Reacties voor: Apple UK moet publiceren dat Samsung de iPad niet gekopieerd heeft

Apple UK moet openbaar maken dat Samsung de iPad niet gekopieerd heeft. Dat zegt een rechter die eerder besloot dat de tablets van Samsung niet zo cool zijn als de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. “Apple kan nog wel tegen de beslissing in beroep gaan.”
    dat zullen ze dan ook zeker doen:)
    ben het wel met apple eens en die afbeelding.

  2. Dan zetten ze tich gewoon op de site/in de krant

    ‘sorry samsung heeft ons inderdaad niet gekopieerd, onze producten zijn veel ‘cooler’ dan die zooi van samsung en we hadden ze eigenlijk nooit met elkaar moeten vergelijken, iedereen kan dat meteen zien”

    Dan voldoen ze aan de eisen geloof ik 🙂

  3. Te bizar. De uitspraak is al opmerkelijk. maar de ‘straf’ om 6 maanden lang iets te roepen in bladen / sites is echt buitenproportioneel.

  4. Mjah wel een heel kinderlijke uitspraak van de rechter: en nou sorry zeggen! Voor de hele klas!

    Aan de andere kant moet Apple niet zielig doen. Een trend zetten betekend dat andere merken ook iets gaan proberen, wat erop kan lijken (bij zo veel producten). En om dan het merk aan te pakken wat het meest van de markt snoept, anders dan echt de copycats te pakken is erg sneu.

    Ben wel blij met mn Apple producten, daar niet van…

  5. Hahahahaha, dit is hillarisch. Ik hoop dat het ook daadwerkelijk gebeurt. Dan koop ik zo’n krant en lijst ik hem in.

  6. Hoezo niet kopiëren. De afbeelding in het artikel zegt voor mij meer dan 1000 woorden. Ik probeer Samsung waar dan ook af te kraken. Ik zeg gewoon tegen iedereen dat ze Apple moeten nemen. Mijn vrienden zijn nu zo blij met Apple producten. Ook mijn overstap 4 jaar geleden, heeft mijn ogen open gedaan en mijn wereld doen veranderen. Mijn leven is nu 100x zo gemakkelijker, plezieriger geworden. Ik zou zonder Apple niet meer kunnen leven

  7. @stacey
    Als je naar de afbeeldingen kijkt, zie je niet alleen Samsung, maar dus meerdere merken.
    De 1e een Blackberry Playbook bijv. Gaan ze die iedere maand aanklagen? Nee. Waarom niet? Omdat daar geld valt te halen en geen échte concurrentie biedt.

    Ga eens online kijken hoeveel Chinese goedkope tablets er bestaan die er veel meer op lijken, zelfde idee…

    Kijk eens naar auto’s, hoeveel designkenmerken er eerst bij 1 merk zijn, vervolgens bij ieder (led lampjes bijv.)
    Tv’s, alles zo’n beetje dun, zwart glimmend plastic.
    Zo werkt dat in de wereld, maar Apple is daar nog niet helemaal achter.

    Dat de iPad veel beter werkt ben ik het mee eens, maar daar gaat het hier niet om.

  8. Origineel geplaatst door stacey
    Hoezo niet kopiëren. De afbeelding in het artikel zegt voor mij meer dan 1000 woorden. Ik probeer Samsung waar dan ook af te kraken. Ik zeg gewoon tegen iedereen dat ze Apple moeten nemen. Mijn vrienden zijn nu zo blij met Apple producten. Ook mijn overstap 4 jaar geleden, heeft mijn ogen open gedaan en mijn wereld doen veranderen. Mijn leven is nu 100x zo gemakkelijker, plezieriger geworden. Ik zou zonder Apple niet meer kunnen leven

    Hier zijn mensen voor die je kunnen helpen 😛

  9. Hier zijn idd mensen voor Dto die je kunnen helpen.
    Mensen zoals ik die mensen zoals jij rauw lusten.
    Stacey heeft helemaal gelijk. Ik raadt mensen ook al jaren een Apple aan en die mensen zijn er allemaal totaal tevreden mee…..in vergelijking met Android waarvan er toch steeds meer mensen om me heen switchen naar Apple.
    Waarom? Het werkt nu eenmaal beter, veiliger, minder rotreclame en geen gezeur en trubbles met updates.
    En wat betreft Samsung…..het blijven Koreanen en die hebben nu eenmaal een reputatie om alles na te apen. Zelf maken of verzinnen is blijkbaar heeeeel moeilijk.

    Die Britse rechter spoort ook niet. Ik zou ook meteen in hoger beroep gaan. Wat is dat voor een knudde uitspraak. Moet je maar een berichtje op je site zetten dat de concurrent je niet kopieert… DUH!!!!!!
    Goh..alsof je naar de slager gaat om een cervelaatworstje te kopen, en je dan gelijk bij binnenkomst wordt aangewezen om toch maar die worst bij de concurrent te kopen want die verkoopt m ook en die is niet nagemaakt van die van ons!!!!
    Volgens mij moet die rechter zijn prioriteiten eens recht zetten.

  10. Die rechter vergeet een doelgroep, ouderen.

    Ik ken ouderen die het verschil tussen een tomtom en een goedkope kloon niet zien en dus een goedkope kloon kocht want die was zo goedkoop, na veel gedoe toch maar een tomtom gekocht.

    Zo ook met iphone cq andere smartfoons ipad cq andere tablets.

    Niet iedereen ziet het verschil, sommigen denken echt dat ze een iPad hebben gekocht terwijl het dat niet is.

  11. Origineel geplaatst door borgqueenx
    “Apple kan nog wel tegen de beslissing in beroep gaan.” dat zullen ze dan ook zeker doen:) ben het wel met apple eens en die afbeelding.

    Natuurlijk laat Apple afbeeldingen zien van tablets die het meest afwijken van hun model (vooral industriële tough-tablets).
    Kijk ook eens naar andere modellen van voor de iPad en de verschillen zijn plots een stuk kleiner.

    Kijk vooral naar de Fidler tablet, waarvan het prototype reeds in 1994 is voorgesteld.
    De iPad is daarvan een bijna letterlijke copie.

    En houd natuurlijk ook rekening met de vooruitgang van de technologie : een dunne tablet met een behoorlijke batterij kon men 10 jaar geleden technologisch niet maken, dus natuurlijk zagen de ontwerpen er toen anders uit (vooral dikker).
    Ik heb trouwens ergens nog zo’n witte-product ultra-portable PC liggen van in de jaren stillekes : verschrikkelijk slechte batterij autonomie, traag, dik, maar van ontwerp eigenlijk al vrij dicht bij de huidige iPad (vorm, weinig knoppen, …).

    Dus Apple’s argumentatie houdt mijns inziens weinig steek.

  12. Ik ben zowel Android als Apple gebruiker. Het boeit mij niet wie wie kopieert. Al dat geld wat omgaat in elkaar zwart maken hadden ze ook kunnen inzetten om nog meer/sneller de boel te ontwikkelen. De eidgebruiker plukt er in ieder geval niet de vruchten van. (we betalen er waarschijnlijk wel aan mee…..)

    Een concurrerende markt is goed. Dat zorgt er hopelijk voor dat wij, de gebruiker, scherpere prijzen krijgen. Neem Google Tablets en de kleinere ipad die gaat komen…betaalbaar voor velen. Was niet gebeurd wanneer Apple alleenrecht had dunkt me.

  13. @Patrick: Je hebt natuurlijk gelijk; Apple vond de tablet niet uit. Maar Apple was wel de club die aanvoelde wanneer de technologie rijp was om die droom van Fidler c.s. te realiseren. En daar een mooi OS onder te leggen. De andere technologie-giganten wisten toen niet hoe snel ze op die rijdende trein moesten springen! Ze kwamen dan ook (i.t.t. Apple) met slecht doordachte en knullig uitgevoerde tablets uit waar het haastwerk vanaf droop. En in die zin is er dus wel degelijk sprakek van na-aperij. Ook door Samsung. Of je daar dan over moet gaan vechten in de rechtbank is een ander verhaal…

  14. @Ruud : Het verschil zit hem inderdaad tussen na-apen (wat uiteindelijk iedereen doet, ook Apple) en bescherming van eigendom en het is vooral dat laatste dat zo moeilijk te definiëren is.

    Maar ik geef je gelijk dat Apple goed geworden is in het lanceren van technologie wanneer die er rijp voor is en dat blijft mijns inziens een van hun sterke punten, naast perfecte marketing en meestal mooi design.
    In een verder verleden hebben ze daar nochtans ook regelmatig geflaterd.
    Herinner je nog de Apple Newton en het OpenDoc formaat om er maar twee fameuze op te noemen.

    Ik vraag me trouwens af of Apple er zelf beter van wordt door nog meer markt-aandeel te willen hebben.
    Als hun aandeel nog een stuk toeneemt, zullen ze onder de monopolie wetten beginnen vallen en gaan ze, net als Microsoft met Windows voorheeft, allerlei anti-monopolie restricties op hun nek krijgen.
    De safari-browser truk die ze nu uithalen, daar mogen ze op dat moment wel dag met het handje tegen zeggen.

    Dus gezonde concurrentie lijkt me zowel in het voordeel van de klanten als van Apple zelf.

  15. @Ruud Ravenhorst:

    Het irriterende met Apple is de insteek waarom ze partijen aanklagen. Ze klagen voor zover ik weet enkel de serieuze concurrentie aan. Al die wazige aziatische tablets laten ze links liggen terwijl deze eenzelfde na-aapslag maken. Dan vraag ik me af, wil je nu je ‘idee/eigendom’ beschermen, of gebruik je dit enkel om de concurrentie uit de weg te ruimen. Mijn gevoel, wat nergens anders op gebaseerd is 😉 doet me het laatste geloven, en daar hou ik niet van.

    Persoonlijk vind ik de ipad 1tm3 veel beter dan een standaard Android Tablet (tab). Android wint met gemak de strijd wanneer de tablet HDMI, USB, MicroSD heeft EN dit goed uitvoert (zoals de Transformer reeks van Asus).

    Apple moet niet zeuren over de Tab en als ze de concurrentie met Asus aan willen gaan, plaats dan eindelijk eens een USB poort en MicroSD waardoor ik zakelijk bestanden kan overdragen zonder een clouddienst te gebruiken.

    Dus, win van de concurrent door innovatie en ontwikkeling….gewoon de beste zijn. En niet omdat een toga dat zegt maar door ons een superproduct te leveren. Krijgt Apple weer meer centjes, en wij een tablet waar we blij mee zijn.

    Zolang dat niet door Apple of ‘een Android Tablet’ word gerealiseerd wil ik de keus hebben in tablets.

  16. Hahaha! Dat krijg je er van! Een rectificatie is op zn plaats, maar deze wijze is een beetje te streng lijkt me. Van de andere kant, Apple zal het echt niet opvallend op hun site plaatsen.

    Die fotos hierboven zeggen niets, het is maar welke fotos je er bij pakt. Ik kan heel veel voorbeelden van voor en na de ipad bedenken die zowel voor en na de tijd er op lijken en er van afwijken. Zelfs de naam “pad” is niet nieuw. Maar dat is toch niet relevant? De verschillen zijn zeer groot, als dat niet zo zou zijn zouden er toch niet veel voor Apple kiezen?

    Zou Apple Universal betalen voor de naam “padd” ? 😉

  17. Origineel geplaatst door Alex OsselZou Apple Universal betalen voor de naam “padd” ?

    Tja, zo kun je je ook afvragen, zou Samsung Apple betalen voor het kopiëren van het iPad-idee en zou Google Apple betalen voor het kopiëren van iOS? Beide zijn duidelijk een ripoff van wat Apple gedaan heeft. Ongeacht wat een Britse rechter hier nu van vindt.

  18. Beide zijn duidelijk een ripoff van wat Apple gedaan heeft. Ongeacht wat een Britse rechter hier nu van vindt.

    Als ik met iemands Android phone (of tablet) werk, dan denk ik persoonlijk eerder aan Windows Mobile of Symbian dan aan iOS.
    Die twee waren ook open systemen, met een soort van widgets en applicaties die in een applicatiefolder zaten.
    Als ik nu Android zie, dan zie ik daar exact hetzelfde, weliswaar in een veel moderner jasje.

    Wat me wel aan iOS doet denken, is de bediening met de vinger i.p.v. via de stylus of fysiek toetsenbord.
    Daar is mijns inziens Apple de grote vernieuwer geweest.

    Vooruitgang gebeurt nu eenmaal door verder te gaan met de ideeën van anderen en die naar een hoger plan te tillen.
    Elke firma doet of probeert dat.
    Je kan maar éénmaal de computer of telefoon uitvinden : al de rest zijn verbeteringen of ripoffs van het origineel.

  19. Ik ben een gebruiker van OSX, iOS, Android en Windows en van alle systemen diverse varianten. Maar serieus wat een verschrikkelijke kortzichtige fanboy reacties staan hier tussen… Onvoorstelbaar hoe beknopte kijk op alles. Alsof die rechter zo heeft geoordeeld om lekker Apple te pesten, komop! Zoals hierboven geschreven staat: die afbeeldingen van tablets voor de iPad is wel heel makkelijk gekozen. Er zijn namelijk voldoende voorbeelden van apparaten die op een iPad lijken voor deze uberhaubt in ontwikkeling was.

    Als je nu al die goedkope namaak Dealextreme tablets gaat afkraken en aanklagen omdat ze ripoffs zijn… a la. Want dat klopt ook volledig! Maar de Samsung tab is in de Galaxy lijn ontworpen, en dat is nu eenmaal een donker plastic geheel. Ik vind ze ook niet mooi maar kan in een oogopslag zien dat het geen iPad kloon is.
    Heel deze oorlog gaat helemaal niet om ‘t ‘slaafs kopieren’ van ontwerpen maar puur om elkaars patentencollectie te verdedigen en uitbreiden. Want daar zit het geld in. Zo verdient Microsoft 10 dollar aan ieder HTC Android toestel, en dat zijn er veel op het moment!

    En mensen die roepen dat ze niet meer kunnen leven zonder Apple, dat Apple hun wereld heeft veranderd en dat ze nooit meer het zelfde zijn sinds die ontdekking… Dat was er vroeger ook al, alleen toen was het onderwerp een oud boek: de Bijbel.

    Dat gezeur over dat Apple alles ontwerpt en maakt… pfft. Ze vullen elkaar aan, let maar op met iOS6. Heel veel Android trekjes.

  20. Origineel geplaatst door Jan
    Hier zijn idd mensen voor Dto die je kunnen helpen. Mensen zoals ik die mensen zoals jij rauw lusten. Stacey heeft helemaal gelijk.

    @jan LoL zit weinig vet op het bot.

  21. @Richard:

    Hahaha, ik maakte maar een grapje, maar je er nog serieusop in ook 😉

  22. Origineel geplaatst door Edwin
    Ik ben zowel Android als Apple gebruiker. Het boeit mij niet wie wie kopieert. Al dat geld wat omgaat in elkaar zwart maken hadden ze ook kunnen inzetten om nog meer/sneller de boel te ontwikkelen. De eidgebruiker plukt er in ieder geval niet de vruchten van. (we betalen er waarschijnlijk wel aan mee…..)Een concurrerende markt is goed. Dat zorgt er hopelijk voor dat wij, de gebruiker, scherpere prijzen krijgen. Neem Google Tablets en de kleinere ipad die gaat komen…betaalbaar voor velen. Was niet gebeurd wanneer Apple alleenrecht had dunkt me.

    Hehe, eindelijk iemand die begrijpt waar het echt om gaat!

  23. Origineel geplaatst door Henk
    Ik ben een gebruiker van OSX, iOS, Android en Windows en van alle systemen diverse varianten. Maar serieus wat een verschrikkelijke kortzichtige fanboy reacties staan hier tussen… Onvoorstelbaar hoe beknopte kijk op alles. Alsof die rechter zo heeft geoordeeld om lekker Apple te pesten, komop! Zoals hierboven geschreven staat: die afbeeldingen van tablets voor de iPad is wel heel makkelijk gekozen. Er zijn namelijk voldoende voorbeelden van apparaten die op een iPad lijken voor deze uberhaubt in ontwikkeling was.Als je nu al die goedkope namaak Dealextreme tablets gaat afkraken en aanklagen omdat ze ripoffs zijn… a la. Want dat klopt ook volledig! Maar de Samsung tab is in de Galaxy lijn ontworpen, en dat is nu eenmaal een donker plastic geheel. Ik vind ze ook niet mooi maar kan in een oogopslag zien dat het geen iPad kloon is. Heel deze oorlog gaat helemaal niet om ‘t ‘slaafs kopieren’ van ontwerpen maar puur om elkaars patentencollectie te verdedigen en uitbreiden. Want daar zit het geld in. Zo verdient Microsoft 10 dollar aan ieder HTC Android toestel, en dat zijn er veel op het moment!En mensen die roepen dat ze niet meer kunnen leven zonder Apple, dat Apple hun wereld heeft veranderd en dat ze nooit meer het zelfde zijn sinds die ontdekking… Dat was er vroeger ook al, alleen toen was het onderwerp een oud boek: de Bijbel.Dat gezeur over dat Apple alles ontwerpt en maakt… pfft. Ze vullen elkaar aan, let maar op met iOS6. Heel veel Android trekjes.

    ik gebruik zelfs nog een vierde systeem: Linux. Ben ik dan een omnyboy?
    Ze werken allemaal anders, lijken niet op elkaar, en zijn allemaal goed. Het is juist leuk dat er iets te kiezen valt. Het grappige van al die fanboys is juist dat ze helemaal niet beseffen dat als het er op aan komt het eigenlijk allemaal heel veelop elkaar lijkt; het is allemaal Linux based (behalve windows) en het grote verschil zit alleen maar in de interface. En sterker nog, over een aantal jaar, 5 tot 10 jaar maakt het niet eens meer uit wat je draait omdat alles steeds meer cloud based wordt.

  24. @Alex idd snap die fanboys hier niet maar weet wel dat ze totaal geen verstand van technologie en ontwikkeling hebben. Want staat Apple niet bekend om het beter maken van “bestaande producten”??? Op het moment als patent opkopers en aanklagers….
    Maargoed je blijft ze hier houden en Apple is blij met zulke trouwe volgelingen.

    Over het artikel: erg kinderachtige uitspraak. Geen idee hoe een rechter een mening als uitspraak kan voorleggen erg raar dit broodje aap?
    Waarom is deze foto gemaakt want je ziet boven de ipad namelijk alleen tablets die eerder gebruikt worden bij storingsmonteurs. Vage gedoe dit artikel.

  25. Ik zag laats een youtube filmpje waar de tab werd uitgepakt, ik dacht toen van heeee das net hoe mn ipad was verpakt.
    De verpakking was al een gestolen idee.

  26. @Dre: Dat jij een dergelijke verpakking voor het eerst hebt ervaren bij een iPad wil niet zeggen dat het ook ‘t originele idee was he 🙂 Die manier van verpakken werd al voor de eerste iPhone gebruikt door verschillende merken. Of andere apparaten / producten. Denk bijvoorbeeld aan oude PC games met een grote doos er om heen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.