Reacties voor: Nederlandse ontwikkelaar krijgt webbrowser werkend op Apple TV

Nederlandse ontwikkelaar jvanakker is erin geslaagd om een webbrowser op de Apple TV 4 werkend te krijgen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Ziet er goed uit!! Browsen op de bank. Ik zie nog wel 2 tv’s naast elkaar in de huiskamer komen. 1 scherm voor tv/Netflix/gamen en 1 scherm voor browsen/HomeKit/iTunes. Apple zal dit bewust tegenhouden ivm kannibalisatie van de iPad en imac.

  2. Sorry, met alle respect maar ik zie hier eigenlijk niet zoveel speciaals hoor. Ze hebben dus gewoon gedaan wat niet mag, ttz een UIWebView gebruik in een tvOS app. De code spreekt boekdelen :

    self.webview = [[UIWebView alloc] initWithFrame:[UIScreen mainScreen].bounds];
    [self.webview loadRequest:[NSURLRequest requestWithURL:[NSURL URLWithString:@"http://www.apple.com"]]];

    In het land der blinden is éénoog koning!!

  3. @Eddy Van Hoeserlande: Wat niet mag??? Nee, wat Apple niet wil!
    Maar ik verwacht zeer binnenkort een jailbreak voor de Atv4, waarom? Omdat tvOS een nieuw product is waar vermoedelijk nog veel fouten in zitten
    En ja, ook dit “wil” Apple niet.

  4. @Arjen: Nou ja, werkend? Ziet er inderdaad soepel uit, maar een link heb ik niet zien invoeren. Alleen de -store browsen wordt na een poosje best wel saai denk ik 😏 Dus hoe zit het met een toetsenbord? Wellicht via een iP… etc.? De browser op mijn TV is in ieder geval zo goed als onbruikbaar, mede daardoor, IMHO 😩

  5. Ik heb het gevoel dat ik weer in 2008 ben. De iPhone 2G in m’n handen heb. Maar het duurt nog 9 maanden voordat de AppStore z’n deuren opent.

    Het product is gewoon nog niet af. Punt!

  6. Je kunt wel degelijk surfen, hier lees je hoe je de browser kunt installeeren op je Apple TV en hoe ie werkt. Hij werkt wel aardig, maar een Apple TV is niet gemaakt om te surfen…

  7. Dit is meer in :de categorie: “Browsen omdat het kan, niet omdat het makkelijk is” Totaal nutteloos. Heb nu een Samsung TV waar dat ook op kan, maar ik vind het maar niks. Zelfs niet met het bijgeleverde toetsenbord. Nee, browsen doe je nog het best op een laptop/desktop. (nee, ook niet op een iPad of iPhone dus)

  8. Top dat Apple dit niet toelaat in de TV apps.
    Voor je het weet krijg je allerlei apps die eigenlijk alleen maar een website wrapper zijn. Kijk maar eens naar de crap die KLM in de store zet voor de iPhone. Wat simpele menu’tjes waarna je op webviews uitkomt. Een slechtere ervaring is er niet.
    Als ik op de bank wil ‘internetten’ pak ik wel de laptop erbij.

  9. @Jan: Dit is nu precies wat ik bedoelde. Ik heb ook een (2012) Samsung SmartTV waarop het ‘kan’, maar waarbij het feitelijk nutteloos is.
    Bijvoorbeeld. Ik heb ooit geprobeerd de toen nieuwste afleveringen van ‘Avatar’ series ‘Legend of Korra’ daarop te volgen. Deze werd nog niet door Nickelodeon in NL uitgezonden, maar wel via een website te bekijken. Het ging, maar vraag niet hoe. Zelfs met een muis aangesloten en de iPad als toetsenbord, was het navigeren een ramp. Tekst (de web-link) invoeren via de iPad ging nog wel, maar de browser snapte weinig van de getoonde web-paginas. Diverse elementen/knoppen bleven verborgen, of verdwenen heel snel uit beeld. Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven, Safari op de iPad maar gebruikt en via AirPlay naar TV gestuurd. Dat ging prima. Wellicht zou het op de TV4 beter kunnen, maar er zullen toch altijd beperkingen blijven, denk ik.

  10. @arjen
    Twee tv’s naast elkaar…echt? Iedereen heeft dat tweede scherm tegenwoordig al in z’n handen als de tv aanstaat. Waarom zou je dat dan ook naar de muur verplaatsten? Nee ik zie het niet gebeuren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.