Reacties voor: Apple TV in Nederland: teleurstellende cijfers, halvering in 2017

De Apple TV doet het in Nederland niet zo goed. De verkoopcijfers vallen tegen ten opzichte van de goedkopere Chromecast en veel mensen zien niet het nut van een Apple TV als de smart-tv of mediabox al dezelfde functies biedt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 106 reacties

  1. Kijken via Apple tv 4K.
    Sublieme beeldkwaliteit van de Atv valt niet te vergelijken met kijken via een app of het Netflix kanaal van bv. ziggo.
    Wij zijn happy!

  2. Ik snap ‘t wel: meerwaarde is verwaarloosbaar. En niet alleen dit product doet ‘t niet goed . Ook van de X is wereldwijd de productie met de helft teruggeschroefd. Het lijkt of Apple zich zelf in de voet schiet.

  3. Wat volkomen logisch is, aangezien je een hoop diensten mist. In vergelijking met de VS. Zoals sport rugby etc. Dat soort vergelijkbare diensten die de Apple Tv onderscheid zijn er niet in Europa zoals voetbal of iets dergelijks.

    Ik hecht zelf geen waarde aan wat ik hierboven schreef. Maar ik kan me voorstellen dat dit zeker invloed heeft op het overwegen van aankoop van een Apple tv..

  4. De grootste handicap van de Apple TV is dat de grootste functie gewoon niet werkt in NL/BE, namelijk Siri. De Siri remote is dan gewoon een “remote”. Hoe belachelijk… En het feit dat je Apps kunt downloaden vind ik ook overbodig als het aanbod op het tvOS platform zo schaars is. Daar betaal ik geen €200 voor. Mijn Chromecast van €40 doet alles wat ik nodig zou hebben van een “Apple TV”. Er is nu zelfs een Chromecast Ultra voor €80 die 4K en HDR ondersteunt. Apple is met de Apple TV zéér out of touch met de (Europese) consument.

  5. Zo’n uitkomst is niet raar te noemen.
    De toekomst van tv kijken? Dan zal er wel content geleverd moeten voor de Apple tv. Helaas loopt Nederland daar hopeloos achter. De Apps die er zijn om tv te kijken, hebben geen van alle een apple tv app. Ziggo, KPN, xs4all, knippr, en alles wat er nog meer is zullen aan de slag moeten om die achterstand in te halen.

  6. Top ding ! En als ze nu nog eens een echte tv maken dan koop ik hem meteen 👍

  7. Het is wachten op het moment dat AppleTV op je HomePod draait en een HDMI uitgang krijgt of dat je het met een hele goedkope stick kunt streamen naar je TV.

  8. Zou eerst maar eens de cijfers van Spreekbuis tegen het licht houden. Nergens zie ik een bron hoe ze aan deze cijfers komen. De AppleTV 4K 64GB is al maanden heel slecht leverbaar. Deels door waarschijnlijk NAND chips tekorten maar ook door grote vraag.

    Ik vertrouw deze cijfers voor geen meter. Mooie taak voor iCulture om meer onderzoek te doen. Ik vermoed dat er een lobby achter zit om maar vooral te verantwoorden dat er geen NPO apps gemaakt worden voor de AppleTV.

  9. @Vvendetta: Siri kan je wel gebruiken op een Apple TV 4(K)

  10. Origineel geplaatst door WvB22
    Zou eerst maar eens de cijfers van Spreekbuis tegen het licht houden. Nergens zie ik een bron hoe ze aan deze cijfers komen.

    De cijfers zijn afkomstig van GfK (zoals aangegeven in ons artikel). We kennen de schrijver van het stuk persoonlijk en hebben alle vertrouwen dat de cijfers gewoon kloppen.

  11. Ik zou graag zo’n 4K Apple TV willen, lijkt me wel leuk voor de uitbreiding van het eco systeem. Maar naast onze Smart TV en mijn Xbox is het misschien wat zonde van het geld. Beetje zoals in het artikel al staat.

    Wellicht dat de echte toekomst van tv kijken pas komt als Apple daadwerkelijk een tv uitbrengt. Eentje waarbij je met Siri de tv al aan en uit kan zetten zou leuk zijn, in plaats van je tv aanzetten met de ene afstandsbediening, de Apple TV met de Siri Remote en dan vervolgens nog de juiste input source vinden. Ook cool als je dan met Siri kan wisselen tussen input sources. Zoals Microsoft al eens geprobeerd heeft met Xbox en Kinect.

  12. Voorheen gebruikte ik altijd de Apple TV 3, maar tegenwoordig gebruik ik voornamelijk mijn xbox voor YouTube, Netflix enz enz.

  13. Weet je wat het probleem is een week voordat de 4K Apple tv werd geïntroduceerd heb ik en een vriend van mij allebei een gewone Apple tv 4 gekocht omdat het niet zeker was wanneer de nieuwe uit kwam

  14. Origineel geplaatst door WvB22
    Zou eerst maar eens de cijfers van Spreekbuis tegen het licht houden. Nergens zie ik een bron hoe ze aan deze cijfers komen. De AppleTV 4K 64GB is al maanden heel slecht leverbaar. Deels door waarschijnlijk NAND chips tekorten maar ook door grote vraag.
    Ik vertrouw deze cijfers voor geen meter. Mooie taak voor iCulture om meer onderzoek te doen. Ik vermoed dat er een lobby achter zit om maar vooral te verantwoorden dat er geen NPO apps gemaakt worden voor de AppleTV.

    Origineel geplaatst door Rudra
    Dit!!

    Ik zou zo graag mijn Ziggo Horizon Box laten vervangen door de Apple TV, maar zolang je nog geen TV kan kijken op de Apple TV, heeft het voor mij weinig nut en ik denk dat veel meer mensen er zo over denken.

  15. @WvB22: Cijfers zijn van GfK

  16. Heb de Apple TV 4K erg blij mee
    Gebruik hem soms ook met USA account
    En hoorde NPO komt dit kwartaal met eindelijk de app op de Apple TV

  17. @Hidde: Wij hadden dat ook, kijk eens naar KNIPPR.

  18. @KM: Niet alles geloven. Elk jaar na de feestdagen schroeft Apple de producties terug. In de media vind je elke week wel iets over dat Apple minder verkoopt. Tot je telkens de kwartaalcijfers van het bedrijf ziet.

  19. Apart dat dit artikel vermeld dat de Chromecast vaak in de grabbelbakken van de elektronicawinkels ligt.
    Nu heb ik zowel de Chromecast 1 als de Chromecast 2 in gebruik, zoek altijd de goedkoopste aanbiedingen op, maar heb werkelijk nog nooit deze apparaatjes voor een grabbelprijsje gezien.
    Buiten het feit dat 39 euro al niet duur is uiteraard.
    Maar ben er heel tevreden over, vooral de 2 heeft topontvangst en start lekker snel op.

    • @Ruud: Ze liggen bij de Mediamarkt steevast in grote bakken (ik kom in het weekend in heel wat verschillende vestigingen in NL/BE/DU). Wel voor de normale prijs, nooit afgeprijsd. Het wordt gepresenteerd als makkelijke meepakker.

  20. Ben echt zeer tevreden over de nieuwe ATV4K, voor mij alles in 1. Netflix 4K, iTunes 4K, Amazon 4K, Infuse 4K (kodi) voor mijn NAS bestanden. Het werkt top en ook het gezin kan er mee overweg. Het enige wat ik nog mis is een NPO uitzendinggemist app en YouTube 4K (alhoewel Vimeo 4K bijna dezelfde 4K bestanden kan weergeven).

  21. Mijn ATV3 doet nog prima zijn werk. Pas als mijn huidige TV vervangen wordt door een 4k variant, zal ik pas gaan denken om een nieuwe ATV te kopen…

  22. Best logisch inderdaad. Smart TV’s voorzien in 90% van de beheofte aan meer dan kabel tv kijken denk ik.

    Chromecast werkt goed en is goedkoop.

    Thuis hebben we beneden een ATV3 voor netflix en ook gekochte films via iTunes.

    Ik wil ook nog een ATV 4K maar dat doe ik wanneer ik de TV en de receiver ga vervangen (heb nog een te oude maar goede receiver).

    Op onze slaapkamer staat een ATV3 maar die wordt eigenlijk nooit gebruikt.

    In ons vakantiehuis heb ik net een ATV 4K aangesloten. hangt nog een wat oudere tv en ik vind de foto’s app, games en muziek dan wel een meerwaarde t.o.v. de ATV3 die ik daar eerst had. Kunnen we op een leuke manier wat spelletjes doen, neemt wieig ruimte in, spellen zijn goedkoop. Foto’s zijn leuk omdat je ze meteen kan zien na een dagje uit. Wat ik wil jammer vind is dat je films van iTunes niet op de ATV kan downloaden (er is daar geen vaste internetaansluiting).

  23. Ik zou juist voor een apple tv gaan ipv het kijken via de smart functies van een TV, daar zie je toch vaak de klachten dat de apps na een tijd niet meer worden geüpdatet en dat de hele functionaliteit niet meer werkt. Daarnaast je kan je apple tv makkelijk meenemen naar een andere locatie dit hoef je natuurlijk met je horizon box niet te proberen( een chromecast is natuurlijk nog makkelijker)

    persoonlijk vind ik streamen naar een chromecast ook verre van ideaal aangezien ik dan geen gebruik kan maken van mijn ipad of iphone en ook nog op de batterij duur moet letten van deze devices.
    Is de apple tv perfect? nee dat zeker nog niet qua functies kan het uitgebreid worden bijv. aansluiten op je homepod, meeliften op het hue programma, de functies uit de VS overnemen, meer hdr standaarden etc etc.

    En ik hoop idd dat ook de tv boeren ook een app ontwikkelen voor de apple tv zodat ik nietmeer hoef te switchen van bron en alles in 1 heb.

  24. Misschien komt het ook door het feit, dat AppleTv ook maar de helft beid qua media dan andere landen.

    nog…steeds…geen…tv…series..!!!

    En ik weet dat is niet de schuld van Apple, maar alle andere media boeren die tegenwerken dat series in de Ned iTunes store kunnen komen.

    En Netflix kijk ik liever via AppleTv, want dan heb ik wel controle of HDR content, die op een LCD TV er gewoon k*t uit ziet, en dat je binnen AppleTv dit wel uit kan zetten, op de Android app van mijn Sony TV niet !

  25. Zelf gebruik ik de Apple TV 4 niet enkel als box voor TV maar ook als Hub voor Homekit Automatisering. Dit werkt zeer goed maar is misschien een iets minder gekende functie. Het enige minpunt vind ik de prijs.

  26. Als echte die-hard heb ik uiteraard een Apple Tv 4k, een Amazon Fire-tv, een Chromecast Ultra. De onboard app van de Tv gebruik ik zelden.

  27. Netflix via mijn telefoon naar chromecast op mijn TV.
    Netflix via de PS4.
    Netflix via de mediabox (Ziggo).
    Netflix via mijn mobiele scherm indien niets anders tot mijn beschikking is.
    Netflix via de Apple TV

    Ik gebruik wat voor mij de minste handelingen en kopzorgen zorgt. Ieder heeft zijn voor en nadeel.
    Waar ik me vooral aan irriteer is hoe traag en mediabox reageert, dan zou ik willen dat mijn Apple TV de mediabox was en dat Apple de provider was.

  28. Origineel geplaatst door Kees
    Ben echt zeer tevreden over de nieuwe ATV4K, voor mij alles in 1. Netflix 4K, iTunes 4K, Amazon 4K, Infuse 4K (kodi) voor mijn NAS bestanden. Het werkt top en ook het gezin kan er mee overweg. Het enige wat ik nog mis is een NPO uitzendinggemist app en YouTube 4K (alhoewel Vimeo 4K bijna dezelfde 4K bestanden kan weergeven).

    NPO app komt dit kwartaal

  29. De netflix app op mijn Sony tv loopt iedere keer vast. Een euvel waar Sony zelf niets aan kan doen, zo kreeg ik van ze te horen. Dus ja, Netflix stream ik via de  tv en af en toe huur ik een film.
    Ook programma gemist (npo start app) stream ik via de  tv naar m’n tv.
    Erg fijn apparaatje.

  30. Origineel geplaatst door Daan
    persoonlijk vind ik streamen naar een chromecast ook verre van ideaal aangezien ik dan geen gebruik kan maken van mijn ipad of iphone en ook nog op de batterij duur moet letten van deze devices.

    Dat is dus niet hoe Chromecast werkt. Als je een video naar je Chromecast stuurt, stuurt je app in principe alleen een linkje van de stream naar je chromecast, verder doet die al het werk. Je telefoon doet helemaal niets meer als de video eenmaal loopt, je kan zelfs in een vliegtuig naar de andere kant van de wereld stappen en de video op de chromecast blijft gewoon doorlopen.

    Verder lijkt me een ATV wel handiger, maar niet 165 euro handiger, wat gelijk ook de reden is waarom ik gewoon een chromecast aan m’n TV heb gekoppeld en een chromecast audio aan de versterker.

  31. In november AT4 gekocht vooral ivm foto’s, vakantievideo’s én Pathé Thuis. Dat laatste is heerlijk, geen abo maar gewoon per film afrekenen.
    En alles werkt gewoon zoals we verwachten (we zijn een Apple familie)

  32. Origineel geplaatst door Daan
    Ik zou juist voor een apple tv gaan ipv het kijken via de smart functies van een TV, daar zie je toch vaak de klachten dat de apps na een tijd niet meer worden geüpdatet en dat de hele functionaliteit niet meer werkt. Daarnaast je kan je apple tv makkelijk meenemen naar een andere locatie dit hoef je natuurlijk met je horizon box niet te proberen( een chromecast is natuurlijk nog makkelijker)
    persoonlijk vind ik streamen naar een chromecast ook verre van ideaal aangezien ik dan geen gebruik kan maken van mijn ipad of iphone en ook nog op de batterij duur moet letten van deze devices.
    Is de apple tv perfect? nee dat zeker nog niet qua functies kan het uitgebreid worden bijv. aansluiten op je homepod, meeliften op het hue programma, de functies uit de VS overnemen, meer hdr standaarden etc etc.
    En ik hoop idd dat ook de tv boeren ook een app ontwikkelen voor de apple tv zodat ik nietmeer hoef te switchen van bron en alles in 1 heb.

    Je accu verbruik blijft gelijk bij het gebruik van een Chromecast. De app stuurt namelijk een signaal dat de Chromecast iets moet doen, en die streamt vervolgens vanuit zichzelf de data. Het is dus niet dat je Iphone/Ipad de data streamt en vervolgens doorstreamt naar de Chromecast.

  33. Netflix kijken doe ik altijd met de Nvidia Shield, wel alle Apple TV’s gehad tm. de 4, maar vanwege Kodi en andere opties toch voor de Shield gegaan en de laatste ATV4 verkocht (zomer vorig jaar) Geen spijt van gehad.

  34. Mijn Samsung Smart TV (2011) kan nauwelijks nog nieuwe apps draaien, zoals NPO, RTLXL, Kijk, Netflix etc. Ik heb een Chromecast gekocht om via de iPad naar TV te streamen. Maar Chromecast support niet alle apps. Heb een Android box geprobeerd maar vanwege het krakkemikkige ontwerp gauw weer teruggegeven. Omdat van Apple TV niet te vinden is welke apps ondersteund worden koop ik die niet. Voorlopig, zo lang de TV het nog doet blijf ik de Chromecast gebruiken. In de toekomst waarschijnlijk een smart TV van een ander merk dat wat langer de apps blijft ondersteunen.

  35. Ik heb geen Apple tv, maar een Android media player en een EZCast 5G stick voor airplay en mirroring

  36. Best tevreden , heb de Apple tv vierde generatie in de slaapkamer en de 4K versie in de woonkamer

  37. Persoonlijk gebruik ik de Apple TV vooral voor ITunes films, Airplay en koreaanse shows. Netflix via de app op de tv werkt voor mij een stuk makkelijker dan de Apple TV aanzetten.

  38. Wij hebben thuis een Apple TV4 . De apps via de smart-functies van de TV zijn te traag en onstabiel, en de afstandbediening te ingewikkeld voor de kinderen. Ook wil ik niet alles via mijn telefoon/tablet moeten casten via Chromecast.

    Apple TV4 is nu de centrale hub voor alles wat we kijken (wij hebben geen TV via de kabel, maar alleen streaming) en luisteren (muziek, radio).

    Het werkt feilloos, de afstandbediening is simpel maar veelzijdig en het enige wat je eventueel moet zeggen tegen mensen die het ding nog nooit hebben gebruikt, is dat het bovenste stukje werkt als de touchpad van een laptop.

    Super tevreden mee en ik wil niet meer zonder.

  39. @Jack: Daar denkt mijn ipad toch heel anders over 😉

  40. Primaire TV van Sony heeft een ingebouwde Chromecast, waarom zou ik dan nog een Apple TV willen hebben? Mijn oude Apple TV functioneerde niet goed meer en is in de slaapkamer vervangen door een (veel goedkopere) Chromecast. Het werkt zowel in woon- als slaapkamer niet foutloos, maar dat was bij de Apple TV ook absoluut niet het geval.

  41. Ik heb geen Netflix

  42. Als Apple er nou eens voor zorgt dat er ook WebKit ondersteuning komt in de Apple TV. Dan is het voor App ontwikkelaars ook interessanter om apps uit te brengen die ook gebruik maken van websites. Bijvoorbeeld voor handleidingen van de app. Of voor het nieuws.

  43. Origineel geplaatst door Daan
    @Jack: Daar denkt mijn ipad toch heel anders over 😉

    Dan doe je toch iets vreemds want hij heeft wel gelijk, je kan je iPad zelfs uitschakelen als de stream loopt en evt. doorgaan op ander apparaat.

  44. AppleTV 4K ism. LG OLED B7 is heerlijk om films te kijken in 4K HDR/Dolby Vision.

    Voor mij dus een heerlijk apparaat en ben er heel erg blij mee.

  45. Origineel geplaatst door Leon
    In november AT4 gekocht vooral ivm foto’s, vakantievideo’s én Pathé Thuis. Dat laatste is heerlijk, geen abo maar gewoon per film afrekenen.

    En alles werkt gewoon zoals we verwachten (we zijn een Apple familie)

    Wat offtopic maar wat is voor jou het verschil tussen iTunes en Pathé Thuis?

  46. Ik heb de Apple TV primair gekocht als hub voor HomeKit, maar kijk sindsdien alleen nog maar Netflix via de AppleTV: bediening is simpeler, de snelheid is veel groter en ik verbeeld me dat de beeldkwaliteit ook beter is…

  47. “Toch biedt de Chromecast nauwelijks extra functies ten opzichte van de Apple TV.”

    Dit is de wereld op zn kop. De veel duurdere Apple TV biedt juist nauwelijks extra functies ten opzichte van de voordelige Chromecast. Laten we eerlijk zijn, die apps voegen helemaal niks toe.
    Ik gebruik nog steeds de Apple TV 3, voldoet nog steeds prima voor Netflix, YouTube en af en toe wat AirPlay.

  48. Heb thuis 2 stuks AT3 staan en voldoen mij perfect. Gebruik ze alleen voor Itunes video’s, Netflix en Airplay. Kabel tv heb ik al 2 jaar niet meer, en heb het nog geen seconde gemist. Extra apps zie ik tot nu toe ook de meerwaarde niet van in.

  49. Ik vind het een super apparaat. Heb onderlaatst een atv4k gekocht in de woonkamer en de ‘normale’ 4 naar de slaapkamer en de KPN tv kastjes de deur uitgedaan. Hier komt enkel nog glasvezel internet de meterkast binnen om vervolgens KNIPPR, Netflix en Infuse op 1 boxje te hebben. Fantastisch.

  50. Npo app, en ziggo go app is een mooie aanvulling , maar helaas die komen niet of vertraagd

  51. Wij gebruiken alleen Apple tv, kijken via onze smart tv doen we eigenlijk nooit. Het is alleen jammer dat er in Nederland te weinig apps zijn voor de Apple tv.

    Denk ook dat hier het grootste probleem zit.
    Ziggo en andere zenders kijken we vaak met AirPlay echter zou een directe app stukken makkelijker zijn.

    Ik zie het zelf nog steeds als een goede aanvulling op ons Apple assortiment thuis👍🏻

  52. Origineel geplaatst door Wouter
    … Omdat van Apple TV niet te vinden is welke apps ondersteund worden koop ik die niet.

    Tip: Als je in de AppStore kijkt zie je staan of een app ook AppleTV ondersteund, kijk maar s bij “Pathé thuis”.

  53. Ik kijk altijd op mijn monitor of op mijn iPad. Mijn appletv gebruik ik echt zelden (mijn tv in het algemeen zelden, alleen voor de xbox eigenlijk).

  54. Origineel geplaatst door Leon
    In november AT4 gekocht vooral ivm foto’s, vakantievideo’s én Pathé Thuis. Dat laatste is heerlijk, geen abo maar gewoon per film afrekenen.

    En alles werkt gewoon zoals we verwachten (we zijn een Apple familie)

    Origineel geplaatst door RTF
    Wat offtopic maar wat is voor jou het verschil tussen iTunes en Pathé Thuis?

    Aanbod en prijs verschilt. Soms kopen we film via iTunes, wat vaker via Pathé thuis.

  55. Infuse + NAS + Apple TV is echt een winning combinatie.
    Ik heb Ziggo TV de deur uit gedaan en kijk alles via Apple TV. Voetbal via Fox, TV via KNIPPR, downloads via Infuse en uiteraard Netflix.

    Enige gemis is app van Ziggo zelf, NPO gemist en dedicated Spotify. De meerwaarde is enorm, alleen moeilijk te verkopen misschien?

  56. Ik ben al jarenlang een Apple fan maar de laatste tijd is het huilen met de pet op…

    – ATV de helft van de functies werkt niet in België
    – Siri in het Nederlands is bedroevend slecht
    – HomePod niet verkrijgbaar in België
    – Apple Pay nog steeds niet beschikbaar hier!
    – NFC is vrij gezet voor ontwikkelaars maar hiervan zie ik nog geen resultaat. Bv betalingen Bancontact app.
    – OSX staat precies al jaren stil. Mac app store is te beperkt. OSX is minder stabiel als voordien. Wanneer investeren ze terug in OSX?
    – Apple CarPlay weinig nieuwe apps. (Buiten WhatsApp)
    -…

    Vooral de beperkte vernieuwing in OSX en het lang wachten op nieuwe functies in iOS is een domper voor me.

  57. Hier alleen apple tv4.
    Geen kabel TV.

    We wachten al ontzettend lang op NPO app met ondertiteling en gemiste uitzendingen!
    We willen er dan pas €2,95 betalen voor NPO Start Plus. Er is al een NOS app, maar zonder ondertiteling kunnen we er niks mee.

    En méer grote games blijven uit. Zoals Lego Dimensions. Had best gemakkelijk gekund. Steelseries Nimbus controller ligt hier soms te verstoffen. Ik had daar iets meer van verwacht.

    Dit terzijde, apple TV 4 werkt fijn, Netflix doet wat wij vragen en er zitten tal van leuke games op. Zoals Just Dance Now.

  58. @Vvendetta: Siri doet het al een tijdje in het Nederlands op de Apple TV 4 hoor.

  59. Mijn TV heeft geen HDMI pass trough. Dus alleen met de netflix app op mijn tv kan ik surround sound krijgen op mijn Sonos.

    Via Apple TV gaat dit niet werken helaas.

    Chromecast werkt overigens prima!

  60. Ik heb hier nog drie stuks aTV3 staan, doen nog steeds prima hun werk.

    Wij kijken alleen Plex, youtube (dochter) en stream muziek via iTunes Match. Al een hele tijd geen kabeltelevisie meer, heerlijk.

  61. Ik Koop pas een Apple tv als ik ziggo erop kan kijken. De rest kan ook ik ook met een smart tv.

  62. Origineel geplaatst door Bram
    Ik ben al jarenlang een Apple fan maar de laatste tijd is het huilen met de pet op…
    -ATV de helft van de functies werkt niet in België

    Je bedoelt Siri? Dat kan ondertussen wel. Welke functies werken er dan niet?

    Siri in het Nederlands is bedroevend slecht

    Yep. Maar het is wel in het Nederlands. Je kan ook Google gebruiken, maar dat moet je dan in Engels doen.

    HomePod niet verkrijgbaar in België

    Geduld is een mooie deugd.

    Apple Pay nog steeds niet beschikbaar hier!

    Inderdaad. Jammer. Maar er is meer voor nodig om Apple Pay hier te lanceren. Als ze het morgen introduceren en geen enkele winkelier doet mee, dan heb je er nog niks aan.

    NFC is vrij gezet voor ontwikkelaars maar hiervan zie ik nog geen resultaat. Bv betalingen Bancontact app.

    Daar heb je echt geen NFC voor nodig. Waar heb je die hele NFC eigenlijk wél voor nodig?

    OSX staat precies al jaren stil. Mac app store is te beperkt. OSX is minder stabiel als voordien. Wanneer investeren ze terug in OSX?

    MacOS nog steeds veel stabieler dan de concurrentie, maar goed de stabiliteitsupdate komt blijkbaar in 10.14. U vraagt, wij draaien. Een “gewone” computer met macOS of Windows is al lang niet meer spannend. Die dingen zijn voorlopig een beetje “af”.
    MacApp Store staat inderdaad stil. Maar ook daar is verandering op komst, als we de geruchten mogen geloven.

    Apple CarPlay weinig nieuwe apps. (Buiten WhatsApp)

    CarPlay? Goh ja.

    Vooral de beperkte vernieuwing in OSX en het lang wachten op nieuwe functies in iOS is een domper voor me.

    Je krijgt elk jaar een heel nieuw OS. Laat dat nu net het probleem zijn waardoor er de laatste tijd meer en meer bugs in zitten. Maar goed, er is verbetering op komst.

  63. Zodra Kodi er op zou kunnen gaat het weer los. Maar nee. Luister niet naar de community en blijf krampachtig je OS dicht gooien. Apple bloedt vanzelf dood. Net als ios JB. Uiteindelijk zal een het gros (op de die hards na, die met het schip zullen zinken) apple zat worden en op een vorm van android zitten.

  64. Origineel geplaatst door Bram
    Ik ben al jarenlang een Apple fan maar de laatste tijd is het huilen met de pet op…

    I rest my case.

  65. Ik heb toevallig vorige week een 2dehands Apple tv 3 erbij gekocht, voldoet prima voor mijn gebruik. Mijn telefoon is ‘leading’ en de Apple tv gebruik ik alleen als doorgeefluik. De meerwaarde van de 4 is voor mij dan ook niet relevant.

  66. Ik heb een htpc voor al het kijkwerk

  67. Ik kijk Netflix via tv app(LG Oled 55C7) en via mijn Xbox One X. Heb een Atv3 aan mijn tv hangen maar die gebruik ik eigenlijk zelden tot nooit.

  68. @Alex: Sorry Dude. Maar dat soort verhalen heb ik al veel te dikwijls gehoord. Alsof Android/Google zo geweldig is. Ik heb zelfs geen Gmail-account meer. Zo vervelend vind ik Google.

  69. Ik kijk Netflix via mijn PS4.
    ik vind de Apple TV te duur, en dan ben je er nog niet want de meeste spellen heb je nu ook een joypad nodig.

  70. Ik plaats van naar verkoopcijfers, zou er gekeken moeten worden naar het gebruik.

    Technisch gezien heb ik een smart-tv, maar omdat de software ruk is, gebruik ik een Apple tv.

  71. Ik heb mijn Apple tv4 voor NETFLIX en wat veel mensen wellicht vergeten te vermelden als Hub voor HOMEKIT.

  72. Tja, als je Apple TV bevalt (en dat doet ie), ga je niet steeds een nieuwe kopen. Pas als m’n TV stuk gaat, koop ik een ATV 4K, tot die tijd doet de ATV4 (zonder K) het nog prima! Net zoals bij de iMac of iPad, koop je ook niet steeds een ander. Toch?

  73. Apple TV richt de focus op USA, UK, etc. (Engelstalig). Dat is niet zo slim.

  74. In de woonkamer kijk ik via MPC-HC (NVidia 980ti) en bitstream naar een Pioneer SC-LX901, verbonden met een 55inch Sony A1 OLED. Netflix gaat of via mijn Sony BluRay speler UHP-H1 of xBox One X of xBox360. 4K kijk ik via mijn Oppo UDP-205 en daar kan GEEN enkele ATV of Chromecast tegenop! Smart TV’s zijn helaas niet goed toegerust met een soc/gpu om 4K zonder problemen weer te geven. Mijn beide 4K ATV’s 64Gb zijn verhuisd naar de zolderruimte in het gadget-museum. 4K films/tv series dienen gezien/gehoord te worden MET Dolby TrueHD Atmos en/of DTS:X en anders snap je de essentie gewoon niet. Wie koopt er een bioscoop kaartje om een film in 2.0 of 2.1 te zien/horen?

  75. Ik heb er allemaal niet heel veel verstand van, misschien kunnen jullie mij helpen.

    Ik heb op dit moment nog een ATV3 maar ik heb onlangs een nieuwe tv aanschaft (LG OLED c7).
    Ik stream met regelmaat van mijn macbook naar mijn ATV3 en kijk ook Netflix op dit moment via de ATV3.

    Om dan de volledige beeldkwaliteit te benutten, moet ik dan overstappen naar de ATV 4k?

  76. Origineel geplaatst door MELK
    In de woonkamer kijk ik via MPC-HC (NVidia 980ti) en bitstream naar een Pioneer SC-LX901, verbonden met een 55inch Sony A1 OLED. Netflix gaat of via mijn Sony BluRay speler UHP-H1 of xBox One X of xBox360. 4K kijk ik via mijn Oppo UDP-205 en daar kan GEEN enkele ATV of Chromecast tegenop! Smart TV’s zijn helaas niet goed toegerust met een soc/gpu om 4K zonder problemen weer te geven. Mijn beide 4K ATV’s 64Gb zijn verhuisd naar de zolderruimte in het gadget-museum. 4K films/tv series dienen gezien/gehoord te worden MET Dolby TrueHD Atmos en/of DTS:X en anders snap je de essentie gewoon niet. Wie koopt er een bioscoop kaartje om een film in 2.0 of 2.1 te zien/horen?

    haha ja maar die oppo is ook wel een klein stukje duurder he 😉

  77. Ik kijk via het kpn kastje. Behalve als ik m’n Bluetooth headset gebruik. Dan via m’n Apple tv 4

  78. Heb de AppleTV gen.1, 3, 4 en 4K, de eerste gen was leuk zit wen harde schijf in. Kon ik video’s, muziek en foto’s afspelen via de Apple TV.

    De 3e generatie was eigenlijk een flop, de 4e leuk maar ik film meer in 4K dus de 4K versie aangeschaft.

    Daarnaast heb ik ook een smarttv met chromecast, voordeel daarvan is uitzending gemist maar mis gewoon apps waarbij ik echt tv kan kijken.

  79. In de huiskamer gebruik ik de Plex- en Netflix-appjes van de Samsung TV. Bijna nooit problemen mee gehad en vind het ook niet trager of zoiets.
    Op de slaapkamer gebruik ik de ATV 3 voor Netflix en Chromecast 2 voor Plex.
    Ik zou niet weten waarom ik dit vervangen voor een dure ATV 4* die mij niks extra biedt ( alhoewel Plex als appje ook op de ATV 4 draait en ik de Chromecast dan weg kan doen. Dat is mij een te hoge investering voor één appje )

  80. @Daan: €1.799,- plus €198,- om de regio-vrije software te installeren. Zit nu nog te wachten op de Dolby Vision update. De Sony OLED krijgt ook deze Dolby Vision update (gelukkig!). HDR10 & HDR12 & HLG zijn alle aanwezig volgens de Settings opties.

  81. Origineel geplaatst door WvB22
    Zou eerst maar eens de cijfers van Spreekbuis tegen het licht houden. Nergens zie ik een bron hoe ze aan deze cijfers komen.

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    De cijfers zijn afkomstig van GfK (zoals aangegeven in ons artikel). We kennen de schrijver van het stuk persoonlijk en hebben alle vertrouwen dat de cijfers gewoon kloppen.

    Op zich betwijfel ik niet de auteur maar meer de cijfers van GfK. Niemand kent de exacte verkoopcijfers van de AppleTV aangezien Apple nooit de verkoopcijfers van de AppleTV alleen noemt (is opgenomen in de categorie “andere” waar o.a. ook de Apple Watch en Beats producten zijn opgenomen). Het is vrijwel onmogelijk dat GfK over de exacte cijfers beschikt aangezien ze nooit de cijfers direct van Apple kunnen krijgen (en dus ook niet kunnen weten hoeveel AppleTV’s er verkocht zijn via de Apple stores en online via Apple). Mogelijk dat ze wel data hebben van andere verkoopkanalen zoals andere (online) retailers maar het kan nooit een exact getal zijn.

    Bovendien spreekt het artikel zichzelf tegen. De smart TV zou er voor zorgen dat mensen de toegevoegde waarde niet zien van een externe media speler maar tegelijkertijd zou de chromecast wel aan populariteit winnen?

    Even voor de duidelijkheid. Of Apple nu wel of niet veel AppleTV’s verkocht heeft maakt me verder niet zo veel uit. Maar als ik zie hoe moeilijk de AppleTV te verkrijgen is en hoeveel mensen er in forums vragen waar de 64GB op voorraad is dan vind ik de cijfers van GfK moeilijk te geloven en ben ik erg benieuwd hoe ze meten. De categorie ‘other’ had liet wel een forse daling zien maar het is moeilijk te duiden waar dat precies aan ligt. Als Apple de categorie net even anders indeelt dan kan dat al voor grote verschillen zorgen.

    Beste zou zijn als Apple gewoon openheid geeft over verkochte aantallen exact per categorie of model maar die geheimzinnigheid is al jaren aan de gang. Volgens Apple om concurrenten niet in de kaart te spelen maar volgens mij ook om bepaalde tegenvallende verkopen eventueel te verbloemen.

  82. Origineel geplaatst door MELK
    @Daan: €1.799,- plus €198,- om de regio-vrije software te installeren. Zit nu nog te wachten op de Dolby Vision update. De Sony OLED krijgt ook deze Dolby Vision update (gelukkig!). HDR10 & HDR12 & HLG zijn alle aanwezig volgens de Settings opties.

    Leuk en aardig allemaal maar de gemiddelde consument kan het verschil tussen jouw Oppo en de AppleTV 4K niet zien op een normale kijkafstand. Tuurlijk als je beeld voor beelde twee exact dezelfde opstellingen naast elkaar zit dan is er zeker verschil in details op 50 cm afstand met flink turen en vergelijken. Maar zodra je wat meer afstand neemt zijn de verschillen in veel gevallen verwaarloosbaar. Tel daarbij op dat 4K films op UHD blu-ray minimaal 25 tot 35 euro kosten en je bent met een AppleTV vele, vele malen goedkoper uit. Voor de prijs van één enkele film van Harry Potter bij Bol.com kocht ik de complete serie van 8 films bij Apple. Dan is de keuze heel snel gemaakt.

    Met geluid ben ik het wel met je eens. Dat de AppleTV nog geen object based surroundgeluid ondersteunt (Dolby Atmos, DTS:X) is een kleine schande. Maar ik vertrouw er toch nog op dat het snel komt.

    Voor de fanatieke thuis bioscoop purist is misschien een speler als een Oppo de moeite waard. Voor de gemiddelde consument zeker niet. En dan zijn AppleTV’s al aardig aan de prijs als je het vergelijkt met een chromecast of een FireTV.

  83. Voor itunesfilms, Netflix, honkbal en fotostream is mijn apple tv serie 3 van €79,- prima. Upgraden is niet nodig omdat de meeste functies toch niet werken in Nederland en dan is € 199,- een hoop geld. Netflix via apple tv is veel prettiger dan via mijn smart tv!!

  84. @Leon: dan zou ik ook films kopen / huren via Itunes ipv Pathe. Itunes is per film ook € 1,- goedkoper dan Pathe. Is maar een tip

  85. Origineel geplaatst door Bas
    @Vvendetta: Siri doet het al een tijdje in het Nederlands op de Apple TV 4 hoor.

    in België werkt Nederlandse taal voor Siri nog steeds niet op Apple TV als die ingesteld staat op Belgische regio… onbegrijpelijk maar waar

  86. Origineel geplaatst door Edwin
    Ik heb er allemaal niet heel veel verstand van, misschien kunnen jullie mij helpen.

    Ik heb op dit moment nog een ATV3 maar ik heb onlangs een nieuwe tv aanschaft (LG OLED c7).

    Ik stream met regelmaat van mijn macbook naar mijn ATV3 en kijk ook Netflix op dit moment via de ATV3.

    Om dan de volledige beeldkwaliteit te benutten, moet ik dan overstappen naar de ATV 4k?

    Om Netflix in 4K te kunnen zien heb je vooreerst een 4K Netflix abonnement nodig. Als je dan 4K wilt zien via de Apple TV, dan heb je de 4K versie nodig.

  87. Ik heb Telfort alles-in-een de deur uit gedaan en omgezet naar alleen internet. Ik kijk televisie via TV via Knippr. Maar ik kijk nu minder naar televisiezenders en meer on demand. Je kunt het apparaat dus heel goed gebruiken als vervanger van je decoder van je kabelaar!

  88. Nvidia Shield TV

  89. Super apparaat alleen Dolby Atmos vind ik een groot gemis. Daarmee had je de achterstand meteen ingehaald.

  90. Origineel geplaatst door Edwin
    Ik heb er allemaal niet heel veel verstand van, misschien kunnen jullie mij helpen.
    Ik heb op dit moment nog een ATV3 maar ik heb onlangs een nieuwe tv aanschaft (LG OLED c7).
    Ik stream met regelmaat van mijn macbook naar mijn ATV3 en kijk ook Netflix op dit moment via de ATV3.
    Om dan de volledige beeldkwaliteit te benutten, moet ik dan overstappen naar de ATV 4k?

    Indien je veel films op iTunes hebt dan is het zeker de moeite waard om met zo’n mooie televisie ook een AppleTV 4K te halen. Echter als je alleen Netflix kijkt en je wilt daar 4K kijken dan heb je geen AppleTV nodig. Dan werkt de ingebouwde Netflix app eigenlijk beter. Via de ingebouwde Netflix app heb je namelijk wél de beschikking over Dolby Atmos (de beste geluidskwaliteit die je nu op de LG C7 kan horen). De AppleTV 4K ondersteunt (nog) geen Dolby Atmos. Beiden ondersteunen wél Dolby Vision HDR beelden wat tot fantastische beeldkwaliteit leidt.

    Wil je een serieuze film verzameling aanleggen of heb je die al op iTunes dan zou ik wél voor een AppleTV 4K kiezen. Heel veel films worden momenteel (gratis!) omgezet in 4K en beschikbaar gemaakt in iTunes. Bovendien betaal je niets extra’s voor een 4K film ten opzicht van een HD film. Dat is met een UHD blu-ray film wel anders helaas. Reken daar minimaal 25 euro voor film en zeker 30 voor een recente film.

    Moet wel gezegd: met een UHD Blu-Ray speler en een UHD schijfje haal je het allerbeste uit je OLED tv. Een documantaire als Earth 2 via een UHD Blu-ray schijf is echt adembenemend mooi. Het is bijna of je naar 3D zit te kijken. Voor een purist is dit waarschijnlijk de enige echte perfecte plaatje maar wel ontzettend dure hobby. Een goed Oppo blu-ray speler kost minimaal 800 euro. En dan heb je nog geen goede receiver voor het geluid. Voeg die toe samen met Dolby Atmos speakers in je plafond en andere speakers en je homecinema set kost samen met je tv makkelijk zo’n 5000 euro. En als je wilt kan je dat makkelijk verdubbelen….

  91. Origineel geplaatst door MELK
    @Daan: €1.799,- plus €198,- om de regio-vrije software te installeren. Zit nu nog te wachten op de Dolby Vision update. De Sony OLED krijgt ook deze Dolby Vision update (gelukkig!). HDR10 & HDR12 & HLG zijn alle aanwezig volgens de Settings opties.

    @MELK
    Ik heb de OPPO 103 Darbee en de 203 staan. Die 203 is grotendeels onbruikbaar door alle softwarefouten. OPPO blijft beloven dat ze die oplossen, helaas nog zonder resultaat. De beeldkwaliteit van de Apple-Tv 4k is zichtbaar beter dan van de OPPO 203.

  92. Origineel geplaatst door Andre
    De Apps die er zijn om tv te kijken, hebben geen van alle een apple tv app. Ziggo, KPN, xs4all, knippr, en alles wat er nog meer is zullen aan de slag moeten om die achterstand in te halen.

    KNIPPR heeft wel een ATV app, je kunt deze een maandje gratis proberen.

    Dit laat zien dat men in principe zonder een extra provider box zoals de Horizon kan.

  93. @Michel: Dat is vervelend om te ervaren zeker voor een prijzige Oppo 203. Zijn de 4K ATV en de Oppo op dezelfde manier aangesloten?
    Van ATV naar AV/Receiver naar de tv of direkt van ATV naar de tv en vanaf de tv via HDMI ARC naar de receiver?
    Ik heb tot nu toe nog geen problemen ondervonden met de Oppo 205. Ik heb beide 4K ATV’s ruim 3 maanden gebruikt maar vond ze toch erg beperkt. Ik vraag me af hoeveel 4K ATV’s gebruikers deze daadwerkelijk gebruiken om echt 4K media content te bekijken. 1080p opgeschaald naar 2160p is niet echt 4K. Ik koop mijn UHD BluRay’s bij mijn vrienden van Amazon.com of Amazon.de, Bol.com is ongeveer 175% duurder en dat is nog inclusief verzendkosten. Ik zit niet te wachten op nederlandse ondertiteling. De beste (beeld)ervaring als het gaat om Netflix in 4K is kijken via de Sony UHP-H1 en de xBox One X. De ATV 4K ondersteunt volgens mij geen Hi-Res audio in 24bit en kan ook niet bitstreamen. Zodra 4K content veel meer aangeboden wordt zal de 4K ATV beter in de markt liggen zoals nu het geval met 1080p content.

  94. Heb me mac mini als ultieme mediaspeler

  95. Ik had een oudere Apple TV, maar die is na een verhuizing niet meer terug gekomen in de woonkamer. Via de Ziggo Horizon mediabox kan ik nu ook naar Netflix kijken. Bediening is niet helemaal lekker, maar het werkt. Goed genoeg om de Apple TV niet meer nodig te hebben.
    De Apple TV staat nu bij mijn dochter die hem mooi kan gebruiken voor Airplay, aangezien ze geen digitaal zenderpakket heeft.

  96. Klopt. Ik wilde HomeKit extern bedienbaar hebben. Maar een iPad is twee keer zo duur.

    Dus alleen daarom mijn Apple tv3 in de woonkamer vervangen door een 4K.

    Ik had liever de 4 maar die was er uiteraard niet meer. Nu maar hopen dat dit kastje van 179euro lang genoeg ondersteund wordt als home kit hub.

    Want een iPhone 5s uit januari 2017 en een iphone6 uit februari 2017 zijn natuur uitgesloten van een dergelijke functie.

    Verder heb ik nog geen meerwaarde gevonden boven de appletv 3

  97. Netflix via de PS4, de rest streamen met Raspberry Pi met Kodi

  98. Ook een groot gemis is het ontbreken/verwijderen van een aparte digitale audio uitgang bij de Apple TV 4

  99. Origineel geplaatst door Floreo
    Ook een groot gemis is het ontbreken/verwijderen van een aparte digitale audio uitgang bij de Apple TV 4

    Bijna alle audio kan je tegenwoordig over HDMI laten lopen (zelfs de beste optie tegenwoordig). Alleen als je reciever dat niet ondersteunt dan is dat wel een groot gemis inderdaad. Ik ben benieuwd of Apple straks software matig ondersteuning biedt voor HDMI 2.1 om geluid door te voeren. Theoretisch zou dat mogelijk moeten zijn. Helaas is HDMI 2.1 nog ver weg. Zelfs de televisies van 2018 zullen nog geen HDMI 2.1 ondersteunen. 2018 lijkt een vrij rustig jaar te worden op gebied van innovatie van de tv markt. Misschien maar goed ook want een heleboel fabrikanten hebben tijd nodig om een beetje bij te trekken.

  100. Heb alle Apple tv’s met uitzondering van versie 1 gehad. ATV 4K is de top! Hij verbetert de beeldkwaliteit van onze 6 jaar oude tv aanmerkelijk, zelfs nog meer dan de ATV4. Foto’s en films zijn prachtig. Installatie is een eitje. Je legt gewoon je iPhone er op en hij neemt alle benodigde instellingen (WiFi, icloud enz) over. Je hoeft niet meer in te typen welke film je wil zien, maar spreekt de titel, regisseur of acteur die je interesse heeft in in je Siri-remote afstandsbediening. Omdat de remote via Bluetooth werkt hoef je ook niet meer exact naar het kastje te wijzen en kan de atv zelfs uit het zicht.

  101. @WvB22: Dank voor je uitgebreide reactie en de moeite die je erin stopt! 🙂

  102. Ik kijk via de Xbox one vanwege de mogelijkheid tot HDR. (Net als de Apple tv 4K)

  103. De mediaboxen van kabelaars zijn niet te vergelijken met de TV en daar zijn echt veel minder apps en games voor gemaakt. Bovendien kun je niet bepalen welke apps of games je er op kunt draaien. Ook betaal je veel geld voor (analoge) standaard tv-zenders die je waarschijnlijk steeds minder bekijkt, nu je steeds meer on demand gaat kijken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.