krijg je de concurrenten sneller mee naar de vereiste universele standaard. Als het dan toch standaard moet, dan maar beter volgens je eigen standaard toch?

  14. Vanwaar die ophef? 3 dagen na de vooratelling van de nieuwe macbook, heeft google de nieuwe chromebook voorgesteld – ook met alleen een usb-C port…

  15. Origineel geplaatst door Mellie Mel
    @Edward: Leer wel een beetje je geschiedenis kennen. Apple heeft in het verleden de usb-standaard uitgevonden, de muis, de grafische vormgeving waar windows nu op draait etc etc.

    Dit is de eerste keer dat ze iets uitvinden en geen erkenning voor willen ๐Ÿ˜‰

    Bijna al die uitvindingen heeft apple opgekocht en gewoon verbeterd en op de markt gebracht. Niet uitgevonden.

  16. @geraaar: Je opmerking dat de Chrome Books van Google alleen USB-C poorten hebben is niet helemaal juist. De nieuwe Chrome Books van Google hebben zowel ‘normale’ USB als ‘USB-C’ poorten. Daarnaast nog een SD-slot en een HDMI-ingang.
    Qua prijs komen ze wel in de buurt van de nieuwe MacBooks.

  17. @Mellie Mel: Wie heeft er een geschiedenisles nodig? Je noemt meerdere Xerox uitvindingen die Apple heeft gejat… Apple doet aan evoluties, niet revoluties, en dat doen ze heel goed.

  18. Ik vind die usb-c ontzettend veel op de lightning stekker lijken. Zou me dus helemaal niet verbazen als apple het op deze manier heeft gespeeld. De functionaliteit die ze zelf willen en meteen de standaard aansluiting voor alle toekomstige telefoons. Ze “dwingen” de rest nu gewoon om zich aan hun aan te passen zonder dat openlijk toe te geven. Win win situatie eigenlijk.

  19. Hehe…gelukkig… Dit behoed ons voor grote schande wegens het laten ‘vallen’ van Apple’s eigen MagSafe aansluiting.
    Overigens blijf ik het heel lastig vinden dat je niet tegelijkertijd iets kunt aansluiten รฉn de MacBook 12″ aan het lichtnet kunt aansluiten. Heel irritant dat je daarvoor weer een apart apparaatje moet aanschaffen en meenemen!

  20. @Edward: Wat doe jij hier eigenlijk nog? Waarom verspil jij je tijd nog aan Apple?

  21. @Mellie Mel:

    Nee de muis en interface hebben ze gejat van xerox (die nu alleen nog kopieer machines maakt)

  22. @Mellie Mel: @icultureuser1000: Nee, ze hebben de grafische UI GEKOCHT van Xerox omdat die er zelf geen toekomst in zagen. Geen onzin verkopen a.u.b.!

  23. Had dan gelijk MagSafe geintegreerd (suffe Yve)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.