Reacties voor: Apple introduceert tweestapsverificatie officieel in Nederland en België

Apple ondersteunt nu officieel tweestapsverificatie in Nederland en België. Hiermee beveilig je een Apple ID met een sms of pushbericht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Echt top dat het eindelijk ook in Nederland werkt. Het voelt toch een stuk veiliger aan, omdat alleen JIJ kan inloggen, met behulp van je eigen iPhone. Echt superhandig!

  2. Vanochtend heb ik dit ingesteld en het werkte meteen. Het geeft idd een veiliger gevoel.

  3. Een veel veiliger gevoel inderdaad. Netjes van Apple!

  4. Fijn dat dit eindelijk echt officieel in Nederland en België ondersteund wordt.

  5. Misschien iets te veilig! Het aantal stappen dat je moet doorlopen en vooral de daarbij horende waarschuwingen zorgen er bijna voor dat je hier toch geen gebruik van wilt maken. Zelfs Apple kan niks voor je doen als je je ‘Recovery Key’ kwijt bent of een nieuwe nummer krijgt. Hoewel je wel heel dom moet zijn dan! Let hier dus goed op!

  6. Ik moet 3 dagen wachten 🙁

  7. Bedankt voor de tip! Gelijk ingesteld. Nu hoef ik ook niet meer die irritante beveilingsvragen te onthouden.

  8. Origineel geplaatst door werner
    Ik moet 3 dagen wachten

    Ik ook

  9. Misschien een domme vraag, maar als je dit gebruikt en je iPhone wordt gestolen. Hoe kan je ‘m dan tracen via Find my iPhone online?

  10. Lang hierop gewacht, fijn dat het eindelijk ook in Nederland werkt en ik heb het dan ook meteen ingesteld.
    Echter kan ik nog steeds op icloud.com inloggen zonder tweestapsverificatie. Maar volgens eerdere berichten zou icloud.com toch ook beveiligd zijn met tweestapsverificatie?

  11. @Sander: via icloud.com, de Find my iPhone functie vereist namelijk geen tweestapsverificatie.

  12. Origineel geplaatst door werner
    Ik moet 3 dagen wachten

    Daar hadden blijkbaar meer mensen last van. Even afwachten dus.

  13. 3 dagen wachten 🙁

  14. Zeker dat het ook in België werkt? Bij mij is het vooralsnog niet beschikbaar.

  15. Ik vind het wel heel bizar, want ik heb een Nederlands Apple ID en ik heb al twee staps verificatie, want toen ik op mijn nieuwe iPad een app wilde downloaden moest ik eerst een code ontvangen op mijn iPhone….

  16. @werner: Ik ook 🙁

  17. Kan het ook zijn dat het nog niet volledig is uitgerold? Ik zie geen enkele mogelijkheid om dit in te stellen op dit moment…

  18. Als je een nieuw toestel krijgt, hoe gaat het dan verder??

  19. Misschien geen slimme vraag, maar als je tweetrapsverificatie hebt ingesteld, kan je dan later evtl weer terug naar 1-traps?

  20. Ja, dat kan, mits je dus over 2 van de 3 gegevens beschikt.
    Zodra je dus niet meer over minimaal 2 van de 3 gegevens beschikt ben je de klos en Apple is eventuele speciale verzoeken alvast voor door dit te vermelden (hoewel langsgaan met je paspoort in een Apple Store eigenlijk gewoon ondersteund zou moeten worden).

    Pas dus op met deze functie. Als je de pech hebt dat je huis afbrandt (devices weg + je herstelcode weg) dan kan je ook niet meer in je Apple ID. Kortom, weg alle aankopen en weg alle belangrijke mails (hoewel Apple dan misschien een uitzondering maakt). Misschien een extreem voorbeeld, maar dit is wat er kan gebeuren.

  21. @Martin: Voor diegenen diet het nog niet zien staan, log in in op AppleID, kies de 2e optie “Wachtwoord en beveiliging” en geef antwoord op de 2 beveiligingsvragen. Daarna moet je het kunnen instellen (bij mij tenminste wel).

  22. Origineel geplaatst door Tester
    Ja, dat kan, mits je dus over 2 van de 3 gegevens beschikt.

    ’Tester’: Bedankt voor de uitleg!

  23. @Frank: Dat was de truc! Dank voor de tip.

  24. @Martin: Juist zelfde probleem hier bij security en password alleen de beveiligingsvragen

  25. Als ik dus voor de sms-optie kies, dan kan ik ook mijn Android telefoon als apparaat gebruiken om mijn Apple ID, in gebruik voor mijn iPad, te beveiligen?

  26. @Mathieu: Hier krijg ik de optie ook nog niet (als Belg). Jammer….

  27. Voor Google heb ik dit wel ingesteld, maar voor Apple nog niet. Ik ben bang dat als mijn iPhone kwijt/gejat is en ik via Find My iPhone (web of andere telefoon) wil inloggen ik er dan dus niet in kom…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.