Reacties voor: Apple heeft twee jaar voorsprong: eerste Android-toestellen met 3D-camera pas in 2019

Het duurt nog wel even voordat concurrerende toestellen een 3D-camera voor betrouwbare gezichtsherkenning krijgen, mede door het tekort aan belangrijke onderdelen. Apple loopt mede daardoor met Face ID twee jaar voor op de concurrentie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. En dan zeggen dat Apple niet innoveert…

  2. Zo bijzonder is het ook weer niet. Is het innovatief ja, werkt het beter en fijner dan de vingerscanner nee!

  3. Het is absoluut innovatief en een technisch hoogstandje, alleen niet iets waar ik op zit te wachten en extra geld voor over heb. Maar dat is net zo persoonlijk als de kleur van een telefoon.

  4. Lopen ze eindelijk na jaren weer eens voor op de concurrentie. Nu nog de prijzen een 10 tal procenten omlaag, en ze groeien weer als 15 jaar geleden.

  5. Apple laat dan weer in andere gebieden steken vallen, zoals de camera. Hoewel de iPhone-camera de meestgebruikte camera is ter wereld, doen partijen zoals Samsung het toch een notch beter (pun intended). De nieuwe Galaxy S9 camera is spectaculair en heeft de iPhone X en Pixel 2 officieel van de troon gegooid. Ik verwacht dat Apple ook binnen 2 jaar iets soortgelijks gaat willen/moeten uitbrengen. De camera is dan weer het enige vernieuwende aan de Galaxy S9, wat ook beschamend is…

  6. Ik ben het vertrouwen in Apple qua innovatie nooit verloren… Al lijkt de iPhone 8 als twee druppels water op de 6. Wat andere er ook van vinden. Ik persoonlijk vind Touch ID nog fijner en sneller werken dan Face ID, maar dat is vast nog ‘n kwestie van tijd denk ik. Het is pas de eerste generatie en zal nog wel wat verbeterd worden. En dat Samsung nu weer dingetjes heeft die beter zijn dan bij Apple… Daar trek ik mij niets van aan. Dat word bij de volgende generatie wel weer bijgetrokken, het zal toch altijd ‘n race blijven bij beide merken om elkaar te verslaan, op welk gebied dan ook.

  7. Origineel geplaatst door Vvendetta
    Apple laat dan weer in andere gebieden steken vallen, zoals de camera. Hoewel de iPhone-camera de meestgebruikte camera is ter wereld, doen partijen zoals Samsung het toch een notch beter (pun intended). De nieuwe Galaxy S9 camera is spectaculair en heeft de iPhone X en Pixel 2 officieel van de troon gegooid. Ik verwacht dat Apple ook binnen 2 jaar iets soortgelijks gaat willen/moeten uitbrengen. De camera is dan weer het enige vernieuwende aan de Galaxy S9, wat ook beschamend is…

    Als ik heel eerlijk ben vind ik de camera op de GS9 niet veel verschillend met voorgaande modellen zoals de GS8… Leuk die variabele diafragma maar ik vind het meer een gimmick. Heb tot nu toe nog geen voorbeelden gezien waarbij ik een spectaculair verschil zie. Misschien ben ik de enige die dit vind, maar ik had niet geupgrade als ik een GS8 zou hebben.

    En dat begin “Apple laat steken vallen in de camera” ben ik totaal niet met je eens, de camera op iPhone’s is één van zijn sterkste punten.
    Ik vind de camera’s in iPhone’s op een hoop punten velen malen beter vergeleken met concurrenten zoals Samsung, Sony of LG.
    Kleuren op de GS9 bijvoorbeeld zijn veel te verzadigd en zien er niet natuurlijk uit. De stabilizatie op samsung is toestellen is naar mijn mening ook gewoon slecht. Videos hebben een raar “Pudding” effect waardoor de videos er heel gek uitzien.

    Edit: ik heb even een voorbeeld gezocht van wat ik bedoel.

  8. @Erik: ooit gehoord van eindelijk een fatsoenlijke vingerafdruk scanner in de iPhone geïmplementeerd of 64bit? Apple loopt met best veel dingen voor.. Beetje onzin wat je hier zegt lijkt mij

  9. Origineel geplaatst door Erik
    Lopen ze eindelijk na jaren weer eens voor op de concurrentie. Nu nog de prijzen een 10 tal procenten omlaag, en ze groeien weer als 15 jaar geleden.

    Alsof de prijzen die Apple voor haar producten en diensten vraagt groei in de weg hebben gezeten.

  10. @Vvendetta: Pixel 2 en iPhone X van de troon gestoten door de S9 qua camera?! Dat durf ik te betwijfelen hoor. Ik heb toch menig vergelijking gezien waar de iPhone X en Pixel 2 het op veel punten beter doen: belichting (S9 is vaak overbelicht), beeldstabilisatie is vaak robotisch bij de S9, in low-light wordt te snel een te lange sluitertijd gekozen (wat mijn voornaamste reden was om de S8 terug te sturen, en dit wetende ook nooit een S9 zal kopen).

    Wat betreft kleuren e.d. is ‘t stuivertje wisselen tussen de 3 bovengenoemden. Ik denk wel (als Pixel 2 gebruiker) dat de iPhone het meest consequente beeld geven. Waar een Pixel 2 soms een 10 kan scoren en andere keren een 5 scoort de iPhone consequent een 8. Tja, wat vind je belangrijker…

  11. Wat is er nu makkelijker dan even je duim op een bepaalde plek leggen.
    Als je iPad scherm even in de slaapstand gaat moet je met face id hem steeds even optillen.

    Fingerprint in screen gaat het denk ik worden. Hoop ik.

  12. Ik snap niet helemaal waarom de concurrent dit ook zou willen? Het is leuk maar nodig ??

  13. Gebruik nu de X sinds uitkomen en face-id bevalt enorm. Zou niet meer anders willen.

    Wat camera Apple versus Samsung: ik vind de foto’s van Samsung er zo op het oog mooi uitzien maar het geeft niet de werkelijkheid weer.

    Als ik een foto maak wil ik een moment vast leggen zoals ik die op dat moment zie en wil niet dat de kleuren anders worden vastgelegd. Dat doe ik achteraf zelf wel als ik dat nodig vind.

    En als ik de foto’s van vrienden zie die met een Samsung zijn gemaakt dan zijn de kleuren helderder en de belichting ook. Ik vind dat meestal niet mooi.

    iPhones geven veel meer de werkelijkheid weer.

  14. @Cihan: Ik ben het hiermee eens, het is spitstechnologie maar het had voor mij niet gehoeven, ik mis de vingerafdrukscanner ook. Maar voor de rest uiterst tevreden over de X, geweldig toestel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.