Reacties voor: ‘Apple niet langer tweede smartphonefabrikant van de wereld’

Apple heeft een fantastisch kwartaal achter de rug. Sterker nog, het beleefde zijn “beste juni-kwartaal ooit”. Maar het heeft er alle schijn van dat er wel een kleine negatieve ontwikkeling is. Twee verschillende marktonderzoekbureaus melden namelijk dat Apple niet langer de tweede grootste smartphonefabrikant is - in aantallen.
Jim Pedd - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Nu nog 3d schermen en de verkopen nemen weer toe.

  2. Ik denk dat veel mensen aan het wachten zijn totdat die notch weg is. Momenteel vind je deze in alle nieuwe toestellen van apple. Een telefoon zonder notch met vingerafdrukscanner in het scherm zou de verkoop direct doen stijgen!

  3. Ik ga de opvolger van de X halen waarvoor ik waarschijnlijk zo een 1200 euro! ga neer tellen. En dan ga ik hem ook gebruiken tot dat ie echt nooit meer aan wil. De tijden dat ik om de 2 jaar een nieuwe ga aanschaffen is wel voor bij met de huidige prijzen.

  4. Als je de groeicijfers zo eens bekijkt lijk Huawei met name verkopen bij Samsung weg te snoepen. Ik denk dat Android gebruikers veel minder aan een merk gebonden zijn. Apple gebruikers daarentegen zijn denk ik heel merkvast. En als ik om me heen zie hoeveel mensen van Android naar iPhones overstappen ben ik niet bang dat Apple iets te vrezen heeft. Maar zoals Steve Jobs ooit citeerde ‘Things could change’.

  5. Gezien de prijzen die Apple vraagt voor een nieuwe iPhone, kan ik mij goed voorstellen dat het niet voor iedereen is weggelegd die dát er voor over heeft. De alternatieven (persoonlijk zal ik zelf nooit kiezen voor een Android besturingssysteem) zoals bijv. een OnePlus6 schijnt een prima toestel dat niet onder doet dan andere toppers.

    Daarnaast, wie een iPhone X bezit zal overall gezien niet heel hebberig zijn op de vernieuwde iPhone X (wellicht wel de iPhone X Plus met een enorm prijskaartje. Maar goed, prijs is relatief voor Apple fans)

    Ook ik wacht op de iPhone X Plus en ik weet nu al, dat word weer een dag van een boze vrouw (mijn vrouw) om mij heen die het allemaal onzinnig vind. Enfin, dan maar een nachtje op de bank slapen…

  6. Toch heeft de nummer 1 (Samsung) hier ook mee te maken want de Galaxy S9 hun vlaggenschip verkoopt slecht. Deze koste bij introductie 849 euro maar na een half jaar kun je hem al kopen voor 600 euro en vaak ook nog met gratis extra dingen. Het beleid is daar anders dan bij Apple maar het probleem is hetzelfde. Samsung zet nu alle zeilen bij om hun volgende vlaggenschip, de Note 9 te releasen voor de keynote van Apple ergens in september om zo snel te proberen wat klanten extra te scoren.
    Apple lijkt ook mee te gaan doen met deze strijd met de verwachte 6.1 inch iPhone waar we nog geen exacte prijs weten maar die wat lager is dan we gewent zijn.
    Dit noemen we in Nederland gewoon marktwerking 🙂

  7. Origineel geplaatst door iDennis
    Als je de groeicijfers zo eens bekijkt lijk Huawei met name verkopen bij Samsung weg te snoepen. Ik denk dat Android gebruikers veel minder aan een merk gebonden zijn. Apple gebruikers daarentegen zijn denk ik heel merkvast. En als ik om me heen zie hoeveel mensen van Android naar iPhones overstappen ben ik niet bang dat Apple iets te vrezen heeft. Maar zoals Steve Jobs ooit citeerde ‘Things could change’.

    Apple gebruikers zijn niet meer merk vast. Maar meer IOS vast.

  8. @Collin Briel: Geweldig nachtje op de bank slapen😂😂 Ik denk dat ik een nachtje het huis niet meer in kom😂

  9. Ik deed altijd al langer met telefoons dan twee jaar, maar dat waren wel steeds nieuwe toestellen. Ik vind Apple’s toestellen nieuw te duur nu koop ik uitsluitend 2 e hands.

    Na kort een 4s en 5c gehad te hebben ( updates stopten) hoop ik met mijn SE lang te kunnen.
    Het langst heb ik een sagem my x6 ofzo met 2g gebruikt, 5 jaar daarna mijn moeder nog 7 jaar na 12 jaar is ie werkend op marktplaats verkocht!

  10. Ik kocht eigenlijk elk jaar een nieuw toestel. Vele verbeteringen elk jaar.
    nu op het jaar want de vernieuwingen zijn minimaal.
    Om maar niet te spreken over de NFC-chip die ik al jaren in mijn toestel heb zitten en nog nooit heb kunnen gebruiken!

  11. Ik schrik van de aantallen, dit is op jaarbasis 1,3 miljard telefoons op een wereldbevolking van +/- 7 miljard. Misschien toch iets doen aan onze consumptie maatschappij.

  12. Origineel geplaatst door iDennis
    Als je de groeicijfers zo eens bekijkt lijk Huawei met name verkopen bij Samsung weg te snoepen. Ik denk dat Android gebruikers veel minder aan een merk gebonden zijn. Apple gebruikers daarentegen zijn denk ik heel merkvast. En als ik om me heen zie hoeveel mensen van Android naar iPhones overstappen ben ik niet bang dat Apple iets te vrezen heeft. Maar zoals Steve Jobs ooit citeerde ‘Things could change’.

    Er zijn net zoveel of zelfs meer mensen die overstappen van iPhone naar Android, en de meeste zijn daar zeker niet ontevreden over om het voorzichtig uit te drukken. Wat ik hiermee wil zeggen is dat beide OS’en erg op elkaar lijken tegenwoordig. Waar vroeger iOS veel soepeler, logischer en vlotter was, en Android toestellen meer voor de geeks die aan hun toestel wilden sleutelen of minder welvarende mensen waren, geldt dat tegenwoordig echt niet meer.

    Ik kan uit ervaring spreken. Ben al iPhone eigenaar sinds die officieel in Nederland te krijgen is en heb geen enkele iPhone overgeslagen tot de iPhone 7. Ik zweerde bij Apple en iPhones. Afgelopen jaar ben ik overgestapt naar OnePlus en al die vooroordelen zijn alles behalve waar. Overigens ben ik nog steeds Apple liefhebber en staat mijn huis er vol mee. De iPhonessla ik voorlopig wel over, want voor de helft van het geld heb je in mijn ogen al een beter toestel.

  13. Als je alles van apple hebt moet je haast wel een iPhone blijven aanschaffen, apple tv werkt niet met Android b.v.
    Dus dan maar een overjarig modelletje aanschaffen die het overigens meer dan goed doet. IPhone 7…

  14. @iDennis: Rare opmerking, Apple gebruikers zijn merkvast en Android niet. Apple-gebruikers hebben niet de mogelijkheid om een ander merk te kiezen, Android-gebruikers wel. Dat is idd ook de reden dat Huawei punten bij Samsung weg snoept.

  15. Misschien dat de redactie dit weet: maar is er eigenlijk nog altijd het programma in de US dat je voor een vast bedrag per maand steevast de nieuwste iPhone kunt kopen met korting tijdens de launch? (Apple upgrade program oid?) Is dit er nog eigenlijk?

  16. Het gaat vooral om prijs/kwaliteit ratio denk ik.
    Bedrijven als Huawei en Oppo doen dat goed en uiteraard Xiaomi, die nog veel groter gaat worden nu ze de europese markt op gaan.

    Kijk bijvoorbeeld naar de MI8 van laatstgenoemde die dus de helft kost van een “X”, maar zeker niet de helft slechter is. Prijs kwaliteit daar gaat het om. Mensen zijn niet gek.

  17. @Cihan: Dat heb ik ook gedaan maar met de iPhone 6.
    Ok ik vind de nieuwe iPhone 8 en X schitterend mooi, maar ik vervang pas mijn iPhone 6 als die niet meer aan gaat. Ondertussen gebruik ik het geld wel voor andere leuke dingen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.